Niko ne dize hajku zbog Stepinca i rukovanja, hajka se dize zato sto je u svim tim strahotama učestvovalo sveštenstvo katoličke crkve Hrvatske.Black swan wrote:
a vamo dižu hajku kad se u drugoj državi i drugoj crkvi treba jedan civil-svećenik-kardinal, koji je spašavao ljude i kojemu se ništa ne može dokazati osim da se rukovao s tadašnjim poglavicom hrvata te da je volio hrvatsku, proglasiti svetcem
Dešavanja u Srbiji
- Young Erotica
#37501 Re: Dešavanja u Srbiji
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#37502 Re: Dešavanja u Srbiji
nisu nabavili avione zbog nato-a već zbog šiptara i muslimana
još dok im car vladimir velikimu dostavi fosfora i napalma biče roštiljanja
- SmokingMan
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#37504 Re: Dešavanja u Srbiji
eno za bajram puna moskva muslimana... zakrcili trgove ne mogu stati u dzamijama, cak i najveca europska dzamija krcata... moskva je muslimanski grad jos malojapin_mutapi wrote:nisu nabavili avione zbog nato-a već zbog šiptara i muslimana
- japin_mutapi
#37505 Re: Dešavanja u Srbiji
pa i ne sikiram se ja puno zbog rusije po tom pitanju već zbog srbije
- pici
#37506 Re: Dešavanja u Srbiji
trenutno se mogu vozat su migovima u trokutu batajnica-nis-subotica... i to je plafon... proso je vakat kad si od triglava do vardara moro sletit u bihac i nasut goriva za daljejapin_mutapi wrote:pa i ne sikiram se ja puno zbog rusije po tom pitanju već zbog srbije
- seln
#37507 Re: Dešavanja u Srbiji
Rezervoar im komotno moze mjesec pregurat.pici wrote:trenutno se mogu vozat su migovima u trokutu batajnica-nis-subotica... i to je plafon... proso je vakat kad si od triglava do vardara moro sletit u bihac i nasut goriva za daljejapin_mutapi wrote:pa i ne sikiram se ja puno zbog rusije po tom pitanju već zbog srbije
- japin_mutapi
#37508 Re: Dešavanja u Srbiji
znam ja to al ne vjerujem srbima kada vozaju migove
- seln
#37509 Re: Dešavanja u Srbiji
No frks.japin_mutapi wrote:znam ja to al ne vjerujem srbima kada vozaju migove
https://en.wikipedia.org/wiki/Aviano_Air_Base
-
DonieBrasco
#37510 Re: Dešavanja u Srbiji
Samo se ne treba paliti na neke nove sukobe ili loziti da ce neko pokusati opet silom da ostvaruje politicke ciljeve i ideje iz proslosti. Kome to treba taj je glup, prvo radi o glavi svog naroda a onda i o glavama drugih. Ovdje mislim na srbe prije svega jer su oni od dan danas rusilacki faktor na Balkanu sto se dan dans vidi i pokazuje odlukama i politikom njihovog vodstva.
Stvarno neko misli da ce Vucic donjeti odluku ili srbi generalno, da ce dici dva aviona stara tridest i kusur godina, svo ostalo naoruzanje sto su u zadnje vrijeme prikupili da siliom vracaju Kosovo ili ne daj Boze pokusaju neko nasilno odcjepljenje RS ?
Ja vam garantujem ne bi se stigli mobilizivoati, vojsku organizovati, ljudstvo i opremu, ne bi ova dva aviona na pistu izveli NATO bi im sva postrojenja sravnio sa zemljom, sva postorjenja i baze.
Neka je njima nebo sigurno sa dva aviona stara trideset i kusur godina, za to se treba zezati, ali neko lozonje na rat i skube ne treba nikome. Mogu do sutra sanjati i crtati granice "velikih" zemlja Balkana ovi ili oni politicari, nasi ili njihovi, ali tome je dosao kraj.
Izborni rezim i magla koju nam prodaju, da hoce narod doci pameti.
Stvarno neko misli da ce Vucic donjeti odluku ili srbi generalno, da ce dici dva aviona stara tridest i kusur godina, svo ostalo naoruzanje sto su u zadnje vrijeme prikupili da siliom vracaju Kosovo ili ne daj Boze pokusaju neko nasilno odcjepljenje RS ?
Ja vam garantujem ne bi se stigli mobilizivoati, vojsku organizovati, ljudstvo i opremu, ne bi ova dva aviona na pistu izveli NATO bi im sva postrojenja sravnio sa zemljom, sva postorjenja i baze.
Neka je njima nebo sigurno sa dva aviona stara trideset i kusur godina, za to se treba zezati, ali neko lozonje na rat i skube ne treba nikome. Mogu do sutra sanjati i crtati granice "velikih" zemlja Balkana ovi ili oni politicari, nasi ili njihovi, ali tome je dosao kraj.
Izborni rezim i magla koju nam prodaju, da hoce narod doci pameti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#37511 Re: Dešavanja u Srbiji
Young Erotica wrote:Niko ne dize hajku zbog Stepinca i rukovanja, hajka se dize zato sto je u svim tim strahotama učestvovalo sveštenstvo katoličke crkve Hrvatske.Black swan wrote:
a vamo dižu hajku kad se u drugoj državi i drugoj crkvi treba jedan civil-svećenik-kardinal, koji je spašavao ljude i kojemu se ništa ne može dokazati osim da se rukovao s tadašnjim poglavicom hrvata te da je volio hrvatsku, proglasiti svetcem
Međutim, ove se činjenice ne uklapaju u mitološku interpretaciju povijesti kod „istočnih susjeda“, pa kod dominantne misli u Srpskoj pravoslavnoj Crkvi. Jer kako drugačije razumjeti da je svetim proglasila i neke koljače iz Drugog svjetskog rata kao Milorada Macu Vukojičića ili kvislinga mitropolita Joanikija Lipovca, ili „Hitlerova odlikaša“ i zakletog antisemitu, episkopa žičkog Nikolaja Velimirovića? O svemu tomu može se čitati u knjizi Miroslava Ćosovića Bizarni sveci Srpske crkve... Ipak, ni to nije sve. Sudeći prema tekstu u Pravoslavlju, novinama Srpske patrijaršije od 15. srpnja 2018. (str. 43) ne treba se začuditi ako i četnički general Dragoljub Draža Mihailović jednoga dana bude kanoniziran.
- Young Erotica
#37512 Re: Dešavanja u Srbiji
Sta je pisac hteo reći?Black swan wrote:Young Erotica wrote:Niko ne dize hajku zbog Stepinca i rukovanja, hajka se dize zato sto je u svim tim strahotama učestvovalo sveštenstvo katoličke crkve Hrvatske.Black swan wrote:
Međutim, ove se činjenice ne uklapaju u mitološku interpretaciju povijesti kod „istočnih susjeda“, pa kod dominantne misli u Srpskoj pravoslavnoj Crkvi. Jer kako drugačije razumjeti da je svetim proglasila i neke koljače iz Drugog svjetskog rata kao Milorada Macu Vukojičića ili kvislinga mitropolita Joanikija Lipovca, ili „Hitlerova odlikaša“ i zakletog antisemitu, episkopa žičkog Nikolaja Velimirovića? O svemu tomu može se čitati u knjizi Miroslava Ćosovića Bizarni sveci Srpske crkve... Ipak, ni to nije sve. Sudeći prema tekstu u Pravoslavlju, novinama Srpske patrijaršije od 15. srpnja 2018. (str. 43) ne treba se začuditi ako i četnički general Dragoljub Draža Mihailović jednoga dana bude kanoniziran.
Uostalom i sam papa je protiv kanonizacije Stepinca inače bi ga već gledali sa oreolom na glavi ma koliko se srbi bunili. Znaš li momčino da je logor za decu NDH, jedini takav na svetu u to vreme bio u sklopu manastirskog doma? Meni je to dovoljno a ti kmeči slobodno.
- Mišo_Kovač
#37513 Re: Dešavanja u Srbiji
Pripadnici crkve koja je ne tako davno blagosiljala noževe i tenkove krvoloka, i čiji je ishlapjeli patrijarh blagosiljao Karadzica, Mladica, Arkana i druge zločince, nemaju nikakvo moralno pravo da govore o učešću katoličke crkve u drugom svjetskom ratu.
Tim više što je svetosavska bradata banda još uvijek žedna krvi nevinih nesrba, i što je idalje motor, srce i usta zločinačke ideologije prekodrinske bande.
Tim više što je svetosavska bradata banda još uvijek žedna krvi nevinih nesrba, i što je idalje motor, srce i usta zločinačke ideologije prekodrinske bande.
- Young Erotica
#37514 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa viste to doktorirali, niko kao vi burazeru... Udri maljem za Krista i tisućeljetnu Hrvatsku.Mišo_Kovač wrote:Pripadnici crkve koja je ne tako davno blagosiljala noževe i tenkove krvoloka, i čiji je ishlapjeli patrijarh blagosiljao Karadzica, Mladica, Arkana i druge zločince, nemaju nikakvo moralno pravo da govore o učešću katoličke crkve u drugom svjetskom ratu.
- Truba
#37515 Re: Dešavanja u Srbiji
ti si očita neznalica na ovu temuYoung Erotica wrote: Uostalom i sam papa je protiv kanonizacije Stepinca inače bi ga već gledali sa oreolom na glavi ma koliko se srbi bunili. Znaš li momčino da je logor za decu NDH, jedini takav na svetu u to vreme bio u sklopu manastirskog doma? Meni je to dovoljno a ti kmeči slobodno.
pape su za za... i ivan i benedikt i franjo
ivan ga je proglasio blaženim 98 u mariji bistrici
a benedikt je u zagrebu 2011 rekao da je to gotovo samo se čeka datum
papa franjo je oformio komsije
kanonizacija je završena samo se čeka proglašenje to jest datum
međutim to se ne čini iz ekumenskih pokušaja da se doakže pravoslavnoj crkvi da je stepinac pozitiva lik
na tragu toga formirane su mješovite katoličko pravoslavne komisije koje su se sastajale 4-5 puta kako bi u duhu ekumenizma sve bilo razjašnjeno
pisac je HTJEO reći da ne gledate trn u tuđem oku nego da pogledate prvo BALVAN u svome...
na kraju krajeva kad je neka pravoslavna crkva formirala neku komisiju sa katolicima na ovu temu nikad... ner nikog i nišza ne priznaju samo sebe
http://hu-benedikt.hr/?p=74573

- seln
#37516 Re: Dešavanja u Srbiji
Dusa mi gledati kad se srbi i hrvati pohvataju za vratove...
- Young Erotica
#37517 Re: Dešavanja u Srbiji
Napisao je neki post, ja sam mu odgovorio. Sve i da je sam isusov potomak za vreme njegovog biskupovanja crkva je igrala jednu od glavnih uloga u NDH.
Sad ja I dalje ne razumem sta naša crkva ima da se meša, njima ako je svetac neka ga proglase. Sta mi imamo sa tim.
Sad ja I dalje ne razumem sta naša crkva ima da se meša, njima ako je svetac neka ga proglase. Sta mi imamo sa tim.
- Truba
#37518 Re: Dešavanja u Srbiji
pojma nemaš to je činjenica
a piskaraš na tu temu
sad se fataš za uopćene stvari
a piskaraš na tu temu
- Young Erotica
#37519 Re: Dešavanja u Srbiji
Oko čega nemam pojma?Black swan wrote:pojma nemaš to je činjenica
a piskaraš na tu temu
Neću ovde da postavljam sta su vam sveštenici radili,a nije bilo blagosiljanje... To sto vas ne uče ne znači da se nije desilo. Sistemski udruzeno uz Pavelića, bog i hrvati.
- pici
#37521 Re: Dešavanja u Srbiji
japin_mutapi wrote:znam ja to al ne vjerujem srbima kada vozaju migove
sirija je primjer, onaj frljo dizo migove i bombardovo sve zivo pa ga umalo ne zbacise da se ne umjesase rusi sa suholjima i svojim pilotima, cak su i artiljeriske i tenkovske posade bili uglavnom rusi... jebiga iskustvo... piČkousti more sanjat da ima armiju kaku je asad imao pa je rasturise na proste faktore... izrael im krka aeredrome koda idu na aero miting... srbija nikad nece imati kvalitetnu armadu... pitanje je zasto... u bivsoj jugi najbolji piloti su bili slovenci i hrvati, ovo ostalo sve aviomehanicar
- pici
#37522 Re: Dešavanja u Srbiji
evega UZPeovac jos ce da ladi jaja po adi ciganliji... a nicu ova udruzenja po maticama ,cudo jedno...Međunarodni sud u Haagu produžio je Jovici Stanišiću, optuženom za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH, boravak na privremenoj slobodi u Srbiji do 10. januara 2019. godine.
Ponovljeni haški proces protiv Stanišića, bivšeg šefa Službe državne bezbjednosti (SDB) Srbije, i Franka Simatovića Frenkija, operativca te službe, nastavljen je danas poslije jednomjesečne ljetne pauze, javlja BIRN BiH.
Stanišić je na privremenoj slobodi u Beogradu, zbog bolesti, od 21. jula prošle godine. Rok na koji je bio pušten prethodnom odlukom Raspravnog vijeća istekao je 19. augusta.
Sudije su usvojile zahtjev odbrane, podnijet sredinom augusta, da Stanišiću produže boravak na privremenoj slobodi.
Stanišićevi branioci tražili su da on ostane u Srbiji sve dok tužioci ne završe svoj dokazni postupak, ali je Vijeće privremeni boravak na slobodi optuženog produžilo do 10. januara iduće godine.
Haško tužilaštvo tome se nije protivilo.
Po ranijim nalazima ljekara u Haagu i u Beogradu, Stanišić pati od hronične bolesti organa za varenje i depresije.
Bivšeg šefa SDB-a Srbije Stanišića i njegovog pomoćnika Simatovića optužnica tereti za progon, ubistva, deportacije i prisilno premještanje hrvatskih i muslimanskih civila tokom ratova u Hrvatskoj i BiH.
Zločini za koje su optuženi Stanišić i Simatović počinjeni su, kako tvrde tužioci, tokom sprovođenja udruženog zločinačkog poduhvata, čiji je cilj bilo trajno i nasilno uklanjanje Hrvata i Muslimana s velikih dijelova teritorija Hrvatske i BiH, radi ostvarivanja srpske dominacije.
Na čelu zločinačkog udruženja bio je, po tužiocima, tadašnji predsjednik Srbije Slobodan Milošević.
- animals
#37523 Re: Dešavanja u Srbiji
Joj, kako Canak rasturi onog glupog Sarapu ko beba zvecku..
e da i jedan normalan covjek gostuje u toj emisiji i da im dokaze koliko su glupi..
obavezno pogledati..
e da i jedan normalan covjek gostuje u toj emisiji i da im dokaze koliko su glupi..
obavezno pogledati..
Last edited by animals on 22/08/2018 21:59, edited 1 time in total.
- animals
#37525 Re: Dešavanja u Srbiji
Na You Toube..
Dea i Sarapa-dobro jutro..
gost Nenad Canak..21 .08 .18
Dea i Sarapa-dobro jutro..
gost Nenad Canak..21 .08 .18
Last edited by animals on 22/08/2018 22:02, edited 1 time in total.