Dešavanja u Srbiji

zilog

#38326 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zilog »

Djokovic wrote:Vi ste izgleda zaboravili da nije Vojska Jugoslavija ubijala Bosnjake po Beogradu i bacala ih u jame kao sto je neko druga Armija radili sa Srbima u Sarajevu

Kazani su jama koja se nalazi na lokaciji Boguševac u sarajevskom naselju Bistrik, opština Stari grad. Od sredine 1992. do oktobra 1993. godine nad Kazanima su vršena ubistva Srba čija tijela su potom bacana u jamu. Ubistva Srba su vršili pripadnici 10. brdske brigade Armije RBiH, kojom je komandovao predratni sarajevski kriminalac Mušan Topalović zvani Caco. Srbi su dovođeni iznad jame gdje su ubijani vatrenim i hladnim oružjem, nakon čega su njihova tijela bacana u jamu.
Samo nabacujes na volej. Tvoja fasisticka drzava je izvrsila agresiju na BiH i pobila desetine hiljada Bosnjaka. I pored te agresije, u sred opsade Sarajeva, obracunali smo se sa pociniocima Kazana, a u toku te akcije poginuo je i sin zamjenika ministra policije.
Dok je predsjednik tvoje fasisticke drzave, u sred mira, postavljao ploce sa ulicom djenerala Pampersa.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#38327 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by japin_mutapi »

Djokovic wrote:Vi ste izgleda zaboravili da nije Vojska Jugoslavija ubijala Bosnjake po Beogradu ...
samo zato sto vas je nato bombardovao
Hemel

#38328 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hemel »

Djokovic wrote:
zavrzlama wrote:
.srpsku ideologiju ne interesuju sopstvene zrtve i narod,njih interesuje tudja teritorija.....

Čija teritorija Turska ili ona koja nije ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska, nego i srpska i hrvatska i muslimanska. :D

Pa valjda na toj teritoriji zive i neki Srbi cija je to teritorija.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... SFRJMZ.jpg
samo na opancima mozete racunati na tu zemlju...srbi mogu nesmetano zivjeti tu a o nekom savezu sa srbijom, bio bi to jos jedan egzodus neduznog naroda.
Ommadawn

#38329 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ommadawn »

Djokovic wrote:Ono sto sam hteo da kazem je da su Bosnjaci u toj navodno "fasistickoj" Srbiji tokom rata devedestih mnogo bolje prosli nego sto su prosli Srbi na podrucju pod kontrolom Armije BiH a to da li sam ili nisam stavio tacku je manje bitno.
Ali zato jesu:
Prijedor, Banja Luka, Zvornik, Foča, Višegrad, Rogatica, Bijeljina, Ključ, Sanski Most, Mrkonjić Grad, Kotor Varoš, Čelinac, Bileća, Gacko, Nevesinje, Trebinje, Sarajevo (Grbavica, Vogošća, Ilidža, Dobrinja)...
I to pod punom podrškom Vojske Jugoslavije.
Nadzorna_ploca

#38330 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Nadzorna_ploca »

Ne hranite trolove. Pozz. :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#38331 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tomahawk11 »

Djokovic wrote:Ono sto sam hteo da kazem je da su Bosnjaci u toj navodno "fasistickoj" Srbiji tokom rata devedestih mnogo bolje prosli nego sto su prosli Srbi na podrucju pod kontrolom Armije BiH a to da li sam ili nisam stavio tacku je manje bitno.
Jesu, pa je tako moj amidžić ostavio kosti u nekom srbijanskom rudniku kao logoraš na prinudnom radu.
Ako si imalo čovjek, prestaćeš pisati gluposti.
spreca

#38332 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

Djokovic wrote:Vi ste izgleda zaboravili da nije Vojska Jugoslavija ubijala Bosnjake po Beogradu i bacala ih u jame kao sto je neko druga Armija radili sa Srbima u Sarajevu

Kazani su jama koja se nalazi na lokaciji Boguševac u sarajevskom naselju Bistrik, opština Stari grad. Od sredine 1992. do oktobra 1993. godine nad Kazanima su vršena ubistva Srba čija tijela su potom bacana u jamu. Ubistva Srba su vršili pripadnici 10. brdske brigade Armije RBiH, kojom je komandovao predratni sarajevski kriminalac Mušan Topalović zvani Caco. Srbi su dovođeni iznad jame gdje su ubijani vatrenim i hladnim oružjem, nakon čega su njihova tijela bacana u jamu.
Nije po Beogradu ali jeste 4 godine po Sarajevu svaki dan granatirala a nije ARBiH granatirala Beograd ....a steta sto nije mogla uzvratiti po Bg
escobar__

#38333 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by escobar__ »

Ne navodno fašistička već fašistička par excellence. Kako tada tako i danas. Ja bih lično volio da su tvoje riječi tačne, danas u Bosni i Hercegovini ne bi imali problem Srba već bi bili rahat kao Hrvati gdje vas niko ne jebe ni 2%.

Najveći neprijatelj Bosne i Bošnjaka ste vi.
spreca

#38334 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

Djokovic wrote:Ono sto sam hteo da kazem je da su Bosnjaci u toj navodno "fasistickoj" Srbiji tokom rata devedestih mnogo bolje nego sto su prosli Srbi na podrucju pod kontrolom Armije BiH a to da li sam ili nisam stavio tacku je manje bitno.

Ma viste "andjeli" koji su imali logore za hrvate i bosnjake na svojoj teritoriji u kojima ste mucili i ubijali i cak posle 95te kad je podpisano primirje....vi ste oni koji ste pune hladnjace ubijenih potapali u nekim vodama ...vi ste oni koji ste na svojoj teritoriji imali i mate jos uvijek masovne grobnice.....vi ste oni koji imate za predsjednika Cetnickog vojvodu Aleksanda Pickoustog koji je sa okolnih brda pucao po glavnom gradu clanice OUNa i suverene drzave....jel treba jos ili si toliko bezobrazan da ces nastaviti srati jer drugo i neznate
seln

#38335 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by seln »

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#38336 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

oooo deste lideri regiJona pa i sHire... ev vam ga zvanicnik odlazece americke administracije jasno reknu, Jopet cemo vas bombardovat... :izet:
AMERIČKI ZVANIČNIK
Palmer: SAD će djelovati ako neko ugrozi Dejtonski sporazum za BiH

On je na Beogradskom sigurnosnom forumu istaknuo da Amerika ima "jak stav" prema svakome ko pokušava ugroziti sporazum iz Daytona.

Također, kazao je i da je fokus Amerike na pomoći bosanskim institucijama kako bi se osiguralo da se reforme odvijaju. Palmer je naveo da je BiH ozbiljna briga SAD-a.

"Vidimo korumpirane političare koji koriste nacionalističku retoriku da jačaju podjele među narodima. S druge strane, mladi uspješni ljudi napuštaju zemlju u velikom broju jer ne vide budućnost za sebe u BiH. Uz ovakav egzodus nema budućnosti za BiH. Ova tendencija se mora promijeniti", rekao je Palmer.

Ipak, on je naveo da je glavni izazov za cijeli region problem korupcije, dodavši da SAD radi s lokalnim partnerima na jačanju vladavine prava, nezavisnosti pravosuđa, a da bi se prevazišla kultura nekažnjavanja.

Kako je kazao, SAD radi s novim rukovodstvom BiH da bi se odgovorilo na izazove.

"Nadamo se da će sljedeća vlada biti formirana veoma brzo i da ćemo se fokusirati na ono što je potrebno, ekonomske i političke reforme. Budući da se mnogo čuje o prevarama na izborima bitno je da sljedeća vlada osigura izbore koji će biti u punoj mjeri transparentni. Krajnje je vrijeme da se riješi i problem u Mostaru gdje već deceniju građani ne mogu izabrati lokalne vlasti", naveo je on.
pici

#38337 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Tomahawk11 wrote:
Jesu, pa je tako moj amidžić ostavio kosti u nekom srbijanskom rudniku kao logoraš na prinudnom radu.
Ako si imalo čovjek, prestaćeš pisati gluposti.

od Ćetalja nikad Ćoek... djabe ti sve
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#38338 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Pitar sa Kariba »

Jbg ja ovdje vazda dođem sa losim vijestima.... :oops:

https://www.klix.ba/biznis/google-stavi ... /181019123
fakat

#38339 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by fakat »

Nadzorna_ploca wrote:Ne hranite trolove. Pozz. :bih:
Dakako, nakon desetina presuda Haskog tribunala, godina sankcija i osude medjunarodne javnosti, ne treba u 2018 godini iznova dokazivati ko je bio fasista.
pici

#38340 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

BIZNIS BANOVANJE
Google stavio Srbiju na crnu listu, korak unazad za srpske biznismene

Image

Kompanija Google stavila je Srbiju na crnu listu zemalja, odnosno ukinula saradnju i pristup njihovom ekosistemu G Suite.

To, pojednostavljeno, znači da su biznis korisnici Google usluga ostali bez alatki zahvaljujući kojima su neometano poslovali i radili rame uz rame sa svjetskim biznisima, prenosi Vice.

Google se još nije zvanično oglasio o razlozima zbog kojih je donio odluku da banuje Srbiju. Očekuje se da će kompanija uskoro objaviti i zvanično saopštenje o razlozima zbog kojih više ne sarađuje sa Srbijom. Međutim, osnovna pretpostavka u srpskoj IT zajednici je da se Google pridržava preporuka međuvladine organizacije FATF (Financial Action Task Force) koja je Srbiju smjestila među 11 zemalja u svijetu sa visokim rizikom.

Ova organizacija se bori protiv pranja novca i finansiranja terorističkih organizacija, a među visokorizičnim zemljama su osim Srbije i Sjeverna Koreja, Etiopija, Sirija, Irak, Iran, Šri Lanka, Trinidad i Tobago, Tunis, Jemen i Vanuatu.

G Suite - ranije je nosio naziv Google Apps for Work i Google Apps for Your Domain - je sistem cloud computinga, alatki za produktivnost i kolaboraciju, softvera i proizvoda koje razvija Google.

Njegova namjena je da biznisima pruži sve alate koji olakšavaju poslovanje u digitalnom vremenu. G Suite nudi biznisima komunikaciju putem servisa kao što su Gmail, Hangouts, Calendar, Drive za skladištenje podataka; Docs, Sheets, Slides, Forms, i Sites opcije namijenjene su kolaboraciji. Kao i Admin panel i Vault za upravljanje korisnicima. Neki od servisa su besplatni, ali G Suite također omogućava kreiranje jedinstvenih email adresa sa domenom kompanije korisnika, neograničen prostor za skladištenje podataka kao i 24/7 podršku.

Iako još uvijek nema zvaničnog saopštenja pristup Suite sistemu za nove korisnike iz Srbije je već onemogućen.

Stavljanje Srbije na crnu listu imat će posljedice i na aktuelne biznis korisnike Google usluga, koji mogu da pristupe svojim nalozima, i da ih koriste, ali njihov status je "zamrznut", odnosno neće moći da koriste nove opcije kada ih Google uvede, niti da unapređuju Suite u nove verzije, koje će se, neminovno pojavljivati.

dobron dosHli medju slobone... sve lideri regiJona
¤ jelena ¤

#38341 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ¤ jelena ¤ »

seln wrote:Ja volim srbiju...

u trecem agregatnom stanju. :D
:?
Ricken

#38342 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ricken »

Možda nije po Beogradu, ali zato jeste svugdje drugo, pa čak i po Srbiji, u kojoj nije bio ratno stanje.
Ništa mi nismo zaboravili, ni logor u Batajnici, ni pobijene Sandžaklije i Bošnjake civile na teritoriji Srbije. Nismo zaboravili ni Srebrenicu, ni presude suda u Hagu. Nismo zaboravili ni Vučićeve hroptaje sa skupštinske govornice o 100 muslimana za jednog srbina, kao uvod u masakar u Srebrenici.

Kazani jesu mjesto srama, a počinitelji su odgovarali, promtno, akcijom Armije BiH, dok za logore u Batajnici i mnogim drugim mjestima nije niko, osim kroz akcije suda u Hagu.

I nije baš normalno držati pridike sa tolikim presuđenim godinama za ratne zločine.
seln

#38343 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by seln »

¤ jelena ¤ wrote:

:!:
radostan dan

#38344 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

pici wrote:
BIZNIS BANOVANJE
Google stavio Srbiju na crnu listu, korak unazad za srpske biznismene

Kompanija Google stavila je Srbiju na crnu listu zemalja, odnosno ukinula saradnju i pristup njihovom ekosistemu G Suite.

To, pojednostavljeno, znači da su biznis korisnici Google usluga ostali bez alatki zahvaljujući kojima su neometano poslovali i radili rame uz rame sa svjetskim biznisima, prenosi Vice.

Ova organizacija se bori protiv pranja novca i finansiranja terorističkih organizacija, a među visokorizičnim zemljama su osim Srbije i Sjeverna Koreja, Etiopija, Sirija, Irak, Iran, Šri Lanka, Trinidad i Tobago, Tunis, Jemen i Vanuatu.

dobron dosHli medju slobone... sve lideri regiJona
malo si se zajebo...
Kompanija Google oglasila se zvaničnim saopštenjem u kojem je objasnila da Srbija nije na listi nepodržanih G Suite zemalja.

- G Suite je u punoj funkciji i sve njegove usluge su dostupne za naše postojeće korisnike u Srbiji. Svesni smo postojanja problema, koji je onemogućavao registraciju novih korisnika za G Suite u Srbiji. Odmah smo preduzeli korake da ga otklonimo i korisnici sad mogu normalno da se registruju. Radimo na tome da sve smetnje otklonimo u najkraćem mogućem roku - navedeno je u saopštenju kompanije.

Dakle, tehnički problem je u potpunosti otklonjen i svi mogu da koriste G Suite.
Young Erotica

#38345 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Au koji preokret u odbojci, još jedno zlato u polici :D :D :D
radostan dan

#38346 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Odbojkašice Srbije pobedile su Italiju i postale šampionke Svetskog prvenstva u Japanu posle pet odigranih setova.

Image

bravo cure...
Young Erotica

#38347 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

seln wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

Ciklonom b ih seln.
radostan dan

#38348 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Young Erotica wrote:Au koji preokret u odbojci, još jedno zlato u polici :D :D :D
sve je to normalno...

Image

:srce: :srce: :srce: :srce:
Young Erotica

#38349 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Svaka čast curama, skoro sve su osvojile sa reprezentacijom. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
seln

#38350 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by seln »

Young Erotica wrote:
seln wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Ciklonom b ih seln.
ma jok, bre....
malo artiljerija, malo snajperi... pa crvene beretke,malo proterati...
ali se podrazumeva da mi nit smo luk jeli ni luk mirisali.
Mi se ne mesamo u unutrasnje stvari drugih drzava.
Post Reply