Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
madner

#6126 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by madner »

Naravno, bitniji je nekad utisak od sustine. Problem je sto i ovo nece biti ukidanje zagarantovanih manjinskih prava, nego promjena koja je iznad minimimuma.
It_is_a_Leclerc

#6127 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

plain vanilla wrote:
naravno da su neobrazovani :mrgreen: , on ima pravo na svoje misljenje kao i svaki novinar ...

vjeruj mi, ja svakodnevno pratim 15 portala iz regije, pratim ih i vise, ali ne bas svaki dan
index je sasvim ok portal, i da, uvijek zauzmu stav
pa ljudi su vec zakljucili da je antisrpski i antibosanski, a hrvati su ga nazvali antihrvatskim :mrgreen:
i to valjda nesto govori

e sad sto se nekome to ne svidja, to je njegova stvar
Ne bih se složio. Indeks nije anti-bosanski portal. Dapače, on je pro-bosanski i antifašistički. Ipak, na forumu skuplja fašističku mraku zbog čega izbjegavam to mjesto.

Inače, hrvatska vlada će donijeti zakon o registrovanom partnerstvu u kome se sva prava koja imaju hetero parovi, daju i homo parovima.

I čemu je služio referendum ?
Bodkin

#6128 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

madner wrote:Naravno, bitniji je nekad utisak od sustine. Problem je sto i ovo nece biti ukidanje zagarantovanih manjinskih prava, nego promjena koja je iznad minimimuma.

Isti kurko. Isto kao da stavis u bijeljini ce bosnjaci imati pravo na bosnjacki jezik kad predju 50% stanovnistva. Dakle nemoguce. A i to je jedini nacin da ukinu te,famozne dvojezicne table

Sent from my Lumia using Tapatalk
Black111

#6129 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

Vitezanin wrote:
Cuj referendumom izazvala odbojnost, i to "cijelog civiliziranog svijeta". Pa zar referendum kao najvece mjerilo demokracije nije dostignuce civiliziranog svijeta? A sad citam da bi se tog trebalo sramiti?
Na referendum je izašlo 35-40% biračkog tijela. Da je izašlo 80% a da je rezultat bio isti to bi bila već većina i neko mjerilo stanja u društvu po pitanju nečega. A ovako mala izlaznost je samo potvrdila da je besmisleno ovakve stvari slati na referendum i da time nije nikakvo mjerilo demokracije.
Nije besmisleno. Svacije je pravo da izadje pa tako i da ne izadje, bilo na izbore, bilo na referendum. A na kraju krajeva da je bila 100% izlaznost tesko da bi se nesto promijenilo po pitanju ishoda.
Black111

#6130 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

Banksy wrote:
Black111 wrote:
Banksy wrote: Zato je Hrvatska ovim glupim, nepotrebnim, nesuvislim, huškačkim referendumom izazvala odbojnost cijelog civiliziranog svijeta. Za pokoji politički poen, osmramotili su cijelu zemlju. Vola za kilu mesa ...
Cuj referendumom izazvala odbojnost, i to "cijelog civiliziranog svijeta".
Pa zar referendum kao najvece mjerilo demokracije nije dostignuce civiliziranog svijeta?
A sad citam da bi se tog trebalo sramiti?
Naravno da nije ako se zloupotrebljava i ako pitanjima i konceptom udara i ruši osnovna ljudska prava ili zagovara ukidanje bilo kojih i bilo čijih manjinskih prava. Demokracija nije silovanje manjine većinom.
Pa demokracija je otprilike upravo to.

Ne moze se referendum zloubotrijebiti na taj nacin. Svako ima drzavu kakvu zeli (i zasluzuje).

Inace sto se "sramocenja" tice prema civiliziranom svijetu.

http://www.likaplus.hr/ls_zupanija/poli ... fault.aspx

Iako mi se ne svidja bas pomisao homica u braku, mozda ne bih imao nista protiv toga. Al mene vise smeta sto ce onda doci na pitanje usvajanje djece od strane homoseksualaca. A to me itekako smeta.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6131 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

plain vanilla wrote:Matija je ekstra lik, milion puta isao je protiv svog interesa, nije se uzdrzavao pa je ogolio tajne politicara, privrednika tajkuna), estrade...
sigurno bi imao puno vise para da se slizao s njima, ali jok, odere ih bez pardona

klix nije htio objaviti ono kad je bilo s lotom, kad se pojavila jos jedna trojka samo iz razloga sto se lutrija oglasava kod njih

tek kad su dobili priopcenje iz Lutrije (a u medjuvremenu su svi objavili vijest) onda se i klix sjetio

e zato ja cijenim Matiju
ne pričamo o klixu :D, pričamo o Matiji i njegovom 'križnom' putu. koji je, malo je reć', prenapuhan. a i kanuće koja parica na račun buntovništva.

ugodno s korisnim.

da tvrdim da je Matija šupak čovjek, sa kojim ne bih kafu popio, ne tvrdim, niti mogu. štaviše, nekada je na Novoj išla emisija "U sridu", gdje me kupio saamo jednom izjavom. ali da mi ova epopeja djeluje usiljeno, djeluje vala. taman da pratiš šezdesetiosam portala :D
Banksy

#6132 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Black111 wrote:

''Stižu prekrasne slike i riječi podrške iz gotovo cijele Europe, pa i šire''.
:lol:
Black111

#6133 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

Banksy wrote:
Black111 wrote:

''Stižu prekrasne slike i riječi podrške iz gotovo cijele Europe, pa i šire''.
:lol:
Sta je smijesno? :D Mozda ne stizu cestitke iz cijele Europe :D al sigurno da nema ni osude tog civiliziranog svijeta. Mislim da bi malo gdje ovo pitanje proslo pozitivno za homice kad bi se stavilo na referendum.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6134 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

znaČi nejma ovog po HRvatCkoj :( ...nedo bog da se dvije cure ufaĆe za rukice oko ImotCkog a teg dva frajera...uuuuu bilo bi razapinjanje na križnom putu.
Black111

#6135 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

A je... Nek se eto po BiH vodaju za rucice. Vec ih vidim u Maoci kako veselo skakucu drzeci se za rucice. :D I reci ti sta hoces, al mislim da bi bolje prosli i u Imotskom no u vecini dijelova BiH.

A Fredy je :thumbup:
pici

#6136 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

Black111 wrote:A je... Nek se eto po BiH vodaju za rucice. Vec ih vidim u Maoci kako veselo skakucu drzeci se za rucice. :D I reci ti sta hoces, al mislim da bi bolje prosli i u Imotskom no u vecini dijelova BiH.

bogumi ja se nebi kladiJo...još bi pride ih natakarili na ringišpil uz križni put da se nebi ko našaliJo sluĆajno ubuduĆe...eeeee šHa radi medovaČa i žablji bataci :mrgreen:
Black111

#6137 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

Kako vec neko napisa, mislim da su najvecu stetu homicima napravili ti tzv. profesionalni pederi i njihove parade, kojim su nervirali ljude. Umjesto da se prikazu kao i svako drugo ljudsko bice oni kao da su izletili iz neke lose parodije, i jos pocnu politizirati, napadati ljude da su ovakvi onakvi, Crkvu itd... i onda to kod ljudi stvori samo kontraefekt, sto i ne cudi.
Black111

#6138 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

pici wrote:
Black111 wrote:A je... Nek se eto po BiH vodaju za rucice. Vec ih vidim u Maoci kako veselo skakucu drzeci se za rucice. :D I reci ti sta hoces, al mislim da bi bolje prosli i u Imotskom no u vecini dijelova BiH.

bogumi ja se nebi kladiJo...još bi pride ih natakarili na ringišpil uz križni put da se nebi ko našaliJo sluĆajno ubuduĆe...eeeee šHa radi medovaČa i žablji bataci :mrgreen:
Eto, ja predlazem nek odu dva homica drzeci se za rucice u Maocu, a dva u Imotski. Ko se vrati - pobjednik. :D
pici

#6139 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

onda ništa ni oni navijaČi u buduĆe kad se skinu do pasa i pribiju jedan uz drugog (po meni najveČe gay parade su na stadionima) onako znojavi...odma pendrek da radi :mrgreen:
pici

#6140 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

Black111 wrote:
pici wrote:

Eto, ja predlazem nek odu dva homica drzeci se za rucice u Maocu, a dva u Imotski. Ko se vrati - pobjednik. :D
iz maoČe će završit u siriji a iz imotCkog u hrvatckom saboru :mrgreen:
Black111

#6141 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

Pa njih i mlate. I navijaci mi nikad nisu bili dragi. Recimo za razliku od homoseksualaca koje ni najmanje ne mrzim, nego mislim da negdje treba postaviti granicu. Brak i mozda, al kao sto sam napisao vec usvajanje djece bi me smetalo, a pravo na brak bi dovelo prije ili poslije i do tog pitanja.
MedenoSrce

#6142 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by MedenoSrce »

pici wrote:
Black111 wrote:
:lol: tito slatki, suze me zalise

(osim ako ne nalete na skinheadse :mrgreen: )
Banksy

#6143 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

MedenoSrce wrote:
pici wrote:
Black111 wrote:
:lol: tito slatki, suze me zalise

(osim ako ne nalete na skinheadse :mrgreen: )
:lol: :lol: :thumbup: :mrgreen:
benderr

#6144 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by benderr »

It_is_a_Leclerc wrote:
plain vanilla wrote:
naravno da su neobrazovani :mrgreen: , on ima pravo na svoje misljenje kao i svaki novinar ...

vjeruj mi, ja svakodnevno pratim 15 portala iz regije, pratim ih i vise, ali ne bas svaki dan
index je sasvim ok portal, i da, uvijek zauzmu stav
pa ljudi su vec zakljucili da je antisrpski i antibosanski, a hrvati su ga nazvali antihrvatskim :mrgreen:
i to valjda nesto govori

e sad sto se nekome to ne svidja, to je njegova stvar
Ne bih se složio. Indeks nije anti-bosanski portal. Dapače, on je pro-bosanski i antifašistički. Ipak, na forumu skuplja fašističku mraku zbog čega izbjegavam to mjesto.

Inače, hrvatska vlada će donijeti zakon o registrovanom partnerstvu u kome se sva prava koja imaju hetero parovi, daju i homo parovima.

I čemu je služio referendum ?
Zapravo ničemu. Kao što sam već pisao novi zakon dati će prava homosekualcima koje ima možda 10-tak država u Europi.
Poput posvajanja djece.
Jedino homoseksualci neće po zakonu živjeti u braku nego istospolnoj zajednici.

MARKIĆ 'Povucite zakon koji gay parovima dopušta posvajanje djece'
VLADA 'Nema šanse!'

http://www.jutarnji.hr/markic-protiv-za ... -/1144202/

Hrvatska Vlada sigurno ovo provodi i neće se obazirati na primjedbe.
"Imamo dovoljno ruku da taj zakon izglasamo. Bez ikakvih promjena, to je naša politička odluka. Zakon će biti izglasan, a u Saboru može biti samo poboljšan, ništa drugo", ustvrdila je Opačić. Zakonom o životnom partnerstvu, koji će vrlo brzo u Vladinu i saborsku proceduru, nastojali smo osigurati sva prava koja su vezana uz bračnu zajednicu, ističe ministrica (Opačić).
Black111

#6145 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

To mi je vec fuj. Mislim da bi moglo biti svacega ako do ovog dodje. U svakom slucaju politicko samoubistvo.
benderr

#6146 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by benderr »

Black111 wrote:To mi je vec fuj. Mislim da bi moglo biti svacega ako do ovog dodje. U svakom slucaju politicko samoubistvo.
Neće biti ničega. Cijelo vrijeme pišem kako ova HRvatska Vlada ne pristaje na dogovor i kompromis. Dobili su 4 godine mandat i oni prema njihovom shvaćanju u tom razdoblju mogu činiti što ih je volja.

BiH :bih: uskoro postaje susjed gay-friendly zemlje.
Matija Babić sljedeći performans s hrvatskom zastavom radi u kombinaciji s ovim. :mrgreen:

Image
Black111

#6147 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

Bas gay friendly :D Toliko da ni brak homica nije prosao na referendumu, a kamo bi ovo. Ovo je nametanje jer je ocito da Hrvati to nikad ne bi poduprijeli, ne nakon ovakvog referenduma. To je arogancija i samovolja Milanovica, nista vise.

Na kraju krajeva, Zna se ko dolazi, i po svemu sudeci ostaje duuugoooooo. :D
It_is_a_Leclerc

#6148 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

SDP je kao jedno od svojih glavnih predizbornih obećanja podnudio ovakvo rješavanje ovog pitanja.

Pošto kupili, poto prodali..
Black111

#6149 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

Na stranu sve to i politika al sto se samog usvajanja djece od strane homica tice to mi je malo bljak.

Mislim, nije uredu da djeca imaju dvoje tate ili dvije mame. Djeci treba i jedno i drugo (mislim prava mama, a ne neka tetkica :D ). To je potrebno za pravilan razvoj a ne da ih jos uce da je sex izmedju dva muskarca nesto sto je potpuno normalno, jer ruku na srce, nije (ako je nek si radjaju djecu).

Onda se postavlja pitanje odnosa prema toj djeci od strane njihovih vrsnjaka. Svi znamo da djeca mogu biti iznimno okrutna prema drugacijem itd. Ma meni je ovo bolesno. Granice se stvarno trebaju negdje postaviti.
madner

#6150 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by madner »

Ma ja bi to sve u zatvor.

Cuj ok ti ako ne usvoje djecu. :evil:
Post Reply