Dešavanja u Srbiji

Post Reply
trlica

Post by trlica »

pici wrote:
pesak wrote:Mira Markovic /zena Miloseviceva i sin Marko Milosecvic/, dobili su politicki azil u Rusiji, pa nece biti izruceni...
Ma koji ce vam klinac,imate vi puno vise problema sa radikalima.Bas sinoc se dopisujem sa prijateljima iz Novog Sada preko MSN-a i kazu da radikali spremaju sranje sad za nedelju :? ....more bid bidne svasta.Slazem se sa tvojim misljenjem da je Tomo grobar dosao iz Rusije pokunjen jer mu je receno da stane na loptu i da se povuce.
SRS se kao nacionalistička stranka zalaže za stvaranje srpske države koja bi sadržavala teritorije šire od današnje Srbije, odnosno velikosrpski projekt koji bi uključivao teritorije današnje Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i dijelova Hrvatske .S njima necete moci ni u Africku uniju a ne u Evropsku :D
Tomo je izjavio da priznaje granice Hrvatske.znaci od velike srbije nista,sad nisam siguran za polu-veliku.
kupusar167

Post by kupusar167 »

TOOOMOOOO !!!!!!
TOOOMOOO !!!!!!!!
NE DAAAAJ SE TOOMOO !!!!!
RS JE UZ TEBE A I MAJCICA RUSIJA !!!!!

MI HOCEMO TOMU I :bih: :bih: SAMO TOMU !!!!! :bih:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

trlica wrote:
pici wrote:
pesak wrote:Mira Markovic /zena Miloseviceva i sin Marko Milosecvic/, dobili su politicki azil u Rusiji, pa nece biti izruceni...
Ma koji ce vam klinac,imate vi puno vise problema sa radikalima.Bas sinoc se dopisujem sa prijateljima iz Novog Sada preko MSN-a i kazu da radikali spremaju sranje sad za nedelju :? ....more bid bidne svasta.Slazem se sa tvojim misljenjem da je Tomo grobar dosao iz Rusije pokunjen jer mu je receno da stane na loptu i da se povuce.
SRS se kao nacionalistička stranka zalaže za stvaranje srpske države koja bi sadržavala teritorije šire od današnje Srbije, odnosno velikosrpski projekt koji bi uključivao teritorije današnje Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i dijelova Hrvatske .S njima necete moci ni u Africku uniju a ne u Evropsku :D
Tomo je izjavio da priznaje granice Hrvatske.znaci od velike srbije nista,sad nisam siguran za polu-veliku.
Auuuuuuuuuuuu crni Tomo-grobarko,pa izdade vaskoliku Veliku Srbiju,pa dješ to uraditi.A mora da mu se šefu u zatvoru nešto pomutilo il ga hipnotišu i kljukaju CIA-MI6 drogamaImage
Prozor

Post by Prozor »

kupusar167 wrote:TOOOMOOOO !!!!!!
TOOOMOOO !!!!!!!!
NE DAAAAJ SE TOOMOO !!!!!
RS JE UZ TEBE A I MAJCICA RUSIJA !!!!!

MI HOCEMO TOMU I :bih: :bih: SAMO TOMU !!!!! :bih:
Dje si Mevlo :D
pesak

Post by pesak »

pici wrote:
Kakvo sranje ? :?
Ja danas pricala sa jednim radikalom i sta mi kaze ? Sve su oni izracunali, Toma mora da pobedi-isprica mi neke procente i tako...i u pravu je. Kaze-a ako ne bude pobedio, onda je to kradja . A za kradju -zna se.
Tako da je stvarno moguce da ce radikali nesto uraditi u nedelju. Jos je i rekao da je Sutanovac-ministar vojske rekao da ce izvesti ljude na ulicu u nedelju...a ja to nigde nisam cula. To je mozda njihova propaganda...i uvod u niihov izlazak na ulice...
I jos kaze kako bi on glasao za Cedu- da su Boris i Ceda u drugom krugu! I sad valjda ocekuje da cu ja reci da glasam za Nikolica. :roll:
A i ovi demokrati me udavise da glasam za Tadica. Salju SMS-ove, mailove, zovu telefonom, po nekoliko puta.
Kaze mi drugarica - Ako ne glasas za Tadica, bices kriva ako Srbija bude u crno zavijena... :-)
Ovde je postalo napeto.
Jeremic nije napet, a ni Kostunica. Ista sorta.
A da./ Kaze mi onaj radikal da je Toma imao neki baksuzluk sa avionom...nije mogao da sleti, pa su se vratili opet u Rusiju, pa svasta...zato je kao bio onoliko izmoren u duelu.
goeasy

Post by goeasy »

Pesak, izadji u nedelju na izbore i glasaj, evo jednog SMS-a koji mi je stigao pre neki dan i podsetio me na crne dane mog detinjstva, prvo sam se smejala i shvatila kao zajebanciju a onda su mi navrle ruzne uspomene:
"Ja kasnim, stiglo je ulje pa sam stao u red, posle idem kod Rumuna da uzmem dve litre benzina ako ima. Stavi hleb od juce u zamrzivac, ako ima struje i zameni celu penziju od aprila prosle godine za pet maraka da sutra idem kod Perine majke, juce su ga poslali na ratiste. Ja sam OK. Tvoj Toma, svim srcem"
zemo_online

Post by zemo_online »

Sta bi bilo bolje za BIH?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

pesak wrote:
pici wrote:
Kakvo sranje ? :?
Ja danas pricala sa jednim radikalom i sta mi kaze ? Sve su oni izracunali, Toma mora da pobedi-isprica mi neke procente i tako...i u pravu je. Kaze-a ako ne bude pobedio, onda je to kradja . A za kradju -zna se.
Tako da je stvarno moguce da ce radikali nesto uraditi u nedelju. Jos je i rekao da je Sutanovac-ministar vojske rekao da ce izvesti ljude na ulicu u nedelju...a ja to nigde nisam cula. To je mozda njihova propaganda...i uvod u niihov izlazak na ulice...
I jos kaze kako bi on glasao za Cedu- da su Boris i Ceda u drugom krugu! I sad valjda ocekuje da cu ja reci da glasam za Nikolica. :roll:
A i ovi demokrati me udavise da glasam za Tadica. Salju SMS-ove, mailove, zovu telefonom, po nekoliko puta.
Kaze mi drugarica - Ako ne glasas za Tadica, bices kriva ako Srbija bude u crno zavijena... :-)
Ovde je postalo napeto.
Jeremic nije napet, a ni Kostunica. Ista sorta.
A da./ Kaze mi onaj radikal da je Toma imao neki baksuzluk sa avionom...nije mogao da sleti, pa su se vratili opet u Rusiju, pa svasta...zato je kao bio onoliko izmoren u duelu.
ma to ti je klasicna radikalska navlakusa ,ko mi smo 100 % pobjedili ako bude obratno ,to je krada i bice frke,tako mi ljudi pojasnise tamo u Novom Sadu,kao izace na ulice i traziti pravdu :D A sto bi Kostunjavi bio napet,pa on je sa SANU mozgovima ovo i zabiberio.Uglavnom znace se poslije 3 februara da ne trubimo puno o tome.A ti glasaj kako mislis da je najbolje ili ne glasaj to je tvoj izbor.A evo ovaj pametnica @zavrzlama :P ti je najbolje pojasnio....tesko ce Srbija se osloboditi jednoumlja i drzavnoga terora jos za dugo,jedino kakav marsovac da to ne sredi tamo kod vas :D
A to sa grobarovim avionom,mora da nije dobro razumio od Ruja da se povuce pa vratio se da mu ponove,da se nisu predomislili :D
pesak

Post by pesak »

:lol:
zavrzlama

Post by zavrzlama »

@pesak...

Ne zaboravi da sam dao prognozu 54.9% za Tadica....u slucaju da bude koji stoti dio procenta dole ili gore znaci da si glasala....tebe nisam racunao da ces glasat :D :D
pesak

Post by pesak »

uf. da znas da se razmisljam. a nista da smislim :D

ljudi , sad, u 15 i 30 vam je pescanik-repriza jucerasnje emisije...pa je slusajte.
ja nesto nemam zivaca- cim krene pescanik, ja ustanem i pocnem nesto fizicki po kuci da rintam.
i kad slusam vesti-isto krenem da spremam po kuci. :-)
istog momenta. :D

mnogo su se naostrili sa obe strane. oni koji nikad ne izlaze-sad ce-da glasaju za tadica...

bas da vidimo da li ce zavrzlama biti u pravu... :D
http://www.pescanik.net ili http://www.b92.net
muha_sa

Post by muha_sa »

pesak @
fakat te cijenim--nemoj mislit da je neka provokacija--molio bih te da mi pojasniš kakva je razlika izmedju Tadica i Nikolica :? :? po meni--samo u imenu.
pesak

Post by pesak »

pa nema neke bitne razlike- samo sto su tadicevci izjavili juce da nece kosovo braniti silom, vec samo mirnim putem, a toma bi slao vojsku na kosovo. :shock: a to znaci novo bombardovanje, sta li.
predsednik rukovodi vojskom.
cogni

Post by cogni »

pesak wrote:pa nema neke bitne razlike- samo sto su tadicevci izjavili juce da nece kosovo braniti silom, vec samo mirnim putem, a toma bi slao vojsku na kosovo. :shock: a to znaci novo bombardovanje, sta li.
predsednik rukovodi vojskom.
Zanimljivo, od kada to nema neke razlike izmedju mirnog puta i rata?
Jedna mala prijetnja, ako ovako nastavish prestacu da tvrdim da su 'Cedisti' razumniji od radikala. :P

Dalje, kada je to Nikolic rekao da ce slati vojsku na Kosovo (ne kazem da nije, samo ne znam)?
Predsjednik rukovodi vojskom u slucaju ratnog stanja, ali on nema mogucnost da proglasi ratno stanje, tako da ne treba brinuti zbog toga.

Sustinska razlika izmedju Tadica i Nikolica je sto je prvi proeuropski i demokratski orjentiran, za razliku od drugoga koji ne misli dobro o EU i koji je kvazidemokrata. Ono sto je mozda josh bitnije, mozemo ocekivati da ce EU u slucaju pobjede Nikolica zasigurno 'okrenuti ledja' Srbiji, mada ni sada odnosi EU i Srbije nisu sjajni.

Nikoliceva prednost je sto se barem zna za sta se glasa, dok je Tadic bio u svojim izjavama apstraktan i neodredjen do nebuloznosti, tako da je sutrasnje glasanje ustvari glasanje za ili protiv Nikolica.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

pesak wrote::lol:

uf. da znas da se razmisljam. a nista da smislim :D

ljudi , sad, u 15 i 30 vam je pescanik-repriza jucerasnje emisije...pa je slusajte.
ja nesto nemam zivaca- cim krene pescanik, ja ustanem i pocnem nesto fizicki po kuci da rintam.
i kad slusam vesti-isto krenem da spremam po kuci. :-)
istog momenta. :D

mnogo su se naostrili sa obe strane. oni koji nikad ne izlaze-sad ce-da glasaju za tadica...

bas da vidimo da li ce zavrzlama biti u pravu... :D
http://www.pescanik.net ili http://www.b92.net

Bas ti koji nikad ne izlaze su oni ciji ce broj savjet staraca(SANU) odrediti koliko njima bude bilo potrebno da nakarikaju tih mojih 54,9%...

Grobar je u prvom krugu dobio 1 600 000 glasova..u drugom narednih 300-450 000(od kostunicinih,novoizaslih i Cedinih izrevoltriranih) i to je to...Tadic ce na svojih 1 400 000 dobiti jedno 100 000 Cedinih....200 000 novoizaslih i jedno 700 000 onih izmisljenih od SANU-a..sto je oko 2 400 000..pa ce na l
kraju biti ovako:

Nikolic oko 1 900 000
Tadic oko 2 400 000.....koja hiljada gore- dole... i predstava zavrsena..

Pa ce se pobjeda Tadica prikazati "veliki odaziv biraca i veliki broj onih(SANU) koji su prvi put konacno izasli da glasaju... :D
pesak

Post by pesak »

Bilo bi krajnje vreme da opozicija u Srbiji nekako napravi makar jedan slobodan radio. A ne da cekamo Pescanik , jednom nedeljno..ili jurimo Perine clanke u Feralu. Hajde, ima par foruma, postiji internet, ali sve to nije dovoljno. Nemaju svi kompjutere, a i atmosfera nije toliko cista i slobodna kao sto je to bio slucaj na radiju b92 za vreme Milosevica.

Jedva cekam da se ova parada kica zavrsi.
Da postoji slobodan radio makar, sad bi se zavitlavali , pustali odredjenu muziku.. :sad:
Ovako sam prinudjena da gasim televizor, gasim radio i slusam vesti sa interneta , budem na ovom forumu... citam odlicne zavrzlamine analize... i prognoze... :D

zavrzlamo, SANU upravlja Srbijom, a ko upravlja SANU ? Ko je iza SANU ? Koji je cilj SANU ? /osim debilne price o velikoj srbiji/ :roll:
zavrzlama

Post by zavrzlama »

@pesak

Dali Tadic u koaliciji sa LDP,Cankom moze imati jedno 40% birackog tijela u Srbiji...ako moze zasto nebi Tadic napustio Kostunicu i prepustio ga tamo gdje mu je i mjesto sa radiklima..pa da se bar zna da imaju neke dvije Srbije..ona demokrtska i ona radikalsko-cetnicka...ovako Tadic saradjuje sa Kostunicom(radikalom sa pprigusivacem) pa imamo dvije Srbije radikalsku i salonsku Srbiju....
zavrzlama

Post by zavrzlama »

zavrzlamo, SANU upravlja Srbijom, a ko upravlja SANU ? Ko je iza SANU ? Koji je cilj SANU ? /osim debilne price o velikoj srbiji/

Odlicno pitanje ko upravlja SANU....

SANU upravlja jedan vjekovima gradjen mitoloski iskvareni sistem vrijednosti

Sto ce reci da su vjekovima srbima nametana iskrivljena istorija i los sistem vrijednosti..gdje danas je izdajnik svaki srbin koji ne mrzi nesrbe...ne tvrdi da su srbi nebeski narod i da drugi narodi nisu ravnopravni sa srbima...pa iz svega toga proizilazi kao posljedica ovo sto danas imamo u vezi srpskog naroda i nas ostalih u okruzenju...Srpski vojni i politicki intelektualci po nekom nepisanom pravilu kao zombiji slijede ove moralne vrijednosti(ne vrijednosti)..zato se danas mi mnogi pitamo kako je to komsija ubijao komsiju..koja to luda i zlocinacka ideologija moze pobiti za par dana 8000 ljudi ...zasto su se ubijali kao pacovi ljudi tamo gdje ni metak nije opaljen..zasto su porusene sve i jedna nesrpska bogomolja...zasto je ubijeno desetine postenih srba koji su se usprotivili toj ideologiji...odgovor je u toj vjekovima izgrdjenoj mitoloskoj ideologiji, da su svi srbima neprijatelji..da srbi ne mogu ni sa kim zivjeti ako oni nisu u dominantnom polozaju..Da je suzivot srba sa nesrbima poguban po srbe...da su srbi predodredjeni da drugim komanduju a da drugi nisu vrijedni da srbima vladaju ili dijele vlast....

SANU prvaci rade to sto rade jer slijede neko nepisano pravilo da je srpaskom narodu samo dobro ako je drugim lose i ako se drugi bioloski i ekonomski unistavaju....i sve to sto rade iako su i najgusnije stvari..oni smatraju da je to njima oprosteno jer nanoseci drugima nepravdu i zlocin oni misle da cine dobro covjecanstvu...

SANU-om vlada mitologija i poremeceni sistem vrijednosti..a to je onaj nevidljivi vodic koji je i najopasniji...

svi koji se suprostave ovom nacinu i sistemu po kojem se srbi treba da vladaju obicno zavrsi pod zemljom..bude stavljen na stub srama..tako da ova ideologija se hrani sama sobom i navedenim metodama se brani..

Ako se uzmu svi zlocini i nepravde koje je pocinila ideja velike srbije..shvatit cete da razlog nisu pare i materijalna korist..nego iskljucivo mitologija i ovo sto sam naveo u ovom postu.....
cogni

Post by cogni »

pesak wrote: odlicne zavrzlamine analize
Predlazem za titulu Sintagma of The Year.

pesak

Post by pesak »

zavrzlama wrote:
zavrzlamo, SANU upravlja Srbijom, a ko upravlja SANU ? Ko je iza SANU ? Koji je cilj SANU ? /osim debilne price o velikoj srbiji/

Odlicno pitanje ko upravlja SANU....

SANU upravlja jedan vjekovima gradjen mitoloski iskvareni sistem vrijednosti

Sto ce reci da su vjekovima srbima nametana iskrivljena istorija i los sistem vrijednosti..gdje danas je izdajnik svaki srbin koji ne mrzi nesrbe...ne tvrdi da su srbi nebeski narod i da drugi narodi nisu ravnopravni sa srbima...pa iz svega toga proizilazi kao posljedica ovo sto danas imamo u vezi srpskog naroda i nas ostalih u okruzenju...Srpski vojni i politicki intelektualci po nekom nepisanom pravilu kao zombiji slijede ove moralne vrijednosti(ne vrijednosti)..zato se danas mi mnogi pitamo kako je to komsija ubijao komsiju..koja to luda i zlocinacka ideologija moze pobiti za par dana 8000 ljudi ...zasto su se ubijali kao pacovi ljudi tamo gdje ni metak nije opaljen..zasto su porusene sve i jedna nesrpska bogomolja...zasto je ubijeno desetine postenih srba koji su se usprotivili toj ideologiji...odgovor je u toj vjekovima izgrdjenoj mitoloskoj ideologiji, da su svi srbima neprijatelji..da srbi ne mogu ni sa kim zivjeti ako oni nisu u dominantnom polozaju..Da je suzivot srba sa nesrbima poguban po srbe...da su srbi predodredjeni da drugim komanduju a da drugi nisu vrijedni da srbima vladaju ili dijele vlast....

SANU prvaci rade to sto rade jer slijede neko nepisano pravilo da je srpaskom narodu samo dobro ako je drugim lose i ako se drugi bioloski i ekonomski unistavaju....i sve to sto rade iako su i najgusnije stvari..oni smatraju da je to njima oprosteno jer nanoseci drugima nepravdu i zlocin oni misle da cine dobro covjecanstvu...

SANU-om vlada mitologija i poremeceni sistem vrijednosti..a to je onaj nevidljivi vodic koji je i najopasniji...

svi koji se suprostave ovom nacinu i sistemu po kojem se srbi treba da vladaju obicno zavrsi pod zemljom..bude stavljen na stub srama..tako da ova ideologija se hrani sama sobom i navedenim metodama se brani..

Ako se uzmu svi zlocini i nepravde koje je pocinila ideja velike srbije..shvatit cete da razlog nisu pare i materijalna korist..nego iskljucivo mitologija i ovo sto sam naveo u ovom postu.....
Eh, kad bih jos mogla da shvatim kakav lik treba da budes, pa da sledis taj sistem '"vrednosti"...koji je to psiholoski profil ljudi...da li su bili zlostavljani u detinjstvu ili sta..o cemu se radi... :?
to je bre neka greska u mozgu..ne znam i ne shvatam, a vidim to svuda oko sebe. to slepilo i tu zaludjenost. sacuvaj me boze . kao da su usli u neku sektu, pa im treba reprogramiranje mozga. napravili iskorak iz civilizacije. kao da su kriminalci...poremeceni umovi...zli umovi. zbog cega ? sta je dovelo do svega ovog ? :?
and

Post by and »

pesak
Eh, kad bih jos mogla da shvatim kakav lik treba da budes, pa da sledis taj sistem '"vrednosti"...koji je to psiholoski profil ljudi...da li su bili zlostavljani u detinjstvu ili sta..o cemu se radi...
to je bre neka greska u mozgu..ne znam i ne shvatam, a vidim to svuda oko sebe. to slepilo i tu zaludjenost. sacuvaj me boze . kao da su usli u neku sektu, pa im treba reprogramiranje mozga. napravili iskorak iz civilizacije. kao da su kriminalci...poremeceni umovi...zli umovi. zbog cega ? sta je dovelo do svega ovog ?
zbog toga što nisu stvari sagledane realno.srbija je mislila da raspad jugoslavije može iskoristiti za ostvarenje nekih ciljeva mitskih i nerealnih.
da je srbija prihvatila želju većine republika da postanu samostalne države,sada bi situacija bila mnogo drugačija.
imali bi 300 000 srba u hrvatskoj i tamo ne bi bili nezanemariv faktor-sada ih tamo nema.
da su prije 20 god.ponudili kosovu ono što im sada nude,a albanci glatko odbijaju,kosovo bi sigurno ostalo u srbiji.
pored svega navukli su gnjev skoro cijelog svijeta,i uništili dobrosusjedske odnose sa zemljama koje ih okružuju.
pesak

Post by pesak »

Pa znam ja to sve, samo se pitam ZASTO? Sta je dovelo do takvih postupaka ?
and

Post by and »

gubitak osjećaja za realnost i podrška građana.
pesak

Post by pesak »

pa zasto je doslo do gubitka osecaja za realnost ?
Branka Prpa, istoricarka, je jednom puvukla zanimljive paralele sa narodima koji nestaju...kaze- osnovne karakteristike naroda koji nestaju su bas ove koje se desavaju Srbima...kriza u svim segmentima drustva, a najveca i najzesca je kriza intelektualne elite jednog naroda, koja treba da ga vodi u buducnost...sa ovakvom elitom, Srbija nema buducnosti. Kaze Branka Prpa da nestajanje jednog naroda moze da se desi i u roku pd samo sto godina.
Dakle, pokazatelji- nedovoljna reprodukcija, kriza svih segmenata drustva, kriza elite koja treba naroda da vodi...jos je neke karakteristike pomenula, ali san ja zaboravila.
Ne znam zasto je doslo do svega ovoga? :? Sta je okidac ?
fuad_sarajevo

Post by fuad_sarajevo »

Prirodna težnja Srba da se oslobode okupacije Turaka je od jedne oslobodilačke ideje prerasla u nacionalističku i genocidnu.

Nakon što su se "kotarisali" Turaka, voz jednostavno nije mogao da stane i nastavio po "poturicama" balijama, itd.

Taj voz i danas fura, i svaki put mu dodaju par vagona a pruga se završava nad provalijom.
Post Reply