Dešavanja u Srbiji
- Maverick78
#21901 Re: Dešavanja u Srbiji
@Bosnolog, Zato sto je taj Ustav donijet na vrat na nos samo da se eto ubaci ta klauzula o Kosovu. Iako su jos tada znali da ce nemogucnoscu da se vrate na Kosovo ustvari krsiti Ustav koji su donijeli
Po Ustavu, drzava bi morala da na sve moguce nacine da povrati kako oni kazu "oduzetu terotoriju". To mu ga znaci da su oni vec od donosenja tog Ustava morali poslati Vojsku da oslobadja Kosovo. Ukratko, Vlada kao i dva zadnja predsjednika, Tadic i Nikolic, krse Ustav jer ne salju vojne snage da oslobode Kosovo. Tako je to je kad zakone, pa jos gore Ustav, sklepas onako brzinski, pa ih posle moras krsiti, jer si ih nepromisljeno i na vrat na nos napravio 
- Bosnolog
#21902 Re: Dešavanja u Srbiji
Obicno kada zines vise nego mozes progutati udavus se, pa tako i sa tim Ustavom, koji je sluzio da se zivi u mitomanskim lazima i mastama,...Maverick78 wrote:@Bosnolog, Zato sto je taj Ustav donijet na vrat na nos samo da se eto ubaci ta klauzula o Kosovu. Iako su jos tada znali da ce nemogucnoscu da se vrate na Kosovo ustvari krsiti Ustav koji su donijeliPo Ustavu, drzava bi morala da na sve moguce nacine da povrati kako oni kazu "oduzetu terotoriju". To mu ga znaci da su oni vec od donosenja tog Ustava morali poslati Vojsku da oslobadja Kosovo. Ukratko, Vlada kao i dva zadnja predsjednika, Tadic i Nikolic, krse Ustav jer ne salju vojne snage da oslobode Kosovo. Tako je to je kad zakone, pa jos gore Ustav, sklepas onako brzinski, pa ih posle moras krsiti, jer si ih nepromisljeno i na vrat na nos napravio
Srbija se valja i gusi u blatu i komsije vuce u njega sve ove godine, trazeci krvica u svima drugima ale ne u sebi samoj, koja je krvavo blato i zamjesila,...
-
radostan dan
#21903 Re: Dešavanja u Srbiji
uhvatili nas na spavanju, jbg...Bosnolog wrote:Ti se trudis da ne budes u popularnom main stream-u cetnicke Srbije, pa ti smetaju svi koji o tome pisu. Primjecujem da si u zalosti od kada ti je salonac Tadic zijanio od cetogrobara Nikolica..radostan dan wrote:izgleda i bosnologu udara gdje i bori...
samo bosnologa ne vodaju naokolo.
-
vivace
#21904 Re: Dešavanja u Srbiji
meni je besmislena podela na jezike crnogorski,bosanski,hrvatski,srpski.to je vise politicka podela nego sto tu ima razlika. slazem se sa takvim resenjem,opet mi je besmisleno. mislim,isti jezik,male promene...
-
vivace
#21905 Re: Dešavanja u Srbiji
sherbett wrote:nije isti, ja Bosance, a ni Srbe ne razumijem uvijek 100%vivace wrote:meni je besmislena podela na jezike crnogorski,bosanski,hrvatski,srpski.to je vise politicka podela nego sto tu ima razlika. slazem se sa takvim resenjem,opet mi je besmisleno. mislim,isti jezik,male promene...
ma razlike su minimalne. ne razumem ni ja neki put,ali pitam onda.
- Hristina
#21906 Re: Dešavanja u Srbiji
Nadamo se ni tadBosnolog wrote:![]()
![]()
![]()
PRIJEDLOG EUROPARLAMENTARCA IZ VELIKE BRITANIJE
Darmouth: Prijem Srbije u EU odložiti za 3000. godinu
http://www.avaz.ba/globus/region/darmou ... 000-godinu
Četvrti čovek se spalio u Bugarskoj
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=694947
- Hristina
#21907 Re: Dešavanja u Srbiji
Ako je o jeziku reč najpoštenije bi bilo da svi koji su sada stvorili svoje jezike ne koriste srpsku standardizaciju za koju je novac izdvojio knjaz Miloš Obrenović ( doduše ne baš voljno
) za Vukov pravopis i gramatiku već da ulože pamet, napor i sredstva i naprave svoju standardizaciju.
- Maverick78
#21908 Re: Dešavanja u Srbiji
A sta bi tek bilo da EU ne posalje to malo milostinje
ustvari, sigurno bi onda Ruje davale i sakom i kapom
EU najviše, Rusi ništa
Beograd - Evropska unija je samo ove godine donirala Srbiji skoro 215 miliona evra, pa tako ukupna cifra od 2000. do danas iznosi oko 2,4 milijarde evra, rečeno je Danasu u Delegaciji EU u Beogradu. To znači da je EU najveći donator Srbije, koja u ukupnoj međunarodnoj pomoći našoj zemlji učestvuje sa 50 odsto.
Srbija je od 2000. ukupno dobila 4,8 milijardi evra bespovratne pomoći. Najbogatije donacije, skoro 660 miliona evra, stiglo je u 2001, dok ove godine ta cifra iznosi 460 miliona evra.
Najviše pomoći EU, više od pola milijarde evra, dato je za energetiku, odnosno za remonte elektrana u Srbiji, kao i za zdravstvo, za koje je stigla pomoć od više od 100 miliona evra. Kako preciziraju u Delegaciji EU, najveći projekat u okviru zdravstva bio je poklon od preko 300 vozila službama hitne pomoći. Ukupno od svih donacija, oko 40 odsto bespovratnih sredstava uloženo je u razvoj lokalne samouprave.
Prema podacima Isdacon-a (Informacioni sistem za koordinaciju razvojne pomoći u Republici Srbiji), EU po veličini donacija prate SAD - 612 miliona evra od 2000. godine, Nemačka - skoro 300 milona evra, Italija - 195 miliona evra, Švedska - 169 miliona evra, Norveška - 140 miliona evra i Švajcarska - 122 miliona evra.
Iako su novinari Danasa duže vreme pokušavali da od ambasada Ruske Federacije i Kine u Beogradu dobiju podatke koliko su ove dve zemlje donirale Srbiji u 2012, do tih cifara nismo uspeli da dođemo. Prema prikupljenim podacima, Rusija za 12 godina u Srbiji nije ništa donirala, dok je Kina izdvojila oko 3,6 miliona evra, od čega milion u 2012. U ukupnoj finansijskoj pomoći našoj zemlji dve najveće istočne sile, Kina i Rusija, učestvuju statistički skoro pa neprepoznatljivo. Moskva čak nije ni zavedena na listi „razvojnih partnera Srbije“, među kojima su, između ostalih, Luksemburg, Češka i Turska.
Istoričar i analitičar Dragomir Anđelković kaže za Danas da treba imati u vidu da je Rusija tek nedavno izašla iz ekonomske krize i da se „kao i Srbija, sada razvija“. Ono što i izdvaja Rusija, prema njegovim rečima, usmereno je ka zemljama njihovog regiona.
S druge strane, SAD je od 1. oktobra 2011. do 1. oktobra ove godine donirala u Srbiju 33, 5 miliona dolara, odnosno oko 26 miliona evra, od čega je Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) izdvojila skoro 20 milina evra, podaci su američke ambasade u Beogradu.
Nemačka je, takođe, jedan od najvećih donatora, čija se bespovratna pomoć našoj zemlji godišnje kreće od 20 do 60 miliona evra. U 2012. Nemačka dala skoro 23 miliona evra. Norveška je samo ove godine Srbiji poklonila 12 miliona evra kroz razne programe podrške, kažu u ambasadi ove zemlje, pa tako ukupna cifra od 2000. iznosi oko 152 miliona evra.
„Što se tiče francuskih donacija Srbiji, kada se sve saberu kroz različite vidove saradnje (ekonomska, kulturna, univerzitetska, tehnička, naučna, carinska, vojna) s onima koje se stavljaju na raspolaganje kroz evropski budžet, kao i iznosom troškova školarina srpskih studenata koji studiraju u Francuskoj, dostiže se cifra od 47.2 miliona evra“, rečeno nam je u Ambasadi Francuske u Beogradu.
Kako nam je rečeno u Ambasadi Japana u Beogradu, fiskalna godina traje od aprila 2012. do marta 2013, te je trenutno u proceduri odobravanje sredstava. Projekti od prošle godine su tek završeni i ukupna donacija za osnovne potrebe domaćinstava je 694.258 evra. Inače, Japan je dosad donirao Srbiji oko 98 miliona evra, od toga najviše 2003 - oko 42 miliona evra.
U Ambasadi Grčke kažu da je ova zemlja 2011. dala Srbiji za autoput osam miliona evra, što je u istom iznosu učinila i ove godine uz donaciju od skoro pola miliona za optičke mreže. Grčka je, inače, u okviru svog „Helenik plana“ izdvojila 500 miliona evra za donacije zemljama Balkana, od čega je polovina namenjena Srbiji. Od toga 100 miliona je za autoputeve, još toliko za investicije, dok je 50 miliona predviđeno za male projekte u vrednosti do 50.000 evra. U okviru ovog plana realizovano je zasad oko 18 miliona evra. Dosad je Grčka od 2000. ukupno dala našoj zemlji 63 miliona evra.
http://www.danas.rs/danasrs/politika/eu ... _id=253141
-
vivace
#21909 Re: Dešavanja u Srbiji
kako je bilo lepo za vreme tita. ja sam se zabavljala sa jednim crncem. najvi se sto smo imali neprijatnost,to glledanje u soku od strane kojekakvoih baba i tetaka.a mi smo se namerno ljubili pred njima,iz inata. sad kad bih drzala njegovu ruku u ruku bi mi odsekl,i krvav vucji nakot.strasno.

sve ono sto se podrazumevalo toga nema. pih kakva je ovo demokratija. sve sama mrznja.
sve ono sto se podrazumevalo toga nema. pih kakva je ovo demokratija. sve sama mrznja.
- CSKA
#21910 Re: Dešavanja u Srbiji
Eh vivace ne znam kada si zadnji put izasla vikendom u grad,ali mislim da bi promijenila misljenje.Proslog ljeta sam vidio na desetine parova nasih djevojaka sa crncima po gradu,sasvim normalno.Tako da tvoja vizija fuzije crnaca i srba nije daleko,samo ima radosni da dobije sok
Ipak to je Bg,ne znam bas kako bi u unutrasnjosti gledali na takve veze.
-
radostan dan
#21911 Re: Dešavanja u Srbiji
na inzulinu sam...
davno sam ja znao uzrok želje za šestom flotom.

zamišljam ja i moja mala nkomo dženifer mbuberson se ližemo i šamaramo jezicima krajnike a preko puta mi sjede baba, tetka i ujak. i žvaću onako bez zuba ratluk u tom trenutku...
zamišljam ja i moja mala nkomo dženifer mbuberson se ližemo i šamaramo jezicima krajnike a preko puta mi sjede baba, tetka i ujak. i žvaću onako bez zuba ratluk u tom trenutku...
-
polovka
#21912 Re: Dešavanja u Srbiji
Vjerovatno za vrijeme održavanja konferencije nesvrstanih(druge)CSKA wrote:Eh vivace ne znam kada si zadnji put izasla vikendom u grad,ali mislim da bi promijenila misljenje.Proslog ljeta sam vidio na desetine parova nasih djevojaka sa crncima po gradu,sasvim normalno.Tako da tvoja vizija fuzije crnaca i srba nije daleko,samo ima radosni da dobije sok![]()
-
vivace
#21913 Re: Dešavanja u Srbiji
jel to u sarajefvu ili u beograd si video ?CSKA wrote:Eh vivace ne znam kada si zadnji put izasla vikendom u grad,ali mislim da bi promijenila misljenje.Proslog ljeta sam vidio na desetine parova nasih djevojaka sa crncima po gradu,sasvim normalno.Tako da tvoja vizija fuzije crnaca i srba nije daleko,samo ima radosni da dobije sok![]()
-
vivace
#21914 Re: Dešavanja u Srbiji
a ti si ustvari ta baba bez zuba..haj priznaj...radostan dan wrote:na inzulinu sam...![]()
- vivaldi
#21915 Re: Dešavanja u Srbiji
vivace wrote:kako je bilo lepo za vreme tita. ja sam se zabavljala sa jednim crncem
- CSKA
#21916 Re: Dešavanja u Srbiji
Bg,Dorcol...vjerovatno je studentarija bila,ali znam i jedan stariji par,vise stalno u kladionici pa sam ih upoznao. Uglavnom to ce biti neka realnost za 10-20 godina,pogotovo u Bg-u.vivace wrote:jel to u sarajefvu ili u beograd si video ?CSKA wrote:Eh vivace ne znam kada si zadnji put izasla vikendom u grad,ali mislim da bi promijenila misljenje.Proslog ljeta sam vidio na desetine parova nasih djevojaka sa crncima po gradu,sasvim normalno.Tako da tvoja vizija fuzije crnaca i srba nije daleko,samo ima radosni da dobije sok![]()
-
radostan dan
#21917 Re: Dešavanja u Srbiji
vivaldi wrote:vivace wrote:kako je bilo lepo za vreme tita. ja sam se zabavljala sa jednim crncemja konto ti neka srednjoskolka
ja da sam žensko, tebi bi se uvalio...
uvjek je dobro poslije internacionalnog iskustva vratiti se u klub gdje si započeo karijeru.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#21918 Re: Dešavanja u Srbiji
kao da će te to odvratitivivaldi wrote:vivace wrote:kako je bilo lepo za vreme tita. ja sam se zabavljala sa jednim crncemja konto ti neka srednjoskolka
-
radostan dan
-
vivace
#21920 Re: Dešavanja u Srbiji
a sta raditi sa fasistima...nikad nisi siguran pre nekoliko godina je ubijen maksimovic .to su uradili fasisti,pa onda onog maloletnog decka roma koji je izasao samo na trena da kupi nesto.ja da sam crnkinja ne bih izlazila bas tako lagano na ulicu,pa jos sa devojkom. ovde ioma dosta fasista,koji bi te sredili samo tako...CSKA wrote:Bg,Dorcol...vjerovatno je studentarija bila,ali znam i jedan stariji par,vise stalno u kladionici pa sam ih upoznao. Uglavnom to ce biti neka realnost za 10-20 godina,pogotovo u Bg-u.vivace wrote:jel to u sarajefvu ili u beograd si video ?CSKA wrote:Eh vivace ne znam kada si zadnji put izasla vikendom u grad,ali mislim da bi promijenila misljenje.Proslog ljeta sam vidio na desetine parova nasih djevojaka sa crncima po gradu,sasvim normalno.Tako da tvoja vizija fuzije crnaca i srba nije daleko,samo ima radosni da dobije sok![]()
-
vivace
#21921 Re: Dešavanja u Srbiji
ovi koji su ubili tog dragana maksimovica samo zato sto su mislili da je rom, imaju svoje ime u nacizmu co ili neki drugi broj. dakle u knjigama su zavedeni, u kompovima i jos ne videh ko su pocinioci ubistva sa predumisljaqjem.ja bar nisam video po imence da su ih izlozili. pa mozda ima i sa ove strane hrabrih pa da se bijemo. koliko je kukavicki na jednog coveka njih nekolicina i bas da ga ubiju...sherbett wrote:pa ima ih po svukud! nisu to fašisti, to su primitivčine.
-
radostan dan
#21922 Re: Dešavanja u Srbiji
nije lijepo prekidati orgazmičko svršavanje...sherbett wrote:pa ima ih po svukud! nisu to fašisti, to su primitivčine.
- CSKA
#21923 Re: Dešavanja u Srbiji
E vidis velika je razlika izmedju roma i crnaca,bar u Srbiji.Za rome manje vise,nikome se ne hebe ni pet posto.Dok su ovi drugi ipak strani drzavljani,a pogotovo poslije ubistva Tatona,i drzava drugacije gleda na to.Da su kao za Tatona odcjepili zatvorske kazne od po 20-30 godina jos od prvog ubistva,onog malog roma djecaka,desetak godina sto je imao,druga bi prica bila.Jer vidis niko ni kineze ne ubija po ulici,a i to je druga rasa zar ne,zasto samo se ograniciti na crnce.Generalno romi su svuda manje vise ne drugi,nego treci gradjani. Sva sreca pa ovdje u Sarajevu niko ne ubija rome,ali sam isto prisustvovao situaciji kada je vozac trole nije stao na stanicu,jer je na njoj bila sama mlada romkinja sa bebom u ruci.Sad je li on pomislio da ce ona da prosi ili ne...ali sofer je samo prosao.Da ne spominjem kako su prije neku godinu iz Francuske vozovima i autobusima sakupljeni romi i transportovani.vivace wrote: a sta raditi sa fasistima...nikad nisi siguran pre nekoliko godina je ubijen maksimovic .to su uradili fasisti,pa onda onog maloletnog decka roma koji je izasao samo na trena da kupi nesto.ja da sam crnkinja ne bih izlazila bas tako lagano na ulicu,pa jos sa devojkom. ovde ioma dosta fasista,koji bi te sredili samo tako...
P.S. Proslog ljeta je bas bilo dosta crnaca u Bg-u
-
vivace
#21924 Re: Dešavanja u Srbiji
ja ih uopste ne vidjam...ali proslo je to vreme ionako. 
evo jedna pikanterija ....stan do stana ,sami na spratu zive tetka moje drugarice i kostunica glavom i bradom. inace ta zena se preziva djindjic,neka daleka rodjaka djindjiceva i tako kostunica ksd god izadje vidi to prezime djindjic.
evo jedna pikanterija ....stan do stana ,sami na spratu zive tetka moje drugarice i kostunica glavom i bradom. inace ta zena se preziva djindjic,neka daleka rodjaka djindjiceva i tako kostunica ksd god izadje vidi to prezime djindjic.
-
vivace
#21925 Re: Dešavanja u Srbiji
moracu jos jednog da ignorisem