Vidiš, dobro je da sa na istom mjestu može popiti i kafa i kava.angelo wrote:pa imam osjećaj da smo po godinama tu negdje....hehe nisam nikad u samoboru pio kafu nego samo kavu, ali nema veze, meni je bila dobra. a kremšnite su fantastične, onako tople pa još ti se tope u ustima...kažeš imalu okus po plastici? Lol, bezbeli nismo zašli na isto mjesto.Dabba wrote: Što se tiče kremšnita... ne znam koliko ti imaš godina, pa možda nikada nisi imao priliku jesti te kremšnite prije 25, 30, 35 godina, ali ja ti garantujem da današnje plastične samoborske kremšnite malo dodirnih tačaka imaju sa onim pravim ("old timer") kremšnitama. Ako ne vjeruješ mojim riječima priupitaj nekog BAŠ domicilnog Samoborca(ku) o tome. Ne mora biti (pra)stara osoba. 45-50-55 godina...
Desavanja u Hrvatskoj
- Dabba
#5001 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Last edited by Dabba on 13/11/2013 12:32, edited 1 time in total.
-
shandrprcSA
#5002 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ukljuci pp i dobijes slikusherbett wrote:DAshandrprcSA wrote:sigurna?sherbett wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
mrš!!!!!
e nema više
Last edited by shandrprcSA on 13/11/2013 12:33, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#5003 Re: Desavanja u Hrvatskoj
varazdinu jesam i odlican jesherbett wrote:to su dveriBodkin wrote:Ovo nije dvoracmoj deda ovo na selu imao :p ono sto mene zanima, kako je moguce da niko onaj sruseni dvorac iznad samobora ne obnovi. Inace sam zaljubljenik u stare zamkove
Sent from my Lumia using Tapatalk
nego, jesi bio onda u Stubici i Varaždinu?
ja obožavam dvorce i stare crkve...
u stubici nisam.
Aspekt wrote:svratih malo temu o Croejsa da sa Sherbett i Bodkin prodivanim malo o Samoborceku , zelenim bregima , Lapidarij -u Jabuci , Kulusicu , Djuri , SKUC u , Saloon -u ali vidim ovdje ima lingvista i profesora za srpski![]()
pardoncek ercegovacki jezik oops hocu reci crnogorski pa bolje da navratim drugi put . Pozdrav za Zagreb i Bodkin ( ne znam gdje on zivi ) Bok pa se tipkamo
p.s. gjuro..kako je zanimljivih trenutaka bilo
ima jedan mali sto ne razumije pa ce donijeti karlovacko. ja se nisam bunioangelo wrote:dobra ideja, budem i ja tražio pa kak budeBodkin wrote:Meni u livadicu cak i kafu donosili kad sam trazio
-
Bodkin
#5004 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nego, kako neko iskljuci pp 
-
shandrprcSA
#5005 Re: Desavanja u Hrvatskoj
"Like" je opcija koju nemoj olako uzimatisherbett wrote:shandrprcSA wrote: ukljuci pp i dobijes sliku
-
Bodkin
#5006 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ako su neke nemoralne slike u pitanju jasno mi je zastosherbett wrote:kako, ili zašto?Bodkin wrote:nego, kako neko iskljuci pp
ali nisam znao da se moze ukinuti
-
Bodkin
#5007 Re: Desavanja u Hrvatskoj
pa ja koliko vidim, ne saljes ti slikesherbett wrote:ufff...ovo zvuči opakoshandrprcSA wrote: "Like" je opcija koju nemoj olako uzimati![]()
![]()
čuj, nemoralne! razočarao si me sad kako misliš o meniBodkin
ako su neke nemoralne slike u pitanju jasno mi je zasto![]()
ali nisam znao da se moze ukinutineiskusan sam ocigledno (na forumu
)
![]()
i može se ukinuti, na postavkama
-
shandrprcSA
#5008 Re: Desavanja u Hrvatskoj
haj bar da posaljem ovo sto sam napisao jer ne mogu da posaljem odgovor na ppsherbett wrote:Bodkin wrote:
pa ja koliko vidim, ne saljes ti slikema ni ne primam ih, vjeruj mi!
![]()
-
Bodkin
#5009 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ok, znaci da brisemsherbett wrote:Bodkin wrote:
pa ja koliko vidim, ne saljes ti slikema ni ne primam ih, vjeruj mi!
![]()
p.s. gasim OT, isamarace nas chmoljo
-
Aspekt
#5010 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mogu li ja ovdje biti kum ( Marlon Brando )
Ne ozbiljno, pravi kum , nisam odavno bio na svadbi a volim te manifestacije gdje se jede i pije i gdje svira dobar R&R , Ritam & Blouse ( znam da Sherbett kao prava Agramerka ne voli narodnjake )

Ne ozbiljno, pravi kum , nisam odavno bio na svadbi a volim te manifestacije gdje se jede i pije i gdje svira dobar R&R , Ritam & Blouse ( znam da Sherbett kao prava Agramerka ne voli narodnjake )
-
Aspekt
#5011 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jos ako Sherbett ima dobru kumu uhhhh kruva ti i iiisssssa di bi nam kraj bia 
-
Aspekt
#5012 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Toma je legenda . dobar glas , dobar pjevac lijepe pjesme diraju te unutra onako i suza bi da kane . i nadassve dobaj covjek . Sve pare stuko sa sirotinjom i na samrti nekog straog audija ostavio nekom svom jaranu siromahu iz kafanesherbett wrote:Aspekt wrote:Mogu li ja ovdje biti kum ( Marlon Brando )![]()
Ne ozbiljno, pravi kum , nisam odavno bio na svadbi a volim te manifestacije gdje se jede i pije i gdje svira dobar R&R , Ritam & Blouse ( znam da Sherbett kao prava Agramerka ne voli narodnjake )![]()
![]()
![]()
šerbet je rasla na Tomi Zdravkoviću, al cajke ne sluša, bravo!
Post Scriptum
Cudno mi je to da jedna purgerica bas odraste na Tomi Zdravkovicu ali eto
-
Aspekt
#5013 Re: Desavanja u Hrvatskoj
sto su te Bosanci sletili kazem ja da imam osjecaj da si dobar komad , raketa na turbo pogon 
-
Bodkin
#5014 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nista to. john coltrane, otis redding, miles davis, sinatra, nina simone. umjetnostAspekt wrote:Toma je legenda . dobar glas , dobar pjevac lijepe pjesme diraju te unutra onako i suza bi da kane . i nadassve dobaj covjek . Sve pare stuko sa sirotinjom i na samrti nekog straog audija ostavio nekom svom jaranu siromahu iz kafanesherbett wrote:Aspekt wrote:Mogu li ja ovdje biti kum ( Marlon Brando )![]()
Ne ozbiljno, pravi kum , nisam odavno bio na svadbi a volim te manifestacije gdje se jede i pije i gdje svira dobar R&R , Ritam & Blouse ( znam da Sherbett kao prava Agramerka ne voli narodnjake )![]()
![]()
![]()
Post Scriptum
Cudno mi je to da jedna purgerica bas odraste na Tomi Zdravkovicu ali eto
-
Aspekt
#5015 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa reci odakle vuces to korijenje ( nadam se da nije hercegovacko )sherbett wrote:Aspekt wrote:sto su te Bosanci sletili kazem ja da imam osjecaj da si dobar komad , raketa na turbo pogonoduvijek me samo bosanci salijeću
i Hercegovci
Kako ne bi rasla na Tomi...joooj, da ti znaš odakle su moji korijeni...znao bi i ostatak priče
-
Aspekt
#5016 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bodkin
Dobar ti je niz vidi se da imas stila samo izbaci Sinatru , njega ne mogu ni ocima a kamoli usima . Na njegovo mjesto stavi ovo ime Muddy Waters pa se naslusaj dobrog blousa .
[/quote]nista to. john coltrane, otis redding, miles davis, sinatra, nina simone. umjetnost
Dobar ti je niz vidi se da imas stila samo izbaci Sinatru , njega ne mogu ni ocima a kamoli usima . Na njegovo mjesto stavi ovo ime Muddy Waters pa se naslusaj dobrog blousa .
-
Aspekt
#5017 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma ne moze biti gore nego , Ti si porijekom sa Kosovasherbett wrote:BodkineeeeeBodkin wrote: nista to. john coltrane, otis redding, miles davis, sinatra, nina simone. umjetnostnemoj Tomu da diraš, ima ti zovem Radosnog da te istepa!
Nije Hercegovina, niže i istočnije, još goreAspekt
Pa reci odakle vuces to korijenje ( nadam se da nije hercegovacko )Mi smo Bosanci Hercegovcima napravili zid od baklave ( da nam ne dolaze i da se najedu
![]()
al ne pravimo zidove, previše
Last edited by Aspekt on 13/11/2013 14:06, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#5018 Re: Desavanja u Hrvatskoj
valja ostalo iz zimskih filmova. znas ono kad idu njegove pjesme uz happy end, a tebi toplo oko srcaAspekt wrote:
-
Aspekt
#5019 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma ima romantike Ney York, Bozic , pada snijeg i Sinatra sa onom mafijskom pozom i pecetnjakom na prstu ali on je kako da kazem ....ne znam bojim se da provalim glupost ali mi je bolji i drazi kao glumac . Definitivno .Bodkin wrote:valja ostalo iz zimskih filmova. znas ono kad idu njegove pjesme uz happy end, a tebi toplo oko srcaAspekt wrote:
-
Aspekt
#5020 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma ti si carica odakle god da si porijeklomsherbett wrote:@aspekt
-
Aspekt
#5021 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Popij i za mene jednu casu , u stvari popij dvijesherbett wrote:odoh sad na kuhano vino u Tkalču il na Cvjetni...ugodan moabet
ps sta je to moabet ?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Dabba
#5023 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Opa! Vidi "male" što se "razbacala":) ? Rasla uz Tomu? Čestitam. A i na tome što ne slušaš "cajke".sherbett wrote:![]()
![]()
Pa 'đje ćeš, bona, u istu rečenicu staviti Tomu i to što u Hrvatskoj zovu "cajke"?
- Danguba
#5024 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ako si mislila na muHabet, vjerovatno bi te razumiosherbett wrote:
čuj, iz Bosne, ne zna šta je moabet![]()
![]()
pod uslovom da mislomo na isto '' ugodno razgovarati''
-
Bodkin
#5025 Re: Desavanja u Hrvatskoj
promuhabetitiDanguba wrote:ako si mislila na muHabet, vjerovatno bi te razumiosherbett wrote:
čuj, iz Bosne, ne zna šta je moabet![]()
![]()
pod uslovom da mislomo na isto '' ugodno razgovarati''![]()