Dešavanja u Srbiji

valensija

#29151 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by valensija »

Vučić: Premostiti ponor Jasenovca

IZVOR: TANJUG

Jasenovac -- Jasenovac je najstrašnije stratiše i svojevrsni ponor ljudske vrste, ali je na nama da premostimo taj ponor praštranjem, kazao je premijer Aleksandar Vučić.

Image

On je rekao da je to potez koji zahteva svest, ali i hrabar potez koji moramo učiniti svi zajedno.

Vučić je, na ceremoniji obeležavanja Dana sećanja na žrtve genocida u koncentracionom logoru Jasenovac, na spomen obeležju u Memorijalnom centru Donja Gradina u Republici Srpskoj, poručio da na tom mestu jasno srpski narod kaže da ne pristaje na smrt, da će čuvati svoju otadžbinu i rod, i da će se boriti za život, bez želje da se ikada sveti, ali i da nikada neće zaboraviti.

Image

Kako je naveo, u ovoj plodnoj ravnici, ubrzo po formiranju ustaške Nezavisne države Hrvatske, uspostavljen je najveći logor smrti, koji je ujedno bio i jedan od najvećih u Evropi, gde je vršeno sistematsko likvidiranje civila, a stradalnici su bili krivi samo zato što su Srbi, Jevreji, Romi i oni koji nisu želeli da služe ustaškim i okupacionim snagama.

"Ovde je mračna strana ljudske vrste ispisala svoje najstrašnije strane", naglasio je Vučić dodajući da su tu pokušali da istrebe Srbe, da zatru naše ćirilično pismo, naše seme, bez milosti i griže saveti.

Kako je naveo, kada je dolazio na ovo stratište nije znao šta da radi, da li da ćuti, pošto smrt ćuti, a veliki broj žrtava zahteva večnu tišinu; da li da vrišti, zato što svaki zločin vrišti, a ovoliki zločin traži da vrišti čitav svet; ili da plače, jer su nestali mnogi, među njima 20.000 dece, koji nisu mogli da se raduju svom detinjstvu i umrli su u paklenim mukama.

Image

Prema njegovim rečima Jasenovac je mesto našeg najvećeg stradanja, ali i postojanja i dodao da su nas ovde skupljali da nas unište, a da ćemo se skupljati da živimo i da više nikada ne dozvolimo da nas ubijaju.

O obimu zločina govori činjenica da se i 70 godina od proboja zatočenika obavljaju istraživanja, identifikuju žrtve, jer hiljade porodica ne postoje na spiskovima, a na nama je da ne dozvolimo da se zaborave.

"Ne smemo i nećemo da dozvolimo da nas ponižavaju govoreći kako mnogi koji su ubijeni u stvari nisu ni živeli. Sukobe 90-tih nemoguće je razumeti bez shvatanja značenja reči Jasenovac, dubine bola i patnje srpskog naroda, kolektivnog straha od istrebljenja zapadno od reke Drine. Naše sećanje nije matematičko ni političko, već ljudsko, zasnovano na iskonskoj potrebi da se saoseća sa onima nad kojima se vrši nasilje, posebno ovako strašno", poručio je Vučić.

On je istakao da Jasenovac i njegove bezbrojne žrtve ne smeju da razdvajaju buduće generacije.

Jasenovac mora da postane mesto zajedničkog okupljanja, sećanja, učenja i suočavanja sa prošlošću, molitve i praštanja, podvukao je on.

Mržnja koja je gradila Jasenovac i Gradinu je strašna, tuga koju izaziva je strašna, a čak i oprostiti ovde je strašno - moramo i možemo, ali je strašno.

"S toga ovde možemo samo dve stvari ovde da uradimo. Prva je pognemo glavu, da je spustimo u položaj onih koji je nisu spuštali ni pred klanje, da odamo počast i pokažemo da se sami kajemo pred svakim zločinom koji je počinila naša vrsta, koja se zove čovek, ponekad bez ikakvog razloga, a posle da podignemo glavu visoko i kažemo: vi krvnici ste uradili svoj posao, ali slabo, mi smo opstali i živimo. Živi Srbija, živi Srpska“, naglasio je Vučić.

"Evo nas sa obe strane Drine i nemamo nameru da odemo bilo gde, nemamo nameru da se sklonimo. Nikada nećemo da nestanemo. Mi smo Srbi gde god da živimo i šta god drugi da nam rade. Mi smo baš oni Srbi koji hoće i mogu da budu veliki narod. I ne trebaju nam nove teritorije, ne treba nam promena granica na Balkanu, poštujemo sve druge, poštujemo Bosnu, poštujemo Hrvatsku, nikakav rat nećemo. Podićićemo sebe na svome. Izgradičhemo i zaposlićemo. Stvorićemo i to što stvorimo biće toliko veliko koliko smo i mi veliki", podvukao je on.

Image

Koliko je za vreme Drugog svetskog rata Jasenovac bio svojevrsni ponor ljudske vrste,, kako je nastavio Vučić, na nama je da taj ponor premostimo istinskim i iskrenim praštanjem, i pruženom rukom pomirenja savremenih generaicja svih ovdašnjih naroda.

To je, prema njegovim rečima, potez koji zahteva svest i odgovornost za budućnost, a iznad svega hrabar potez koji moramo učiniti svi zajedno.

"Danas nedaleko od Okamenjenog cveta u Jasenovcu jasno kažemo: Ne pristajemo na srmt, čuvaćemo svoju srpsku otadžbinu, borićemo se za život bez želje da se ikada svetimo ali bez namere da ikada zaboravimo. Na to nas niko ne može naterati. Mali je taj vaš zločinački posao koliko su naše glave visoko i Srbija i Srpska velike, ne teritorijalno već duhovno, ne da bi nekoga napadale, već da bi prkosno opstajale i snažno napredovale. Na današnji dan kažemo ponosno i uzdignuta čela: Živela Srpska, živela Srbija, sloboda i večna slava onima koji su tu slobodu ovde napravili i nama u je amanet ostavili", zaključio je Vučić u svom govoru.

Danas se obeležava "Dan sećanja" na žrtve genocida ustaškog koncentracionog logora Jasenovac, u spomen na 22. april 1945. godine, kada je samo 127 logoraša, od preostalih 1.075 , uspelo da se domogne slobode.

Ceremoniji u najvećem stratištu tog logora, u Donjoj Gradini u Republici Srpskoj, pored premijera Vučića prisustvuje i predsednik RS Milorad Dodik, kao i član Predsedništva BiH Mladen Ivanić.

U logoru Jasenovac ubijeno je 500.000 Srba, 80.000 Roma, 32.000 Jevreja i nekoliko desetina hiljada antifašista različitih nacionalnosti.
Renta

#29152 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Renta »

valensija wrote:Vučić: Premostiti ponor Jasenovca

IZVOR: TANJUG
U logoru Jasenovac ubijeno je 500.000 Srba, 80.000 Roma, 32.000 Jevreja i nekoliko desetina hiljada antifašista različitih nacionalnosti.

Ne umanjujući težinu zločina u Jasenovcu spominjanje brojki od 500 ili čak 700 tisuća ubijenih u Jasenovcu spada pod 70-godišnju velikosrpsku propagandu. U javnoj ustanovi spomen područja Jasenovac imenom i prezimenom popisano je oko 83 tisuće žrtava.

Sve ostalo su velikosrpski mitovi koji služe samo jednoj svrsi - opravdanju prošlih i budućih zločina prema hrvatima.
Mr Majestic

#29153 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Mr Majestic »

Ovo je najveci paradoks u istoriji covjecanstva sa jedne strane se osudjuju tudji zlocini i fasizam kao sto je bivsa NDH a na drugoj strani se velicaju vlastita monstruozno-genocidno-fasisticka dostignuca kao sto je Genocidna Republika Svinjska :twisted: i masu se crveno-plavo-bijelim zastavama :evil: pod kojima su Srbi izvrsili genocid nad bosnjacima i agresiju na medjunarodno priznatu drzavu Republiku Bosnu i Hercegovinu bez imalo savjesti . Da stvar bude jos gora opravdava se zlocinacki poduhvat Srba iz 90-tih na celu sa Balkanskim kasapinom Milosevicem uz izgovor da se nemoze razumjeti taj sukob bez shvatanja Jasenovca :-) . Ovo sve pokazuje da je nemoguc suzivot sa Srbima na Balkanu i da ce proci jos stotine godina do nekakvog minimalnog razumjevanja i suzivota .
Renta

#29154 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Renta »

Preciznije, nema suživota dok god u Srbiji službena državna politika bude imperijalizam, šovinizam i negiranje odgovornosti za srbijansku agresiju 90'.

A ova tzv. republika srpska sebe svrstava u anifašističke "države" i kiti se antifašizmom a u temeljima, nastanku, im je nacizam i fašizam najgore vrste. Da čovjek ne povjeruje!!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29155 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Image
CSKA

#29156 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Ovaj Marko provocira :

"Omega potvrdila pobedu Čavića"
IZVOR. B92, BETA | ĐN
Kompanija "Omega" potvrdila da je Milorad Čavić u finalu discipline 100 metara delfin na Igrama u Pekingu pobedio Majkla Felpsa, kaže Mark Spic.

Višestruki olimpijski šampion u plivanju Amerikanac Mark Spic rekao je da mu je kompanija koja proizvodi opremu za merenje vremena potvrdila trijumf Čavića.

"Dobio sam poruku od ’Omege’ u kojem piše da je Felps izgubio tu trku. Ako su oni bili zvanični merač vremena, zašto to nije bilo poznato odmah posle trke? Ne verujem da je Felps dobio tu trku, ali je i dalje najbolji plivač na svetu, sa ili bez te medalje", rekao je Spic za britanski Telegraf.
YVOD

#29157 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by YVOD »

Image :thumbup:
YVOD

#29158 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by YVOD »

Image :sretan:
CSKA

#29159 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Sa kime se ono Dule tuce u tunelu :lol:
radostan dan

#29160 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

:izet: :izet: :izet:
valensija

#29161 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by valensija »

savršen sportski dan :izet:
valensija

#29162 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by valensija »

Skandal u Pioniru: Vujošević se sukobio sa navijačem Zvezde u tunelu!

Posle košarkaškog meča Partizan - Crvena zvezda, malo je nedostajalo da dođe do tuče između trenera crno-belih Duška Vujoševića, na jednoj strani, i nepoznate osobe na drugoj, što su sprečili pripadnici žandarmerije.

Image

Do sukoba je došlo, Vujošević je ušao u klinč sa, za sada, nepoznatom osobom, što su zabeležile kamere Sportkluba, dok je Luka Mitrović govorio o duelu koji se igrao za plasman u Evroligu.

Na snimku se vidi i čovek iz Vujoševićevog ozbeđenja koji takođe pokušava da se obračuna sa istom osobom kao i trener Partizana, a onda u kadar ulazi još jedna nepoznata osoba, ali žandari prekidaju obračun.

Image

Kako javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta, odmah nakon toga u tom delu pojavio se tim menadžer crveno-belih Nebojša Ilić sa rasekotinom na glavi, pošto je pogodjen tvrdim predmetom sa tribina.

Posle konferencije za štampu biće jasnije šta se tačno dogodilo.
CSKA

#29163 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Mahmutović: Vučić počasni građanin Novog Pazara, Tadić i Koštunica su donosili samo probleme

Premijer Srbije Aleksandar Vučić od danas je počasni gradjanin Novog Pazara, odlučili su na današnjoj svečanoj sednici jednoglasno odbornici Skupštine povodom 20. aprila, Dana tog grada.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/55224 ... o-probleme

Prvih sto muslimana iz Novog Pazara koji se jave Vucicu dobijaju specijalnu nagradu :)
radostan dan

#29164 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Mahmutović: Vučić počasni građanin Novog Pazara, Tadić i Koštunica su donosili samo probleme
Image
Banksy

#29165 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

CSKA wrote:

Premijer Srbije Aleksandar Vučić od danas je počasni gradjanin Novog Pazara, odlučili su na današnjoj svečanoj sednici jednoglasno odbornici Skupštine povodom 20. aprila, Dana tog grada.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/55224 ... o-probleme
50 odbornika, od toga 3 nebošnjaka ...
Creasy

#29166 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Creasy »

http://www.klix.ba/vijesti/regija/jedin ... /150420087

Jedinstveno obilježavanje 11. jula: 7.000 osoba će leći ispred Narodne skupštine Srbije
valensija

#29167 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by valensija »

PREPORUKA MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA

Nikoliću, ne šalji vojsku u Moskvu!

Image

Takvo mišljenje šef diplomatije Ivica Dačić je, međutim, izbegao da potpiše. Prema saznanjima „Blica“, tako je na mišljenje MSP o Putinovoj paradi, koja je zbog krize u Ukrajini ponajmanje pitanje marširanja po Crvenom trgu, stavljen pečat jednog od ministrovih pomoćnika.

Preporuku MSP o Paradi pobednika 9. maja u Moskvi pisao je Dačićev pomoćnik za bilateralne odnose Goran Aleksić, inače sestrić pokojne Jovanke Broz. Ipak, ni njegov potpis nije stavljen na dokument.

Image

Izvor „Blica“ iz Vlade Srbije navodi da se u mišljenju Ministarstva, koje je upućeno predsedniku Tomislavu Nikoliću, prvenstveno preporučuje da Vojska Srbije ne učestvuje na ceremoniji a da, ukoliko državni vrh odluči da se ide, to onda budu veterani.

- Ovakav stav je preporučen zbog krize u odnosima na relaciji SAD - EU - Rusija. Smatrano je da bi se Srbija najmanje „svrstala“ ako bi, u slučaju da se ipak ide, to bili veterani - kaže naš sagovornik iz Vlade.

U MSP nije bilo moguće dobiti odgovor na pitanja na koje se veterane misli, kao ni kako bi vremešni borci Narodnooslobodilačkog rata uopšte marširali ili učestvovali u paradi. Dačić nije odgovorio na zvanično pitanje „Blica“ ni koji je stav Ministarstvo preporučilo Nikoliću.

Učešće VS na ruskoj paradi, o čemu je predsednik Nikolić kao vrhovni komandant doneo odluku, podelilo je stručnu javnost u Srbiji. Jedni su stava da na paradi treba učestvovati jer je to deo tekovine borbe protiv fašizma, dok su drugi mišljenja da u Moskvu ne treba ići sa Vojskom. U prilog ovoj tezi navodi se da se Srbija time svrstava na rusku stranu, dok članice EU, od kojih su se mnoge takođe borile protiv nacizma, ne šalju vojsku.
kljuc_

#29168 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kljuc_ »

Creasy wrote:http://www.klix.ba/vijesti/regija/jedin ... /150420087

Jedinstveno obilježavanje 11. jula: 7.000 osoba će leći ispred Narodne skupštine Srbije

moze li neko meni objasniti , otvoriti oci kada je to ubijeno u srebrenici ,, samo ,, 7000 ljudi a pogotovo moze li neko pojasniti kada je to Armija BiH pobila 3000 civila u Bratuncu ? :? Mozda sam ja nesto prespavao. Ako je ovo istina za Bratunac ja cu prvi pokrenuti akciju koja ce se zvati 3 hiljade.
Ja sam za mir , pravdu , istinu , pokajanje , izvinjenje ...ali nisam za cirkus.Covjek odredio da je u Srebrenici ubijeno 7000 ljudi jerr je broj 7 sretan. Svasta covjek moze cuti u zivotu. Cuj broj 7 je sretan :roll:

Damir Masic za klix
Koja je poruka koju biste željeli da građani Srbije "iščitaju" 11. jula iz akcije #sedamhiljada?

Koliko god da nas bude to će biti najsnažnije izraženo suosjećanje građana i građanki Srbije sa onim što se dogodilo u Srebrenici prije 20 godina. Želja nam je da #sedamhiljada bude slika koja će 11. 7. otići iz Beograda dok svijet bude gledao ono što će se dešavati u Potočarima. Ja bih volio da neko u Sarajevu pokrene #trihiljade za sve one nastradale u Bratuncu i da sve ovo otvori neku novu stranicu u odnosima među narodima na Balkanu.

http://www.klix.ba/vijesti/regija/dusan ... /150422109
Last edited by kljuc_ on 22/04/2015 20:53, edited 3 times in total.
kljuc_

#29169 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kljuc_ »

:shock: :? 7000 :? :? a u Bratuncu 3000 :? nikad cuo ni za jedno ni za drugo
pici

#29170 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Image

I Amerika ima svoju Severinu: "Ovde radim ono što nisam mogla u Srbiji"

Devetnaestogodišnja Severina Sloboda iz Novog Sada ostvarila je američki san ili je na odličnom putu da ga potpuno ostvari.

Devetnaestogodišnja Severina Sloboda je za kratko vreme, svojim talentom, uspela da skrene pažnju svetskih muzičara u Americi. Trenutno učestvuje u najvećem muzičkom šou-programu. Od 18.000 takmičara iz celog sveta, Severina se plasirala u finale u kategoriji hip-hip i R&B.

Muzikom i komponovanjem bavi se već šest godina, ali za to vreme nije uspela da postigne značajniji uspeh u Srbiji.

“U Americi sam za osam meseci postigla više nego što sam za ceo život u Srbiji. Ovde su mi se otvorila mnoga vrata za ono što ja radim. Ovo je mesto gde su mogućnosti beskonačne“, rekla je za Bulevar B92 Severina Sloboda.

Severina sebe ne vidi u sličnim muzičkim šou-programima u Srbiji.
...prcajute i ovĐŽe i tamo isti Qujac
Danguba

#29171 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

kljuc_ wrote:

:shock: :? 7000 :? :? a u Bratuncu 3000 :? nikad cuo ni za jedno ni za drugo
nista ne moze bez figa i politikanstva. :roll:
Zašto baš broj 7.000?

Naziv #sedamhiljada uzet je kao simbol. Nismo željeli da uzmemo tačan broj od 8372 žrtve, iako svi znamo da to piše u Potočarima. Onda bi se sve svelo na debatu da li je to tačna brojka ili ne. Ovako, bolje je da nas pitaju: Zašto #sedamhiljada? Mnogima je sedam sretan broj, a ja se nadam da će ovih naših #sedamhiljada označiti početak neke sretnije budućnosti za sve nas. Ma gdje bili.
...a 3.000 ne treba komentarisati nego prihvatiti. slijedece godine ce biti 6.000 i 4.000...i tako redom.

cijenim samo dobru namjeru.
Stjui

#29172 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Stjui »

"Ja sam Srbin iz Beograda i došao sam ovdje da se borim sa vama protiv ovih bradonja sa brda"

Image

Major JNA, rođeni Beograđanin, Mihajlo Petrović se odmah po početku agresije na Bosnu i Hercegovinu stavio na stranu Patriotske lige, odnosno Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Čovjek je stao na stranu dobra i borio protiv snaga zla, prepoznavši stvarne namjere JNA i paravojnih formacija koje su tih dana stizale u BiH iz Srbije.

„Pucajte u mene ako me neprijatelji slučajno zarobe kako im živ ne bih pao u ruke!“, govorio je Petrović.

Njegov bivši saborac iz Srednje Bosne se prisjeća tih dana:

- Izašao je ispred nas u uniformi JNA s oznakama TORBiH, strogog pogleda i uvježbanog glasa za dreku bez mikrofona i razglasa. Pogledao je niz stroj i onda je održao govor u kojem je rekao:

"Dragi moji borci, ja sam major Mihajlo Petrović, Srbin, Beograđanin, oficir bivše JNA. Moj deda borio se na Solunskom frontu protiv Austro-Ugara, moj otac borio se protiv njemačkih, ustaških i četničkih fašista, a izgleda da je došlo vrijeme da se i ja borim protiv ovih bradonja s brda.

Otac mi je pričao kakvi su bili četnici u onom ratu, a ja vam mogu odmah reći, jer sam to imao priliku vidjeti posljednjih mjeseci, da će ovi biti mnogo gori. Bosanac nisam rođenjem, ali sam postao i srcem i dušom otkako živim ovdje.

Ne bojte se, junak umire jednom, kukavica hiljadu puta.

Budite smireni, pucajte samo u živu metu, ko nema oružja nek' otima od neprijatelja ili neka uzme pušku ako mu saborac pogine. U tami slušajte moj glas, nemamo radioveza, nema motorola...

I zapamtite, između ovog nezaštićenog i golorukog svijeta i njih naoružanih najboljim oružjem i mržnjom u kojoj žele da nas sve unište, noćas stojite samo vi"!

Ušutio je, a neko mu donese bosansku zastavu s ljiljanima. Major Petrović joj salutira, poljubi je i posla da i mi to isto uradimo...".

Poginuo je u oktobru 1992. godine, kao heroj, braneći Travnik i srednju Bosnu od agresorskih formacija.

Na sahrani mu je bio veći dio Travnika. Ljudi su izašli na ulice kako bi posljednji put pozdravili legendu odbrane, velikog čovjeka.

Mihajlo Petrović je dobitnik najvećeg ordena Bosne i Hercegovine, Zlatnog ljiljana.
kljuc_

#29173 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kljuc_ »

rasplakah se. kakav covjek i heroj da umres od stida kada jedes kruh i dises zrak . slava i spokoj ti ljudino
Grover

#29174 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Grover »

Stjui wrote:
"Ja sam Srbin iz Beograda i došao sam ovdje da se borim sa vama protiv ovih bradonja sa brda"

Image

Major JNA, rođeni Beograđanin, Mihajlo Petrović se odmah po početku agresije na Bosnu i Hercegovinu stavio na stranu Patriotske lige, odnosno Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Čovjek je stao na stranu dobra i borio protiv snaga zla, prepoznavši stvarne namjere JNA i paravojnih formacija koje su tih dana stizale u BiH iz Srbije.

„Pucajte u mene ako me neprijatelji slučajno zarobe kako im živ ne bih pao u ruke!“, govorio je Petrović.

Njegov bivši saborac iz Srednje Bosne se prisjeća tih dana:

- Izašao je ispred nas u uniformi JNA s oznakama TORBiH, strogog pogleda i uvježbanog glasa za dreku bez mikrofona i razglasa. Pogledao je niz stroj i onda je održao govor u kojem je rekao:

"Dragi moji borci, ja sam major Mihajlo Petrović, Srbin, Beograđanin, oficir bivše JNA. Moj deda borio se na Solunskom frontu protiv Austro-Ugara, moj otac borio se protiv njemačkih, ustaških i četničkih fašista, a izgleda da je došlo vrijeme da se i ja borim protiv ovih bradonja s brda.

Otac mi je pričao kakvi su bili četnici u onom ratu, a ja vam mogu odmah reći, jer sam to imao priliku vidjeti posljednjih mjeseci, da će ovi biti mnogo gori. Bosanac nisam rođenjem, ali sam postao i srcem i dušom otkako živim ovdje.

Ne bojte se, junak umire jednom, kukavica hiljadu puta.

Budite smireni, pucajte samo u živu metu, ko nema oružja nek' otima od neprijatelja ili neka uzme pušku ako mu saborac pogine. U tami slušajte moj glas, nemamo radioveza, nema motorola...

I zapamtite, između ovog nezaštićenog i golorukog svijeta i njih naoružanih najboljim oružjem i mržnjom u kojoj žele da nas sve unište, noćas stojite samo vi"!

Ušutio je, a neko mu donese bosansku zastavu s ljiljanima. Major Petrović joj salutira, poljubi je i posla da i mi to isto uradimo...".

Poginuo je u oktobru 1992. godine, kao heroj, braneći Travnik i srednju Bosnu od agresorskih formacija.

Na sahrani mu je bio veći dio Travnika. Ljudi su izašli na ulice kako bi posljednji put pozdravili legendu odbrane, velikog čovjeka.

Mihajlo Petrović je dobitnik najvećeg ordena Bosne i Hercegovine, Zlatnog ljiljana.
:ljulja:

:kiss:
pici

#29175 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Post Reply