Dešavanja u Srbiji

Havatar

#25001 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

prljavi Hare wrote:
valensija wrote:Vučić traži od međunarodne zajednice da dozvoli srpskoj vojsci i policiji da zavede red na severu Kosova u roku od 45 minuta.
Eki 45 minuta...... :lol: :lol: :lol: Da to nisu one Dačićeve nindže? :mrgreen:
Predvodi ih veliki majstor Vu Lin :mrgreen:
Paranoid

#25002 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Paranoid »

Lupate ba... nemiri su bili u OŠ "Sveti Sava", a tamo traje čas 45 min... akcija treba da traje dok su djeca u ucionici..
Havatar

#25003 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

Image
Hodidid

#25004 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hodidid »

Ras Al Ghul wrote:http://www.klix.ba/vijesti/regija/vucic ... /131103076

Pravda za Srbiju :lol:
Salji Vucicu. Nemas ti sta cekati. Mlad, prav, zdrav trebao bi ih i povesti.
Ras Al Ghul

#25005 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

@ Šerbet :facepalm:
Ras Al Ghul

#25006 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

sherbett wrote:
Ras Al Ghul wrote:@ Šerbet :facepalm:
štaaaaaaaa?????
u čemu je točno problem?
Nije bio građanski :izet:
Nije primjereno za jednog stanovnika Evropske Unije, i države koja je bila pod okupacijom Mađara 800 godina :lol:
angelo

#25007 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by angelo »

Hrvatska je bila u personalnoj uniji s Mađarskom 800 godina, ali nije se radilo o nikakvoj okupaciji. :izet:
Ras Al Ghul

#25008 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

sherbett wrote:
Ras Al Ghul wrote: Nije primjereno za jednog stanovnika Evropske Unije, i države koja je bila pod okupacijom Mađara 800 godina :lol:
odi, obrazuj se :izet:
razguli, žiš ? :oops:
Kaže mi da se obrazujem osoba koja smatra da je u Hrvatskoj bio građanski rat, i ne zna šta je agresija :facepalm: :lol: ? Mora da je mađarska kultura ostavila dubok trag, ipak 800 godina nije malo!
Ras Al Ghul

#25009 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

sherbett wrote:
Ras Al Ghul wrote: Kaže mi da se obrazujem osoba koja smatra da je u Hrvatskoj bio građanski rat, i ne zna šta je agresija :facepalm: :lol: ? Mora da je mađarska kultura ostavila dubok trag, ipak 800 godina nije malo!
di sam rekla da je bio građanski rat?
ajd mi pokaži :D
Upravo zato što sam se na tom polju obrazovala, znam razliku između agresije i objave rata.
:lol: :lol: Pa koja je razlika, ako ti neko objavi rat manje će boliti osvajanje tvoje zemlje tako i ubistva, jer šta ćeš ipak su se najavili u goste? :lol: Vidim kuda ideš, tako se i Hrvatska sagnula Mađarima pa 800 godina vladali!
angelo

#25010 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by angelo »

@sherbett je li istina da si to izjavila ili nije? :o :shock:
Ras Al Ghul

#25011 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

sherbett wrote:
Ras Al Ghul wrote: :lol: :lol: Pa koja je razlika, ako ti neko objavi rat manje će boliti osvajanje tvoje zemlje tako i ubistva, jer šta ćeš ipak su se najavili u goste? :lol: Vidim kuda ideš, tako se i Hrvatska sagnula Mađarima pa 800 godina vladali!
da, dobro...
nego, di sam rekla da je bio građanski rat u RH?
Pa po tvojoj definiciji rata, odnosno agresije, vadi se zaključak da je u Hrvatskoj bio građanski rat!
MuaDib

#25012 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by MuaDib »

Koštunicino maslo na Kosovu, samo će podmazati peti i zadnji val iseljavanja kosovskih Srba južno od Ibra. Nažalost ovim se pokazalo da su u Srbiji još uvjek jake iracionalne politike koje ne shvataju da je ideja "homogene i proširene Srbije" prevaziđena i da samo realpolitika može spasiti Srbe od trajnog sabijanja u tri geta užu Srbiju, RS i kosovsku verziju SAO-a. Srbi su zahvaljujući toj politici ratovali sa svim južnoslavenskim narodima i Albancima koroz 7 ratova koji su potresli Balkan u XX vijeku. Konačno je vrijeme da shvate da su izgubili ratove, da moraju peruzeti dogovornost za prošlost i ukloniti njene promašaje da imaju budućnost. Jugoslaviju su upropastili, pitanje je da li će Srbiju upropastiti.
angelo

#25013 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by angelo »

sherbett wrote:
angelo wrote:@sherbett je li istina da si to izjavila ili nije? :o :shock:
naravno da nisam!
a šta bi tebi značilo i da jesam?
koji si ti?
Onda dobro, ma niko, zalutao sam sam na temu, i nije mi se dalo sve čitati. :D
muha_sa

#25014 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

Paranoid wrote:Lupate ba... nemiri su bili u OŠ "Sveti Sava", a tamo traje čas 45 min... akcija treba da traje dok su djeca u ucionici..
niko ne sme da ih bije osim srpske milicije.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TLbyG1c1r88 [/youtube]
Ras Al Ghul

#25015 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

sherbett wrote:
Ras Al Ghul wrote: Pa po tvojoj definiciji rata, odnosno agresije, vadi se zaključak da je u Hrvatskoj bio građanski rat!
citiraj mi di sam ja to definirala rat, na ovoj ili ikojoj drugoj temi :izet:
Jel me zezaš, hljeba ti?Pa pročitaj raspravu sa Bodkinom i kakve si nebuloze pisala u vezi Gavrila do Poljske pa sve do AU!
Ras Al Ghul

#25016 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

angelo wrote:Hrvatska je bila u personalnoj uniji s Mađarskom 800 godina, ali nije se radilo o nikakvoj okupaciji. :izet:
:lol: :lol: I Bosna je sa Osmanlijama isto tako!Šta ti god pomaže da zaspeš!
Ras Al Ghul

#25017 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

ne trebam da čitam. sve znam, i sve je točno. Ti se obrazuj, pa mi kaži što u povijesnim činjenicama koje sam ja u toj raspravi od Gavrila do Poljske i inog navela nisu točne, onda možemo da diskutiram na adekvatnom nivou, do tad, razguli
s obzirom na to da ti ne razumiješ o čemu ja pričam, i što pričam, te nisi kompatibilan za daljnje rasprave :oops:
'ljeba ti :izet:
živ mi sve!
Pa evo priznam slabo Mađarice kao ti razumijem!A opet ne znaš šta je agresija, a to da meni govoriš da razgulim, to ostavi za ukućane ili neki mađarski forum :wink:
Ras Al Ghul

#25018 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

sherbett wrote:
Ras Al Ghul wrote: Pa evo priznam slabo Mađarice kao ti razumijem!A opet ne znaš šta je agresija, a to da meni govoriš da razgulim, to ostavi za ukućane ili neki mađarski forum :wink:
e kad bi ti znao odakle sam ja, pokrio bi se po ušima što sa takvim predrasudama bez argumenata i takta "napadaš" moje postove, jer misliš da mene dotiče personalna Unija, ili Ustaše i 'rvatska, mene sa time nećeš isprovocirati, ni uvrijediti.
Iz Dženneta? Pa imaš pravo komandovati na forumu, kako će ko pisati, ili kad će ko da razguli, o tim Ustašama ni riječ nisam rekao!
Ras Al Ghul

#25019 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

sherbett wrote:
Ras Al Ghul wrote: Iz Dženneta? Pa imaš pravo komandovati na forumu, kako će ko pisati, ili kad će ko da razguli, o tim Ustašama ni riječ nisam rekao!
evo ga opet :lol:
kome ja to komandujem?
nakačio si se na mene čisto iz inata, i predrasuda.
Ne moraš da kažeš..vidim što inače pišeš, i na temi o Hrvastkoj i tu..
Pa jesi li iz Dženneta?Pa da se pokrijem po ušima kako si rekla, pošto me niti jedno mjesto na planeti Zemlji ne fascinira, ako si sa drugog svijeta pokrit ću se po ušima kako si rekla, da čujem?Šta pišem na temi o rvatskoj?Neki dan napisah da ne mogu da vjerujem da je u Zagrebu jeftiniji kokain od heroina!
fosil

#25020 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by fosil »

Ako ima pravde jedan zrakoplov ce se zvati "Kristijan Golubovic". Taj covjek je mogao biti ubiven...
muha_sa

#25021 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

Paranoid wrote:Lupate ba... nemiri su bili u OŠ "Sveti Sava", a tamo traje čas 45 min... akcija treba da traje dok su djeca u ucionici..
ne znam koji klinac Vucic pita M.Z. kad je Kosovo Srbija :?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#25022 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

jiji wrote:@Ras Al Ghul
Naucili su se Srbi naguziti ,il bolje Srpkinje 400 godina pod Turcima .... pravo prve bracne noci... kako znas da ti nije neki predak Turcin?
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» jiji

mjesec
Država

#25023 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Država »

ponedeljak, 04. nov 2013, 13:54 -> 14:03

Bilo me je sramota što sam Srbin

Selektor Srbije Siniša Mihajlović napustio je 145. večiti derbi u 60. minutu. Razloge iza ove odluke objasnio je za portal „Mozzartsport". Bilo me je sramota. Drugi put u životu me je bilo sramota što sam Srbin. Prvi put je to bilo posle Đenove, a drugi put sada zbog svega što se dešavalo na tribinama.

Jedna od upečatljivijih slika sa 145. prvenstvenog okršaja Crvene zvezde i Partizana, mimo onih o kojima je sa čuđenjem i nevericom pričala fudbalska Evropa, jeste odlazak sa stadiona Siniše Mihajlovića. Na semaforu je tekao 60. minut, navijači, ili oni koji sebe tako bespravno nazivaju, imali su svoj pir, a selektor srpskog nacionalnog tima je odlučio da je vreme da napusti svečanu ložu stadiona u Ljutice Bogdana.

Image

Mihajlović je za portal „Mozzartsport" objasnio razloge ovakvog gesta.

„Bilo me je sramota. Drugi put u životu me je bilo sramota što sam Srbin. Prvi put je to bilo posle Đenove, a drugi put sada zbog svega što se dešavalo na tribinama. Ja znam koliko ljudi u svetu, konkretno u Italiji, poklanjaju pažnje derbiju između Crvene zvezde i Partizana. Znam kako se ranije pisalo o derbiju, a kakva je slika ovoga puta otišla u svet. Bilo me je sramota da pogledam u oči neke ljude koji su došli iz inostranstva na derbi. A, inače svakome mogu da pogledam u oči.", kaže Mihajlović za „Mozzartsport".

Selektor Mihajlović, koji je i sam igrao „užarene derbije", kako u Beogradu tako i u Rimu, veruje da isključivo adekvatno jaka reakcije države može da stane na kraj izgredima na tribinama.

Image

„Fudbalski ljudi i klubovi ne mogu da se izbore sa ovim problemom. Samo država može da stane na put ovome. A, ona je sposobna za to što je pokazala kada se igrao meč Srbije i Hrvatske. To je bio meč visokog rizika, očekivale su sve najgore stvari, ali su državni organi sprečili incidente i omogućili da se meč odigra u normalnoj atmosferi. Ne znam zašto se isti recept ne može primeniti i na klupski fudbal", pita se Mihajlović.

Mihajlović je još potvrdio da i dalje čeka razgovor sa vrhom Fudbalskog saveza Srbije u vezi sa produžetkom saradnje, ali i da ako do dogovora ne dođe, odnosno ako napusti kormilo A tima, „neće dugo čekati novi posao".

:zzzz:
valensija

#25024 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by valensija »

U ponedeljak neradan dan!

Ponedeljak, 11. novembar, biće neradan dan zbog obeležavanja državnog praznika - Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

Image

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada je u Francuskoj, u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša, potpisano primirje u Prvom svetskom ratu. Taj datum se obeležava u svim zemljama koje su potpisale sporazum.
Država

#25025 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Država »

SRBIJA | PONEDELJAK 4.11.2013. | 20:22

Al Dahra zaboravila na srpski agrar

IZVOR: DANAS

Beograd -- Gotovo godinu dana nakon potpisivanja predugovora niko više ne govori o prodaji srpskih poljoprivrednih preduzeća kompaniji Al Dahra, piše "Danas".

Image

Tokom nedavne posete državne delegacije Srbije Abu Dabiju, najavljeni su novi mogući poslovni poduhvati Ujedinjenih Arapskih Emirata u našoj zemlji ali na iznenađenje javnosti gotovo ništa se nije moglo čuti o ranije najavljenoj kupovini osam srpskih poljoprivrednih kombinata.

Naime, sa kompanijom Al Dahra potpisan je predugovor o kupovini PKB korporacije iz Padinske Skele, Agrobačke iz Bača, Bratstva i jedinstva iz Neuzina, Dragana Markovića iz Obrenovca, Nova Gajdobre, Mladog borca iz Sonte, Omoljice i Vojvodine iz Starčeva. Na taj način bi kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dobila pravo da upravlja zemljištem od 9.000 hektara.

Predugovorom koji je u januaru bivši ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić potpisao u Abu Dabiju "u vezi sa projektom investicionog ulaganja u poljoprivredu između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata“ predviđeno je da se formira zajednička nova kompanija.

Al Dahra u okviru zajedničkog ulaganja ima obavezu da investira oko 200 miliona evra u osam poljoprivrednih državnih gazdinstava u Srbiji. Iznos od 100 miliona evra trebalo bi da bude uložen u izgradnju sistema za navodnjavanje i nabavku savremene opreme, dok će sa dodatnih oko 100 miliona platiti svoj udeo u zajedničkim preduzećima.

Na osnovu tog uloga Al Dahra će steći 80 odsto udela, a preostalih 20 odsto kapitala biće u vlasništvu Srbije i Grada Beograda, koji ujedno neće imati obavezu da objedinjuju sredstva niti garancije, ali će zajedničkoj firmi da pruže logistiku.

Očekivalo se da će ugovor o tom poslu biti potpisan u martu, a do kraja jula je trebalo da bude obavljen prenos imovine. Međutim, do danas to nije učinjeno, a kada će biti pokrenuta dogovorena procedura ne zna se ni posle posete srpske državne delegacije Abu Dabiju.

Od Ministarstva poljoprivrede list "Danas" nije dobio informaciju o čemu je ministar Dragan Glamočić razgovarao sa svojim kolegama u Abu Dabiju, ali im je naglašeno da posao vezan za kupovinu poljoprivrednih kombinata nije dogovaran od strane tog ministarstva.

U Ministarstvu privrede (nastalom nakon smene Mlađana Dinkića i podele njegovog ministarstva finansija i privrede na dva dela) list u "Danas" je rečeno da pitanje dokle se stiglo u poslu prodaje kombinata i kada će ugovor biti realizovan nije za njih. To je obrazloženo time da ministar Radulović nije putovao u Abu Dabi.

Izjavu o tom pitanju "Danas" nije uspeo da dobije ni od Mlađana Dinkića, zamenika predsednika Komiteta za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Grešimo s Dinkićem

"Velika je greška to što je Mlađan Dinkić izbačen iz Vlade a ostavljen je u pregovaračkom timu sa Emiraćanima. Arapi su tradicionalan svet i uopšte nije dobro nuditi im kao pregovarača nekoga za koga smatrate da za njega nema mesta u vašoj Vladi. To može dosta da utiče na Emiraćane da postanu rezervisani prema samom poslu", smatra Mahmud Bušatlija.

Mahmud Bušatlija, konsultant za strana ulaganja ističe za "Danas" da se pregovori Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata o saradnji u oblasti poljoprivrede "ne odvijaju dobro“.

"Očito je da postoji neki zastoj, da nije tako posle posete Abu Dabiju bi se mnogo više i konkretnije znalo o poslu o kupovini kombinata koji se sada uopšte i ne spominje. To što je potpisan predugovor u poslovnom smislu ne znači ništa jer je to samo izjava dve strane o dobroj volji", podseća on.

"Zbog čega je došlo do zastoja u o pregovorima možemo samo nagađati. Možda je zapelo oko procene imovine ili oko nekog drugog pitanja. Moj utisak je da smo mi od samog početka pogrešno pristupili pregovorima sa Emiraćanima. Naime, nakon što je potpisan međudržavni sporazum, političari nisu imali šta više da traže u toj priči i mesto je trebalo da ustupe profesionalcima", smatra Bušatlija.

"Primer je to što su već u drugom koraku, u pregovore oko stvaranja Er Srbije Emiraćani sa svoje strane imenovali čoveka iz struke. Sa naše strane se to nije desilo jer su i dalje u prvom planu ostali političari, a ne stručnjaci", naglašava on.

Milan Prostran, ekspert za poljoprivredu smatra da je period od godinu dana od kada je najavljeno da se kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata interesuju za ulaganja u srpsku poljoprivredu sasvim dovoljan da se zaključi konkretan ugovor.

"Zbog čega do toga nije došlo, a najavljuju se neki novi poslovi sa Abu Dabijem, je nešto što bi trebalo da bude legitimno pitanje nadležnima. Teško je spekulisati ali pretpostavljam da bi problemi, do kojih je očito došlo, mogu da budu vezani za imovinska pitanja ili izmene nekih zakonskih regulativa kako bi se ispunilo ono što Emiraćani žele", ocenjuje on.

"U svakom slučaju, ja sam pozdravio potpisivanje predugovora i koliko znam on je naišao i na zadovoljstvo zaposlenih u poljoprivrednim kombinatima jer bi se na taj način obezbedio dalji nesmetani rad tih preduzeća kao i egzistencija radnika i njihovih porodica", zaključuje Prostran.

:roll:
Post Reply