Lukavi wrote:Maverick78 wrote:Lukavi wrote:U Pazaru sam bio sam jedanput, na ekskurziji. Nisam stigao nista da vidim od grada nazalost ali u pamcenju mi je bio po farmericama. Takodje, svaki put kada bih kao klinac isao u CG na more, brojao bih koliko raketa (citaj minareta) ima do obale. Sve u svemu, verujem da vam nije lako, kao ni nama u Shumadiji (srcu Srbije). Standard je katastrofa. I samo bih hteo reci da nismo nista privilegovaniji po tom pitanju od vas jer za iole normalan zivot treba bezati u BG, NS ili KG.
LoL za rakete

. Btw. posto si iz Sumadije, onda si sigurno isao preko NP

. Ovi iz BG-a, NS, i ta linija idu kreko Prijepolja (ko ide vozom onda pruga Beograd-Bar, a i glavni magistralni put za dole ide pored Prijepolja).
Standard jeste uzas... sta da ti kazem, vidio si i sam. Jos je NP koliko toliko ziv, ostali gradovi su jos gori. Plate zavisi, hebiga mozes li da mi vjerujes da mi je skoro zena pricala da radi 8000 dindzi mjesecno

. Tuga da te uhvati... kaze gazda mi kaze toliko ti je, ako ti se ne svidja lako cu naci drugu. E sad, kad imas porodicu, onda ti uhar i to 8000 dinara. Za ljude koji ne znaju mozda koliko je to, dodje oko 150KM. Mada to jeste ono bas lose, inace su oko 15k dinara. Mislim da bi kod vas ipak trebalo da je nesto bolje.
Da, NP je bio nezaobilazan, ali ja u svojoj memoriji nemam nikakvu sliku tog grada. Znam takodje da je ogroman broj ljudi iz Shumadije prezivljavao u kriznim vremenima zahvaljujuci farmerkama iz N.Pazara i jako dobro se uopste poslovalo na svim poljima.
Ej, veruj mi, kod Kineza je ovde plata tu negde 80-100 evra. Jeza coveka uhvati kada cuje za koliko ljudi rade. Ako nam je bolje to je mozda zato sto je Beograd na sat vremena odavde pa covek moze da nadje neki iole normalan posao. Ja vama dole stvarno zavidim na vestini prezivljavanja u ovim vremenima. I ne bih da te tesim, ako je ovo uopste tesenje, ali ima i gorih mesta u Srbiji. Bio sam preko fakulteta u Presevu i ne bih nikoga da uvredim ali mislim da je u Afganistanu trenutno bolje. Ja se samo iskreno nadam da ce rezultati ovih EU integracija prvenstveno smanjiti korupciju, mito, nerad, nepostovanje zakona i uvesti kakav-takav red jer je ovo sada rasulo totalno.
Znaci u sustini to je kao i ovdje...

. Ma lose, sta da ti kazem. Mene licno izvlaci sto imam neku svoju privatnu radnju pa od toga zivim. Zena s druge strane, sa fakultetom, pa neku platicu zaradi kod privatnika, ali mislim kad zna kako ljudi sa njenim faxom zaradjuju na zapadu dodje joj da place. Tako je kako je, sta da se radi.
Presevo jeste katastorfa... nisam bio zaista, ali istu su mi pricu pricali ljudi koji su bili.
Iskreno, mislio sam da je Shumadija nesto bolja...
Rasulo, to si u pravu... u svakom pogledu. Javasluk, korupcija, kriminal... pa kad vidim samo sta se radi tu na lokalnom nivou (sumnjivi tenderi i javne nabavke, tu najvise koliko sam upoznat, kriminal, korupcija, nepotizam), mogu da mislim sta se radi na visim nivoima vlasti.
@Eöl Mornedhel, ma u sustini te politicke gluposti su najmanji problem sto kazes. To ti je vise onaj balkanski inat, e ne moze, pa crknite. A realno, to niti bi trebao biti, niti jeste neki problem. Ekonomija je ono sto bi realno dovelo ovaj prostor u normalu, ali nazalost ja licno ne vidim da ce se tu skoro nesto promjeniti. Bojim se samo da ne bude gore, jer iz godine u godinu ide bas tako, stalno na gore. Mislim, ja sam koliko toliko navikao, uostalom zivio sam i devedesetih tu, ali mi je zbog djece. Nekad me uhvati panika, iskren da budem. Ne povecavaju nam se zarade, a cijene svega samo idu gore. Ono sto smo prosle godine mogli sa nekih 40 ili 45k dinara zajedno ja i supruga, sad ne mozemo ni toliko da kupimo.
Good night guys and klix, valja sutra u nove radne "pobjede"