Dešavanja u Srbiji

Tessaract

#25726 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tessaract »

Represija wrote: Nakon 15 miliona žrtava iz tog rata, koje su izazvale AU monarhija i Nemačka, napisati da je bespotrebno ubijena jedna trudna žena je onako...prilično bezveze.
Разуми, када је неко опседнут мржњом, потребан му је сваки изговор да ту мржњу сам себи оправда. Једино тако можемо објаснити да неки од дрвета не виде шуму и да сврху атентата не објашњавају борбом против Хабзбурга и АУ већ наводном жељом за убијање трудних жена.
Havatar

#25727 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

Da nije mozda zbog toga sto svrha atentata ni nije bila borba protiv AU i Habzburga nego za teritorijalno prosirenje Srbije.
Tessaract

#25728 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tessaract »

Havatar wrote:Da nije mozda zbog toga sto svrha atentata ni nije bila borba protiv AU i Habzburga nego za teritorijalno prosirenje Srbije.
Та два су једно те исто.
valensija

#25729 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by valensija »

Čestike za Dan Republike Srpske

Beograd, Banjaluka -- Lideri DS-a i DSS-a Vojislav Koštunica i Dragan Đilas uputili su čestitke povodom 9. januara - Dana Republike Srpske.

Image

Koštunica je čestitao Dan Republike Srpske i krsnu slavu Sveti Stefan srpskom narodu i državnom rukovodstvu Srpske. U pisanoj izjavi je poručio da danas nema većeg nacionalnog interesa od očuvanja Srbije i Republike Srpske.

"Srpski narod je svojom voljom, plaćajući svojim životima najveću moguću cenu, stvorio Republiku Srpsku... Sve treba učiniti kako bi se umnožile političke, kulturne, ekonomske i svake druge veze srpskog naroda sa obe strane Drine", navodi Koštunica.

"Saglasno Dejtonskom sporazumu, otvoren je prostor da Srbija i Srpska razvijaju specijalne paralelne veze, a to znači da tu veliku šansu kao narod moramo iskoristiti. Vreme radi za budućnost Srpske i mi joj od srca želimo svaki napredak", poručio je Koštunica.

Takođe je i predsednik DS-a Dragan Đilas uputio čestitku predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i svim građanima Republike Srpske.

Povodom obeležavanja godišnjice osnivanja, Đilas je ocenio da će se Demokratska stranka i dalje zalagati za to da Srbija, kao potpisnica Dejtonsko - pariskog sporazuma razvija sveobuhvatnu saradnju sa Republikom Srpskom, na osnovu Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama, nastavi da podržava teritorijalni integritet i suverenitet BiH i ona rešenja za koja postoji konsenzus između dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

"Kao što su to mogli u protekle dvadeset i dve godine, Republika Srpska i njeni građani i u vremenu pred nama mogu da računaju na pomoć i snažnu podršku Demokratske stranke. Poštujemo Dejtonsko-pariski sporazum, uvažavamo Bosnu i Hercegovinu, Republiku Srpsku volimo!" poručio je Đilas povodom praznika RS.
oakville

#25730 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by oakville »

Represija wrote:Ne vidim kakve veze gornji tekst ima sa tom "poentom".

Znalo se i ranije da uzrok početka Velikog rata nije sarajevski atentat, već nezadovoljstvo AU monarhije i Nemačke kolonijalnom raspodelom sveta.
Nakon 15 miliona žrtava iz tog rata, koje su izazvale AU monarhija i Nemačka, napisati da je bespotrebno ubijena jedna trudna žena je onako...prilično bezveze.
Jesi ti u onoj standardnoj srpskoj vremenskoj mašini kad se ne zna kada je budućnost a kada prošlost?

Uostalom, kako ti sam reče, šta je za srpske junake ubiti trudnu ženu - to im je čak pravo mjerilo i vrh junaštva je li tako?
CSKA

#25731 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Sta ove godine na obiljezavanju nije bilo bombasa samoubica,to samo kada Tadic dolazi.
Represija

#25732 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Represija »

oakville wrote: Jesi ti u onoj standardnoj srpskoj vremenskoj mašini kad se ne zna kada je budućnost a kada prošlost?
Imam utisak da si nešto hteo reći.
Ras Al Ghul

#25733 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

@Radosni ima li pojačanja, ubi Partizan brašno u vama u ovom prelaznom roku?
radostan dan

#25734 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

ima pojačanja...

dobijaju po limun u čaj, i doručak im je pojačan nauštrb večere za pola mesnog nareska.
Ras Al Ghul

#25735 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

radostan dan wrote:ima pojačanja...

dobijaju po limun u čaj, i doručak im je pojačan nauštrb večere za pola mesnog nareska.
:lol: :lol:

Valjda bude, ovo su odlična pojačanja za Partizan u borbi za titulu, a imaju lakši raspored :cry:
radostan dan

#25736 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

jebo titulu, sam da vaške ne dobijemo...

uzeli smo šampona na poček, i dogovorili sa komunalnim plaćanje vode u 12 jednakih rata.
kupanje zakazano za đurđevdan.

ono malo siće što smo imali dali smo šaviji i još trojici sa kopa, kažu treba neko bijelo da obrnu 4-5 puta, pa će od zarade pola dati napaćenoj braći na kosovu, a za ostalo kupiti mesija.

malo li je...
Ras Al Ghul

#25737 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

radostan dan wrote:jebo titulu, sam da vaške ne dobijemo...

uzeli smo šampona na poček, i dogovorili sa komunalnim plaćanje vode u 12 jednakih rata.
kupanje zakazano za đurđevdan.

ono malo siće što smo imali dali smo šaviji i još trojici sa kopa, kažu treba neko bijelo da obrnu 4-5 puta, pa će od zarade pola dati napaćenoj braći na kosovu, a za ostalo kupiti mesija.

malo li je...
Kakav Šavija :wink: Marko i Onaj što ima istetoviranog albanskog narodnog junaka na ruci (Bogdanov) su najveće zlo, pogotovo Marko koji je tata-mata Sjevera :wink:
radostan dan

#25738 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

ne znam ti ja te nove, ja sam digO ruke kad se šavija pitO...

za onog konjislava bogdanova sam čuo kad je rasturio utakmicu sa italijom.

ozbiljno, ne interesuje me...nemamo ni dodirnih tački, ni istu viziju.
oni vladaju, ja opozicija.
oni navijaju uživo protiv fk sremčice, ja gledam youtube kako borovnica zabija slobodi 5 komada sedamdeset i neke, i kako ga augentaler sam sebi meće...

možda se obrne pa se ja budem pitO, možda neće...šta da radim. :|
Ras Al Ghul

#25739 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

radostan dan wrote:ne znam ti ja te nove, ja sam digO ruke kad se šavija pitO...

oni navijaju uživo protiv fk sremčice, ja gledam youtube kako borovnica zabija slobodi 5 komada sedamdeset i neke, i kako ga augentaler sam sebi meće...

Valjda se pojačate,inače ode Partizan po 7. titulu :(
radostan dan

#25740 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

crnogorci kažu - sa srećom, zdravo bio...
nek uzmu. šta ja tu mogu, kad ovi moji nemaju ni za kifle...
meni je više žao što su očerupali (kadrovski) vojvodinu, plus što je istu partizan + sudija pokrao, već par prvenstava.
to mi je više žao nego što zvezda neće biti prvak.
slijepci ne vide da je spas srpskog fudbala da neko mimo cz i pfc-a uzme titulu.
a spas zvezde je da bankrotira, ili da proda stadion, ako već niko neće klub da kupi.
Ras Al Ghul

#25741 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

radostan dan wrote:crnogorci kažu - sa srećom, zdravo bio...
nek uzmu. šta ja tu mogu, kad ovi moji nemaju ni za kifle...
meni je više žao što su očerupali (kadrovski) vojvodinu, plus što je istu partizan + sudija pokrao, već par prvenstava.
to mi je više žao nego što zvezda neće biti prvak.
slijepci ne vide da je spas srpskog fudbala da neko mimo cz i pfc-a uzme titulu.
a spas zvezde je da bankrotira, ili da proda stadion, ako već niko neće klub da kupi.
Ne bih ja rekao da je Marakana u vlasništvu FK Crvena Zvezda ili SD Crvena Zvezda, da nisi nešto pogriješio?
radostan dan

#25742 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

ma nisam pogriješio, a nisi ni ti...
tu je glavna caka, za to je u stvari bitka, za zemljište, a ne za vitrine, trofeje i brend.
kažu experti da je tu najskuplji kvadratni metar u ist. evropi.
a ne zna se čiji je stadion.
nije zvezdin, nije beogradov, nije srbijin.
tu ili to je kvaka.
e sad, kad bi neko dekretom to prepisao sd cz i sd partizan npr, pa da oni prodaju a da od love naprave jedan da dijele kao đ. meacu, to je već nešto...
il da prave dva manja, sve jedno, mada bg-u treba jedan od 70-80 hiljada.
area51

#25743 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by area51 »

radostan dan wrote:ne znam ti ja te nove, ja sam digO ruke kad se šavija pitO...

A na Velibora si zaboravio :D
Last edited by area51 on 11/01/2014 00:43, edited 1 time in total.
Ras Al Ghul

#25744 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

radostan dan wrote:ma nisam pogriješio, a nisi ni ti...
tu je glavna caka, za to je u stvari bitka, za zemljište, a ne za vitrine, trofeje i brend.
kažu experti da je tu najskuplji kvadratni metar u ist. evropi.
a ne zna se čiji je stadion.
nije zvezdin, nije beogradov, nije srbijin.
tu ili to je kvaka.
e sad, kad bi neko dekretom to prepisao sd cz i sd partizan npr, pa da oni prodaju a da od love naprave jedan da dijele kao đ. meacu, to je već nešto...
il da prave dva manja, sve jedno, mada bg-u treba jedan od 70-80 hiljada.
Ma mora biti nečiji brate, nije crna rupa, mora onda biti od Armije ako ova tri nisu, mada tipujem na državu, da se to vidjeti kako je uknjižen stadion, možda je uknjižen na sva tri čimbenika, kažem ti ja tipujem ili na državu ili na Grad, mora nečiji biti, od FKCZ nije sigurno, samo ga koristi kao pitari Koševo!
radostan dan

#25745 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

area51 wrote: A na zema Velibora si zaboravio :D
ne otkrivaj položaje... :mrgreen:

krdža. :wink:
area51

#25746 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by area51 »

Neki dan sam čuo podatak da su samo dva tima u Srbiji(mislilo se na JSL) vlasnici svojih stadiona,Crvena Zvezda i Čukarički :D
area51

#25747 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by area51 »

radostan dan wrote:

Ne,nisam mislio na njega a i nije više među glavnim u kopu
radostan dan

#25748 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Ras Al Ghul wrote:
Ma mora biti nečiji brate, nije crna rupa, mora onda biti od Armije ako ova tri nisu, mada tipujem na državu, da se to vidjeti kako je uknjižen stadion, možda je uknjižen na sva tri čimbenika, kažem ti ja tipujem ili na državu ili na Grad, mora nečiji biti, od FKCZ nije sigurno, samo ga koristi kao pitari Koševo!
koje armije, gdje su papiri da ga je armija finansirala i pravila?

koja država, Đe papiri, isto pitanje?

beograd bi ga najradije lapio, ali isto pitanje treći put.

to ti je isto kao sa stanovima...da nije bilo otkupa, šta si ti? nosilac stanarskog prava.
ok, ali ko je vlasnik?
hidrogradnja, npr.
ok, ali hidrogradnja propala, stečaj, folovi/golovi, ugašena. nema firme.
čiji je stan?
radostan dan

#25749 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

area51 wrote:
radostan dan wrote:

Ne,nisam mislio na njega a i nije više među glavnim u kopu
znam da nije, još od - pravde za uroša- :roll:
area51