Dešavanja u Srbiji
-
radostan dan
#28701 Re: Dešavanja u Srbiji
šta se to dešava tamo? zašto masovno napuštaju kosovo?
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#28702 Re: Dešavanja u Srbiji
Nasjeli na zlatne kašike pa sad jedu govna golim rukama koja su sami izasrali....jbg nema Juge, Srba i Slobe na Kosovu više 
-
radostan dan
#28703 Re: Dešavanja u Srbiji
ma ono dole je haos, sve prebukirano do polovine marta, svi busevi, rezervacije. a slike, ne daj bože...isto kO da je biti il ne biti.
šta se dešava, ozbiljno?
šta se dešava, ozbiljno?
- CSKA
#28704 Re: Dešavanja u Srbiji
Albanci poludjeli,okupirali granicne prelaze izmedju Srbije i Madjarske.Svadjaju se tuku se medju sobom,carinicima...Sta li radi onaj Taci,pa ovi ovako panicno bjeze 
- muha_sa
#28705 Re: Dešavanja u Srbiji
gdje idu
kontaju da ce dobit azil
dobit ce po kratkom postupku nogu i vozdra.
kontaju da ce dobit azil
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#28706 Re: Dešavanja u Srbiji
ima neka fora u austriji kod prijave za azil
dobiju odmah 500 eura u kešu(možda i još po nekim drugim osnovama) pomoći dok se ne riješi status i onda se lagano vrate na kosovo i nakon mjesec dva opet isto
ne znam ima li to veze neke
dobiju odmah 500 eura u kešu(možda i još po nekim drugim osnovama) pomoći dok se ne riješi status i onda se lagano vrate na kosovo i nakon mjesec dva opet isto
-
radostan dan
#28707 Re: Dešavanja u Srbiji
ma to je haos muha, izgleda da traje duže vrijeme, ali tek sad provaljeno...ne možeš kupiti kartu, sve rezervisano do polovine marta, a duplirali ili triplirali buseve. a slike.....torbe, djeca, gužva, oči ko fildžani. baš ono ko pred sudnji dan.muha_sa wrote:gdje idu![]()
kontaju da ce dobit azildobit ce po kratkom postupku nogu i vozdra.
čini mi se da barataju sa cifrom od 25000 da je već zdušilo..
- area51
- muha_sa
#28709 Re: Dešavanja u Srbiji
sad gledam na Aljazeeri i ne mogu da vjerujemradostan dan wrote:ma to je haos muha, izgleda da traje duže vrijeme, ali tek sad provaljeno...ne možeš kupiti kartu, sve rezervisano do polovine marta, a duplirali ili triplirali buseve. a slike.....torbe, djeca, gužva, oči ko fildžani. baš ono ko pred sudnji dan.muha_sa wrote:gdje idu![]()
kontaju da ce dobit azildobit ce po kratkom postupku nogu i vozdra.
čini mi se da barataju sa cifrom od 25000 da je već zdušilo..
-
radostan dan
#28710 Re: Dešavanja u Srbiji
i ti svašta iskopaš...area51 wrote:
- Altair_SA
#28711 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma neko ih levati teze... i odavde i svih ovih drzava bi se sad ispalilo masa ljudi da primaju gdje. Neko ove laze da mogu dobiti azil, pa se ljudi primili. Inace sto se tice prijavljivanja, mozes jednom samo. Koliko sam upoznat uzima se otisak cijele sake i to ulazi u bazu za cijelu EU. Znaci jednom kad se prijave to je to, uvijek ih imaju u bazi sve drzave EU. Plus sto lupe zabranu na godinu dana i onda se ne moze ni uci u EU toliko, a i nakon toga opet ako pokusa isti, samo u bazi se pojavi da je vec trazio azil.japin_mutapi wrote:ima neka fora u austriji kod prijave za azil
Nego neko im prosipa pricu da moze, agencije. Pa bilo je nekih likova tu na forumu sto prosipaju pricu kako se moze na osnovu azila ostati u EU, klasicne dezinformacije.
Inace ima i iz BiH i ostalih ovih balkanskih drzava masa sto ide i prijavljuje se. U Svedskoj i Njemackoj odmah nakon Sirije je Balkan po broju ljudi koji traze azil
- area51
#28712 Re: Dešavanja u Srbiji
Glad nema oči...Altair_SA wrote:Ma neko ih levati teze... i odavde i svih ovih drzava bi se sad ispalilo masa ljudi da primaju gdje. Neko ove laze da mogu dobiti azil, pa se ljudi primili. Inace sto se tice prijavljivanja, mozes jednom samo. Koliko sam upoznat uzima se otisak cijele sake i to ulazi u bazu za cijelu EU. Znaci jednom kad se prijave to je to, uvijek ih imaju u bazi sve drzave EU. Plus sto lupe zabranu na godinu dana i onda se ne moze ni uci u EU toliko, a i nakon toga opet ako pokusa isti, samo u bazi se pojavi da je vec trazio azil.japin_mutapi wrote:ima neka fora u austriji kod prijave za azil
Nego neko im prosipa pricu da moze, agencije. Pa bilo je nekih likova tu na forumu sto prosipaju pricu kako se moze na osnovu azila ostati u EU, klasicne dezinformacije.
Inace ima i iz BiH i ostalih ovih balkanskih drzava masa sto ide i prijavljuje se. U Svedskoj i Njemackoj odmah nakon Sirije je Balkan po broju ljudi koji traze azil. Katastrofa, ne znam kako ljudi nasjedaju... samo da opet ne uvedu vize.
Teško se sirotinji
- spreca
#28713 Re: Dešavanja u Srbiji
vjerovatno ima i takvih......ali vecina je onih koji bi htjeli hljeba preko pogacearea51 wrote: Glad nema oči...
Teško se sirotinji
- area51
#28714 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma ima ali uglavnom je ovo sirotinja koja je izvarana do sad milion puta...spreca wrote:vjerovatno ima i takvih......ali vecina je onih koji bi htjeli hljeba preko pogacearea51 wrote: Glad nema oči...
Teško se sirotinji
- spreca
#28715 Re: Dešavanja u Srbiji
kako neko rec 70%balkana je takvo......da su izvarani jesu..takvih mi je zao......ali imas masu pametnjakovica koji misle da ce gore kad dodju zajebati one gorearea51 wrote:Ma ima ali uglavnom je ovo sirotinja koja je izvarana do sad milion puta...spreca wrote:vjerovatno ima i takvih......ali vecina je onih koji bi htjeli hljeba preko pogacearea51 wrote: Glad nema oči...
Teško se sirotinji
- animals
#28716 Re: Dešavanja u Srbiji
Najvise zahtjeva za azil u Austriji traze upravo Kosovari..
iako nemaju sanse dobiti , jer nema zasto..
iako nemaju sanse dobiti , jer nema zasto..
-
radostan dan
#28717 Re: Dešavanja u Srbiji
jb mater, ja mislio - znaju nešto što mi ne znamo, pa pale... 
- area51
#28718 Re: Dešavanja u Srbiji
I meni je to prvo palo na um...radostan dan wrote:jb mater, ja mislio - znaju nešto što mi ne znamo, pa pale...
- Altair_SA
#28719 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa znam... ali svejedno, informises se prije nego krenes. Koja je poenta ako ce te vratiti prakticno odmah, plus zabrana?area51 wrote: Glad nema oči...
Teško se sirotinji
Ma ide puno i odavde rego, nakon ovih arapa smo odmah iza, mislim za Balkan
Uglavnom, oni u EU su jos prije negdje usvojili te neke mehanizme za ponovno uvodjenje viznog rezima i to mogu izvesti preko noci prakticno.
- CSKA
#28720 Re: Dešavanja u Srbiji
Kinezi dolaze,albanci bjeze...
Kada postanes supruga Zeljka Joksimovica dobijes muda
Kada postanes supruga Zeljka Joksimovica dobijes muda
-
radostan dan
#28721 Re: Dešavanja u Srbiji
njih 9 iz familije po 5 stoja jevrića, 4i pol tisuće jevreja, minus 9 karti po stoju = tri tisuć i 6 stotina evra...600 stoja onom što ih -vabi- tamo, čistih 3 hiljade. to je 6000 maraka, na 12 mjeseci...mjesečno 500 maraka. taman.Altair_SA wrote:Pa znam... ali svejedno, informises se prije nego krenes. Koja je poenta ako ce te vratiti prakticno odmah, plus zabrana?area51 wrote: Glad nema oči...
Teško se sirotinji![]()
-
YVOD
#28722 Re: Dešavanja u Srbiji
Мађарски градоначелник диже ограду због миграната са Косова
С обзиром на огроман број илегалних миграната који у Мађарску углавном долазе са Косова преко границе са Србијом, начелник пограничног места Ашоталом, Ласло Торочкај, предложио је да се око његовог села подигне ограда како би се место одбранило од повећаног прилива азиланата.
Шуме око Ашоталома постале су веома популарно транзитно место за мигранте, углавном са Косова, који настоје да се дочепају Немачке и других места у Западној Европи, пренео је АП.
Торочкај је на свој Фејсбук страници рекао да Мађарска, новцем из европских фондова, треба да направи ограду како би заштитила своју границу. Према његовим речима, на хиљаде миграната, који нису држављани ЕУ, свакодневно улази у његов атар. Већина тражи азил и предају се полицији која их одводи у оближњи Сегедин на даљи поступак.
Мађарске власти су саопштиле да су само од почетка ове године примиле скоро 13.000 захтева за азил, у односу на 43.000 колико је било укупно у 2014. години.
Британска агенција Ројтерс јавила је јуче да Европска унија бележи нагли пораст броја косовских грађана који нелегалним путем улазе у земље овог блока, а највише у Мађарску, где је у јануару ове године чак 10.000 њих поднело захтев за азил, што је скоро дупло више од 6.000 колико их је у тој земљи тражило азил током читаве 2013. године.
То је уследило након што су ублажени путни прописи којима се грађанима Косова омогућује да дођу до граница ЕУ преко Србије, у тренутку када се на Косову усред политичког метежа одржавају улични протести, услед сиромаштва, високе незапосленост и корупције која слаби економију, наводи британска агенција.
Масовни одлазак Албанаца са Косова на север
Високи комесаријат УН за избеглице је саопштио да је на стотине косовских грађана ушло у Мадјарску и поднело захтев за азил у првих осам месеци прошле године, а тај број је нагло порастао на 21.000 од септембра до децембра.
„Обишли смо неколико пријемних центара у протекле две недеље и већина косовских грађана с којима смо разговарали кажу да су дошли због крајњег сиромаштва и потпуног одсуства перспективе“, рекао је Ерно Симон, портпарол агенције УН за избеглице у Будимпешти.
У протеклих неколико дана је виђено како се велики број људи ноћу укрцава у аутобусе из Приштине за Београд, на путу ка Мађарској, наводи Ројтерс.
С обзиром на огроман број илегалних миграната који у Мађарску углавном долазе са Косова преко границе са Србијом, начелник пограничног места Ашоталом, Ласло Торочкај, предложио је да се око његовог села подигне ограда како би се место одбранило од повећаног прилива азиланата.
Шуме око Ашоталома постале су веома популарно транзитно место за мигранте, углавном са Косова, који настоје да се дочепају Немачке и других места у Западној Европи, пренео је АП.
Торочкај је на свој Фејсбук страници рекао да Мађарска, новцем из европских фондова, треба да направи ограду како би заштитила своју границу. Према његовим речима, на хиљаде миграната, који нису држављани ЕУ, свакодневно улази у његов атар. Већина тражи азил и предају се полицији која их одводи у оближњи Сегедин на даљи поступак.
Мађарске власти су саопштиле да су само од почетка ове године примиле скоро 13.000 захтева за азил, у односу на 43.000 колико је било укупно у 2014. години.
Британска агенција Ројтерс јавила је јуче да Европска унија бележи нагли пораст броја косовских грађана који нелегалним путем улазе у земље овог блока, а највише у Мађарску, где је у јануару ове године чак 10.000 њих поднело захтев за азил, што је скоро дупло више од 6.000 колико их је у тој земљи тражило азил током читаве 2013. године.
То је уследило након што су ублажени путни прописи којима се грађанима Косова омогућује да дођу до граница ЕУ преко Србије, у тренутку када се на Косову усред политичког метежа одржавају улични протести, услед сиромаштва, високе незапосленост и корупције која слаби економију, наводи британска агенција.
Масовни одлазак Албанаца са Косова на север
Високи комесаријат УН за избеглице је саопштио да је на стотине косовских грађана ушло у Мадјарску и поднело захтев за азил у првих осам месеци прошле године, а тај број је нагло порастао на 21.000 од септембра до децембра.
„Обишли смо неколико пријемних центара у протекле две недеље и већина косовских грађана с којима смо разговарали кажу да су дошли због крајњег сиромаштва и потпуног одсуства перспективе“, рекао је Ерно Симон, портпарол агенције УН за избеглице у Будимпешти.
У протеклих неколико дана је виђено како се велики број људи ноћу укрцава у аутобусе из Приштине за Београд, на путу ка Мађарској, наводи Ројтерс.
- Altair_SA
#28723 Re: Dešavanja u Srbiji
A zivot gore do kad cekaju da ih vrate? Mozda mogu i sami cim uzmu lovu, ali onda opet sami moraju kupiti karte za povratak nazad, tako da ne isplati se. Inace moraju cekati da drzava odluci da ih vrati i onda im oni plate karte, ali u medjuvremenu gore trose lovu koju su im dali na zivot, tako da donji su kako god okrenes. Nije gore sve obezbjedjeno, vec im daju te pare da zive. Ti si to izracunao samo da odu, pokupe lovu i da se vrate. A kako zivjeti u Njemackoj tih mjesec ili dva dana dok su gore? I to njih devetoro kako si nabrojao? Osim ako ne ponesu kakve fine love, ali to dok potrose i ono sto prime pomoci, i na nuli su, manje vise. Ne daju ni svabe pare gore cim dodju i prijave se. Plus manje se dobija ako su u prihvatnom centru, jer eto imaju tako obezbjedjen smjestaj.radostan dan wrote:njih 9 iz familije po 5 stoja jevrića, 4i pol tisuće jevreja, minus 9 karti po stoju = tri tisuć i 6 stotina evra...600 stoja onom što ih -vabi- tamo, čistih 3 hiljade. to je 6000 maraka, na 12 mjeseci...mjesečno 500 maraka. taman.Altair_SA wrote:Pa znam... ali svejedno, informises se prije nego krenes. Koja je poenta ako ce te vratiti prakticno odmah, plus zabrana?area51 wrote: Glad nema oči...
Teško se sirotinji![]()
Ma, slabo je ko hajriso tako... osim ovih lopova sto loze raju i vode ih gore. Plus zabrana na godinu dana ulaska u EU i trajno su u bazi podataka da su trazili azil.
EDIT: Nisam siguran da li uopste mogu sami da se vrate, jer nemaju dokumneta i ilegalno su usli, znaci moraju cekati da njemci odluce da ih vrate. Znaci u medjuvremenu valaj njih 9 zivjeti u Njemackoj. Ma njesra kako god okrenes, jer te pare sto dobiju ce potrositi dok cekaju sut kartu, plus zabrana i tako to. Eh da, ni pomoc nije ista koja se dobija za odrasle i za djecu, za djecu dobijaju manje para
-
radostan dan
#28724 Re: Dešavanja u Srbiji
da, računao sam tako -- na lijevo krug, ajmo rikverc, odmah..zaboravio sam na centre, pihvatilišta, papirologiju, protokole, pečate....
-
radostan dan
#28725 Re: Dešavanja u Srbiji
zajebano...Zašto Albanci masovno odlaze sa KiM
Razlog masovnog odlaska Albanaca sa Kosova, prištinski politički analitičar Fatmir Šeholi vidi u nesprovođenju uputstava iz izveštaja EU o progresu KiM.
"Posledice tog nesprovođenja uputstava iz međunarodnih izvestaja koji govori o lošem stanju na Kosovu su danas rezultat demonstrativnog napustanja građana Kosova, od kojih je 99 odsto Albanaca, a jedan odsto Roma, Aškalija i Egipcana", rekao je Šeholi za RTV PULS
On je dodao da se usvajanjem prištinske rezolucije o sprecavanju ilegalne migracije ne mogu zaustaviti građani da ilegalno migriraju, već su neophodne ozbiljne i korenite mere koje će veoma brzo dati rezultate.
Prema njegovim rečima, uzrok masovnog odlaska Albanaca sa Kosova treba naći u statističkim izveštajima mnogih međunarodnih organizacija, koje godinama ukazuju na veliku stopu nezaposlenosti, ekstremno siromastvo i siromastvo.
"Po zvanicnim podacima udruzenja Majke Tereze na Kosovu 18 odsto građana žive u ekstremnom siromastvu sa 0,90 centi na dan, 28 odsto stanovnika živi u siromastvu sa jedan evro i 40 centi, a stopa nezaposlenosti je stigla čak do 60 odsto", rekao je Sseholi.
Po njemu, krivci za takvo stanje na Kosovu su oni koji kreiraju vladinu politiku.
"Samo za 45 dana sa Kosova je migriralo 35 hiljada Albanaca, a za poslednjih šest meseci vise od 50 hiljada, među kojima je blizu sest hiljada ucenika osnovnih skola", podsetio je Sseholi.
On je ukazao na alarmantnost tih podataka i ocenio da, ako se nastavi ovaj trend ilegalne migracije, Kosovo će u ovoj godini biti suočeno sa velikom stopom migracije,čak do 30 odsto.