Dešavanja u Srbiji

daddy-kool

#34001 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by daddy-kool »

zavrzlama wrote:Ko nas bre zavadi :D

Stvarno su stranci glavni krivci za sve probleme...
Otprilike...

Kolega vivaldi ima dosta realistične poglede na našu bližu historiju. :thumbup:
General War

#34002 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Bodkin wrote:
General War wrote:
Bodkin wrote:Mislim da je manja poenta jesu li je razbucali, a veca jesu pustili da se raspadne uz krvav rat i prodaju/embargo oruzja.
Isto kao da je krenulo uzmedju katalonije i ostatka spanije, kako bi se EU ponasala. Ili sutra bilo koja EU razvijenija clanica.
I evropa bi htjela ili ne pristala prije ili kasnije na nezavisnu kataloniju...baskiju...ali spanske vlasti nisu slale vojsku da brane granice katalonije vec policiju pa hapsi separatiste tj, u glavu i bez odlaganja... a ne kao ona perfidna kamarila na celu JNA i predsjednistva...sve radili obratno...regruti i narod najebao a politicare niko ni da pipne...ma ni da pokusa, al eto zapad kriv.
Mislim da bi prvo aktivno radili na suprotnom. Inace dopustas nesto sto bi se kaskadno rasirilo po EU
Pa aktivno su radili i na ocivanju yugoslavije, 5 milijardi dolara plus clanstvo u EU samo da se budale smire al vlast udarila u glavu...al jok.
General War

#34004 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

radostan dan wrote:
General War wrote:
Bodkin wrote:Mislim da je manja poenta jesu li je razbucali, a veca jesu pustili da se raspadne uz krvav rat i prodaju/embargo oruzja.
Isto kao da je krenulo uzmedju katalonije i ostatka spanije, kako bi se EU ponasala. Ili sutra bilo koja EU razvijenija clanica.
I evropa bi htjela ili ne pristala prije ili kasnije na nezavisnu kataloniju...baskiju...ali spanske vlasti nisu slale vojsku da brane granice katalonije vec policiju pa hapsi separatiste tj, u glavu i bez odlaganja...
tačno...ali zato što im je dato zeleno svjetlo iz brisela, odmah u startu. da nije, bila bi druga priča...
Kakvo ba zeleno svjetlo iz brisela...koliko se sjecam eu je sve radila da se federacija odrzi pa i konkretnim finansijskim mjerama i stali iza ante markovica.
A ako mislis na spance, brisel se odmah ogradio i rekao da je to unutrasnje pitanje spanije...tako je se postavio i za ex yu...dok sranje dobrano nije se rasprostranilo.
Last edited by General War on 11/12/2017 10:02, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#34005 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Image

mrski haag, nepravda, urota, zavera... itd itd

Image
radostan dan

#34006 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

General War wrote:.
A ako mislis na spance, brisel se odmah ogradio i rekao da je to unutrasnje pitanje spanije...tako je se postavio i za ex yu...dok sranje dobrano nije se rasprostranilo.
da, mislim na špance...izgleda da smo čitali različite vijesti.
ili iste, al smo ih različito tumačili... :zoka:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#34007 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

mene stvarno fascinira naprdak srbije K EU... s Lezbom i Pederom na Ćelu :thumbup: fHetisH :mrgreen:

mada bi i mi trebali u tu grupu bitnut imamo tri pedera
horkesh

#34008 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

Ja željno iščekujem dan kad će Srbija ući u EU, a bh. Srbe na Drini dočeka kontrola pasoša. Kad stanu pa se zapitaju, čekaj malo...
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#34009 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by prljavi Hare »

horkesh wrote:Ja željno iščekujem dan kad će Srbija ući u EU, a bh. Srbe na Drini dočeka kontrola pasoša. Kad stanu pa se zapitaju, čekaj malo...

Treba ih primiti gdje god treba,ne bi li odjebali od gledanja u tuđe i kontanja kako i šta oteti. :mrgreen:
Duka Dizel

#34010 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel »

horkesh wrote:Ja željno iščekujem dan kad će Srbija ući u EU, a bh. Srbe na Drini dočeka kontrola pasoša. Kad stanu pa se zapitaju, čekaj malo...
A šta je to drugačije od sadašnje kontrole ličnih karti?
horkesh

#34011 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

Duka Dizel wrote:
A šta je to drugačije od sadašnje kontrole ličnih karti?
Pa ako ti je isto današnja granica s Hrvatskom sa istočnom granicom prema Srbiji, onda ništa.

Sve će ti se samo kazati, ne brini. Pa još kad počne kapati lova iz EU u Srbiju, ih.
General War

#34012 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

radostan dan wrote:
General War wrote:.
da, mislim na špance...izgleda da smo čitali različite vijesti.
ili iste, al smo ih različito tumačili... :zoka:
ne znam sad...ocito je do tumacenja.
Fudo387

#34013 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Fudo387 »

Nikad oni nece postati clanica EU, Svabo je od tog digao ruke.
Evo ti formulari, ispunjavaj, ubijaj dosadu k’o sa ukrstenicom, neka sitna kinta da ne umre od gladi, i dovidjenja.
Ne znaju sta ce sa pola balvana koje su vec primili, jos im samo dragi Aco fali.
CSKA

#34014 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Ćerka Zorana Đinđića zaposlena u Vladi Srbije

Jovana Đinđić, ćerka pokojnog premijera Zorana Đinđića, angažovana je u Vladi Srbije. Ona već neko vreme radi u Vladinom Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

http://www.blic.rs/vesti/politika/cerka ... je/g6j6vv5

Pa dete imas li i malo ponosa u sebi.
prljavi Hare

#34015 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by prljavi Hare »

@CSKA,a de mi reci kakva je ono nova noćna mora u vidu besmislenog i uglavnom ničim izazvanog zahvaljivanja na koječemu...?Pogodi! :mrgreen:

Dragom Aci! :P

To se na sva usta zahvaljuju u vezi onih jadnih snimatelja što su ih prebili mahniti Ukrajnici,a ja stvarno tu priču ne kontam.Ljude prebili i sad se
neko zahvaljuje nešto Vučiću. :-) Pa opet iz Partizana onaj predsjednik:"Hvala Vučiću!" :oops:

Čeka Partizan lovu iz budžeta ili šta?Ovo je stvarno jadno... :cry:

P.S.Za slike dragog Ace po školama... :lol: :lol: :lol:
CSKA

#34016 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Ma poltronstvo.

Sto se tice samog slucaja Partizana,u fudbalsku i kosarkasku sekciju je usla uprava SNS-a.Jos juce su mu grobari pjevali Vucice pederu,a zna Aco koliko je bitno kontrolisati navijace u Srbiji.Prvo je sredio one glavne,a evo sada i groblje.Smenjene su uprave i u KK i u FK,a dosli SNS-ovci.I oni ce naravno da salje pisma ljubavi i zahvale svom vodji i kada ih tuku :D. Plus i pare sto kaplju od drzave.

Tako isto i sa ovim direktorom skole i svim ostalim ulizicama.Voli Vule kada mu se ljube skute.

Vukalija:

Ljubi njega u skut i u ruku

Srednjovekovna predigra. Stimulans za začeće srpskih vladara.

- Ali, mama, to je car Dušan, kako ću se snaći?
- Ništa ne brini, kćeri Jelena, Nemanjić je to, svi oni imaju skut-fetiš. Što je veća titula, sve su perverzniji. Samo klekni, celivaj mu ruku i skut, pa ga gledaj pravo u oči dok se njegovim skutom maziš po licu i grudima. Nema da omane.
radostan dan

#34017 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

nabijem vas ja sve, opozicione, demagoške, oportunističke...petokolonaške.

crknite dušmani...
prljavi Hare

#34018 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by prljavi Hare »

:lol: :lol: :lol:

Dobra ova! :thumbup:

Samo da se za 100 godina ne budu nosali mošti dragog Ace... :mrgreen:
horkesh

#34019 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

radostan dan wrote:nabijem vas ja sve, opozicione, demagoške, oportunističke...petokolonaške.

crknite dušmani...
Al' ikona :-)
Acid25

#34020 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Acid25 »

Šešelj: Mogu me izručiti samo u kavezu
Image
seln

#34021 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by seln »

Vreme je, bre, da se udruzimo sa Chivcima.... znas ono, brate, oni mrze lojavce, mi mrzimo lojavce... interesi, brate. Jaki su Jeshe, pola sveta je bre njihovo...

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da je Kosovo srpski Jerusalim i da je prekid diplomatskih odnosa sa Izraelom u vrijeme bivše Jugoslavije bila greška.

Dačić je istakao da Srbija izuzetno cijeni principijelan stav Izraela o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, što se pozitivno reflektuje na kvalitet i sadržaj odnosa.

"Kosovo je naš Jerusalim", poručio je Dačić na konferenciji "Godine jubileja" koju je Ambasada Izraela u Beogradu organizovala povodom 25 godina diplomatskih odnosa između Srbije i Izraela.

Šef srpske diplomatije je rekao da su ukupni odnosi Srbije i Izraela na svim poljima, od političkog preko ekonomskog i kulturnog, na dobrom kolosijeku sa perspektivom da budu kvalitetniji i sadržajniji.

On je istakao da je 25 godina od obnavljanja diplomatskih odnosa važan jubilej i prilika za osvrt na bogatu tradiciju srpsko-jevrejskog prijateljstva, koje je "odolevalo najvećim istorijskim izazovima dva naroda".

Dačić je rekao da je ovaj jubilej prilika i da se istakne zajednička usmjerenost ka budućnosti i jačanju odnosa, saradnje i bliskosti, te najavio da će centralno obilježavanje biti sutra u Skupštini Srbije.

"Bila je greška prekidanje diplomatskih odnosa sa Izraelom u vreme bivše Jugoslavije. Na žalost trebalo je da Jugoslavija propadne da mi obnovimo diplomatske odnose. To možda najbolje govori o specifičnom odnosu srpskog naroda u okviru bivše Jugoslavije prema državi Izrael i jevrejskom narodu", rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije čestitao je praznik Hanuka jevrejskoj zajednici u Srbiji i svijetu i poželio pripadnicima i srpskog i jevrejskog naroda zdravlje, mir i prosperitetnu saradnju.

Izraelski ambasador Alona Fišer-Kam rekla je da su odnosi Srbije i Izraela prošli kroz svijetle i tamne periode sa trenucima solidarnosti, nerazumijevanja i političkih razlika.

"Bio je tu i dugi period prekida u diplomatskim odnosima, ali ipak topla osjećanja koja ova dva naroda dijele jedan za drugoga su se održala, a premošćavanje ovog jaza je dao konkretan izraz ovom prijateljstvu", rekla je Fišer-Kamova.

Ona je ukazala da Srbija i Izrael danas imaju "otvorene kanale i veoma bogat politički dijalog" i napomenula da u ekonomiji raste razmjena dvije zemlje, povećavaju se izraelske investicije u Srbiji i broj izraelskih turista, ali i saradnja u kulturi.
arzuhal

#34022 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by arzuhal »

1)

Intervju: Milivoj Bešlin, srpski historičar (04.08.2017)

Ponižena porazom u ratovima devedesetih, Srbija se sprema za revanš

“Agresivna Rusija, sve više je antagonizovana u odnosu na Zapad. Ta nova hladnoratovska kontelacija srpskom nacionalizmu samo ide na ruku. Srpski nacionalizam, pritom, više nije autonoman: kao krak ruskog velikodržavnog nacionalizma, i on je danas podanički i, sve i da hoće, ne može se odupreti Rusima koji ga snažno podstiču da ponovo otvori pitanje promene granica na Balkanu. Nema mira na Balkanu sve dok se Srbija ne ujedini sa Republikom Srpskom, dok ne vrati Kosovo, Crnu Goru, poručuju uticajni ruski politički aktivisti ovde; Srbiji je potreban lider poput Milorada Dodika, ponavljaju ruski akademici, mediji, analitičari. Nastavi li se trend rusifikacije srpskog društva, srpski nacionalisti najpre će posegnuti za Bosnom i Hercegovinom, budući da je njihova prva meta, Crna Gora, kao članica NATO u tom smislu neuporedivo bezbednija i stabilnija. Atake na BiH posebno olakšava činjenica da u toj državi postoji entitet koji srpski nacionalisti odavno nazivaju “najvrednijom ratnom tekovinom”, svojim jedinim ratnim plenom. Da ne govorim o Miloradu Dodiku koji, zahvaljujući svojim specijalnom vezama sa Moskvom, dodatno ojačava već napravljenu arhitektura za srpsko ‘drugo poluvreme’”

http://avangarda.ba/detaljno.php?id=351

2)

Zbog ukrštanja dvije imperijalne pretenzije – realne ruske i tragikomične srpske – BiH, Crnoj Gori i Makedoniji se ne dozvoljava da same donose odluke o usmjeravanju strateških pravaca svoje spoljne i unutrašnje politike

Piše: Milivoj Bešlin

Problem između Vučića i Izetbegovića nije u tome da li će BiH priznati Kosovo, već gdje se vodi i kreira bosanskohercegovačka spoljna i ne samo spoljna politika, jer Srbija i danas pokazuje neskrivenu pretenziju da presudno utiče na vođenje državnih politika i u Makedoniji i u Crnoj Gori i u BiH, uz podrazumijevajuće Kosovo. Državama prema kojima je srpski nacionalizam u prošlosti pokazivao (i do danas pokazuje) pretenziju, smatrajući ih dijelovima imaginarne velikosrpske tvorevine, ne može biti ostavljeno da samostalno donose odluke koje se tiču važnih pitanja. Indikativno je da se navedeni opseg srpske pretenzije poklapa i sa ruskim poimanjem interesnih sfera na Balkanu. Od 19. vijeka, preko Miloševića Koštunice, Tadića, sve do današnjice može se pratiti kontinuitet srpskih pretenzija prema susjedima.

http://avangarda.ba/detaljno.php?id=465

3)

Vulin u Sarajevu: BiH u NATO samo uz saglasnost dva entiteta i tri naroda

"Za Srbiju je prihvatljivo sve ono u vezi sa čim se saglase dva entiteta i tri naroda u BiH", rekao je Vulin novinarima nakon sastanka sa ministrom odbrane BiH Marinom Pendeš.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Vu ... oda/455922

4)

Dodik: Suspendovaćemo primjenu MAP-a

"Sa stanovišta RS, imajući u vidu činjenicu da se intervencionizam odnosio prije svega na otimanje imovine, prije svega vojne imovine, kasarni, i kao što su sada putem Suda BiH pokušali oteti našu imovinu u Han Pijesku, mi obustavljamo bilo kakve aktivnosti na primjeni MAP-a", rekao je Dodik.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Do ... P-a/456074
prljavi Hare

#34023 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by prljavi Hare »

Vulin u Banjoj Luci: Srbija BiH iskreno poštuje,a RS voli :lol: :lol: :lol:
Evo ih opet sa poštovanjem i ljubavlju! :lol: :lol: :lol:

Treba javiti dragima Aci,Vulinu i Dačiću da smo zapamtili ovo vezano za ljubav i poštovanje,nema potrebe svaka 2 dana ponavljati istu priču. :mrgreen:
CSKA

#34024 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

"NOVOSTI" OTKRIVAJU

Srbija "briše" ime Makedoniji?

Naša zemlja sprema mere ako Skoplje podrži prištinu u međunarodnim institucijama. Moguća promena odluke o priznavanju naziva susedne države.
SRBIJA bi mogla da pribegne radikalnoj meri u odnosima sa Skopljem i povuče priznavanje Makedonije pod njenim ustavnim imenom, ukoliko premijer Zoran Zaev ispuni "pretnje" da će glasati za članstvo Kosova u Unesko - saznaju "Novosti".

Prema našim informacijama, Beograd će pažljivo pratiti poteze Makedonije i izjašnjavanje o prijemu Prištine u međunarodnim organizacijama, i kako se Skoplje bude postavilo prema našim nacionalnim interesima, tako ćemo i mi prema njihovim.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/po ... Makedoniji

Od danas forumasa AleksoMKD ne priznajem pod tim imenom,moracu mu smisliti neko novo :D
prljavi Hare

#34025 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by prljavi Hare »

Šta imaš smišljati,evo ti novi nick @AleksoBJRM :lol: :lol: :lol:
Post Reply