ćuujj onog krivoustog da mu faksom pošalje izvještaj
Desavanja u Hrvatskoj
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2426 Re: Desavanja u Hrvatskoj
samo u kost i medj rogove...dosta tudjmanštine je ostalo zavaljeno u fotelje i razdiralo svojom nacijonalistiČkom prljavštvinom...Šprajc
...poŠPRAJCUJ te krimogene naciste koji i dan danas sapiru ADZ-ovštvinu...za Vukovar koliko god trebaju odgovarat srbrska vojska i rukovodstvo, takodje trebaju odgovarat i tadašnje mudre Rvatcke glave...Vukovarci su se stisli isto ko i Dubrovčani, Sarajlije, Srebrenčani, Mostarci itd itd...nisu samo krivi JNA i Srbija i kod "našHih" nije maslo za ramazana....itekako 
...iz opkoljena grada
...trebo mu je odgovorit , primate li golubove pismonoše....krivousti kretenu 
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#2427 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Vukovar i Mostar su u ex Jugoslaviji bili pozanti kao gradovi sa najvecim procentom mjesanih brakova. Zato su oba sravnjena sa zemljom.
Sprajcu svaka cast na profesionalnosti i hrabrosti. Ocekivati je jos mnogo ovakvih primjera
Sprajcu svaka cast na profesionalnosti i hrabrosti. Ocekivati je jos mnogo ovakvih primjera
- Gandalf
#2428 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Istina uvijek izađe na svjetlo dana - mogu to glavonje cenzurisat' koliko god hoće ali lavina je pokrenuta i saznaće se u narednom periodu još ovakvih prljavština - Šprajc 
- vee-jay
#2429 Re: Desavanja u Hrvatskoj
hmmm banksyBanksy wrote:Odličan je bio,i nek im je rekao, i sama sam viknula: ''To, majstore!''slobodni armirach wrote:sto ih Šprajc razvali,muha_sa wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/spra ... 89187.aspx
bravo majstore![]()
Mada, bilo je sasvim neprimjereno i neprofesionalno, i bilo je za očekivati
http://www.jutarnji.hr/zoran-sprajc-mak ... e-/994644/
Ali sad, kad je SDP tu, čistiće se i HTV, vratiće se on brzo.
- Banksy
#2430 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To je javna, državna televizija, i nekako mi je primjerenije stvari koje su unutar kuće, pitanja i sukobe oko Programskog vijeća i Nadzornog odbora - a što se očito skuplja već godinama, rješavati na adekvatnim mjestima, na sastancima tih tijela, nego iznositi sukob u javnost, posebno ako imaš mogućnost, kakvu je samo Šprajc imao, da se lično obračunaš s neistomišljenicima samo zato jer ti se može, jer ''posjeduješ'' ekran tih 30 dnevničkih minuta. Meni je to ružno i neprimjereno.vee-jay wrote:hmmm banksyBanksy wrote:Odličan je bio,i nek im je rekao, i sama sam viknula: ''To, majstore!''slobodni armirach wrote: sto ih Šprajc razvali,
bravo majstore![]()
Mada, bilo je sasvim neprimjereno i neprofesionalno, i bilo je za očekivati
http://www.jutarnji.hr/zoran-sprajc-mak ... e-/994644/
Ali sad, kad je SDP tu, čistiće se i HTV, vratiće se on brzo.
A sve što je rekao, dobro im je rekao, banda je sve zaslužila, sve je tačno.
Meni je veći skandal što je Hloverka i dalje na HTV-u, što nakon stotina ispitanih novinara u aferi Core media ona još uvijek nije pod istragom, što je niko ne dira, i što Čuljakica nije odavno iza rešetaka, a trebala je biti. Sad se priča o Šprajcu - kojeg će SDP postaviti za glavnog urednika umjesto Kovačevića, da se kladimo, a niko više ne priča o Hloverki i D.Č.
Pretpostavljam čak da je Šprajc ovo uradio na nečiji mig, da se stvari na HTV-u zakuhaju, pa raspetljaju hitnim rezovima i smjenama, čemu je već odavno i vrijeme. HRTV nije bio niže još od Tuđmanovih dana ...
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#2431 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Novinari zive od prljavog vesa, od premijrskog do purgerskog; ne vidim razloga zasto ne bi i svoj susli na dnevnicima..
- pici
#2433 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ma JeBo MaMiĆa...Peder 
-
General Mark
#2434 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Vinkovci su bili opkoljeni? Kojeg to datuma točno?pici wrote:ćuujj onog krivoustog da mu faksom pošalje izvještaj...iz opkoljena grada
-
Hodidid
#2435 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Gdje ti vidis spominjanje Vinkovaca a posebice u kontekstu opkoljenog grada?General Mark wrote:Vinkovci su bili opkoljeni? Kojeg to datuma točno?pici wrote:ćuujj onog krivoustog da mu faksom pošalje izvještaj...iz opkoljena grada
-
General Mark
#2436 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Čovjek očito ne zna da je Dedaković tada bio u Vinkovcima pa priča o opkoljenom gradu.Hodidid wrote:Gdje ti vidis spominjanje Vinkovaca a posebice u kontekstu opkoljenog grada?General Mark wrote:Vinkovci su bili opkoljeni? Kojeg to datuma točno?pici wrote:ćuujj onog krivoustog da mu faksom pošalje izvještaj...iz opkoljena grada
- pici
#2437 Re: Desavanja u Hrvatskoj
General Mark wrote:
Čovjek očito ne zna da je Dedaković tada bio u Vinkovcima pa priča o opkoljenom gradu.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2438 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mada je ovo direktno vezano i za nas.
TRASA KROZ DUBROVAČKO ZALEĐE: Autoput za Dubrovnik će ići preko teritorije BiH?
Trasa bi išla dubrovačkim zaleđem kroz Hercegovinu, u BiH nemaju ništa protiv takve ideje, ali još je nejasno kako će se finansirati radovi. Moguća bh. trasa do Dubrovnika naišla je na plodno tlo u Bosni i Hercegovini
Premijer Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da se razmatraju mogućnosti za izgradnju autoputa do Dubrovnika preko Bosne i Hercegovine i najavio intenziviranje razgovora s predstavnicima vlade Bosne i Hercegovine oko trase budućeg koridora.
Autoput bi išao dubrovačkim zaleđem kroz Hercegovinu, u Bosni i Hercegovini nemaju ništa protiv takve ideje, ali još je nejasno kako će se finansirati radovi, prenosi Hrvatska televizija (HTV).
Milanović je izrazio nadu da bi se do polovine iduće godine moglo pristupiti pripremi projektne dokumentacije.
S kolegama iz Bosne i Hercegovine razgovarat ćemo, prije svega, o prometnom koridoru od sjevernog prema južnom dijelu Dubrovačke županije, kazao je premijer.
On je naveo da je od interesa da se poveže Dubrovnik sa sjevernim dijelom županije i ostatkom Hrvatske, prenosi Srna.
Moguća bh. trasa do Dubrovnika naišla je na plodno tlo u Bosni i Hercegovini, a mandatar za predsedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda se nada skorom susretu s Milanovićem.
Mislim da je interes Hrvatske i Bosne i hercegovine u ovom slučaju isti - susjedne smo države, povezane dugom granicom i tržišno smo potrebni jedni drugima, izjavio je Bevanda za HTV.
Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić je kazao kako se radi o kratkoj dionici od oko 30 kilometara, koja od Ploča ide na Opuzen, zaobiazi Neum i ulazi u Dubrovačko primorje.
Prema njegovim riječima, takav je izdvojeni koridor već ucrtan u županijske planove i mogao bi biti gotov već za tri godine.
Za ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske Zlatka Komadinu najvažnije je pitanje kako bi se nova trasa finansirala.
On smatra kako nije dobro da autoput finansiraju samo hrvatski poreski obveznici, kao i da mora povezati dvije-tri države i služiti kao most.
Profesor Ivan Dadić sa Prometnog fakulteta u Zagrebu ideju smatra dobrom, jer Hrvatska i Bosna i Hercegovina bez saradnje ne mogu riješiti saobraćajnu infrastrukturu.
Mislim da bi to trebala financirati Bosna i Hercegovina, i to uz pomoć Europske unije (EU), rekao je Dadić i dodao kako to za Bosnu i Hercegovinu ne bi trebao biti problem, jer je riječ o kratkoj dionici.
(Balkans.aljazeera.net/dg)
- heckler
#2439 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mislim da bi to trebala financirati Bosna i Hercegovina, i to uz pomoć Europske unije (EU), rekao je Dadić i dodao kako to za Bosnu i Hercegovinu ne bi trebao biti problem, jer je riječ o kratkoj dionici.
Moj prioritet je koridor 5c (i to cak ne sav po ovoj trasi ali nejse). Brza cesta Bihac - Sarajevo - Gorazde, AC Tuzla - Brcko i Tuzla - Zepce, Brza cesta Stolac - Neum.
Kome je stalo do dubrovnika nek pravi cestu ne treba im smetati. Ali ako ovi ludjaci misle da je u BiH interesu da povezuju tudju drzavu svojim parama fakat su ih ko djeca roditeljima na glavu ispali iz ruku previse puta
- spreca
#2440 Re: Desavanja u Hrvatskoj
heckler wrote:
Mislim da bi to trebala financirati Bosna i Hercegovina, i to uz pomoć Europske unije (EU), rekao je Dadić i dodao kako to za Bosnu i Hercegovinu ne bi trebao biti problem, jer je riječ o kratkoj dionici.![]()
![]()
![]()
Meni kao poreznom obvezniku ne pada na pamet da nekom financiram cestu kad ni svoje prioritetne ne mogu priustiti.
Moj prioritet je koridor 5c (i to cak ne sav po ovoj trasi ali nejse). Brza cesta Bihac - Sarajevo - Gorazde, AC Tuzla - Brcko i Tuzla - Zepce, Brza cesta Stolac - Neum.
Kome je stalo do dubrovnika nek pravi cestu ne treba im smetati. Ali ako ovi ludjaci misle da je u BiH interesu da povezuju tudju drzavu svojim parama fakat su ih ko djeca roditeljima na glavu ispali iz ruku previse puta
jedino ako nam dobro plate za svaki m2 ...mogu sebi graditi cestu za dubrovnik
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#2441 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Dati im koncesiju za cestu na 100 g. za koncesiju za luku u Plocama na istu vremensku duzinu.
Dobro njima-dobro nama.
Dobro njima-dobro nama.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2442 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Dati im koncesiju za cestu na 100 g. za koncesiju za luku u Plocama na istu vremensku duzinu.
Dobro njima-dobro nama.
Samo je pitanje kako ce se HDZ komponenta postaviti u cijelm ovom slucaju. Nebi me zacudilo da pristanu na sve moguce varijante na stetu BiH . Naravno,postoji mogucnost veta na federalnom i drzavnom nivou,ali ....bit ce interesantno vidjeti kako ce se ovaj slucaj razrijesiti
- heckler
#2443 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Dati im koncesiju za cestu na 100 g. za koncesiju za luku u Plocama na istu vremensku duzinu.
Dobro njima-dobro nama.
To su vec jednom potpisali pa se vidimo kako se drze ugovora.
Ako je luka BiH privredi potrebna, istu treba graditi u Neumu. Luka Ploce je izgradjena radi BIH privrede i taj citav gradic zivi od nas. Suludo je danas je finanrcirati tudji grad u situaciji gdje je nezaposlenost u vlastitoj drzavi 27%.
Luku u Neumu treba graditi ako ne sami onda sa nekom od centralno evropskih zemalja sa direktnim pristupom na koridor 5C u partnerskim odnostima.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#2444 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Graditi luku u Neumu,ozbiljnu luku sa svim mogucim terminalima i spremistima, je toliko nerealan posao u ovom momentu da je to....
Ne kazem da treba odustati od te ideje,prije svega treba se politicki,zakonodavno i pravno usaglasiti vezano za taj projekat,jer opstina Neum ne zeli da se to sprovde cak ni u daljoj buducnost,pa tek onda nesto uopste pricati o tome. Plus,milijarde eura kojih jednostavno nemamo a koji su neophodni za tu cijelu pricu. (koncensija i slicna prica,moguce!!!???)
Mislim,da uopste ne mora biti vezano prica oko nekada eventualno luke u Neumu i trenutnog koristenja kapaciteta luke u Plocama.
Tu se moze naci sporazumni kompromis,a ne treba podcijeniti i cinjenicu (i iskoristiti je) da Hrvatska planira graditi oridor prema Dubrovniku preko nase teritorije. Po meni bi to mogao biti dodatni adut u cijeloj toj prici.
Ne kazem da treba odustati od te ideje,prije svega treba se politicki,zakonodavno i pravno usaglasiti vezano za taj projekat,jer opstina Neum ne zeli da se to sprovde cak ni u daljoj buducnost,pa tek onda nesto uopste pricati o tome. Plus,milijarde eura kojih jednostavno nemamo a koji su neophodni za tu cijelu pricu. (koncensija i slicna prica,moguce!!!???)
Mislim,da uopste ne mora biti vezano prica oko nekada eventualno luke u Neumu i trenutnog koristenja kapaciteta luke u Plocama.
Tu se moze naci sporazumni kompromis,a ne treba podcijeniti i cinjenicu (i iskoristiti je) da Hrvatska planira graditi oridor prema Dubrovniku preko nase teritorije. Po meni bi to mogao biti dodatni adut u cijeloj toj prici.
- heckler
#2445 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-LIBERO- wrote:Graditi luku u Neumu,ozbiljnu luku sa svim mogucim terminalima i spremistima, je toliko nerealan posao u ovom momentu da je to....![]()
Dok ne vidim elaborat ili neku studiju izvodivosti ne znam zasto bi tvrdili da je nemoguce? Milijarde eura? Odakle je ta cifra?
Opstina Neum se nista tu ne pita. CItav potez od Stoca do Neuma je prosle godine proglasen kao teritorij od posebnog znacaja za Federaciju i kao takav je u 100% ingerenciji federalne vlasti.
Sporazum o 100godisnjem upravljanju Lukom Ploce su potpisali jos Tudjman i Izetbegovic. Kosti su im obojici vec istrule a sporazum zbog hrvatske opstrukcije nije stupio na snagu.
Ako postoji interes i potreba za vlastitom lukom ja sam apsolutno za to da se krene u realizaciju ovog projekta i ne vidim niti jedan jedini razlog zasto bi se stavljao u situaciju da ti privreda ovisi od dobre volje od susjedne vise neprijateljske nego prijateljske drzave.
- sinuhe
#2446 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Neka grade most da ne bi kojim slucajem kasnije bilo kakvog prisvajanja -Hrvatska radi, Bosna se gradi. Ionako su poprilicno samodopadan svijet.
Pogledajte im rjecnika: krizni put, domovinski rat, hrvatska sutnja.
S druge strane bosnjacki politicari jedva docekaju regionalnu saradnju o bilo cemu i gledaju da se dopadnu Beogradu i Zagrebu.
Pogledajte im rjecnika: krizni put, domovinski rat, hrvatska sutnja.
S druge strane bosnjacki politicari jedva docekaju regionalnu saradnju o bilo cemu i gledaju da se dopadnu Beogradu i Zagrebu.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2447 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kolumna Vladin ured
Protjerajmo Srbe, Bosance, Čehe... trebamo elitne goste
Piše Vlado Bulić
Česi donose svoje paštete, a nekad i krumpir, pa troše manje od Bosanaca. Bosanci pišaju u more, Srbi su, jebiga, Srbi, Australci su bučni, Nijemci previše dolaze autima, Talijani prljaju po restoranima... Tko valja? E, ima ih.
Kad ti se posao sastoji od toga da bjesomučno pratiš domaće medije, s vremenom razviješ sedmo čulo za verbalne proljeve naših javnih pregalaca. Skužiš par sekundi ranije da hvataju zalet za izgovoriti pizdariju antologijskih razmjera, pa panično grabiš daljinski i pojačavaš zvuk TV-a do maksimuma. Sad će, sad će i... dogodi se, a ti onda ne znaš bi li se smijao ili plakao.
Najčešće se radi o izgovaranju onoga "što mnogi misle, ali se ne usuđuju reći". Kad javni pregalac u Hrvata krene govoriti "što mnogi misle, ali se ne usuđuju reći", znaš da dolazi spektakularni izljev političke nekorektnosti, nema greške, samo čekaš hoće li udariti po "vječnim nam neprijateljima Srbima", "Židovima koji su krivi za globalnu recesiju", "pederima koji su oružje u rukama Židova" ili "bosanskim turistima koji pišaju u hrvatsko more, a ne kupe ni sladoled".
Dosta je terora!
Najfriškiji podvig ovog tipa izvela je bivša ministrica turizma, a sada predsjednica Destinacijskog menadžmenta Dubrovnika, koja je izjavila "ono što mnogi u Dubrovniku misle, ali se ne usuđuju reći" – dosta je bilo terora mladih turista iz Australije i Novog Zelanda koji su, "između ostalog, trčali goli po Stradunu, povraćali, očito pod utjecajem alkohola, a možda i drugih opijata".
Tako su se na listu nepoželjnih turista u Hrvata, uz vječne favorite Čehe, Srbe i Bosance, sada upisali i mladi iz Australije i Novog Zelanda.
Paštete, pišanje u more i parkirna mjesta
Pa obnovimo malo znanje intervjuirajući "mnoge koji se inače ne usuđuju govoriti".
Gospodo mnogi, u čemu je problem s Česima?
U tome što donose svoje paštete, a nekad i krumpir, pa troše manje od Bosanaca. Kako je krenulo, još malo će i suvenire počet donosit od doma. A i te njihove škode – voze nekad presporo pa zakrče promet, a nekad prebrzo pa su opasni na cesti. A uz to su, brate, i ludi. Popnu se u šlapama na Biokovo pa mi, iz našeg džepa, od našeg poreza, moramo plaćat njihovo spašavanje.
A Srbi, u čemu je problem s njima?
Srbi su, jebiga.
Da, jasno. A Bosanci? U čemu je problem s Bosancima?
Nakrca ih se šezdeset u autobus, dođu u nas, zauzmu mjesta normalnim turistima, ispišaju nam se u more pa odu nazad doma. Kad bolje promisliš, troše manje od Čeha.
Upravo smo saznali da su i Australci i Novozelanđani također problematični. Postoji li još neka skupina turista koju biste okarakterizirali nepoželjnom?
Talijani. Jesu dva ušla u restoran, znaš da će bit manistre i po stolu, i po stolici, i po podu. Ne mogu kavu popit, a da ne isprljaju i stolnjak i nadstolnjak. A kako neće kad mlataraju rukama dok govore. Drži perun pun manistre i svađa se s ovim drugim, a manistra leti po cijelom restoranu. Troškovi sredstava za pranje narastu sto posto za vrijeme feragosta.
A onda i Nijemci. Što im je problem doći autobusima k'o Bosanci, ili avionima k'o Englezi i Amerikanci? Ne, oni moraju doći automobilima. Zakrče promet, nema naš čovjek gdje parkirati kad su oni tu. A kad gradiš apartmane, moraš i garažu gradit ako hoćeš da ti Nijemac dođe, njemu je važnije gdje će ostaviti auto nego gdje će mu djeca spavati.
A onda i ti Englezi i Amerikanci. Ako su mlađi, gori su od ovih Australaca i Novozelanđana, to pije, pleše, zabavlja se. A ovi stariji ti dođu u posezoni, pa se moraš zajebavat s njima kad svatko normalan odmara od sezone.
A da ti ne spominjem Francuze, ili Japance, ili one...
Dobro, shvatio sam. Da preformuliram pitanje. Postoji li iti jedna skupina turista koju biste okarakterizirali poželjnom?
Postoji. Elitni gosti.
A to bi bili?
Pa zna se tko su elitni gosti: Roman Abramovič, Bill Gates, Angelina Jolie, muž joj i djeca, onda onaj režiser Steven Spielberg i... ima ih još samo se ne mogu sad sjetit.
Dakle, njih desetak? Od kojih bi svaki na ljetovanje trebao potrošiti par milijardi kuna pa da nam priliv sredstava od turizma bude kao i do sada?
Ne. Tu se ne radi o novcu nego o imidžu. Elitnim gostima bi trebalo čak i platiti da dođu jer oni privuku druge goste.
Koje to druge?
Pa recimo: Australce i Novozelanđane, Talijane, Nijemce, Engleze, Amerikance...
Vlado Bulić
05.01.2012.
Česi donose svoje paštete, a nekad i krumpir, pa troše manje od Bosanaca. Bosanci pišaju u more, Srbi su, jebiga, Srbi, Australci su bučni, Nijemci previše dolaze autima, Talijani prljaju po restoranima... Tko valja? E, ima ih.
Kad ti se posao sastoji od toga da bjesomučno pratiš domaće medije, s vremenom razviješ sedmo čulo za verbalne proljeve naših javnih pregalaca. Skužiš par sekundi ranije da hvataju zalet za izgovoriti pizdariju antologijskih razmjera, pa panično grabiš daljinski i pojačavaš zvuk TV-a do maksimuma. Sad će, sad će i... dogodi se, a ti onda ne znaš bi li se smijao ili plakao.
Najčešće se radi o izgovaranju onoga "što mnogi misle, ali se ne usuđuju reći". Kad javni pregalac u Hrvata krene govoriti "što mnogi misle, ali se ne usuđuju reći", znaš da dolazi spektakularni izljev političke nekorektnosti, nema greške, samo čekaš hoće li udariti po "vječnim nam neprijateljima Srbima", "Židovima koji su krivi za globalnu recesiju", "pederima koji su oružje u rukama Židova" ili "bosanskim turistima koji pišaju u hrvatsko more, a ne kupe ni sladoled".
Dosta je terora!
Najfriškiji podvig ovog tipa izvela je bivša ministrica turizma, a sada predsjednica Destinacijskog menadžmenta Dubrovnika, koja je izjavila "ono što mnogi u Dubrovniku misle, ali se ne usuđuju reći" – dosta je bilo terora mladih turista iz Australije i Novog Zelanda koji su, "između ostalog, trčali goli po Stradunu, povraćali, očito pod utjecajem alkohola, a možda i drugih opijata".
Tako su se na listu nepoželjnih turista u Hrvata, uz vječne favorite Čehe, Srbe i Bosance, sada upisali i mladi iz Australije i Novog Zelanda.
Paštete, pišanje u more i parkirna mjesta
Pa obnovimo malo znanje intervjuirajući "mnoge koji se inače ne usuđuju govoriti".
Gospodo mnogi, u čemu je problem s Česima?
U tome što donose svoje paštete, a nekad i krumpir, pa troše manje od Bosanaca. Kako je krenulo, još malo će i suvenire počet donosit od doma. A i te njihove škode – voze nekad presporo pa zakrče promet, a nekad prebrzo pa su opasni na cesti. A uz to su, brate, i ludi. Popnu se u šlapama na Biokovo pa mi, iz našeg džepa, od našeg poreza, moramo plaćat njihovo spašavanje.
A Srbi, u čemu je problem s njima?
Srbi su, jebiga.
Da, jasno. A Bosanci? U čemu je problem s Bosancima?
Nakrca ih se šezdeset u autobus, dođu u nas, zauzmu mjesta normalnim turistima, ispišaju nam se u more pa odu nazad doma. Kad bolje promisliš, troše manje od Čeha.
Upravo smo saznali da su i Australci i Novozelanđani također problematični. Postoji li još neka skupina turista koju biste okarakterizirali nepoželjnom?
Talijani. Jesu dva ušla u restoran, znaš da će bit manistre i po stolu, i po stolici, i po podu. Ne mogu kavu popit, a da ne isprljaju i stolnjak i nadstolnjak. A kako neće kad mlataraju rukama dok govore. Drži perun pun manistre i svađa se s ovim drugim, a manistra leti po cijelom restoranu. Troškovi sredstava za pranje narastu sto posto za vrijeme feragosta.
A onda i Nijemci. Što im je problem doći autobusima k'o Bosanci, ili avionima k'o Englezi i Amerikanci? Ne, oni moraju doći automobilima. Zakrče promet, nema naš čovjek gdje parkirati kad su oni tu. A kad gradiš apartmane, moraš i garažu gradit ako hoćeš da ti Nijemac dođe, njemu je važnije gdje će ostaviti auto nego gdje će mu djeca spavati.
A onda i ti Englezi i Amerikanci. Ako su mlađi, gori su od ovih Australaca i Novozelanđana, to pije, pleše, zabavlja se. A ovi stariji ti dođu u posezoni, pa se moraš zajebavat s njima kad svatko normalan odmara od sezone.
A da ti ne spominjem Francuze, ili Japance, ili one...
Dobro, shvatio sam. Da preformuliram pitanje. Postoji li iti jedna skupina turista koju biste okarakterizirali poželjnom?
Postoji. Elitni gosti.
A to bi bili?
Pa zna se tko su elitni gosti: Roman Abramovič, Bill Gates, Angelina Jolie, muž joj i djeca, onda onaj režiser Steven Spielberg i... ima ih još samo se ne mogu sad sjetit.
Dakle, njih desetak? Od kojih bi svaki na ljetovanje trebao potrošiti par milijardi kuna pa da nam priliv sredstava od turizma bude kao i do sada?
Ne. Tu se ne radi o novcu nego o imidžu. Elitnim gostima bi trebalo čak i platiti da dođu jer oni privuku druge goste.
Koje to druge?
Pa recimo: Australce i Novozelanđane, Talijane, Nijemce, Engleze, Amerikance...
Vlado Bulić
05.01.2012.
#2448 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Protjerajmo Srbe, Bosance, Čehe... trebamo elitne goste
Sreca pa ovako razmisljaju samo pojedinci....bar ja nikada AMA bas nikada nisam imao problema a mnogo godina idem dole..tj nisam trazio problema..
))

Sreca pa ovako razmisljaju samo pojedinci....bar ja nikada AMA bas nikada nisam imao problema a mnogo godina idem dole..tj nisam trazio problema..
-
insomnia88
#2449 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma to pojedinci prigovaraju zbog svojih ličnih frustracija pa im sve smeta . Nebitno....kao da u drugim turističkim zemljama nećeš nači domaćine kojima smetaju ovi,pa oni gosti. Samo tamo se ne daje tolika pažnja tome.Doduše ova Pave je trebala svoje mišljenje zadržat za sebe...ali dobila je otkaz i šta sad.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#2450 Re: Desavanja u Hrvatskoj
heckler wrote:
Mislim da bi to trebala financirati Bosna i Hercegovina, i to uz pomoć Europske unije (EU), rekao je Dadić i dodao kako to za Bosnu i Hercegovinu ne bi trebao biti problem, jer je riječ o kratkoj dionici.![]()
![]()
![]()
Meni kao poreznom obvezniku ne pada na pamet da nekom financiram cestu kad ni svoje prioritetne ne mogu priustiti.
nisma niti ja da Hrvatska ulaze u autoputeve u Bih ,, neka grade na svojem teritoriju a ne u drugin drzavama
opet spremaju agresiju sam sada ekonomsku i zagadjenjem
sto da kroz popovo polje pocnu opet voziti automobili