Sta preporucujes?
Desavanja u Hrvatskoj
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#28502 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Makarska prošli vikend: Kisela voda 4 eura, pizza 13 eura, Ožujsko 5 eura, kafa 2.5 eura. Dnevni parking 15 eura (prošle godine na istom mjestu bio 8dječak sa šibicama wrote: ↑15/08/2025 18:37 Vidio sam, pizza 15 eura, prica o neoromantizmu i elaborira stavove o antickoj filozofiji na tri svjetska jezika.
Krema za sunčanje neka beljulji SPF 30 skoro 18 eura
Golim okom se vidi da je manje naroda, a restorani gotovo prazni u vrijeme ručka. Veli mi ovaj jedan Poljak da su po fasungu išli u BIH
- dječak sa šibicama
#28503 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Cijene preko svake mjere, ali mi zivimo u BiH pa me ta skupoca ne dotice dzepa.
-
MMM1977
#28504 Re: Desavanja u Hrvatskoj
U kom marketu su ove cijene? Studenac ili eventualno neki lokalni granap, Konzum, Plodine, Lidl, Kaufland, Tommy sigurno nisu.Domaci izdajnik wrote: ↑16/08/2025 15:39Makarska prošli vikend: Kisela voda 4 eura, pizza 13 eura, Ožujsko 5 eura, kafa 2.5 eura. Dnevni parking 15 eura (prošle godine na istom mjestu bio 8dječak sa šibicama wrote: ↑15/08/2025 18:37 Vidio sam, pizza 15 eura, prica o neoromantizmu i elaborira stavove o antickoj filozofiji na tri svjetska jezika.) ušao u market kad tamo limenka Pana 2.90, a kesica kikiriki mixa 7 eura
![]()
Krema za sunčanje neka beljulji SPF 30 skoro 18 eura![]()
Golim okom se vidi da je manje naroda, a restorani gotovo prazni u vrijeme ručka. Veli mi ovaj jedan Poljak da su po fasungu išli u BIH![]()
To po restoranima se vidi, ljudi traže apartmane sa kuhinjom i kuhaju sebi, eventualno večera vani ponekad, neće niko da se hrani vani jer je preskupo i ta klijentela koju ne zanima cijena ne dolazi u Makarsku.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28505 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Cola u marketu 3 EUR, Jana 1.7 EUR, pizza 17 EURdječak sa šibicama wrote: ↑15/08/2025 18:37 Vidio sam, pizza 15 eura, prica o neoromantizmu i elaborira stavove o antickoj filozofiji na tri svjetska jezika.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#28506 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kahva u Srebrenom 1,7 eur, pizza komad 3 eur
Jeftinije na plaži kod Dubrobnika nego u Trebinju
Jeftinije na plaži kod Dubrobnika nego u Trebinju
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#28508 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mislim da je Studenac bio, a i ulazio sam u neki lokalni malo dalje. Čisto sumnjam da su ovi veći lanci budzašto jeftini, u šta sam se uvjerio u Slavoniji krajem jula.
- dječak sa šibicama
#28509 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Studenac je poznat po skupoci
Drugi put u Lidl
Drugi put u Lidl
-
MMM1977
#28510 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zavisi šta kupuješDomaci izdajnik wrote: ↑16/08/2025 16:23Mislim da je Studenac bio, a i ulazio sam u neki lokalni malo dalje. Čisto sumnjam da su ovi veći lanci budzašto jeftini, u šta sam se uvjerio u Slavoniji krajem jula.
- Teletina, piletina, puretina značajno jeftinije nego kod nas. Da ne spominjem famozni maslac ili Rio mare tunu
- Higijena je isto povoljnija
- Alkohol i sokovi su dosta skuplji, slatkiši uglavnom skuplji i sve ono što u svojoj cijeni ima ugrađenu neku uslugu je, razumljivo, skuplje.
I generalno, u turističkom mjestu i u sezoni će naravno biti skuplje. Neki dan sa hanumom htio u Barhanu na večeru, nije bilo mjesta i sjednemo u Zambak do njih. Rižoto 18KM, ćufte 21KM a porcije tolike da smo kasnije išli na doner. Pogled na okolne ruine.
A inače, bez uvrede, Studenac je porez na budale
-
sumirprimus
#28511 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Samo da pozdravim suseda istra_hr.. ulovil se sta.
Pozz sa najljepšeg moreta na dunjaluku
Pozz sa najljepšeg moreta na dunjaluku
- istra_hr
#28512 Re: Desavanja u Hrvatskoj
malo se plovi, malo lovi..sumirprimus wrote: ↑16/08/2025 22:10 Samo da pozdravim suseda istra_hr.. ulovil se sta.![]()
Pozz sa najljepšeg moreta na dunjaluku![]()

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Haris.ba
#28514 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Majorizacija iz Austrije.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/grad ... /250819125
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/grad ... /250819125
Građanima Austrije koji su bili na koncertu Thompsona u Zagrebu počele stizati novčane kazne
- dječak sa šibicama
#28515 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Konzorcij hrvatskih građevinskih tvrtki dobio je posao transformacije nikada završene Sveučilišne bolnice u Blatu u Nacionalnu dječju bolnicu vrijedan 237,5 milijuna eura, izvijestili su iz Hrvatske gospodarske komore. Riječ je o najvećoj brownfield investiciji u povijesti Hrvatske, a posao projektiranja i izvođenja radova pripao je zajednici ponuditelja koju čine renomirane hrvatske građevinske tvrtke Ing-grad, Kamgrad, Radnik i ZDL arhitekti.
Početak izgradnje prve faze predviđen je za 2026. godinu, a završetak je planiran tri godine poslije. Idejno rješenje toga projekta osmislila je tvrtka UPI2M. Bolnica će se graditi u dvije faze, a riječ je o iznimno složenom projektu koji obuhvaća rekonstrukciju postojećeg kompleksa Sveučilišne bolnice i izgradnju Nacionalne dječje bolnice. Prva faza izgradnje Nacionalne dječje bolnice obuhvatit će 44.788 četvornih metara.
Iako je objekt Sveučilišne bolnice u Blatu desetljećima bio zanemarivan, sada se pruža prilika za njegovu revitalizaciju i transformaciju u jedan od najvažnijih zdravstvenih centara u regiji. Njime će se značajno unaprijediti zdravstvena infrastruktura, a imat će i dugoročan pozitivan utjecaj na društvo, posebno na najmlađe, koji će imati pristup modernoj i specijaliziranoj medicinskoj skrbi, te će donijeti nove mogućnosti inovacija u medicinskoj industriji.
U HGK-u smatraju da ovaj projekt može poslužiti kao model za druge infrastrukturne inicijative te da bi njegov uspjeh mogao imati dalekosežne pozitivne učinke na razvoj Hrvatske.
Izbor konzorcija građevinskih tvrtki za realizaciju tog iznimno važnog projekta potvrda je njihove stručnosti, iskustva i sposobnosti da uspješno upravljaju velikim i kompleksnim infrastrukturnim izazovima. Konzorcij se ističe ne samo svojim tehničkim sposobnostima već i predanošću održivosti, inovativnim pristupima te snažnom usmjerenošću na društvenu odgovornost, što je ključ za dugoročni uspjeh ovog projekta, tvrde u HGK-u.

Konacno rijesena saga oko rugla u Blatu na rubu Zagreba, od `85 stoji nezavrsena sveucilisna bolnica, sad ce biti Djecija.
Sto mi daje nadu da ce konacno djeca prestati ici u Tursku na lijecenje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28516 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Gdje dodje ovo
- dječak sa šibicama
- Point.
#28518 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Uvijek sam gotivio gospođu Vlatku.
"Hrvati iz Bosne i Hercegovine, koji nas neprestano uče domoljublju i potcjenjuju našu ljubav prema domovini, sami ne osjećaju ljubav prema vlastitoj domovini – Bosni i Hercegovini. Hrvati u BiH nisu hrvatska dijaspora. Oni su autohtoni narod Bosne i Hercegovine i tek se od 19. stoljeća deklariraju kao Hrvati. Prije toga prvenstveno su se deklarirali kao Bosanci i Hercegovci. Međutim, u 19. stoljeću bude se razni nacionalistički pokreti i tu počinju problemi, posebno u BiH, jer Srbi i Hrvati od tada imaju težnju spojiti se s takozvanom matičnom državom, iako Bosna i Hercegovina ima vlastitu, autentičnu historiju dugu više od hiljadu godina", rekla je Pokos u videu.
U samom opisu je navela da nikoga ne mrzi.
"Samo iznosim činjenice. Nikad neću shvatiti zašto Srbi i Hrvati iz BiH mrze vlastitu domovinu. Ne zaboravite, neki od najvećih zločinaca i ekstremista s obje strane, za vrijeme domovinskog rata i Drugog svjetskog rata došlo je upravo iz BiH. Voljela bih kad bi se neki sociolog pozabavio ovom neobičnom pojavom. Svi Hrvati su dobrodošli u Hrvatsku bez ustašofilije, crne boje, snova o Velikoj Hrvatskoj i lažnog, agresivnog vjerskog i domoljubnog 'zanosa'. Naravno, i svi drugi dobri, pošteni i civilizirani ljudi bez obzira na etničku pripadnost", napisala je Vlatka Pokos.
- problemnatravunu
- Truba
#28520 Re: Desavanja u Hrvatskoj
šta bi s onim da se sudske presude ne komentiraju nego sprovode i poštuju
ili to važi samo u određenim slučajevima?
ili to važi samo u određenim slučajevima?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- Truba
#28522 Re: Desavanja u Hrvatskoj
na ovom se forumu ne komentiraju sudske presude pogotvo ne one u stranim državama i EU
komentiranje sudskih presuda vodi u bezvlašće i anarhiju
zapad je pobijedio bogatiji i školovaniji istok upravo u trenutku kad se u nizozemskoj pojavilo neovisno sudstvo prije 500 godina
dok istok reagira na sudske presude
zapad ih sprovodi
zato je na istoku bezvlašće a zapad cvjeta ekonomski
npr ovdje se često navode likovi tipa stepinac (sudskom odlukom je odbačen posthumno proces protiv njega)
postoji još jedna pojava...ljudi kojima nikad nije suđeno proglašavaju se krivim
to je neki drugi problem
komentiranje sudskih presuda vodi u bezvlašće i anarhiju
zapad je pobijedio bogatiji i školovaniji istok upravo u trenutku kad se u nizozemskoj pojavilo neovisno sudstvo prije 500 godina
dok istok reagira na sudske presude
zapad ih sprovodi
zato je na istoku bezvlašće a zapad cvjeta ekonomski
npr ovdje se često navode likovi tipa stepinac (sudskom odlukom je odbačen posthumno proces protiv njega)
postoji još jedna pojava...ljudi kojima nikad nije suđeno proglašavaju se krivim
to je neki drugi problem
-
plavi_E
#28523 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Gospn Trubadur znaci li ovo da je zapad pro'po?
Amerika uvela sankcije sudijama Međunarodnog krivičnog suda zbog suđenja Amerikancima i Izraelcima
Amerika uvela sankcije sudijama Međunarodnog krivičnog suda zbog suđenja Amerikancima i Izraelcima
- Truba
#28524 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ti nad drzavn sudovi su za male banana drzave
A to nije sudska odluka nego odluka sile
A to nije sudska odluka nego odluka sile
-
kakavdanakneiskustvu