Desavanja u Hrvatskoj

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28776 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

https://ika.hkm.hr/novosti/papa-pio-xi- ... aljevstva/

Na današnji dan prije sto godina 18. rujna 1925. papa Pio XI. primio je u Vatikanu u posebnu audijenciju 120 hrvatskih mladića članova Orlovske katoličke organizacije, zajedno s ostalim hrvatskim hodočasnicima, koje je u Rim doveo bl. Ivan Merz na proslavu Svete jubilejske godine. Na početku govora Papa je spomenuo i hrvatski jubilej, objavila je Postulatura bl. Ivan Merza.
Papa je tada rekao: „U ovoj Svetoj jubilejskoj godini kad se cijela Katolička Crkva sve više posvećuje duhovnim blagom svetoga Jubileja, eto već po drugi put dolaze ovamo Naši dragi sinovi iz Hrvatske da proslave s Nama dva Jubileja: opći Jubilej s čitavom ostalom Crkvom i svoj veliki povijesni Jubilej kao spomen na onaj dan kad je Naš predšasnik, Ivan X., kako vam je to dobro poznato, podigao Hrvatsku na kraljevstvo. Veselimo se stoga da vas vidimo, pozdravimo i blagoslovimo ovdje u očinskoj kući.“
Govor je Papa završio riječima: „Blagoslivljamo čitavu dragu Hrvatsku i sve Naše mile hrvatske sinove“.

nigdje jugoslavije??

zato su komunisti blaženika ivana merza iako je umro 1927. nazivali ustašom

ivan merz je bio presudni momenat kad sam konačno napustio jugoslavensku i komunističku ideologiju i postao protivnik tog zla

citao sam neku knjigu iz beogradske kuhinje u kojoj se piše protiv ustaše merza i njegovih križara koljača
lik umro 5 godina prije dolaska nacista na vlast i 2 godine prije formiranja ustaskog pokreta
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#28777 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

Blajburška narikača.
skupljac_zeljeza

#28778 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by skupljac_zeljeza »

Na aktualnom prijepodnevu premijeru Plenkoviću je postavila pitanje saborska zastupnica Ivana Kekin. Zastupnica Kekin je poručila premijeru Plenkoviću kako su njegova Vlada i zastupnici glasali protiv priznanja Palestine u članstvo UN-a, hitnog okončanja humanitarne krize i zaštite novinara. "Prmili ste izraelskog ministra iz vlade koja provodi genocid nad palestinskim narodom." - poručila je oštro zastupnica Kekin premijeru Plenkoviću. Zastupnica Kekin je također istaknula kako većina hrvatskih građana želi bezuvjetno priznanje Palestine jer prepoznaju pravu stranu povijesti. Na samom kraju zastupnica Kekin je postavila pitanje premijeru Plenkoviću kada će skupiti zrno ljudskosti i konačno osuditi genocid te priznati Palestinu. Premijer Plenković je odgovorio na pitanje zastupnice Kekin istaknuvši da nema pravo docirati jer već tri godine, zajedno s predsjednik Republike Hrvatske, šute kao mali miševi na rusku agresiju na Ukrajinu. Premijer Plenković je također istaknuo kako su huškali EU zastupnike da kritiziraju postupanje policije ne bi li usporili članstvo Republike Hrvatske u Schengen. "Konzistentna politika svih hrvatskih vlada u kontekstu izraelsko-palestinskog sukoba je bila dvodržavno rješenje koje podrazumijeva da Palestinci dobiju državu i da Izrael živi u miru." - dodao je premijer Plenković. Zastupnica Kekin je izrazila nezadovoljstvo odgovorom premijera Plenkovića što je potaklo još par zahtjeva za povredom Poslovnika od strane saborskih zastupnika.

Sanjarko

#28779 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Sanjarko »

Inkluzivni dodatak ide, vaučeri idu, zaštitiše invalide solidno i ostatak populacije će, penzionere i druge ranjive kategorije.

Nije loše, ali da im nema EU i da nemaju more koje ih uveliko čupa ne znam baš.

Izgleda je preko 18 miliona turista imala HR u sezoni ili cijelu godinu nisam to razumio najbolje ni zapamtio.
dječak sa šibicama

#28780 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dječak sa šibicama »

17,1 milion do avgusta. Do kraja godine ide na neka 22 miliona, prosle godine je ukupno bilo 21,4 miliona. Prijavljenih turista, koliko je neprijavljenih to se ne zna. Inspekcije rade ali ne mogu sve savladati, ja imam kucu moj drugar jedan drugi treci uzme od mene sobu ili apartman, dovede obitelj, ko to moze pratiti a to se ne prijavljuje.

Hrvatski turizam Hrvatskoj zaradi tek 11% proracuna, mit je da bez turizma, Hrvatska propada. Grube brojke jer nemoguce je izracunati tacno, posto postoje mnoge djelatnosti koje su dio turizma a nisu direktno vezane uz njega, ceste promet restorani i tako dalje.
Istina tih 14-15 milijardi eura direktnih prihoda od turizma nisu mala stvar.
swanfilter

#28781 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by swanfilter »

dječak sa šibicama wrote: 20/09/2025 23:32 17,1 milion do avgusta. Do kraja godine ide na neka 22 miliona, prosle godine je ukupno bilo 21,4 miliona. Prijavljenih turista, koliko je neprijavljenih to se ne zna. Inspekcije rade ali ne mogu sve savladati, ja imam kucu moj drugar jedan drugi treci uzme od mene sobu ili apartman, dovede obitelj, ko to moze pratiti a to se ne prijavljuje.

Hrvatski turizam Hrvatskoj zaradi tek 11% proracuna, mit je da bez turizma, Hrvatska propada. Grube brojke jer nemoguce je izracunati tacno, posto postoje mnoge djelatnosti koje su dio turizma a nisu direktno vezane uz njega, ceste promet restorani i tako dalje.
Istina tih 14-15 milijardi eura direktnih prihoda od turizma nisu mala stvar.
Jel se pod prijavom podrazumjeva placena turisticka taksa po danu boravka?
dječak sa šibicama

#28782 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Vjerovatno, boravisnu taksu u 100% uzima drzava, to ide njima u potpunosti.

Sta je EU novo smislila, ujedno i Hrvatska od ovog ljeta ja mislim, zabranjeno je kampovanje na divlje. Znaci ne smijes vise razapeti sator gdje ti se svidi, ide kazna. Samo u posebno namijenjenim kampovima, gdje naravno placas lokaciju.

Kofol zastita prirode i okoline, zapravo dodatna kontrola i harac.
KraljicaIzJajca

#28783 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by KraljicaIzJajca »

Fotkala sam u Zagreb geafu:

https://ibb.co/XrxJ2f1M
problemnatravunu

#28784 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by problemnatravunu »

https://www.sibenik.in/crna-kronika/voz ... e-ozljede/
:facepalm:
Prometna nesreća se dogodila na način da 67-godišnjakinja, upravljajući osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka, krećući se odvojkom državne ceste D8 za trgovački centar gdje se izvode radovi, prilikom skretanja u desno između postavljene prometne signalizacije, nastavlja s vožnjom da se prethodno nije uvjerila kako istu radnju može učiniti bez izazivanja opasnosti po sudionike u prometu i imovine. Tom prilikom prednjim dijelom vozila upada u rupu na prilaznom kolniku dimenzija 5,00 × 2,20 metara, visine 1,50 metara, na kojoj su se izvodili radovi propisno označeni prometnom signalizacijom.

U Općoj bolnici u Šibeniku vozačici su konstatirane teške tjelesne ozljede te je nakon ukazane liječničke pomoći puštena na kućnu njegu.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 67-godišnjakinje bit će podnesen prekršajni nalog.
Image
Truba

#28785 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

emir-hadzihafizbegovic-prije-nastanka-fotografije-otrcao-u-sobu-da-obuce-majicu-s-likom-cire-blazevica

https://avaz.ba/vijesti/bih/997379/emir ... -blazevica

Ono što je još napisao, jeste da je prije nastanka fotografije na kojoj pozira sa Zlatkom Dalićem, selektorom nogometne reprezentacije Hrvatske, Marijanom Kustićem, predsjednikom nogometnog saveza Hrvatske i Damirom Miškoviće, privrednikom i vlasnikom kluba "Rijeka, otrčao do sobe kako bi obukao posebnu majicu.

ima li veće ljudske gromade od ovog
sinuhe

#28786 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sinuhe »

Lijepa sportska priča.
Truba

#28787 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

U sinoćnjem tragičnom događaju koji je potresao Šušnjevce i cijelu općinu Bukovlje ubijen je Zoran Grgić (62), bivši član saborskog Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih službi i poznati stručnjak za sigurnosni sustav. Sigurnosne situacije povremeno je komentirao i za Večernji list. Brza policijska akcija dovela je do uhićenja muškarca koji se dovodi u vezu s njegovim ubojstvom.

https://www.vecernji.hr/vijesti/od-poli ... ti-1893242
DonieBrasco

#28788 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by DonieBrasco »

Kakva je ovo paetitka iz Zagreba u vez priznjanja Palestine, kakvi ne ljudi blago receno.
Haris033

#28789 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Haris033 »

DonieBrasco wrote: 26/09/2025 20:54 Kakva je ovo paetitka iz Zagreba u vez priznjanja Palestine, kakvi ne ljudi blago receno.
Kabiri-Čović-Plenković-Radman-Dodik
mayab

#28790 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mayab »

Haris033 wrote: 26/09/2025 23:12
DonieBrasco wrote: 26/09/2025 20:54 Kakva je ovo paetitka iz Zagreba u vez priznjanja Palestine, kakvi ne ljudi blago receno.
bizMis brajo prije svega , jebo Palestince
Haris033

#28791 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Haris033 »

mayab wrote: 27/09/2025 09:06
Haris033 wrote: 26/09/2025 23:12
bizMis brajo prije svega , jebo Palestince
Kažem Vam ja.. Mozda se ovdje priprema teren da i Bošnjaci dožive sudbinu Palestine :roll:

Novi islamofobični ispad Amira G. Kabirija: Hrvatskoj i Izraelu prijeti radikalni islamski terorizam

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna ... KlCcPmQkyg
Truba

#28792 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

ovo-je-djevojka-koju-je-ubila-signalna-raketa-na-svadbi

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/99 ... -na-svadbi

posljednjih dana velika tragedija u sibeniku i sire
konj od 52 gdo se igra s raketama
pogodila je u vrat

prijedlozi zakona da se organici dodatno vrijeme za petarede na samo NG i da se smanji snaga koja se moze slobodno prodavati
istra_hr

#28793 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by istra_hr »

Gotovo ista nesreća (sat vremena razlike) desila se i u Makarskoj. Srećom, za razliku od Šibenika-posljedice samo ozljede.
Zajedničko im je to da balkanizirani tupsoni ispaljuju signalne rakete ispred Crkve!
Pazi, ne kasnije, u restoranu/ svadbenom slavlju, kad su svi ili većina, već pijani - već, ispred Crkve, dakle, dok su (službeno) svi još uvijek trijezni... 8)

Bog, Crkva, Domovina, Thompson ... imamo Hrvatsku
dječak sa šibicama

#28794 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Isti dan bilo vjencanje u Sibeniku, hercegovci sa mladozenjine strane, pjesma muzika uzivo kroz grad uz pridruzene gradjane koje je ponijela pjesma, nijedne rakete nijedne zrtve, a pjevao se i Thompson.
kakavdanakneiskustvu

#28795 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

ja bi se bas bas bas zacudio da se nisu pjevale pjesme ustašofila Perkovića
Truba

#28796 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša predvodio je u utorak 30. rujna misno slavlje blagdana sv. Jeronima u istoimenoj Župi u Zagrebu-Maksimir. Prije početka euharistiji nadbiskup je ispred župne crkve blagoslovio kip sv. Jeronima akademskog kipara Ilije Skočibušića, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

https://ika.hkm.hr/novosti/nadbiskup-ku ... maksimiru/

sekularisti na aparatima
Truba

#28797 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

https://avaz.ba/vijesti/region/998716/p ... -mu-zatvor

Podignuta optužnica protiv Dabre: Dao djetetu da puca iz vojne puške, prijeti mu zatvor

progon domoljuba se nastavlja, ali i sunovrat DP-a
kakavdanakneiskustvu

#28798 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

Truba wrote: 01/10/2025 10:56 https://avaz.ba/vijesti/region/998716/p ... -mu-zatvor

Podignuta optužnica protiv Dabre: Dao djetetu da puca iz vojne puške, prijeti mu zatvor

progon domoljuba se nastavlja, ali i sunovrat DP-a
Progoni ih Turudic,HDZ-ov covjek
Truba

#28799 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

Tko su novi predsjednik Ustavnog suda Staničić i njegova zamjenica Marochini Zrinski?

izgleda novi desnicar u sudu

https://narod.hr/hrvatska/tko-su-novi-p ... ni-zrinski

prisiljen sam ici na narod hr jer imam visak vremena :mrgreen:
ZoomZoomKiwi

#28800 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ZoomZoomKiwi »

https://www.klix.ba/biznis/privreda/jad ... /251001134

:thumbup:

Čekam Petra Hektorovića pa naručujem :mrgreen:
Post Reply