Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Dabba

#5001 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Dabba »

angelo wrote:
Dabba wrote: Što se tiče kremšnita... ne znam koliko ti imaš godina, pa možda nikada nisi imao priliku jesti te kremšnite prije 25, 30, 35 godina, ali ja ti garantujem da današnje plastične samoborske kremšnite malo dodirnih tačaka imaju sa onim pravim ("old timer") kremšnitama. Ako ne vjeruješ mojim riječima priupitaj nekog BAŠ domicilnog Samoborca(ku) o tome. Ne mora biti (pra)stara osoba. 45-50-55 godina...
pa imam osjećaj da smo po godinama tu negdje....hehe nisam nikad u samoboru pio kafu nego samo kavu, ali nema veze, meni je bila dobra. a kremšnite su fantastične, onako tople pa još ti se tope u ustima...kažeš imalu okus po plastici? Lol, bezbeli nismo zašli na isto mjesto. :P
Vidiš, dobro je da sa na istom mjestu može popiti i kafa i kava. :wink: "Plastičnost" kremšnita spomenuh metaforički. Ako razgovaramo o javnim mjestima (a ne u privatnim prostorima samoborskih frajli :wink:) velika vjerovatnoća da jesmo konzumirali iste kremšnite. Uglavnom, razumljivo je da su ukusi (i okusi) različiti, tako da ništa čudno da nekome nešto valja, a nekome ne. Meni je za klopu OK mjesto samoborska pivnica, kao i onaj jedan "prašnjavi" kafić u hard rock stilu, što ima jedan ili dva bilijarska stola i iza onu neku baštu "ovdje je roknula granata". Kada se od trga (desnom stranom) krene prema izlazu iz Samobora u smjeru bazena. Ne mogu se sjetiti imena. Hebi ga, godine. :lol:
Last edited by Dabba on 13/11/2013 12:32, edited 1 time in total.
shandrprcSA

#5002 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by shandrprcSA »

sherbett wrote:
shandrprcSA wrote:
sherbett wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mrš!!!!!
e nema više :oops:
sigurna? :oops:
DA :D
ukljuci pp i dobijes sliku :wink:
Last edited by shandrprcSA on 13/11/2013 12:33, edited 1 time in total.
Bodkin

#5003 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
Bodkin wrote:Ovo nije dvorac :D moj deda ovo na selu imao :p ono sto mene zanima, kako je moguce da niko onaj sruseni dvorac iznad samobora ne obnovi. Inace sam zaljubljenik u stare zamkove :)

Sent from my Lumia using Tapatalk
to su dveri :D
nego, jesi bio onda u Stubici i Varaždinu?
ja obožavam dvorce i stare crkve... :D
varazdinu jesam i odlican je :thumbup:
u stubici nisam.
Aspekt wrote:svratih malo temu o Croejsa da sa Sherbett i Bodkin prodivanim malo o Samoborceku , zelenim bregima , Lapidarij -u Jabuci , Kulusicu , Djuri , SKUC u , Saloon -u ali vidim ovdje ima lingvista i profesora za srpski :oops: 8-) pardoncek ercegovacki jezik oops hocu reci crnogorski pa bolje da navratim drugi put . Pozdrav za Zagreb i Bodkin ( ne znam gdje on zivi ) Bok pa se tipkamo
:thumbup: ne daj se :mrgreen: slobodno na temu istresi se pa nek bude: " i one jezicke akrobacije izmedju hr-sr-bos-cg jezika isto nabijem" :D

p.s. gjuro..kako je zanimljivih trenutaka bilo :mrgreen:
angelo wrote:
Bodkin wrote:Meni u livadicu cak i kafu donosili kad sam trazio
dobra ideja, budem i ja tražio pa kak bude :-D
ima jedan mali sto ne razumije pa ce donijeti karlovacko. ja se nisam bunio :oops:
Bodkin

#5004 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

nego, kako neko iskljuci pp :D
shandrprcSA

#5005 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by shandrprcSA »

sherbett wrote:
shandrprcSA wrote: ukljuci pp i dobijes sliku :wink:
:wink:
"Like" je opcija koju nemoj olako uzimati :D ;)
Bodkin

#5006 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
Bodkin wrote:nego, kako neko iskljuci pp :D
kako, ili zašto? :D
ako su neke nemoralne slike u pitanju jasno mi je zasto :D
ali nisam znao da se moze ukinuti :) neiskusan sam ocigledno (na forumu :oops: ) :D
Bodkin

#5007 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
shandrprcSA wrote: "Like" je opcija koju nemoj olako uzimati :D ;)
ufff...ovo zvuči opako :D

Bodkin
ako su neke nemoralne slike u pitanju jasno mi je zasto :D
ali nisam znao da se moze ukinuti :) neiskusan sam ocigledno (na forumu :oops: ) :D
čuj, nemoralne! razočarao si me sad kako misliš o meni :(

i može se ukinuti, na postavkama
pa ja koliko vidim, ne saljes ti slike :D
shandrprcSA

#5008 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by shandrprcSA »

sherbett wrote:
Bodkin wrote:
:D ma ni ne primam ih, vjeruj mi! :wink: :D
haj bar da posaljem ovo sto sam napisao jer ne mogu da posaljem odgovor na pp
Bodkin

#5009 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
Bodkin wrote:
:D ma ni ne primam ih, vjeruj mi! :wink: :D
ok, znaci da brisem :P

p.s. gasim OT, isamarace nas chmoljo :)
Aspekt

#5010 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

Mogu li ja ovdje biti kum ( Marlon Brando ) :-D
Ne ozbiljno, pravi kum , nisam odavno bio na svadbi a volim te manifestacije gdje se jede i pije i gdje svira dobar R&R , Ritam & Blouse ( znam da Sherbett kao prava Agramerka ne voli narodnjake ) :) :-D
Aspekt

#5011 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

Jos ako Sherbett ima dobru kumu uhhhh kruva ti i iiisssssa di bi nam kraj bia :D
Aspekt

#5012 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

sherbett wrote:
Aspekt wrote:Mogu li ja ovdje biti kum ( Marlon Brando ) :-D
Ne ozbiljno, pravi kum , nisam odavno bio na svadbi a volim te manifestacije gdje se jede i pije i gdje svira dobar R&R , Ritam & Blouse ( znam da Sherbett kao prava Agramerka ne voli narodnjake ) :) :-D
:lol: :lol: :lol: šerbet je rasla na Tomi Zdravkoviću, al cajke ne sluša, bravo! :D
Toma je legenda . dobar glas , dobar pjevac lijepe pjesme diraju te unutra onako i suza bi da kane . i nadassve dobaj covjek . Sve pare stuko sa sirotinjom i na samrti nekog straog audija ostavio nekom svom jaranu siromahu iz kafane
Post Scriptum
Cudno mi je to da jedna purgerica bas odraste na Tomi Zdravkovicu ali eto
Aspekt

#5013 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

sto su te Bosanci sletili kazem ja da imam osjecaj da si dobar komad , raketa na turbo pogon :)
Bodkin

#5014 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Aspekt wrote:
sherbett wrote:
Aspekt wrote:Mogu li ja ovdje biti kum ( Marlon Brando ) :-D
:lol: :lol: :lol: šerbet je rasla na Tomi Zdravkoviću, al cajke ne sluša, bravo! :D
Toma je legenda . dobar glas , dobar pjevac lijepe pjesme diraju te unutra onako i suza bi da kane . i nadassve dobaj covjek . Sve pare stuko sa sirotinjom i na samrti nekog straog audija ostavio nekom svom jaranu siromahu iz kafane
Post Scriptum
Cudno mi je to da jedna purgerica bas odraste na Tomi Zdravkovicu ali eto
nista to. john coltrane, otis redding, miles davis, sinatra, nina simone. umjetnost :)
Aspekt

#5015 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

sherbett wrote:
Aspekt wrote:sto su te Bosanci sletili kazem ja da imam osjecaj da si dobar komad , raketa na turbo pogon :)
:lol: oduvijek me samo bosanci salijeću :D i Hercegovci :D

Kako ne bi rasla na Tomi...joooj, da ti znaš odakle su moji korijeni...znao bi i ostatak priče :D
Pa reci odakle vuces to korijenje ( nadam se da nije hercegovacko ) :-D Mi smo Bosanci Hercegovcima napravili zid od baklave ( da nam ne dolaze i da se najedu :lol:
Aspekt

#5016 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

Bodkin
nista to. john coltrane, otis redding, miles davis, sinatra, nina simone. umjetnost :)
[/quote]

Dobar ti je niz vidi se da imas stila samo izbaci Sinatru , njega ne mogu ni ocima a kamoli usima . Na njegovo mjesto stavi ovo ime Muddy Waters pa se naslusaj dobrog blousa .
Aspekt

#5017 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

sherbett wrote:
Bodkin wrote: nista to. john coltrane, otis redding, miles davis, sinatra, nina simone. umjetnost :)
Bodkineeeee :evil: nemoj Tomu da diraš, ima ti zovem Radosnog da te istepa! :D
Aspekt
Pa reci odakle vuces to korijenje ( nadam se da nije hercegovacko ) :-D Mi smo Bosanci Hercegovcima napravili zid od baklave ( da nam ne dolaze i da se najedu :lol:
Nije Hercegovina, niže i istočnije, još gore :D
al ne pravimo zidove, previše :D
Ma ne moze biti gore nego , Ti si porijekom sa Kosova :-D
Last edited by Aspekt on 13/11/2013 14:06, edited 1 time in total.
Bodkin

#5018 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Aspekt wrote:
Dobar ti je niz vidi se da imas stila samo izbaci Sinatru , njega ne mogu ni ocima a kamoli usima . Na njegovo mjesto stavi ovo ime Muddy Waters pa se naslusaj dobrog blousa .
valja ostalo iz zimskih filmova. znas ono kad idu njegove pjesme uz happy end, a tebi toplo oko srca :-D
Aspekt

#5019 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

Bodkin wrote:
Aspekt wrote:
valja ostalo iz zimskih filmova. znas ono kad idu njegove pjesme uz happy end, a tebi toplo oko srca :-D
Ma ima romantike Ney York, Bozic , pada snijeg i Sinatra sa onom mafijskom pozom i pecetnjakom na prstu ali on je kako da kazem ....ne znam bojim se da provalim glupost ali mi je bolji i drazi kao glumac . Definitivno .
Aspekt

#5020 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

sherbett wrote:@aspekt :wink:
Ma ti si carica odakle god da si porijeklom :wink:
Aspekt

#5021 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

sherbett wrote:odoh sad na kuhano vino u Tkalču il na Cvjetni...ugodan moabet :oops:
Popij i za mene jednu casu , u stvari popij dvije :)
ps sta je to moabet ?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5022 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

Dabba

#5023 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Dabba »

sherbett wrote::lol: :lol: :lol: šerbet je rasla na Tomi Zdravkoviću, al cajke ne sluša, bravo! :D
Opa! Vidi "male" što se "razbacala":) ? Rasla uz Tomu? Čestitam. A i na tome što ne slušaš "cajke". :thumbup: A sad malo "jezikove juhice"..
Pa 'đje ćeš, bona, u istu rečenicu staviti Tomu i to što u Hrvatskoj zovu "cajke"? :shock: To ti bona, nema veze jedno s' drugim. Toma je 1st class klasični old timer narodnjak, u čijim (nekim) pjesmama čak ima blagiog "dodira" sa starogradskim štihom, a "cajka story" su Vatrogasci, onaj "klempo" Siniša Vuco, i slične karikature & kreature iz BiH i Srbije. Uglavnom svi na čiji račun se zajebavaju ovo dvoje funky genijalaca. https://www.youtube.com/watch?v=dwzJpBJ1FF4
Danguba

#5024 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Danguba »

sherbett wrote:
čuj, iz Bosne, ne zna šta je moabet :facepalm: :D
ako si mislila na muHabet, vjerovatno bi te razumio
pod uslovom da mislomo na isto '' ugodno razgovarati'' :-) :D
Bodkin

#5025 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Danguba wrote:
sherbett wrote: