Maksuz je bila tema o tom trgovinskom sporu - pale su i teske rijeci ali srecom niko nije poslan u Banovice.vaca wrote:Iskreno sam se iznenadila da na ovoj temi nema apsultno ni jedan komentar vezano za protekli 'trgovinski rat' izmedju HR i BiH!? To valjda nije bitno
Desavanja u Hrvatskoj
-
Abacija
#276 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
Art-Vandaley
#277 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zmago Jelinčič poziva Srbiju, BiH, Crnu Goru i Sloveniju da se udruže protiv zajednickog neprijatelja, Hrvatske!
- Lincoln-Burrows
#278 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jedan jako fin i tolerantan gospodin, taj ZmagoArt-Vandaley wrote:Zmago Jelinčič poziva Srbiju, BiH, Crnu Goru i Sloveniju da se udruže protiv zajednickog neprijatelja, Hrvatske!
-
dallton
#279 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nek on prvi zajodla, pa nek se naoruza pa nek s alpa sleti u hozntregerima i krene u juris na istru, a mi cemo ga docekati s pivama u ruci u puli, da ispratimo topli docek koji ce mu sigurno biti organiziran povodom njegovog napada...mozda poslije organizuju besplatno i casove ronjenjam, da vidimo koliko metara mora kome fali, na kojoj strani, zasto i sta se moze uraditi povodom toga, a da eva sardina ne nastradaLincoln-Burrows wrote:Jedan jako fin i tolerantan gospodin, taj ZmagoArt-Vandaley wrote:Zmago Jelinčič poziva Srbiju, BiH, Crnu Goru i Sloveniju da se udruže protiv zajednickog neprijatelja, Hrvatske!
Last edited by dallton on 02/06/2009 17:49, edited 1 time in total.
- osa
#280 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ajde svi drugi, ali srbija sumnjam, oni su jednom nema davno bili protiv, i mislim da im je dosta za barem 40-50 godina.
-
dallton
#281 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ja protiv hrvatske nemam nista, sto se mene tice sretan im rad, svakom svoje - a eto zmago nek jurisa ako zeliosa wrote:ajde svi drugi, ali srbija sumnjam, oni su jednom nema davno bili protiv, i mislim da im je dosta za barem 40-50 godina.
- osa
#282 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ma zmago dođenešto kao paraga i slični, u biti njegovo ime se na bosanskom kaže mazgo, ne zmago.dallton wrote:ja protiv hrvatske nemam nista, sto se mene tice sretan im rad, svakom svoje - a eto zmago nek jurisa ako zeliosa wrote:ajde svi drugi, ali srbija sumnjam, oni su jednom nema davno bili protiv, i mislim da im je dosta za barem 40-50 godina.
-
dallton
#283 Re: Desavanja u Hrvatskoj
zmago ti u bosni satrovacki i znaci mazga ...uostalom ako je on najveci slovenacki nacionalista, onda stvarno nemam nikave brige s te straneosa wrote:ma zmago dođenešto kao paraga i slični, u biti njegovo ime se na bosanskom kaže mazgo, ne zmago.dallton wrote:ja protiv hrvatske nemam nista, sto se mene tice sretan im rad, svakom svoje - a eto zmago nek jurisa ako zeliosa wrote:ajde svi drugi, ali srbija sumnjam, oni su jednom nema davno bili protiv, i mislim da im je dosta za barem 40-50 godina.
- osa
#284 Re: Desavanja u Hrvatskoj
slovenci su pametan narod, kod njih je najveće nacionalno pitanje euro, ne zamaraju se oni s entitetima i sl.
- spreca
#285 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Art-Vandaley wrote:Zmago Jelinčič poziva Srbiju, BiH, Crnu Goru i Sloveniju da se udruže protiv zajednickog neprijatelja, Hrvatske!
Samo da dodam da njegov prijedlog moze proci samo pod jednim uslovom a to je da Slovenija bude zapadna pokrajina BiH
Last edited by spreca on 03/06/2009 11:10, edited 1 time in total.
- osa
#286 Re: Desavanja u Hrvatskoj
evo što vrli mazgo misli o bih.
FOKUS: Rekli ste da bi, ukoliko ne dođe do mirnog rješenja putem međunarodne konferencije, moglo zveckati oružje?
JELINČIČ: Rusi imaju želju da dođu do Jadranskog mora. Jedan od načina jeste da se napravi sporazum između Rusije i RS. RS, i po ruskom a i po mom mišljenju, ima pravo na samostalnost, jer je samostalnost dodijeljena i Kosovu. To se kasnije vidjelo i u Abhaziji i Južnoj Osetiji, a to se može desiti i u RS.
FOKUS: Rekli ste da bi, ukoliko ne dođe do mirnog rješenja putem međunarodne konferencije, moglo zveckati oružje?
JELINČIČ: Rusi imaju želju da dođu do Jadranskog mora. Jedan od načina jeste da se napravi sporazum između Rusije i RS. RS, i po ruskom a i po mom mišljenju, ima pravo na samostalnost, jer je samostalnost dodijeljena i Kosovu. To se kasnije vidjelo i u Abhaziji i Južnoj Osetiji, a to se može desiti i u RS.
- spreca
#287 Re: Desavanja u Hrvatskoj
osa wrote:evo što vrli mazgo misli o bih.
Mago moze samo da ga pusi zajedno sa navedenima
-
bosna123
#288 Re: Desavanja u Hrvatskoj
osa wrote:evo što vrli mazgo misli o bih.
Pa ne izlazi RS na Jadransko more, ili sam nesto propustila. Kad Slovenac postane nacionalista onda je to za plakat...jednostavno los slovenski humor...
-
Johny
#289 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mislim da Slovenija je samo figura i siroj igri, EU zeli da prolongira ulaz Hrvatske u EU, mozda cak do vremena kad ce u paketu sa Srbijom uci...
Za to koriste Slovence, prvo zato sto mogu da predstave kao - eto cela EU je za HR, ali Slovenci zatezu, a druga stvar je sto to i Slovencima odgovara da malo bilduju misice i pokazu ko drzi bic a ko mora da slusa...
Za to koriste Slovence, prvo zato sto mogu da predstave kao - eto cela EU je za HR, ali Slovenci zatezu, a druga stvar je sto to i Slovencima odgovara da malo bilduju misice i pokazu ko drzi bic a ko mora da slusa...
-
dallton
#290 Re: Desavanja u Hrvatskoj
vec sam rekaao - ako je zmago najveci i najopasniji slovenacki nacionalista, ne vidim nikakvog razloga za brigu...naravno, ako covjek misli da se pc treba otcijepiti, nikakav problem, nek dodje i to provede bice toplo docekan 
-
bosna123
#291 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I meni nije jasno to sa Hrvatskom i EU. Zaista nije fer, pa Hrvatska je mogla vec komotno biti clanica po mnogo cemu...
- Doda37
#292 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To je jasno, samo nije cijela EU protiv HR vec određene struje na celu sa VB, jer sutra glas od Hrvatske ide Njemackoj a od Srbije Velikoj BritanijiJohny wrote:Mislim da Slovenija je samo figura i siroj igri, EU zeli da prolongira ulaz Hrvatske u EU, mozda cak do vremena kad ce u paketu sa Srbijom uci...
-
dallton
#293 Re: Desavanja u Hrvatskoj
lista miroljubivih
BiH 50. zemlja na svijetu po miroljubivosti
BiH 50. zemlja na svijetu po miroljubivosti
SARAJEVO - Ekonomska kriza učinila je svijet nestabilnijim i nasilnijim u prošloj godini, sudeći po jučer objavljenom Globalnom indeksu mira magazina Economist, kojim je Novi Zeland rangiran kao najmiroljubivija zemlja, a Irak kao najmanje miroljubiv u 2009. godini.
Bosna i Hercegovina je plasirana na 50. mjesto (prošle godine bila je 66.) i ima ocjenu 1,755.
Hrvatska je 49. sa ocjenom 1,741, dok je Slovenija najbolje rangirana od svih bivših jugoslavenskih republika i nalazi se na 10. mjestu sa ocjenom 1,322, prenosi San. garant nisu zmagu ukalkulisali
Srbija je 78. (ocjena 1,951), Makedonija je 88. (ocjena 2,039), dok je Crna Gora na 91. mjestu s ocjenom 2,046.
-
Johny
#294 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Lista je bas glupa
Po cemu su Crna Gora i Makedonija manje miroljubive od Srbije i BIH?!
Sve su okrenuli naopako, najmanje miroljubiva je BIH, to je i dalje bure baruta gde 3 naroda ne mogu ocima da se vide, da ih nisu sprecili 95 pobili bi se do kraja, i dan danas fali samo iskra da sve ode dodjavola...
Jedino sto je tacno je Novi Zeland, ljudima je tamo tolko dosadno da se druze sa ovcama
Sve su okrenuli naopako, najmanje miroljubiva je BIH, to je i dalje bure baruta gde 3 naroda ne mogu ocima da se vide, da ih nisu sprecili 95 pobili bi se do kraja, i dan danas fali samo iskra da sve ode dodjavola...
Jedino sto je tacno je Novi Zeland, ljudima je tamo tolko dosadno da se druze sa ovcama
-
dallton
#295 Re: Desavanja u Hrvatskoj
pa nije ti to jedini pokazatelj, USA je na 83 mjestu a bas nesto ne mislim da ce tamo svaki cas da izbije unutarnji rat ili nestoJohny wrote:Lista je bas glupa![]()
spanija takodje, jos gora pozicija nego usa i tako ima jos dosta primjera
evo jos jedna vijest (samo djelomicno vezana za hrvatsku) posto me je jednom @osa pitao zasto mislim da ce se EU raspasti puno prije nego zemlje balkana dodju do tamo - tako da mozda slovenija cini i uslugu hrvatskoj, a s druge strane siguran sam da se hrvati u hrvatskoj nece previse uzbuditi ako sad i odmah ne udju u EU - ekonomski gledano, sad im je to i bolje...doduse nisu se narocito obradovali ni ulasku u NATO (valja se sad zezati po pustinjama i gorama afganistana naseg ponosnog)
Ankete
Veći broj građana za izlazak iz EU
Anekete javnog mnjenja u članicama EU pokazuju da će veći broj građana nego ranije glasati za stranke koje zagovaraju izlazak iz EU, mnogo slabije povezivanje među članicama, ili su protiv potvrde lisabonskog sporazuma kao nove legalne baze na osnovu koje bi se reformisala struktura EU.
Evroskeptične stranke koje će ući u Evropski parlament nakon izbora, koji počinju sutra a završvaju se 7. juna, vjerovatno će nastupati zajednički u donošenju odluka.
U toj grupi će biti britanski Konzervativci Dejvida Kamerona, zatim Češka građanska demokratska partija (ODS) Mireka Topolaneka, kao i poljska stranka Zakon i red (PiS) Jaroslava Kačinskog koje su do sada bile učlanjenje u Evropsku narodnjačku stranku (EPP).
Narodnjaci će, po svemu sudeći, nakon izlaska oko 60 evropskih parlamentaraca iz ovih stranaka biti znatno oslabljena, ali će i dalje ostati najjača frakcija unutar budućeg Evropskog parlamenta.
Posljedica istupanja ovih stranaka će biti da će frakcija lijevog centra - Socijalisti, biti tek nešto slabiji od EPP-a, odnosno da će njihov utjecaj biti ujednačeniji u narednom mandatu Evropskog parlamenta.
-
bosna123
#296 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Znaci sve u svemu smo za svaku pohvalu... Doduse kako se u SAD razlicite grupacije ne mogu ocima vidjeti, mi smo naspram njih jos u bratstvu i jedinstvu...
-
dallton
#297 Re: Desavanja u Hrvatskoj
a tek srbija, cg i makedonija, a hrvatska je samo jedno mjesto ispred nasbosna123 wrote:Znaci sve u svemu smo za svaku pohvalu... Doduse kako se u SAD razlicite grupacije ne mogu ocima vidjeti, mi smo naspram njih jos u bratstvu i jedinstvu...
-
Johny
#298 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne verujem u te price da ce se EU raspasti...
Mozda nece biti daljnjih integracija, ali da ce se sve to raspasti bi bilo jako lose za celu Evropu, dokazali bi da su nedostojan rival Americi i Kini... mora postojati zajednicko trziste i valuta, zajednicki standardi u mnogim oblastima, u suprotnom, nece biti predpostavki za dalji razvoj...
Ironicno je sto su zemlje poput Ceske i Poljske, drzave koje su okusile 40 godina surove ruske cizme, dolazili su u Jugu da prodaju stvari za "dve cervene", sad se protive jednoj organizaciji koja ih je izvukla iz ralja komunizma, podigla im zivotni standard, vratila im ugled... sramno je kolko su nezahvalni!
Mozda nece biti daljnjih integracija, ali da ce se sve to raspasti bi bilo jako lose za celu Evropu, dokazali bi da su nedostojan rival Americi i Kini... mora postojati zajednicko trziste i valuta, zajednicki standardi u mnogim oblastima, u suprotnom, nece biti predpostavki za dalji razvoj...
Ironicno je sto su zemlje poput Ceske i Poljske, drzave koje su okusile 40 godina surove ruske cizme, dolazili su u Jugu da prodaju stvari za "dve cervene", sad se protive jednoj organizaciji koja ih je izvukla iz ralja komunizma, podigla im zivotni standard, vratila im ugled... sramno je kolko su nezahvalni!
-
dallton
#299 Re: Desavanja u Hrvatskoj
to sa ceskom i poljskom kao i slovackom se zove "jebes slugu dobijes gospodara" ...interesantno je recimo da po svim pokazateljima i public pools nivo nacionalizma, ksenofobije, rasizma i ostalih stvari slucnoga ranga je u ceskoj, poljskoj i slovackoj ( o madjarskoj necu ni da govorim) porastao za najmanje 70% otkad su usli u EU - paradoksalno...
-
Johny
#300 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ko nece da se igra nek ide kuci, slobodno, zasto bi se neko mucio kad moze na miru da "cehuje" i "poljakuje"dallton wrote:to sa ceskom i poljskom kao i slovackom se zove "jebes slugu dobijes gospodara" ...interesantno je recimo da po svim pokazateljima i public pools nivo nacionalizma, ksenofobije, rasizma i ostalih stvari slucnoga ranga je u ceskoj, poljskoj i slovackoj ( o madjarskoj necu ni da govorim) porastao za najmanje 70% otkad su usli u EU - paradoksalno...
To je toliko klinacki da se pitam sta je tim ljudima u glavama?! Sta su ocekivali, da budu mudonje u EU, da im Nemci i Francuzi daju jednaka prava kao sto oni imaju...ne ide tako, mora da se postuje hijerarhija moci, ako hoces da pisas uz vetar...ok, ali nemoj posle da se zalis sto ti je odeca zuckasta...