Dešavanja u Srbiji

Post Reply
vivace

#22451 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

OpusDei

#22452 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by OpusDei »

Jel ovo samo mene podsjeca na mitinge 80ih?

Bice zanimljivo vidjeti sta ce biti...
OpusDei

#22453 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by OpusDei »

sherbett wrote: Što kažu Vojvođani, svih narodnosti?? l
Citaj komentare na B92, recimo.
OpusDei

#22454 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by OpusDei »

Imam i ja prijatelje Vojvodjane...doduse ne zive vise u Vojvodini zbog...hm...licnih razloga.

To je najzalosnija stvar: svake godine odlazi ogroman broj ljudi iz Srbije i to uglavnom oni najpametniji i najsposobniji: mladi studenti, Vojvodjani. Madjara i Hrvata je svake godine sve manje.
vivace

#22455 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

http://www.autonomija.info/mirko-dordev ... osova.html

mirko djordjevic---metafizika kosova.
Danguba

#22456 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

zavrzlama wrote:Jel trebaam sta napisati ili izvuci iz arhive :D ..srbija je to brale :wink:
...znaci karaulu su odabrali. :-) :-)
a sto se tice para od majcice (to se vrti godinama k'o pokvarena ploca) dobit ce al' u vagonima, krazovima, kamazima, babuskama...

ova desavanja u vojvodini - pusteni su kerovi da im pamet razvlace zbog kosova i na kraju, na istoku nista novo.
vivace

#22457 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

ali prvi put nekom politicaru zele smrt ovako javno...pajticu...
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#22458 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by independer »

vivace wrote:ali prvi put nekom politicaru zele smrt ovako javno...pajticu...
nije prvi put. sjeti se djindjica i njegove bolesne noge i tome cetnika. ah bona ne bila sto manja srbija to srbima bolje. samo sto oni to jos ne znaju. kad bi srbija bila mala onda ona ne bi nikome mogla prijetit pa bi se o sebi zabavila. ovako ona muchi tudje muke. te genocidna, te sjever kosova te vojvodina, te hrvatska. nikad ne prica o njoj samoj. a sto im se 20000 ljudi samoubije to niko nista. ludi su 100 %
Bodkin

#22459 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
OpusDei wrote:Imam i ja prijatelje Vojvodjane...doduse ne zive vise u Vojvodini zbog...hm...licnih razloga.

To je najzalosnija stvar: svake godine odlazi ogroman broj ljudi iz Srbije i to uglavnom oni najpametniji i najsposobniji: mladi studenti, Vojvodjani. Madjara i Hrvata je svake godine sve manje.
istina! evo jedan prijatelj, on je po ocu Hrvat po majci Srbin, isto razmišlja kad diplomira da dođe u RH..nema perspektive tamo za mlade i obrazovane..
pa sta ako idu. idu ljudi iz svih zemalja balkana jer je ovo crna rupa (nasi zapadni susjedi su onako za cenat bolji :D). hoce gdje im je bolje. i treba da idu ako mogu
vivace

#22460 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

naravno da je to tacno...sto manja srbija ,to srbima bolje,ali ovima ovde retorika smrti jee bliska jos uvek. to neko vodi. organizovano i zato je opasno. moguce je sto kaze zavrlzama novi rat izmedju srba i srba...
izgleda da su odlucili da kosovo puste niz vodu i odmah otvore novo zariste---vojvodinu.
independer

#22461 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by independer »

vivace wrote:naravno da je to tacno...sto manja srbija ,to srbima bolje,ali ovima ovde retorika smrti jee bliska jos uvek. to neko vodi. organizovano i zato je opasno. moguce je sto kaze zavrlzama novi rat izmedju srba i srba...
izgleda da su odlucili da kosovo puste niz vodu i odmah otvore novo zariste---vojvodinu.
pa ovima na vlasti je samo haos opcija. niko ne dolazi sa planovima ekonomskog oporavka, niko ne dolazi sa porukama mira i saradnje sa susjedima, vec je retorika ista kako sad tako i prije 25 godina. i sve to vrijeme citave generacije srba puse istu pricu. ima li medju njima iko sa dva grama mozga?
vivace

#22462 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

independer wrote:
vivace wrote:naravno da je to tacno...sto manja srbija ,to srbima bolje,ali ovima ovde retorika smrti jee bliska jos uvek. to neko vodi. organizovano i zato je opasno. moguce je sto kaze zavrlzama novi rat izmedju srba i srba...
pa ovima na vlasti je samo haos opcija. niko ne dolazi sa planovima ekonomskog oporavka, niko ne dolazi sa porukama mira i saradnje sa susjedima, vec je retorika ista kako sad tako i prije 25 godina. i sve to vrijeme citave generacije srba puse istu pricu. ima li medju njima iko sa dva grama mozga?
ma ja mislim da ih rusi vode. pa jesil video kako je odmah napaDnuta vojvodina , posle odlaska rusima..sad kad je bio ivica dacic. a dole ,na kosovu,sprema se napad na srbe,bar to kazu ovi ovde...rekli su da se gomila kosovska policija...rusi im rekli,ivici da bace kosovo i da su sad sukobi u vojvodini.
Last edited by vivace on 14/04/2013 12:08, edited 1 time in total.
vivace

#22463 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

sto da ides kad cete sad u eu?
independer

#22464 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by independer »

vivace wrote: ma ja mislim da ih rusi vode. pa jesil video kako je odmah napaDnuta vojvodina , posle odlaska rusima..sad kad je bio ivica dacic. a dole ,na kosovu,sprema se napad na srbe,bar to kazu ovi ovde...rekli su da se gomila kosovska policija...
ma kakvi. rusija je ozbiljna drzava, njima ne pada na pamet da se bakcu sa srbima i da cackaju mecku. ovo sto radi vucko je u stvari gubljenje kompasa, evropa zavrce slavine a rusi je ne odvrcu, a za vlast su pare bitne kako bi svoju glasacku masinu mogli podmazivat. a posto nema para onda se hvata metoda haosa, sto gore to bolje. i to ce ici tako iz godine u godinu. dokle? samo dragi Allah zna.
vivace

#22465 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

da, stvarno ...dokle.... :? :? :?
independer

#22466 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by independer »

vivace wrote:sto da ides kad cete sad u eu?
moja vivace, nije ni u eu sve bajno. hrvatska ide u eu sa dugom od 40 milijardi eura. postat ce ljetovaliste za bogate sjevernoeuropejce a hrvati ce u svojoj zemlji biti sluge njihove. ali nejse, mozebit da ja grijesim. nadam se da JE tako.
Bodkin

#22467 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bodkin »

sherbett wrote: jeste, i ja gledam da odem, a zapadni sam ti susjed :D
sretno :) ja sam vec otisao. o povratku cemo vidjeti :)
Bodkin

#22468 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bodkin »

independer wrote:
vivace wrote:sto da ides kad cete sad u eu?
moja vivace, nije ni u eu sve bajno. hrvatska ide u eu sa dugom od 40 milijardi eura. postat ce ljetovaliste za bogate sjevernoeuropejce a hrvati ce u svojoj zemlji biti sluge njihove. ali nejse, mozebit da ja grijesim. nadam se da JE tako.
dug je veci od 40 mljd.
bice sluge za bogate sjevernoeuropejce i ako ode u te zaadne zemlje. sve je do percepcije i ocekivanja
vivace

#22469 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

vivaldi

#22470 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

Bodkin wrote:dug je veci od 40 mljd.
bice sluge za bogate sjevernoeuropejce i ako ode u te zaadne zemlje. sve je do percepcije i ocekivanja
bice klinac sluge. Sto bi bili? hrvatska je trenutno tarzan za srbiju, a za nas gospodar prstenova
vivace

#22471 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

vivace

#22472 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

vivaldi wrote:
bice klinac sluge. Sto bi bili? hrvatska je trenutno tarzan za srbiju, a za nas gospodar prstenova

ma da. tako su pricali neka ide slovenija..oni su oduvek bili austrougarski konjusari...a slovenija bila najjaca zemlja od svih u jugi.najbolje razvijena.
Bodkin

#22473 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bodkin »

vivaldi wrote:
pa zato sam i rekao da je do percepcije.nije moja izjava da ce biti sluge. dakle i neko ko radi na zapadu po tome je sluga bogatih jer radi za par milja eura dok vlasnik uzima milione. isto je i u drzavi hrvatskoj. radice za platu dok ce stranac nositi pare. e sad sto to meni nije sluzenje nego rad za dobru platu je druga prica :)
independer

#22474 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by independer »

Bodkin wrote:
vivaldi wrote:
pa zato sam i rekao da je do percepcije.nije moja izjava da ce biti sluge. dakle i neko ko radi na zapadu po tome je sluga bogatih jer radi za par milja eura dok vlasnik uzima milione. isto je i u drzavi hrvatskoj. radice za platu dok ce stranac nositi pare. e sad sto to meni nije sluzenje nego rad za dobru platu je druga prica :)
Slazem se ali samo donekle. Radit ce za platu koja je istina puno bolja nego u BIH ali ce kajmak odnijeti stranci. Vremenom gubis sve vise prava a drzava nema moci da te zastiti jer nema nista u svojim rukama. Evo unistili su i zadnju hrvatsku banku. Ovu Karlovacku, cini mi se. Mislis da je to slucajno? Ja sam u Holandiji vidio kako to perfidno rade. Isti scenario primjenli kad su unistili DSB bank u Holandiji.Sve drugi holandske banke je drzava kupila, a ovu je rijesila da unisti. Doveli nekog papka na nacionalnu televisiju i ovaj pozvao stedise da podignu sav novac jer, eto, njihov novac je u opasnosti. Ko ih ne zna skupo bi ih uplatio.
Maverick78

#22475 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maverick78 »

Upravo zato ove nazovi velike investicije i nisu bas za neko hvalisanje. Mislim koja je poenta ako imas Fijata recimo ako pare idu u Italiju, a nesto malo ostaje u Srbiji. Nego kod nas politicari vole da se hvale tim nazovi velikim investicijama, pa kad kazes narodu "Halo mi imamo Fiat" sirotinja raja konta to ce nas lagano izvuci iz govana. Dosta njih ne konta da samo hamale u toj fabrici za 300e mjesecno, a kajmak skidaju italijani. Evo recimo Danska nema nekih zvucnih kompanija, ali ono sto imaju je zaista njihovo i vecina novca ostaje u Danskoj. Da ne pricam o uredjenosti zemlje, haman bez korupcije i kriminala... i onda recimo imaju prosjek satnicu 25 eura. U Srbiji ti treba oko dva dana da to zaradis, to ako radis, i to treba da si happy. Eh serem se na drzavu, kud ne odoh na vakat odavde :lol:

Nego gledam Utisak hefte... rece Bojan Pajtic da se ova Vlada za nekih 7 mjeseci zaduzila 3.5 milijardi eura. Znam da je dug negdje pred kraj prosle godine bio oko 28 milijardi, sto znaci da smo prekrkali 30... ma bravo. Doduse ne bi imali za penzije i plate ovim parazitima u administraciji da se ne zaduze.
Post Reply