Dešavanja u Srbiji

Sezam

#28551 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Sezam »

Bratov brat wrote:
Sezam wrote:
Ma jok bre, vi ste svi nevinasca. Mrava ne bi zgazili. Narod koji izabere Vucica za premijera sigurno ne misli zlo svojim komsijama.
Obratio si mi se licno i nemoj da se vadis nekom kolektivizacijom i generalizacijom. Ne predstavljam ja ovde nikakav narod, ni stranku, ni ideologiju, pisem u svoje ime . Uvredio si me podlo i necasno pominjuci mi najblize, ja to tebi nisam uradio. Meni mozes da kazes sta hoces i da pises svakakve gluposti, ali neki kodeks mora da postoji, sto covek bez trunke morala i ljudskosti kao sto si ti tesko moze da razume.

Imas srece sto nisam picka pa ne prijavljujem postove, a konstantno vrijedjas.

Kao sto rekoh, nisi ti, nije ovaj, nije onaj, nije niko, a na desetine hiljada mrtvih, na hilljade nepronadjenih po masovnim grobnicama, na stotine hiljada protjeranih...i takav neko se nasao meni pricati o moralu i ljudskosti :evil:
Sezam

#28552 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Sezam »

I pazi ko prica o moralu, lik sa Crazy North avatarom. Sad treba da vjerujem navijacu FK Arkan sa Severa da nikad nije skandirao: Ubij Turcina, Siptara itd... :evil:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#28553 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Bratov brat wrote:
Sezam wrote:
...rece neko ko se nagledao svjetskih metropola, za razliku od tebe i tebi slicnih :wink:
...rece neko ko ne moze da se integrise u skandinavsko drustvo dve decenije , a mozemo reci i rece covek koji iz dna duse mrzi sve sto u sebi sadrzi nesto sto ima veze sa Srbijom i Beogradom.
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Beograd je najvece uzgajaliste svinja na svijetu, a u skaldu s tim i sa najvecim brojem zaposlenih na njemu-cak 2,5 miliona. :oops: :D
Stidi se svog primitivizma , procitaj neku knjigu , idi negde, radi nesto...

Uglavnom ovakve raspravke nemaju veze ni sa nacionalnoscu ni sa religijom, ni sa gradskim rivalstvima, ovde postoji spor onih koji su na asfaltu odrasli i onih koji bi da asfalt preoru da posade nesto.
Znam ih dobro, rusili su moj grad i preoravali asfalt po njemu od '92-'95, a plan je iskovan u toj "metropoli" od svinja koje su tamo uzgojene (Milosevic, Seselj, Nikolic,......itd, itd.).
:wink:
L u c i f e r

#28554 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by L u c i f e r »

Na ovoj temi se može vidjeti kako se mrzi drugačije, a ne kako se voli svoje.
:eh:
LBVIEW

#28555 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

L u c i f e r wrote:
LBVIEW wrote:
L u c i f e r wrote:U toj konvezraciji riječ je bila o veličini gradova bolan, što si zadrt tako...
Kad se vec prica o tome koji je grad metropola, ne moze se zaobici mentalitet onim koji u istoj zive, a koji su na demokratskim izborima,nicim izazvani,dali podrsku presvucenim cetnicima koji su ne tako davno javno propagirali:"za jednog Srbina 100 muslimana".
Ili, recimo, s casnih izuzetcima, nijemo posmatraju rekonstrukciju Kapije na Batajnici s ciljem skidanja odgovornosti s dokazanog zlocinca, sto ih stavlja u rang s onim Bajinim sumnjacima. Sorry, za moj ukus degutantno, smatrao ti mene zadrtim ili ne.
Smaraš.

Od tebe ništa pametno ni pozitivno pročitati ne mogu, helem:

Add foe. :nargila:
A ti inace "kipis" od silne pameti. :D
Sezam

#28556 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Sezam »

L u c i f e r wrote:
Na ovoj temi se može vidjeti kako se mrzi drugačije, a ne kako se voli svoje.
:eh:
Sjajna metafora za Srbiju u zadnjih 150 godina. :thumbup:
escobar__

#28557 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by escobar__ »

L u c i f e r wrote:Beograđani su iz mog iskustva extra raja, tamo sam uvijek bio primljen sa izuzetnim gostoprimstvom i dobrodošlicom... :)
Tako su Srbi i po istočnoj Bosni bili ekstra raja s tamošnjim Bošnjacima. Nešto kasnije ih je ekstra raja poklala k'o zečeve. :oops:
L u c i f e r

#28558 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by L u c i f e r »

escobar__ wrote:
L u c i f e r wrote:Beograđani su iz mog iskustva extra raja, tamo sam uvijek bio primljen sa izuzetnim gostoprimstvom i dobrodošlicom... :)
Tako su Srbi i po istočnoj Bosni bili ekstra raja s tamošnjim Bošnjacima. Nešto kasnije ih je ekstra raja poklala k'o zečeve. :oops:
Isto to mogu reći i oni srbi što ih caco sprca u kazane, a sarajevo mu održa dženazu na počasnom šehidskom mezarju nakon što pokla momke iz naše vojne policije...

Ljudi i neljudi ima u svim narodima.
escobar__

#28559 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by escobar__ »

L u c i f e r wrote:
escobar__ wrote:
Isto to mogu reći i oni srbi što ih caco sprca u kazane, a sarajevo mu održa dženazu na počasnom šehidskom mezarju nakon što pokla momke iz naše vojne policije...

Ljudi i neljudi ima u svim narodima.
S jednom velikom (ogromnom) razlikom - neljudstvo kod Bošnjaka nije dio kulture i tradicije, niti su Bošnjaci kovali planove za brisanjem srpskog naroda s lica Zemlje. Šaku jada zločinaca iz reda Bošnjaka ni u kom slučaju ne možeš poredit sa organizovanim zločinima u koje su kod Srba uključeni svi, od običnog ozrenskog seljaka, pa do najviših vjerskih i političkih predstavnika.
escobar__

#28560 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by escobar__ »

Mislim, nojevima i srbofilima je džaba pričat, al' et da malo "ubijem" dan...
L u c i f e r

#28561 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by L u c i f e r »

escobar__ wrote:Mislim, nojevima i srbofilima je džaba pričat, al' et da malo "ubijem" dan...
A i ti bi se ko biva malo vrijeđo radije neg normalno muhabetio...? :)

Nikakije problema nejma:

Pa kae: "Add foe." :nargila:
escobar__

#28562 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by escobar__ »

Sreća pa se nisi ni pronaš'o. :lol:
Altair_SA

#28563 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Altair_SA »

Bratov brat wrote:
Altair_SA wrote: :thumbup:

Meni je dovoljno bilo da udjem u toalet na beogradskoj autobuskoj stanici... horor zivi jarane :-) Sreca pa sam bio u nekim starijim tenama, pa mi nije bilo zao... znaci mokraca na sve hebene strane, niti to ko cisti, niti sredjuje, a neke ciganke rade i naplacuju ulaz u cenifu. Glavna autobuska stanica... :shock: pa hebote, ne kazem da je Sarajevo bolje puno, ima i kod nas svega, ali ono je uzas zivi. Plus sto kod nas nikog neces cuti da se hvali kako je Sarajevo maltene kao sve druge evropske metropole, a od beogradjana hoces, mislim od ovih nazovi beogradjana sto su svukli iz kojekakvih vukojebina iz RS-a, nekadasnje sao krajine, kosova... i nikad nisu vidjeli dalje od toga. To misli da je Beograd centar dunjaluka :D

Zatim smeca se moze vidjeti na sve strane, mislim okolo po onim stambenim naseljima. Isto ko i kod nas manje vise. Sjedis u stanu pijes fuka sa prijateljima, a leti kesa sa smecem od komsije iznad, vidis je kroz prozor :D . Ma seljakluk teski, samo sto je Beograd veci, pa tamo ima vise primitivaca. Sami centar dole ok, Knez Mihailova i to je ok, ali to nije cijeli grad.

Svakako daleeeeeeeko daleko od bilo koje evropske metropole tipa Berlin, Bec, Rim, Stockholm... u svakom pogledu, bukvalno.
E ako ti je jedan odlazak u stanicnu cenifu bio dovoljan da procenis i ocenis ceo jedan grad onda... :thumbup: Sreca pa se to rusi zbog Beograda na vodi . :-D Jos jedna stvar , tolerantan sam covek i uvek otvoren za normalnu konverzaciju , ali tako nesto iskljucuje cinizam i licemerje u meri u kojoj to moguce da ne predje granicu uvredljivog . Nemam nameru da nipodastavam grad Sarajevo kao sto dobar deo onih koji pisu ovde unizavaju Beograd , ali neumesno je porediti te dve prestonice po mnogim pitanjima, Sarajevo ima svoju draz, Beograd svoju , koliko god da su mentalitetski slicni toliko su i razliciti , a ti probaj da kad dodjes ovde popricas i sa nekim ko nije iz BH vukojebina , nekadasnje SAO Krajine i sa Kosova pa mozda steknes i drugaciji utisak, jer mi koji ne pripadamo ovim kategorijama drustva koje si naveo znamo se i kriticki , i to vise nego drugi, odnositi prema svom gradu. To oko smeca nije vise ni do Beograda ni do Sarajeva, ako se fokusiramo na plasticne kese , vec do zakona koji nije regulisao proizvodnju i upotrebu tih istih kesa kao sto su npr. uradile mnoge zapadne zemlje . I naravno sve za zavrsava sa " seljakluk teski" :mrgreen:
Prvo, meni uopste nije bila namjera da poredim Beograd i Sarajevo i to sam fino naglasio da smo mi tu vecinom svjesni da je Sarajevo po pitanju puno toga daleko ed evropskih metropola. A metropolu ne cini samo broj stanovnika. Meni je smjesno da ti za Beograd kazes da se samo po infrastrukturi razlikuje od evropskih metropola, znaci stavljas u istu ravan Beograd sa Becom ili Stockholmom, Kopenhagenom i Berlinom. Nidje veze, ali bukvalno :-)
Da, jako su mi dobra, cak odlicna slika kulture jednog garda upravo javni WC-i. Ne mogu biti kao sto su nam kuci, ali ono sto sam vidio na GLAVNOJ stanici u BG-u je milenijumima iza WC-a po stanicama Beca ili Stockholma. Slicna situacija je bila i sa toaletom u glavnoj Zeljeznickoj stanici, znaci uzas. Ono sto sam primjetio je da to onoj raji i ne smeta toliko, ulaze, gaze po onome kao da je to nesto sto je valjda normalno, ok, hajde, mozda malo prljavije nego sto treba biti.

Smeca ima jako puno po okolnim naseljima, NBG recimo oko zgrada. To je nesto sto nema sanse da vidis u Becu ili bilo kojoj drugoj evropskoj metropoli. Takodjer divlja gradnja, nadzidzane kuce okolo, onako bespravno i divlje napravljene, bez ikakvog reda. Ne kazem da su sva naselja takva, ali ima ih puno. Mnoga od tih naselja nemaju kanalizaciju. Tako nesto takodjer nema sanse da vidis ni u jednoj urbanisticki sredjenoj evropskoj metropoli.

Sta je sa manjinama? Posebno evo recimo seksualnim manjinama? Pusti to sto je odrzana Parada ponosa uz par hiljada policajaca i uz blokiran kompeltan centar grada. Da li dvije osobe homoseksualne orijentacije, recimo dva geja, mogu slobodno svaki dan da se setaju Beogradom drzeci se za ruke i recimo da razmjene i poneki poljubac dok cekaju bus na nekoj stanici, sta ja znam, na Mirjevu? Da li mogu da odu da geldaju upravo taj vas Derbi tamo, pa da se nakon utakmice prosetaju pored stadiona drzeci se za ruke? Evo reci mi to samo. U Becu ili Kopenhagenu mogu to da rade bez ikakvih problema, danima, mjesecima, a da nemaju nijedan jebeni problem... Vidjao svojim ocima i to vise puta kada sam bio. Niko ih nije ni pogledao poprijeko. Uz to opste poznata cinjenica koliko samo ti ljudi imaju slobode upravo u tim velikim evropskim metropolama... ne velikim po broju stanovnika, vec velikim po kulturi i postivanju drugacijeg.
Ako u jednom gradu nemas osnovnu slobodu da zivis kako zelis, bez da time ugrozavas bilo koga, taj grad je daleko od evropske metropole.

Naravno da u Beogradu ima super ljudi, i to nikad necu osporiti. Ali se naselilo toliko primitivaca da su ga ucinili najvecim selom na Balkanu, uz naravno ove druge vece gradove, kao sto je, evo i Sarajevo, samo manje... zbog broja papaka koji su ga naselili.

O Beogradu na vodi ti mogu reci kao i o Srbiji u EU, "kad" bude pa mozemo da pricamo... do tada, ko maketa, ko mrtvo slovo na papiru :oops:
Last edited by Altair_SA on 04/01/2015 15:10, edited 2 times in total.
Mohamad Sissoko

#28564 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Mohamad Sissoko »

escobar__ wrote:Mislim, nojevima i srbofilima je džaba pričat, al' et da malo "ubijem" dan...
Kad "ih" čitaš pomisliš da je Beograd bio u opsadi 1000 dana. :zoka:
Sezam

#28565 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Sezam »

Mohamad Sissoko wrote:
Kad "ih" čitaš pomisliš da je Beograd bio u opsadi 1000 dana. :zoka:
Ali ipak su to ljudine, pa su nam velikodusno oprostili opsadu. A mi, moralna nistavila kakvi smo vec, i dalje ih ne volimo iz nekog razloga :?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28566 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

rasti rasti Đuro moj...nešH nikad bitnut gladan :mrgreen:
LDLT

#28567 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LDLT »

seln

#28568 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by seln »

Sta je, bre mundzosi, a gde je pet miliona nestalih sarajevskih srba?
BEOGRAD - Ministar pravde Srbije Nikola Selaković smatra da je procesuiranje zločina nad Srbima u najvećoj mjeri izostalo i naglašava da je o tome uvijek otvoreno govorio sa kolegama iz BiH.

Selaković u intervjuu Srni navodi da Srbi sa područja bivše Jugoslavije s pravom očekuju procesuiranje ratnih zločina koji su izvršeni nad sunarodnicima.

"To je izostalo i ostavlja gorak utisak da srpske žrtve ne doživljavaju pravdu", kaže Selaković. "Srbija ne vidi gde su nestali sarajevski Srbi. To ne vide ni Srbi u Republici Srpskoj. To ne vide ni Srbi u Federaciji BiH, onoliko koliko ih je tamo ostalo."

On smatra da nije normalno da u doba priče o nužnosti i neophodnosti procesuiranja ratnih zločina i aktivnosti Srbije na tom planu - ti zločini ostanu bez odgovora, bez pravosnažnih sudskih presuda prema onima koji su za tako nešto okrivljeni.

Selaković ukazuje da je Srbija u ovom regionu najefikasnije procesuirala osumnjičene za ratne zločine.

"To je bio težak korak Srbije, i rezultat je rada nekoliko prethodnih vlada, a Srbija ostaje pri tom usmerenju. Ono što ja ističem svaki put i uvek ću isticati - to je da ću uvek stati iza procesuiranja ratnih zločina ko god da je bio žrtva ili počinilac", navodi on.

Selaković napominje da ne postoji sastanak na kojem je učestvovao kao ministar pravde Srbije, a da nije insistirao na kažnjavanju zločina nad Srbima.

On ističe da se odazvao svakom zahtjevu za sastanak, bez ozbira ko mu se obratio i da li ga je tražio Bošnjak, Albanac, Srbin, Hrvat, i napominje da je njegovo ministarstvo učinilo maksimum napora da dođe do otkrivanja i procesuiranja ratnih zločina.

Selaković smatra da je saradnji resornih ministarstava Srbije i Republike Srpske u proteklom periodu u značajnoj mjeri unaprijeđena.

"Ta saradnja ne odnosi se samo na komunikaciju dva ministra, već i na komunkaciju svih nižih struktura u ministarstvima pravde... U Ministarstvu pravde Srbije postoji apsolutna spremnost za dalje unapređenje saradnje", navodi Selaković.

Dobru saradnja postoji i sa Ministarstvo pravde BiH, kaže Selaković i pojašnjava da, kada je riječ o procesuiranju ratnih zločina nad Srbima, "postoji stalna komunkacija, ali ona ne znači aposlutnu saglasnost o svemu".

Ministar pravde Srbije vjeruje da postoji mnogo stvari u kojim mogu unapređivati osnosi Srbije i Srpske, ali to mora da bude obilježeno vidljivim rezultatima.

"Srbija je zemlja koja vodi otvorenu, principijelnu i jasnu spoljnu politiku i želi da ona bude intenzivna i dinamična", navodi on.

Selaković ocjenjuje da saradnje Srbije i BiH u narednom periodu mora da bude politika potpuno vidljivih rezultata, te da svi treba da budu efikasni i operativni.

"Moramo da imamo projekte. Ministarstvo pravde Srbije je, u tom smislu, prilično ograničeno u svojim nadležnostma, ali će pružiti podršku i doprineti jačanju pravnih mehanizama za ostvarenje takve saradnje", izjavio je Selaković u intervjuu Srni.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#28569 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Domaci izdajnik »

Sezam wrote:
zato i kazem, mozda vam Albanci (na srpskom: Siptari) pomognu u skoroj buducnosti da i vi vidite svijeta i metropola.
Genijalac, Albanci su na albanskom Šiptari - Shqiptar znači sin orla, a Shqipëria ili Albanija zemlja orlova, jer je shqipe odnosno shqiponjë albanska reč za orla. Srpski naziv za Albanca je Arbanas, i turski Arnaut.

Prvo se edukuj i opismeni pa onda pametuj okolo....
Država

#28570 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Država »

Jos uvijek svakodnevno pijem tablete (tri dnevno) da bih uopšte mogao da funkcionišem jer me PTSP rastura. Postoje stvari koje četnicima nikada neću oprostiti. Ipak, svjestan sam da svugdje ima loših I dobrih ljudi.
Martinez_

#28571 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Martinez_ »

Država wrote:Jos uvijek svakodnevno pijem tablete (tri dnevno) da bih uopšte mogao da funkcionišem jer me PTSP rastura. Postoje stvari koje četnicima nikada neću oprostiti. Ipak, svjestan sam da svugdje ima loših I dobrih ljudi.

A tebi onda forum, i ova tema na kojoj svakodnevno lepiš vesti iz srbijanske crne hronike, dođe kao terapija? Jel i to doktor prepisao?
amiliana

#28572 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by amiliana »

Sezam wrote:
L u c i f e r wrote:
Beograđani su iz mog iskustva extra raja, tamo sam uvijek bio primljen sa izuzetnim gostoprimstvom i dobrodošlicom... :)
:thumbup:
L u c i f e r

#28573 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by L u c i f e r »

amiliana wrote:
L u c i f e r wrote:
Beograđani su iz mog iskustva extra raja, tamo sam uvijek bio primljen sa izuzetnim gostoprimstvom i dobrodošlicom... :)
Da me bogdo ovi neki s Ilidže tako paze... :stidljiva:
amiliana

#28574 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by amiliana »

L u c i f e r wrote:
amiliana wrote:
L u c i f e r wrote:
Da me bogdo ovi neki s Ilidže tako paze... :stidljiva:
Ne znam na koje mislis :oops: :D
L u c i f e r

#28575 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by L u c i f e r »

Znaš ti sve, znaš... 8-)
Post Reply