Altair_SA wrote:blabla11bg wrote:Creasy wrote:Nemam ja potrebe da idem tamo i raspravljam s njima o tome. Ja sam zivio tamo i dobro znam kakvi su. Oni nemaju pojma ko su Bosnjaci, a generalno o ratu u BiH i Sarajevu malo znaju. Znam samo da vole reprezentaciju BiH, dok narod u Sarajevu mrzi reprezentaciju Srbije. Trebamo li dalje o tome polemisati?

Naravno, mene ce sad neko napasti kad kazem da je Sarajevo danas nacionalistickije od Beograda dosta. Jasan je razlog, ali je to tako, i to ljudi koji putuju i koji su svuda bili, mogu da kazu, ovi koji nisu, ne trebaju da se mesaju. Vidim ovaj crta mape Sandaka u Bosni i prizeljkuje to, i licemerno naglasava kako on nije nacionalista. Kaze da su Srbi hteli da se potuku na skupu zbog Kosova, ok. Jel bi Bosnjaci prihvatili nezavisnost RS?

Ne bi, onda o cemu pricamo. Da, Beograd jeste liberalniji grad od Sarajeva i ima manje nacionalizma i velika vecina ljudi nisu opterecena, cak frapantno e da mnogi oko mene i ne znaju da li u Bosni zive Bosnjaci Bosanci/Hercegovci/Srbi/Hrvati/Bosnjani, mnogima je sve to Bosanac i generalno se ne mesaju u pitanja Bosne. Iskrivljujete realnost ovde,a to je da je BG grad manje opterecen nacionalizmom, a to je zato sto nije ugrozen od komsija, dok mi je za Sarajevo jasno potpuno zasto je tako, ne samo zbog prethodnog rata i okupiranja grada, vec i sto je na 10km maltene neprijateljska teritorija ako gledamo tako. I onda da bi Sarajevo opstalo luci nacionalizam koji je mnogo jaci i koji se odgleda u mrznji prema Srbima i negiranju jednog entiteta. U Bgu gde zivim, odgovorno tvrdim da vecina gradjana ne zna ko zivi u Federaciji, da li Bosnjaci ili Bosanci i ne mogu da skapiraju ko je ko. U Sarajevu se(opravdano) Srbi mrze stalno i mnogo, to ne zelite da priznate. Beograd a i Zagreb su daleko tolerantniji od Sarajeva, svi znamo zasto je u Sarajevu tako, ali to zelim da se razjasni.
Milina za citati
Zaboravio si dodati da u Sarajevu bacaju nejac lavovima, strasno strasno
Nego u kom ono gradu zapalise jednu jedinu dzamiju, a u kom gradu uz svu agresiju ne strada od ruku gradjana istog nijedna jedina crkva?
Pa kada bi odvojili Srpsku verovarno bi bilo svega i svacega u Sarajevu. Takodje to su palili znas ko. Huligani su tada zapalili dzamiju zato sto su "poludeli" zbog odvajanja 15% teritorije, ne opravadam to naravno, primitivizam, ali moras da znas kako je bilo tada ovde, Kostunica je pustio da se zapali i ambasada U.S., jednostavno u BG znas i sam ima puno navijaca i huligana, i oni uvek mogu da se skupe i naprave sranje, a tada im je bilo idealno za tako nesto. Oni su sve to napravili, koji i medjusobno prave sranja kostantno. Cenio sam ja sve to u vezi Bosne, ljudi u Sarajevu su definitivno BILI najliberalniji nekada, ali sada ispadnu pa puni mrznje, znamo zasto, ali to zelim da kazem, a ne da pricamo kako je danas narod u Bosni preziveo svasta(Bosnjaci), ali i dalje nikog ne mrze. To nije istina, mnogo njih mrze Srbe i to strastveno i ludacki i jako, iako Srbi nisu mocni kao narod, mrze ih kao sto Srbi mrze Nemce recimo, i to se cak reflektuju i ovde prema meni licemerstvom

Ono Svrbi/Smrdija/Sumska/genocidna drzava..Djokovic cetnik...meni je cak interesantna takva kolicine mrznje, ali mi je interesantno sto mnogi ljudi sada i ovde to ne zele da priznaju

Ne svi ponovo, svuda u slicnim procentima je normalnih ljudi, ti ljudi sto mrze Srbe su 90% normalni, ali im mrze strastveno/znalacki sa uzivanjem. Sve sam video i cuo i citao, ne brinite
Takodje moram da primetim da u Bosni, pa mladje generacije imaju ipak manje mrzjne, a starije vise(zbog rata naravno).