radostan dan wrote:svaki drugi, minimum, bilo na peščaniku, a rekla i pešićeva.vivace wrote:odokativno svaki 5...
ja ne bi izlazio iz kuće. dresirajte koštunicinu mačku da ide po novne i hljeb.
Dešavanja u Srbiji
-
Bodkin
#22351 Re: Dešavanja u Srbiji
-
vivace
#22352 Re: Dešavanja u Srbiji
ma srpski sajtovi su uzas u malom,jedino sto vredi b92 forum. i niko od njih se ne plasi, ali strahujemo koji ce novi rat da nas snadje. nisu li ovi valjda toliko ludi da pokrenu opet onu silnu masineriju kao sto je bilo 99 godine...srbija je vrlo nestabilno podrucje...ja licno smatram da dolazi rusizacija srbije sa tomom i nikolicem.OpusDei wrote:Valjda znas bolje od mene....ne zivim tamo, no gledam komentare na srpskim sajtovima...i oni strahuju.vivace wrote:odokativno svaki 5...
i nije uopste smesno. tragicno je. rekli su da su ispred vlade bili studenti a skup od celog dana drzali su ovi iz dveri. ako su nam studenti takvi,onda nam se jako lose pise.
po stepenu zaludjenosti cak i ovde na forumu, lose je.
- vivaldi
#22353 Re: Dešavanja u Srbiji
radostan dan wrote:svaki drugi, minimum, bilo na peščaniku, a rekla i pešićeva.vivace wrote:odokativno svaki 5...
ali sta mozes tu uraditi? Ne mozes ljudi preventivno zatvarat u ludnicu, a i mislim da tu nema lijecenja. To su jednostavno tempirane bombe koje mozda roknu, a mozda ne roknuradostan dan wrote: nadležni onda kažu - nije ukazivalo.
-
vivace
#22354 Re: Dešavanja u Srbiji
sutra je valjda dan zalosti zbog ovih ubistava...
- Država
#22355 Re: Dešavanja u Srbiji
Saučešće porodicama ubijenih...
-
Bodkin
#22356 Re: Dešavanja u Srbiji
ne mozes nista. to dolazi sa vremenom u kojem zivimo. burnout pojedinca sasvim normalan. stres 24 sata. i da ne zivis u ekonomskom okruzenju na nivou nigera pukao bi, a ne jos ovdje kad te egzistencijalni problemi sa svih strana polome.vivaldi wrote:radostan dan wrote:svaki drugi, minimum, bilo na peščaniku, a rekla i pešićeva.vivace wrote:odokativno svaki 5...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ali sta mozes tu uraditi? Ne mozes ljudi preventivno zatvarat u ludnicu, a i mislim da tu nema lijecenja. To su jednostavno tempirane bombe koje mozda roknu, a mozda ne roknuradostan dan wrote: nadležni onda kažu - nije ukazivalo.
sa druge strane ako krenes da optuzujes ljude na osnovu nekih incidenata pokreces lov na vjestice..
-
radostan dan
#22357 Re: Dešavanja u Srbiji
pa može.
može se preventivno djelovati. ne može se sve pokriti, ali se može detektovati veći broj slučajeva.
ne može direktor policije i nadležni iz centara za soc rad, pomoć, ment. zdravlje reći - nije ukazivalo ništa.
pa svi muški u familiji mu se ubili, a centri nemaju ništa registrovano.
direktor policije nema ništa napisano od strane nekog sreskog načelnika koji ne može da pokrije selo od 500 ljudi npr, kakvi su im rodinski odnosi, ima li alkoholičara, koja je porodična geneza, itd.
ne pišem ja ovo samo zbog srbije, nego i zbog bih.
troši se lova, a ne daje se za otkrivanje i liječenje i pomoć ovakvim slučajevima.
a i ono što se da, da se priučenim stručnjacima koji ne bi skontali ni bijelca u sastavu lejkersa.
može se preventivno djelovati. ne može se sve pokriti, ali se može detektovati veći broj slučajeva.
ne može direktor policije i nadležni iz centara za soc rad, pomoć, ment. zdravlje reći - nije ukazivalo ništa.
direktor policije nema ništa napisano od strane nekog sreskog načelnika koji ne može da pokrije selo od 500 ljudi npr, kakvi su im rodinski odnosi, ima li alkoholičara, koja je porodična geneza, itd.
troši se lova, a ne daje se za otkrivanje i liječenje i pomoć ovakvim slučajevima.
a i ono što se da, da se priučenim stručnjacima koji ne bi skontali ni bijelca u sastavu lejkersa.
- Država
#22358 Re: Dešavanja u Srbiji
vivace wrote:ja ne znam zasto tako osecam,ali kad dodjem na jedini podnosljivi forum b92 ne osecam se kao da sam kod kuce,a kad dodjem ovde,cini mi se da sam kod kuce. mozda bi tako i bilo u stvarnosti. ko to zna. tako kad sam studirala u sarajevu osecala sam se kao da sam kod kuce, a kad dodjem kuci,osecala sam se stranjkinjom. svasta.
Tako se osjećao i Đole Balašević, pa je u pjesmi "Sevdalinka" (ako nisi slušala, obavezno poslušaj) napisao slijedeći stih:
...Njine brige me i noćas brinu,
Dok se spremam na put kući, na put kući u tuđinu...
-
vivace
#22359 Re: Dešavanja u Srbiji
da,secam se tog stiha,ali ne mogu da se setim koja to bese pesma.Država wrote:vivace wrote:ja ne znam zasto tako osecam,ali kad dodjem na jedini podnosljivi forum b92 ne osecam se kao da sam kod kuce,a kad dodjem ovde,cini mi se da sam kod kuce. mozda bi tako i bilo u stvarnosti. ko to zna. tako kad sam studirala u sarajevu osecala sam se kao da sam kod kuce, a kad dodjem kuci,osecala sam se stranjkinjom. svasta.
Tako se osjećao i Đole Balašević, pa je u pjesmi "Sevdalinka" (ako nisi slušala, obavezno poslušaj) napisao slijedeći stih:
- Država
#22360 Re: Dešavanja u Srbiji
Pjesma se zove "Sevdalinka". Đole je car jbt...vivace wrote:da,secam se tog stiha,ali ne mogu da se setim koja to bese pesma.Država wrote:vivace wrote:ja ne znam zasto tako osecam,ali kad dodjem na jedini podnosljivi forum b92 ne osecam se kao da sam kod kuce,a kad dodjem ovde,cini mi se da sam kod kuce. mozda bi tako i bilo u stvarnosti. ko to zna. tako kad sam studirala u sarajevu osecala sam se kao da sam kod kuce, a kad dodjem kuci,osecala sam se stranjkinjom. svasta.
-
Bodkin
#22361 Re: Dešavanja u Srbiji
radostan dan wrote:pa može.
a vidi, ne mozes ti svakoga ko mu se neko u porodici ubio uzeti na posmatranje kao moguceg masovnog ubicu. to mora biti radjeno preko psihologa u skolama, firmama ili drzavnim institucijama(samo sto bi se ovi ubili ili bi napravili amok samo ako narod krene da rusi vlast. inace im sve cvjeta). danas se nazalost ta profesija psihologa srozala do maksimuma. pola skola nema psihologa a djeca nikad ludja i nikad vise simptoma sociopata
-
vivace
#22362 Re: Dešavanja u Srbiji
jeste. djoleta su mrzeli samo cetnici. kad je bio rat,zamalo da ga mobilisu,a on kroz prozor ili kako vec ,krio se sve vreme posle. i uspeo se sakriti.
sunce moje.
jel znas kako postaviti sa youtuba ?
-
baxul
- Država
#22364 Re: Dešavanja u Srbiji
vivace wrote:jeste. djoleta su mrzeli samo cetnici. kad je bio rat,zamalo da ga mobilisu,a on kroz prozor ili kako vec ,krio se sve vreme posle. i uspeo se sakriti.sunce moje.
![]()
-
vivace
#22365 Re: Dešavanja u Srbiji
pa sta je tim narodom pobogu. 
- Dionysios
#22366 Re: Dešavanja u Srbiji
U koliko sati je sutra po nasem vremenu ova vukova lakrdija u UNu?
- Država
#22367 Re: Dešavanja u Srbiji
Kakva ba lakrdija. Na RTS-u su to najavili kao konačno razotkrivanje međunarodne zavjere protiv rodoljubnog naroda Srbije i kao konačni obračun sa "belosvetskim" moćnicima koji su osnovali Haški Sud samo da bi prikazali srpsko rukovodstvo u negativnom kontekstu.Dionysios wrote:U koliko sati je sutra po nasem vremenu ova vukova lakrdija u UNu?
-
radostan dan
#22368 Re: Dešavanja u Srbiji
Svetom smo se rasipali ko đerdani...Nosili nas nebom ćilimi...vivace wrote:
da,secam se tog stiha,ali ne mogu da se setim koja to bese pesma.
Da li su to stvarno bili bolji dani, ili smo to bolji bili mi?
Nekad smo se bratimili po pogledu... Sluteći da isto sanjamo...
I bogu je prosto bilo krstimo l' se ili klanjamo...
- Država
#22369 Re: Dešavanja u Srbiji
Meni je najjače ono:radostan dan wrote:Svetom smo se rasipali ko đerdani...Nosili nas nebom ćilimi...vivace wrote:
da,secam se tog stiha,ali ne mogu da se setim koja to bese pesma.
Da li su to stvarno bili bolji dani, ili smo to bolji bili mi?
Nekad smo se bratimili po pogledu... Sluteći da isto sanjamo...
I bogu je prosto bilo krstimo l' se ili klanjamo...
Nema meni jedne strane,
Dok si ti na drugoj strani...
- Edin H.
#22370 Re: Dešavanja u Srbiji
AuuuDržava wrote:Kakva ba lakrdija. Na RTS-u su to najavili kao konačno razotkrivanje međunarodne zavjere protiv rodoljubnog naroda Srbije i kao konačni obračun sa "belosvetskim" moćnicima koji su osnovali Haški Sud samo da bi prikazali srpsko rukovodstvo u negativnom kontekstu.Dionysios wrote:U koliko sati je sutra po nasem vremenu ova vukova lakrdija u UNu?
- vivaldi
#22371 Re: Dešavanja u Srbiji
ma ne slazem se radosni. covjek je do jutros bio normalan 60 godina. i to sto su mu se ubili stric i stari opet nista ne znaci jer u tom slucaju nebi samo on bio pod prismotrom vec sav njegvo gen - braca, sestre, djeca, unuci...to ode u nedogled.radostan dan wrote:pa može.
u srbiji godisnje imas skoro 1500 samobistava, puta 5-10 najblizih clanova familije...pa za 15 godina bi svi bili sumnjivi.
to je jednostavno deep shit na koji se mislim ne moze uticati skoro nikako.
- Dionysios
#22372 Re: Dešavanja u Srbiji
Država wrote:Kakva ba lakrdija. Na RTS-u su to najavili kao konačno razotkrivanje međunarodne zavjere protiv rodoljubnog naroda Srbije i kao konačni obračun sa "belosvetskim" moćnicima koji su osnovali Haški Sud samo da bi prikazali srpsko rukovodstvo u negativnom kontekstu.Dionysios wrote:U koliko sati je sutra po nasem vremenu ova vukova lakrdija u UNu?
...
Last edited by Dionysios on 29/03/2021 00:07, edited 1 time in total.
-
radostan dan
#22373 Re: Dešavanja u Srbiji
o tome i pričam.Bodkin wrote:
a vidi, ne mozes ti svakoga ko mu se neko u porodici ubio uzeti na posmatranje kao moguceg masovnog ubicu. to mora biti radjeno preko psihologa u skolama, firmama ili drzavnim institucijama(samo sto bi se ovi ubili ili bi napravili amok samo ako narod krene da rusi vlast. inace im sve cvjeta). danas se nazalost ta profesija psihologa srozala do maksimuma. pola skola nema psihologa a djeca nikad ludja i nikad vise simptoma sociopatadakle sistemski, a na balkanu sistemski se jedino bijelo rastura
pa mi smo sve poukidali ili postavili pro forme.
ja kad sam se obrazovao, svaka škola od osnovne do srednje je imala zubnu ordinaciju.
gdje god das e prijaviš, sa sobom nosiš tri kilograma papira-knjižice, svjeočanstva, c za soc. rad, ljekarsko, milion sudskih i policijskih uvjerenja.
Last edited by radostan dan on 09/04/2013 22:46, edited 1 time in total.
-
vivace
#22374 Re: Dešavanja u Srbiji
Država wrote:vivace wrote:jeste. djoleta su mrzeli samo cetnici. kad je bio rat,zamalo da ga mobilisu,a on kroz prozor ili kako vec ,krio se sve vreme posle. i uspeo se sakriti.sunce moje.
![]()
koja divna pesma..slusala sam je al nisam odavno. imala sam tako svoja dogadjanja. zatvorim se u sobu, pustim djoleta i na glas placem ili pevam,to za vreme rata. onda mi bude lakse malo. mnogo sam patila dok je besneo rat u bosni, nisam znala sta mi je sa drugaricom ni sa drgom rajom. a najvise me pekla drugarica i taj rat kao rat. odvratan je bio.nakaciti se na brda i sa brda pogadjati grad koji vidis ko na dlanu,strasno je.
- Država
#22375 Re: Dešavanja u Srbiji
I dok su nas ubijali k'o zečeve, i tada smo znali da u Srbiji postoje ljudi kao što si ti. Normalni, liberalni, obrazovani, dobronamjerni... Samo, ovi drugi su uvijek bili glasniji od vas pa se mogao steći dojam da je sva Srbija "četnizovana". Ne daj se vivace, kad-tad, fašisti će otići tamo gdje im je mjesto-na smetljište historije. Samo glavu gore i ne dajte im da se ponovo late oružja...vivace wrote:
koja divna pesma..slusala sam je al nisam odavno. imala sam tako svoja dogadjanja. zatvorim se u sobu, pustim djoleta i na glas placem ili pevam,to za vreme rata. onda mi bude lakse malo. mnogo sam patila dok je besneo rat u bosni, nisam znala sta mi je sa drugaricom ni sa drgom rajom. a najvise me pekla drugarica i taj rat kao rat. odvratan je bio.nakaciti se na brda i sa brda pogadjati grad koji vidis ko na dlanu,strasno je.