Dešavanja u Srbiji

Banksy

#33626 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

zavrzlama wrote:Dobar odnos pa makar i licemjeran izmedju srbije i turske ide u korist BIH.

Vucic bi najradije da mu niko iz turske ne dolazi u srbiju ali dolazak erdogana je dokaz slabosti srbije,pogotovo dok se erdogan seta sandzakom...
Svaki odnos gdje nas nema, da sami jasno i glasno iskažemo svoje interese, ne ide nam u korist. Ovako smo, kao i stoljećima prije, kusur ili sića ili kugla oko noge ili ''moneta za potkusurivanje'' ili tuđi za tuđe gloginje.

Sasvim suprotno. Dolazak Erdogana je dokaz moći Srbije gdje se Vučić ponovo predstavlja kao ''faktor stabilnosti, ''medijator'', ''lider Balkana'', veza Istoka sa Zapadom, Turske s Briselom, most s Njemačkom, i šta sve nije uspio u ovih koliko godina vlasti. On je Erdogana doveo u Sandžak, ušao s njim ruku pod ruku, on je taj koji drži konce i koji i ovakvim potezima učvršćuje svoju vlast, i u Sandžaku i u Srbiji. Kakvi god da su pacijenti, oni danas ostavljaju dojam lidera, vođa, šalju slike suradnje i bliskosti, gdje čak i onaj pajac Dačić s Osmanom igra svoju ulogu u približavanju i gradnji tih odnosa. O 157 privrednika i projekata da i ne govorimo.

Lijepo je što se vole i surađuju, ali ne vidim da mi, ovdje, možemo imati bilo kakvu korist od njihove ljubavi. Osim tih nesretnih 5 km ''brze ceste'' od Vijećnice do Kozje ćuprije. Sve ostalo su mokri snovi, i jedne i druge strane.
animals

#33627 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by animals »

Banksy wrote:
zavrzlama wrote:Dobar odnos pa makar i licemjeran izmedju srbije i turske ide u korist BIH.

Vucic bi najradije da mu niko iz turske ne dolazi u srbiju ali dolazak erdogana je dokaz slabosti srbije,pogotovo dok se erdogan seta sandzakom...
Svaki odnos gdje nas nema, da sami jasno i glasno iskažemo svoje interese, ne ide nam u korist. Ovako smo, kao i stoljećima prije, kusur ili sića ili kugla oko noge ili ''moneta za potkusurivanje'' ili tuđi za tuđe gloginje.

Sasvim suprotno. Dolazak Erdogana je dokaz moći Srbije gdje se Vučić ponovo predstavlja kao ''faktor stabilnosti, ''medijator'', ''lider Balkana'', veza Istoka sa Zapadom, Turske s Briselom, most s Njemačkom, i šta sve nije uspio u ovih koliko godina vlasti. On je Erdogana doveo u Sandžak, ušao s njim ruku pod ruku, on je taj koji drži konce i koji i ovakvim potezima učvršćuje svoju vlast, i u Sandžaku i u Srbiji. Kakvi god da su pacijenti, oni danas ostavljaju dojam lidera, vođa, šalju slike suradnje i bliskosti, gdje čak i onaj pajac Dačić s Osmanom igra svoju ulogu u približavanju i gradnji tih odnosa. O 157 privrednika i projekata da i ne govorimo.

Lijepo je što se vole i surađuju, ali ne vidim da mi, ovdje, možemo imati bilo kakvu korist od njihove ljubavi. Osim tih nesretnih 5 km ''brze ceste'' od Vijećnice do Kozje ćuprije. Sve ostalo su mokri snovi, i jedne i druge strane.
Pa kako ces naprijed sa ona tri balvana od politicara..
i one tri jadne stranke..
Banksy

#33628 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

Nikako, nebitno, ali mislim da je sasvim besmisleno promatrati njihove odnose u smislu koristi ili štete po BiH, kad mi tu, kao aktivni sudionik, ni na koji način ne djelujemo.
ultima_palabra

#33629 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ultima_palabra »

arzuhal wrote:
NajdraziVodjaa wrote:
arzuhal wrote:
Vidiš kako sam upravu za te "teške riječi koje ubijaju" (Sirija i to..). Zaboli me za Erdoganom, SDA i turkofilima, to je druga strana tvoje medalje, ja samo ne limvo te plitke patetike, pa zato pođahkad odreagujem na te infantilije...Nemoj zamjerit šta.

Šta mislim o Erdoganom hvaljenju Vučića, to sam već jučer kratko prokomentarisao: osmanlijsko loženje binaša. Turci imaju svoj vlastiti interes i ćar, pa ako im odgovara, zbog nečeg, da hvale Vučića, oni će to radit, šta mene briga što ga hvale. Nek' se hvale međusobno, nema problema.

Jel to političke šuplje i ublehe trebaju biti mjera nečega? istine? pravde? ljubavi?

Ma hajte molim vas...
Ali kad Erdo kaze koju ljubavnu o Bosnjacima i Bosni, onda to nije lozenje Bosnjaka nego iskreni ljubavni zov?

Ma hajte molim vas.
animals

#33630 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by animals »

Banksy wrote:Nikako, nebitno, ali mislim da je sasvim besmisleno promatrati njihove odnose u smislu koristi ili štete po BiH, kad mi tu, kao aktivni sudionik, ni na koji način ne djelujemo.
BIH je nebitna na politickoj sceni..
tu samo dolaze humanitarci i viskoi predstavnici..
arzuhal

#33631 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by arzuhal »

ultima_palabra wrote: Ali kad Erdo kaze koju ljubavnu o Bosnjacima i Bosni, onda to nije lozenje Bosnjaka nego iskreni ljubavni zov?

Ma hajte molim vas.
Slažem se 100%.
musicman80

#33632 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by musicman80 »

Banksy wrote:

Tacno je sve sto si napisao. Dodao bih jos da Turska isto kao I ostatak svijeta mora sa nekim u Srbiji da saradjuje. Vucic kakav god da je bio, uspio je da promijeni retoriku I da se nametne kao neko ko podrzava Evropske vrijednosti I kao neko ko uziva veliku podrsku u zemlji ali i van nje, I vecina ga vidi kao kredibilnog partnera u spoljnjoj politici. Sa druge strane, Zapad se plasi da ako Vucic iz bilo kojeg razloga ode sa vlasti, na vlast u Srbiji bi opet mogli doci nacionalisti I oni koji bi srbiju udaljili od EU i Zapada.
dječak sa šibicama

#33633 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dječak sa šibicama »

Image

SDAovci na aparatima
Putnik ali stvarno

#33634 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Putnik ali stvarno »

Klix, pdf Desavanja u Srbiji LIVE

Image

sad tek kapiramo da Ceda nije na belom, samo covek vidi neke stvari bolje od drugih

Image

Brkane, Brkane bas si krme :D
jao_situacije

#33635 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by jao_situacije »

jest se zakuhalo
:meza1:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#33636 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

POSJETA SANDŽAKU
Erdogan u Novom Pazaru pozvao je Srbe i Bošnjake da žive u slozi
Samo Sloga Sandze Spasava :thumbup:
radostan dan

#33637 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Image
Erdogana i Vučića dočekao veliki broj Novopazaraca, turski predsednik poručio: Ovo je moj zavičaj!

On je, govoreći o Novom Pazaru, kratko citirao pesmu "Kada pogledam sa bedema, vidim divan grad".
- Novi Pazar, moj zavičaj, moj najmiliji grad, njega krase manastir Sopoćani i stara tvrđava, a najlepša je Altun-alem džamija - primetio je Erdogan.
Prpa.ba

#33638 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Prpa.ba »

Srbi i Turci dijele zajednicku historiju i naslijedje, zajedno su presli Drinu a i zajedno pripadaju osmansko-vizantijskom civilizacijskom krugu. Stoga ne cudi bratimljenje njihovih izabranih duznosnika. Vece je cudo kognitivna disonanca kod europskog naroda koji je direktno na granicama osmansko-vizantijskog civilizacijskog kruga, Bosnjaka, prema dvije drzave za dokumentovanom historijom zlocina nad Bosnjacima. Jedni neprijatelji a drugi braca :(
radostan dan

#33639 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Image

selamite mi elre-a, kockakockicu, point-a, malog arzu, i tako to...
General War

#33640 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

radostan dan wrote:Image

selamite mi elre-a, kockakockicu, point-a, malog arzu, i tako to...
:lol:
General War

#33641 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Prpa.ba wrote:Srbi i Turci dijele zajednicku historiju i naslijedje, zajedno su presli Drinu a i zajedno pripadaju osmansko-vizantijskom civilizacijskom krugu. Stoga ne cudi bratimljenje njihovih izabranih duznosnika. Vece je cudo kognitivna disonanca kod europskog naroda koji je direktno na granicama osmansko-vizantijskog civilizacijskog kruga, Bosnjaka, prema dvije drzave za dokumentovanom historijom zlocina nad Bosnjacima. Jedni neprijatelji a drugi braca :(
Istorijski, bas podsjecaju bosnjaci (bosanski ne ovi nakalemljeni) na situaciju bogumila nekada izmedju bizantije i rima.
radostan dan

#33642 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

General War wrote: Istorijski, bas podsjecaju bosnjaci (bosanski ne ovi nakalemljeni) na situaciju bogumila nekada izmedju bizantije i rima.
radostan dan
Post11/10/2017 09:43

bio primjećen oko razglasa onaj bogumil merlin dino, ali odstranjen sa derneka...
General War

#33643 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

radostan dan wrote:
General War wrote: Istorijski, bas podsjecaju bosnjaci (bosanski ne ovi nakalemljeni) na situaciju bogumila nekada izmedju bizantije i rima.
radostan dan
Post11/10/2017 09:43

bio primjećen oko razglasa onaj bogumil merlin dino, ali odstranjen sa derneka...
:D
GeeTnT

#33644 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by GeeTnT »

General War wrote:
Prpa.ba wrote: Istorijski, bas podsjecaju bosnjaci (bosanski ne ovi nakalemljeni) na situaciju bogumila nekada izmedju bizantije i rima.
...i jednima i drugima je guzica cisca od tvog obraza...
General War

#33645 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

GeeTnT wrote:
General War wrote:
Prpa.ba wrote: Istorijski, bas podsjecaju bosnjaci (bosanski ne ovi nakalemljeni) na situaciju bogumila nekada izmedju bizantije i rima.
...i jednima i drugima je guzica cisca od tvog obraza...
Koji si ti konj :-)
GeeTnT

#33647 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by GeeTnT »

..tu poruku posalji ucitelju Darku iz rodnih Lopara..
General War

#33648 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Haj ti u nazad seljublje...vidio si tuzlu i istok i zapad, jbg nije se ti se babi posrecilo dobit srpski stan :roll:
radostan dan

#33649 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

me neće niko otići, sad kad erdo uloži, a evo najavljuje vučko da će i tramp u beograd...a đe je još putko, pa onda oni kinezi što su bili.
biće svega, samo treba dočekati....što bi reko zavrzlama. :mrgreen:
General War

#33650 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

radostan dan wrote:
me neće niko otići, sad kad erdo uloži, a evo najavljuje vučko da će i tramp u beograd...a đe je još putko, pa onda oni kinezi što su bili.
biće svega, samo treba dočekati....što bi reko zavrzlama. :mrgreen:
Sta, nesto ko srbijanskaa verzija rahat patnje? :D
Post Reply