Dešavanja u Srbiji

Post Reply
muha_sa

#24476 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

_majevica_ wrote:Srbijanci su oko 400 godina suradjivali sa Turcima.Zajedno se borili i sirili na zapad.Pocela obnova prijateljstva... :kiss:
otkad ne cuh ovo Srbijanci :D

nema više reprezentacije Srbije, fudbalera iz Srbije, politicara iz Srbije...................................................... vec su sve i jedan srpski.
_majevica_

#24477 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by _majevica_ »

muha_sa wrote:
_majevica_ wrote:Srbijanci su oko 400 godina suradjivali sa Turcima.Zajedno se borili i sirili na zapad.Pocela obnova prijateljstva... :kiss:
otkad ne cuh ovo Srbijanci :D

nema više reprezentacije Srbije, fudbalera iz Srbije, politicara iz Srbije...................................................... vec su sve i jedan srpski.
Zato u Konjevic Polju lazu djecu...BiH se sastoji od Srbije i FBiH...
muha_sa

#24478 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

tako i tata kaže.

Image
Havatar

#24479 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

Izgleda srpske sobarice postale cuvenije u svijetu od francuskih..
radostan dan

#24480 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#24481 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

imal mjesta da bidnem sukordinator Kannu...pošto je Ćovo ostariJo on neG Ćupa Srbiju a ja Ću da Ćupam sobarice :mrgreen:
Havatar

#24482 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

pici wrote:imal mjesta da bidnem sukordinator Kannu...pošto je Ćovo ostariJo on neG Ćupa Srbiju a ja Ću da Ćupam sobarice :mrgreen:
:lol:
radostan dan

#24483 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

imal mjesta da bidnem sukordinator Kannu...pošto je Ćovo ostariJo on neG Ćupa Srbiju a ja Ću da Ćupam sobarice :mrgreen:
pitali kačavendu šta će sa silnim terenima, bazenima, parkovima, što je ostavio?
kaže - ma nek se djeca slobodno igraju...
pici

#24484 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

radostan dan wrote:
pitali kačavendu šta će sa silnim terenima, bazenima, parkovima, što je ostavio?
kaže - ma nek se djeca slobodno igraju...
:lol: :lol: :thumbup:
pici

#24485 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Objavljen snimak tuče u kojoj je učenik u Novom Sadu isječen mačetom
Šesnaestogodišnji M. M, učenik Srednje škole "Mileva Marić Ajnštajn" povrijeđen je jučer oko 17 sati u novosadskom naselju Grbavica.

Nakon obračuna u kojem je sijevalo hladno oružje, mladić je operisan i nalazi se u stabilnom stanju. Zbog porasta nasilja među mladima, Novosađani strahuju za bezbjednost svoje djece, piše Blic.

"Dijete je zadobilo povrede u vidu posjekotine donjeg dijela grudnog koša i abdomena širine 20 centimetara, gdje dublje strukture nisu oštećene", rečeno je novinarima u bolnici. Maloljetnik ima povrede ramena, kuka i podlaktice u vidu posjekotine, a kod podlaktice mu je oštećen veći krvni sud.

Do napada je došlo kada je jučer oko 17 sati između nekolicine momaka okupljenih na ulici izbila svađa. Samo nekoliko minuta kasnije verbalni obračun pretvorio se u fizički, a uskoro je jedan od mladića potegao mačetu, dok je drugi počeo da koristi oružje koje su očevici opisali kao manju sjekiru.

"Sukob je trajao jako kratko, nismo stigli ni da se oporavimo od šoka, a oni su svi već bježali. Samo je jedan madić ostao da leži, sav krvav", pričaju stanari okolnih zgrada. Policija je odmah stigla na teren, a mladi M. M. je prebačen u Dječiju bolnicu.

Policija je vrlo brzo privela jednog od učesnika, punoljetnog D. K., jednog od navijača Vojvodine, dok se za ostalima i dalje traga. Za sada nije poznato zbog čega je izbila ova tuča, a nije utvrđeno ni da li su ostali učesnici pripadnici navijačkih grupa.

No, građani Novog Sada su u anketi agencije Beta jutros kazali da su zabrinuti prije svega za svoju djecu, ali i za sebe, zbog porasta nasilja među mladima.

"Mojoj komšinici su dva dječaka od 14 i 15 godina strgala lančić sa vrata nedavno ispred ulaza u zgradu, a potom nisu čak ni bježali, već su bezbrižno odšetali", ispričala je jedna Novosađanka, dok je njen sugrađanin ispričao kako su njegovom unuku prije tri mjeseca vršnjaci na ulici oteli mobitel zbog čega dijete ima traume i nerado izlazi iz kuće, a roditelji ga prate u školu i iz škole.

Neki od Novosađana ističu kako se njihov grad pretvorio u Bronx, te da je to nekada bilo najbezbrižnije mjesto za odrastanje u bivšoj Jugoslaviji.

Sve političke partije u Novom Sadu izrazile su protest zato što glavni grad Vojvodine ni poslije četiri godine nije dobio načelnika policije i još 300 policajaca, koliko je prema procjenama potrebno ovom gradu da bi policija popunila svoje redove i mogla efikasnije štititi bezbjednost sugrađana.

Opozicione partije su u više navrata optužile gradske vlasti da ne čine dovoljno da podignu stepen bezbjednosti. U Novom Sadu je na vlasti koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom, dok su u opoziciji Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpska radikalna stranka

video je veĆ maknut s yutjubeta :shock: ...šHa radi ovaj špiCousti od LaLa...pa to su na prostoru balkana jedni od najpitomijiH ljudi...u begešH dovodi jebaČe sobarica a na LaLe puštHa pobješnjele kerove...straH je najaČe oružije :evil: ĐŽubre špiCousto :evil:
Država

#24486 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Država »

уторак, 17. сеп 2013, 13:57 -> 14:25

Кацин: Решити питање аутономије Војводине

Сада је прави тренутак за отварање питања уставног и законског уређења аутономије Војводине, оценио известилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин у Бриселу и поручио Београду да мора да реши питање финансирања Покрајине.

Известилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин рекао је у Бриселу да је сада прави тренутак за отварање питања уставног и законског уређења аутономије Војводине и поручио Београду да мора решити питање финансирања Покрајине.

Image

"Имајући у виду предстојеће преговоре о чланству Србије у ЕУ, сматрам да је ово прави тренутак за отварање питање уставног и законског уређења аутономије Војводине. Тренутни оквир аутономије је неизвестан и нејасан, што спречава Војводину, а самим тим и Србију да развија своје капацитете", рекао је Кацин на панелу "Војводина: изазови на путу демократске консолидације" у Европском парламенту.

Додао је да је отварање питања уређења аутономије Војводине нарочито важно у светлу искоришћавања претприступних, а потом и кохезионих фондова ЕУ који могу искористити само аутономне јединице, као што је Војводина.

"Зато мислим да је неопходно што пре решити ово питање како на нивоу Устава, тако и кроз све пратеће законске акте, како би се изашло из ове правно нејасне и несигурне ситуације. У међувремену, Београд мора да реши питање финансирања са чим се касни већ неколико година", навео је Кацин.

Известилац ЕП за Србију је оценио да је Војводина "прави адут" Србије током преговора са ЕУ, јер је мултикултурна и мултинационална средина, која представља "ЕУ у малом".

"Кроз прекограничну сарадњу са суседним регионима у Хрватској, Мађарској и Румунији, Војводина већ сада развија економију Србије и отвара врата ка ЕУ", рекао је Кацин.

utorak, 17. sep 2013, 22:55 -> 13:34

Antić: Kacinova izjava skandalozna

Izjava izvestioca Evropskog parlamenta Jelka Kacina o Vojvodini - nedopustivo mešanje u unutrašnje stvari Srbije i diplomatski skandal, ocenio savetnik predsednika Srbije Oliver Antić.

Savetnik predsednika Srbije Oliver Antić ocenio je da je izjava izvestioca Evropskog parlamenta Jelka Kacina o Vojvodini nedopustivo mešanje u unutrašnje stvari Srbije i diplomatski skandal.

Image

"Kacin je povredio suverenitet i ustavno uređenje Republike Srbije. Ustavne promene su isključivo pravo građana Srbije i odgovarajućih državnih institucija", rekao je Antić za Večernje novosti.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je da je sada pravi trenutak za otvaranje pitanja ustavnog i zakonskog uređenja autonomije Vojvodine i poručio Beogradu da mora rešiti pitanje finansiranja Pokrajine.

Vojvodina je srce Srbije... :roll:
Last edited by Država on 18/09/2013 15:11, edited 1 time in total.
CSKA

#24487 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

U Novom Sadu se vec duze vrijeme "bodu" Delije i Firmasi,borba za vlast na ulici,a sto je najgore sve neki napaljeni klinci,koji se moraju dokazati "vodjama".
Šveđanin

#24488 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Šveđanin »

A ne mogu biti procesuirani jer nemaju dovoljno godina..

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
12wer

#24489 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 12wer »

Stros-Kan savetovao Vučića da zaposli više žena u Vladi Srbije

Stros-Kan smatra da se prava žena moraju poštovati/FOTO: TANJUG - Dragan Stanković

BEOGRAD, 17. septembar 2013, – Strani savetnik Dominik Stros-Kan, koji je danas stigao u Srbiju, preporučio je vicepremijeru Aleksandru Vučiću da hitno zaposli više žena u Vladi Srbije, kao znak podrške rodnoj ravnopravnosti.

Dominik Stros-Kan je Vučiću savetovao da Vlada Srbije mora da beskompromisno sprovodi politiku pozitivne diskriminacije prema ženama, te da će i on lično svim snagama pomoći u tome.

- Stros-Kan je rekao da se prava žena moraju poštovati na svim nivoima i da bi to trebalo da bude prioritet Vlade Srbije. On se začudio kada je video da u Vladi Srbije i njenoj administraciji često ne postoji ni minimum od 30 odsto žena, koji je u razvijenim zemljama uobičajen – rekao nam je izvor iz Vlade Srbije.

Novi savetnik Vlade Srbije je, kako saznajemo, spreman da radi šest meseci besplatno ako Vlada Srbije u roku od 30 dana ispravi nepravdu prema ženama koju je uočio “čim je kročio u zdanje u Nemanjinoj 11”.

- Diplomata njegovog kalibra u stanju je da vrlo brzo primeti manjkavosti sistema u koji uđe. U našem slučaju, kao prvi i najveći problem označio je loš odnos prema ženama u državnim institucijama i spreman je da to promeni – ocenio je naš sagovornik.

Domaći funkcioneri se slažu da ovako oštrooko zapažanje francuskog stručnjaka pokazuje da je „imenovanje Stros-Kana, od svih mogućih ljudi na svetu, sjajna odluka naše vlade.“
pici

#24490 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

ovo se Kanu digo Ćim je ušHo u Vladu :lol: :lol: :lol: :lol: ...dješ .BA srbijanCu reĆ da bidne ravnopravan :mrgreen: :mrgreen:

12wer

#24491 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 12wer »

Ban Ki Mun traži od Vuka Jeremića da vrati čekić iz Generalne skupštine UN

Jeremić je u odgovoru Ban Ki Munu podsetio da je završio Harvard/FOTO: MC

17. septembar 2013, (Washington Post) – Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun apelovao je na Vuka Jeremića da vrati čekić koji predsedavajući Generalne skupštine UN koristi tokom zasedanja.

Ban Ki Mun kaže da je ovaj apel uputio preko medija jer naprasno ne može da stupi u kontakt sa Jeremićem, koji je do juče obavljao dužnost predsedavajućeg Generalne skupštine.

- Stvarno ga molim da nam vrati čekić. Kada smo jutros došli u salu i umesto drvenog zatekli običan čekić kakav se može kupiti u svakom supermarketu, pomislili smo da se radi o šali tog mladog čoveka kakvima je on inače bio sklon – rekao je generalni sekretar svetske organizacije.

Vuk Jeremić je, sa druge strane, u izjavi za Washington Post izneo svoje viđenje celog događaja.

- Samo bih voleo da vas podsetim da je mene većina ljudi celog sveta izabrala da budem predsedavajući generalne skupštine Ujedinjenih nacija, da sam ja završio Harvard i da sam baš ja bio ministar spoljnih poslova Srbije – rekao je kratko Jeremić.
Paranoid

#24492 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Paranoid »

12wer wrote:Ban Ki Mun traži od Vuka Jeremića da vrati čekić iz Generalne skupštine UN

Jeremić je u odgovoru Ban Ki Munu podsetio da je završio Harvard/FOTO: MC

17. septembar 2013, (Washington Post) – Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun apelovao je na Vuka Jeremića da vrati čekić koji predsedavajući Generalne skupštine UN koristi tokom zasedanja.

Ban Ki Mun kaže da je ovaj apel uputio preko medija jer naprasno ne može da stupi u kontakt sa Jeremićem, koji je do juče obavljao dužnost predsedavajućeg Generalne skupštine.

- Stvarno ga molim da nam vrati čekić. Kada smo jutros došli u salu i umesto drvenog zatekli običan čekić kakav se može kupiti u svakom supermarketu, pomislili smo da se radi o šali tog mladog čoveka kakvima je on inače bio sklon – rekao je generalni sekretar svetske organizacije.

Vuk Jeremić je, sa druge strane, u izjavi za Washington Post izneo svoje viđenje celog događaja.

- Samo bih voleo da vas podsetim da je mene većina ljudi celog sveta izabrala da budem predsedavajući generalne skupštine Ujedinjenih nacija, da sam ja završio Harvard i da sam baš ja bio ministar spoljnih poslova Srbije – rekao je kratko Jeremić.
:lol: :lol: :lol:
pici

#24493 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

jaaaoooo kojii kralj TiTeMi....nedaj VuČe ČekiĆ pa makar te kovali njime :mrgreen:

Image
Last edited by pici on 18/09/2013 23:15, edited 1 time in total.
ulciscorr

#24494 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ulciscorr »

To je srpski cekic.
pici

#24495 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

ulciscorr wrote:To je srpski cekic.
:thumbup: naravno
CSKA

#24496 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Ovu stranicu treba definitivno uslikati i staviti u arhivu :D
vivaldi

#24497 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

sa ovim kannom su stvarno napravili dobru zajebanciju, ali mi nije jasno kako to zavrsi u francuskoj i svajcarskoj? gdje su oni to mogli procitati?
radostan dan

#24498 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

svi čitaju njuz, moj vivaldi... :mrgreen:

Putnici voza Beograd-Bar stekli uslove za crnogorsko državljanstvo

Image
Putnici nisu ni sanjali kakav će biti rasplet njihovog putovanja

KOLAŠIN, 18. septembar 2013, (Njuz) – Svi putnici koji su se juče zatekli u međunarodnom vozu na relaciji Beograd- Bar ispunili su uslove za dobijanje crnogorskog državljanstva – saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore.
Ovo ministarstvo je pozvalo sve putnike da zvanično podnesu zahtev za dobijanje državljanstva i obećalo da će nadležne službe svoj posao obaviti u najkraćem mogućem roku.
-Zakoni koji regulišu ovu materiju su jasni i shodno njima svi putnici koji su dobar deo svog života proveli u vozu kod Kolašina imaju pravo na sticanje crnogorskog državljanstva. Ovi putnici su na zakonit način neprekidno proveli dovoljno vremena na teritoriji Crne Gore čime su ispunili jedan od zakonom propisanih uslova za dobijanje državljanstva – kaže izvor iz crnogorskog MUP-a.
Miljan Vuković, jedan od putnika iz voza, koji je već nekoliko puta aplicirao za crnogorsko državljanstvo zadovoljan je ovakvim razvojem situacije.
-Pre nekoliko godina sam se preselio iz Beograda u Budvu. Podneo sam zahtev za dobijanje državljanstva, ali nisam ispunjavao zakonske uslove. U Beograd sam išao kako bih obišao rodbinu i polagao ispit iz Rimskog prava. Juče sam krenuo nazad, ne sluteći da će mi to putovanje pomoći da regulišem svoj status i napokon postanem državljanin Crne Gore – rekao je on i dodao da je, zahavljujući zastojima koje je napravio ovaj voz, prvo u Srbiji, pa u Crnoj Gori, stekao i pravo na starosnu penziju.
12wer

#24499 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 12wer »

sherbett wrote:jesu to vijesti sa onog portala što izmišlja sprdancije? :roll:
Naravno :D
Kakvi primarijusi :lol:
vivaldi

#24500 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

sherbett wrote:jesu to vijesti sa onog portala što izmišlja sprdancije? :roll:
jesu, ima i u hrvatskoj onaj sprdex ili tako nesto
radostan dan wrote:svi čitaju njuz
ma nije mi cudno kada neko proguta to na ovom jezickom podneblju, ali da frnacuzi nalete na njuz.net mi je totalno nelogicno. ustvari uopste mi nije jasno kako se ne provjere neke informacije koje su vec u naslovu nebulozne, a kamoli u tekstu - ipak je to neko morao i prevesti :? :shock:
Post Reply