Desavanja u Hrvatskoj
- osa
#176 Re: Desavanja u Hrvatskoj
šteta što znam da je ovo samo zbog europe, jer da ne znam počeo bi vjerovati u sudstvo hrvatskoj
JOSIP MATANOVIĆ, kriv je za primanje i davanje mita, zloporabu položaja i ovlasti kao i za nezakonitosti u nekoliko privatizacijskih slučajeva kao što je prenamjena zemljišta Ciglane Nin, prodaja dionica hotela Živogošće i Podgora, pretvorba Osječke pivovare i procjena zemljišta Badela, presudio je Županijski sud u Zagrebu osudivši ga na 11 godina zatvora, a morat će vratiti 250.000 eura i 125 tisuća kuna.
Do pravomoćnosti u zatvoru
Potpredsjednik HFP-a Robert Peša dobio je dvije godine. Igor Petlevski dobio je godinu i deset mjeseci, Asja Piplović godinu i 3 mjeseca, Mladen Jandriček godinu i 3 mjeseca. Juraj Parazajder osuđen je na tri godine zatvora te trogodišnju sigurnosnu mjeru zabrane obavljanja odvjetničkih poslova, također će morati vratiti nezakonito stečenih 128 tisuća kuna.
Matanoviću će se u kaznu uračunati i dvije godine koje je proveo u pritvoru, a pravomoćnost presude jedini će od danas osuđenih dočekati izvan slobode.
Sud je oslobodio višeg savjetnika u Fondu Darka Mrkonjića kao i osječkog poduzetnika i izvanrednog profesora na Ekonomskom fakultetu Mane Medića.
Spektakularna policijska akcija iz lipnja 2007. godine kada su uhitili odgovorne za malverzacije u Hrvatskom fondu za privatizaciju dobila je danas svoj epilog presudom na zagrebačkom Županijskom sudu u postupku koji se vodi pod imenom Veliki Maestro. Najveće "ribe" bile su dva potpredsjednika Fonda za privatizaciju, Josip Matanović i Robert Peša.
Za one koji ne znaju akcija Maestro obuhvatila je ukupno 10 osoba i to potpredsjednike Matanovića i Pešu, šefa Službe prodaje nekretnina HFP-a Igora Petlevskog, višeg savjetnika Službi prodaje nekretnina HFP-a Darka Mrkonjića, zagrebačkog odvjetnika Juraja Parazajdera, odvjetnicu iz Buja Asju Piplović, njenog zagrebačkog suradnika Mladena Jandričeka te osječkog poduzetnika i izvanrednog profesora na tamošnjem Ekonomskom fakultetu Manu Medića. Treba naglasiti kako se na izdvojenom postupku "mali Maestro" sudilo bivšem potpredsjedniku HFP-a Ivanu Gotovcu i poduzetniku Svjetlanu Staniću. Obojica su nepravomoćno oslobođena svih optužbi.
"Pravi krivci još uvijek sjede u Upravnom odboru Fonda"
Početkom ovog tjedna mogle su se čuti i završne riječi obrane u kojem su za sve optužene zatražene oslobađajuće presude. Branitelji prvooptuženih Matanovića i Peše ponovili su u svojoj završnoj riječi kako njihovi branjenici nisu mogli samostalno donositi odluke.
"Cijeli ovaj slučaj je iskonstruiran", naglasili su, koristeći često riječ "obmana" kada bi spomenuli USKOK-ova pouzdanika Joška Kuzmanića. Snime na kojima je vidljivo davanje omotnica nazvali su nezakonitim.
"USKOK nije dokazao ni jedan navod iz optužnice", zaključak je koji se mogao čuti od strane branitelja optuženih dodajući kako zapravo nitko od optuženih nije mogao odlučivati ni o čemu, a oni koji su donosili odluke i danas sjede u Upravnom odboru HFP-a.
S druge strane tužiteljstvo traži primjerene kazne i povrat nezakonito stečene imovine.
JOSIP MATANOVIĆ, kriv je za primanje i davanje mita, zloporabu položaja i ovlasti kao i za nezakonitosti u nekoliko privatizacijskih slučajeva kao što je prenamjena zemljišta Ciglane Nin, prodaja dionica hotela Živogošće i Podgora, pretvorba Osječke pivovare i procjena zemljišta Badela, presudio je Županijski sud u Zagrebu osudivši ga na 11 godina zatvora, a morat će vratiti 250.000 eura i 125 tisuća kuna.
Do pravomoćnosti u zatvoru
Potpredsjednik HFP-a Robert Peša dobio je dvije godine. Igor Petlevski dobio je godinu i deset mjeseci, Asja Piplović godinu i 3 mjeseca, Mladen Jandriček godinu i 3 mjeseca. Juraj Parazajder osuđen je na tri godine zatvora te trogodišnju sigurnosnu mjeru zabrane obavljanja odvjetničkih poslova, također će morati vratiti nezakonito stečenih 128 tisuća kuna.
Matanoviću će se u kaznu uračunati i dvije godine koje je proveo u pritvoru, a pravomoćnost presude jedini će od danas osuđenih dočekati izvan slobode.
Sud je oslobodio višeg savjetnika u Fondu Darka Mrkonjića kao i osječkog poduzetnika i izvanrednog profesora na Ekonomskom fakultetu Mane Medića.
Spektakularna policijska akcija iz lipnja 2007. godine kada su uhitili odgovorne za malverzacije u Hrvatskom fondu za privatizaciju dobila je danas svoj epilog presudom na zagrebačkom Županijskom sudu u postupku koji se vodi pod imenom Veliki Maestro. Najveće "ribe" bile su dva potpredsjednika Fonda za privatizaciju, Josip Matanović i Robert Peša.
Za one koji ne znaju akcija Maestro obuhvatila je ukupno 10 osoba i to potpredsjednike Matanovića i Pešu, šefa Službe prodaje nekretnina HFP-a Igora Petlevskog, višeg savjetnika Službi prodaje nekretnina HFP-a Darka Mrkonjića, zagrebačkog odvjetnika Juraja Parazajdera, odvjetnicu iz Buja Asju Piplović, njenog zagrebačkog suradnika Mladena Jandričeka te osječkog poduzetnika i izvanrednog profesora na tamošnjem Ekonomskom fakultetu Manu Medića. Treba naglasiti kako se na izdvojenom postupku "mali Maestro" sudilo bivšem potpredsjedniku HFP-a Ivanu Gotovcu i poduzetniku Svjetlanu Staniću. Obojica su nepravomoćno oslobođena svih optužbi.
"Pravi krivci još uvijek sjede u Upravnom odboru Fonda"
Početkom ovog tjedna mogle su se čuti i završne riječi obrane u kojem su za sve optužene zatražene oslobađajuće presude. Branitelji prvooptuženih Matanovića i Peše ponovili su u svojoj završnoj riječi kako njihovi branjenici nisu mogli samostalno donositi odluke.
"Cijeli ovaj slučaj je iskonstruiran", naglasili su, koristeći često riječ "obmana" kada bi spomenuli USKOK-ova pouzdanika Joška Kuzmanića. Snime na kojima je vidljivo davanje omotnica nazvali su nezakonitim.
"USKOK nije dokazao ni jedan navod iz optužnice", zaključak je koji se mogao čuti od strane branitelja optuženih dodajući kako zapravo nitko od optuženih nije mogao odlučivati ni o čemu, a oni koji su donosili odluke i danas sjede u Upravnom odboru HFP-a.
S druge strane tužiteljstvo traži primjerene kazne i povrat nezakonito stečene imovine.
-
Abacija
#177 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sa dopustenjem ako smijem da na ovo boldirano dodam prefiks veliko.osa wrote:Mali jastrebe,
ajde ne sramoti se, nitko ne kaže da srbi nisu počinili zločine, dapače ooni su počinili daleko najviše zločina, ali ako pokušavaš pravdati zločine koje su počinili hrvati srpskim zločinima, onda nas izjednačavaš, a ja mislim da mi nismo isti, jer ako smo isti zašto smo uopće i išli u projekt samostalne države, mogli smo i dalje živjeti zajedno. Nadalje kažeš ne sudi se srbima, pa samo upotrijebi osnove matematike i pokušaj izračunati koliko je osuđeno srba a koliko hrvata i sve će ti biti jasno, i da se razumijemo mnogi srbi su osuđeni na temelju klimavih ili nikakvih dokaza, ne zato što nisu počinili zločin već zato što je jako teško nekog osuditi za ratni zločin, pogotovo nakon 15 i više godina, nema materijalnih dokaza, ogroman je protek vremena, svjedoci često nevjerodostojni itd itd. isto važi i za glavaša ja garantiram da nije dirnuo sanadera da mu nikad ne bi bilo suđeno, dakle on s pravom kaže da je njegov proces politički, dokazi su nikakvi, zasnovani samo na izjavama svjedoka, koji znamo mogu i lagati, materijalni tragovi ne postoje, sredstva izvršenja također, dakle u sve i jednoj normalnoj državi sudac bi takvu prijavu zgužvao i bacio u koš za smeće, ali braniti na ovoj razini lika kao što je glavaš, jednog ordiniranog zločinca i lopova je nešto drugo, na taj način ispada da odobravaš ubijanje civila u osijeku ili bilo gdje drugdje, sve s opravdanjem pa to su radili i srbi, da nisi ti jastrebe u stvari srbin, razmišljaš slično.
-
Abacija
#178 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To nije bilo do suda nego do tuzilaca. A istorija ce pokazati zasto je BiH (citaj SDAMaliJastreb wrote:Kazu i da je taj Haski sud presudio da Srbija nije izvrsila agresiju na BiH.nosara wrote:
Kazu da je u hrvatskoj izvrsen zlocin nad srbima i da je hrvatska politika prema BiH bila zlocinacka... U Hagu se krckaju zapovjednici koji su odgovorni za zlocin... Glavne guzonje su pod ledinom, inace bi i oni bili tamo...![]()
Sta nije tacno...?
- nosara
#179 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ups...MaliJastreb wrote:Kazu i da je taj Haski sud presudio da Srbija nije izvrsila agresiju na BiH.nosara wrote:
Kazu da je u hrvatskoj izvrsen zlocin nad srbima i da je hrvatska politika prema BiH bila zlocinacka... U Hagu se krckaju zapovjednici koji su odgovorni za zlocin... Glavne guzonje su pod ledinom, inace bi i oni bili tamo...![]()
Sta nije tacno...?
Meni ne treba Haski sud da bi znao osnovne cinjenice. I ko je poceo rat, zasto, i sta se desilo prije Oluje, sta se desilo Vukovaru, Dubrovniku, sta se desilo sa Hrvatima na prostorima takozvane Krajine. Kome treba, ili je suvise mali pa se i ne sjeca rata, ili je malo blesav.
Kada mi neki Srbin kaze da je u Hrvatskoj izvrsen zlocin nad Srbima, shvatam to kao njegov subjektivizam i u odredjenoj mjeri ga razumijem. Kada mi to kaze neki Bosnjak, mogu se samo nasmijati.
Osa, ti si smijesan karakter. Pretpostavljam da glasujes za Sanadera.
Rat je bio zajednicki ustasko-cetnicki projekat kasapljenja BiH...
To su cinjenice, brale...
- osa
#180 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ako će te to učiniti sretnim, slobodno, čemu ljudima uskraćivati sitna zadovoljstva, pogotovo ako ništa ne koštaju.Abacija wrote:Sa dopustenjem ako smijem da na ovo boldirano dodam prefiks veliko.osa wrote:Mali jastrebe,
ajde ne sramoti se, nitko ne kaže da srbi nisu počinili zločine, dapače ooni su počinili daleko najviše zločina, ali ako pokušavaš pravdati zločine koje su počinili hrvati srpskim zločinima, onda nas izjednačavaš, a ja mislim da mi nismo isti, jer ako smo isti zašto smo uopće i išli u projekt samostalne države, mogli smo i dalje živjeti zajedno. Nadalje kažeš ne sudi se srbima, pa samo upotrijebi osnove matematike i pokušaj izračunati koliko je osuđeno srba a koliko hrvata i sve će ti biti jasno, i da se razumijemo mnogi srbi su osuđeni na temelju klimavih ili nikakvih dokaza, ne zato što nisu počinili zločin već zato što je jako teško nekog osuditi za ratni zločin, pogotovo nakon 15 i više godina, nema materijalnih dokaza, ogroman je protek vremena, svjedoci često nevjerodostojni itd itd. isto važi i za glavaša ja garantiram da nije dirnuo sanadera da mu nikad ne bi bilo suđeno, dakle on s pravom kaže da je njegov proces politički, dokazi su nikakvi, zasnovani samo na izjavama svjedoka, koji znamo mogu i lagati, materijalni tragovi ne postoje, sredstva izvršenja također, dakle u sve i jednoj normalnoj državi sudac bi takvu prijavu zgužvao i bacio u koš za smeće, ali braniti na ovoj razini lika kao što je glavaš, jednog ordiniranog zločinca i lopova je nešto drugo, na taj način ispada da odobravaš ubijanje civila u osijeku ili bilo gdje drugdje, sve s opravdanjem pa to su radili i srbi, da nisi ti jastrebe u stvari srbin, razmišljaš slično.
-
Abacija
#181 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Meni je interesantnije kako je Nikola Spiric dao drzavljanstvo ovom zlocincu. Kako branioc srpstva kao sto je Spiric moze dati drzavljanstvo nekom ko je zlostavljao i ubijao hrvatske Srbe? Cudi me da jos nisu organizovane demonstracije pc-u po tom pitanju, jedno bar 100000 ljudi...mmostar wrote:Kurva o poštenju,vojnik o skraćenju a Hrvati o genocidu
-
mmostar
#182 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kad sud presudi Krstiću 40 godina tad je to uradio "sud" a kad taj isti sud oslobodi Srbiju tad je do tužioca.De nam reci do koga je matere ti, da znamoAbacija wrote:To nije bilo do suda nego do tuzilaca. A istorija ce pokazati zasto je BiH (citaj SDAMaliJastreb wrote:Kazu i da je taj Haski sud presudio da Srbija nije izvrsila agresiju na BiH.nosara wrote:
Sta nije tacno...?) poslala tako losu ekipu u Hag.
-
Abacija
#183 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Razlika je ogromna, jedni (oni veliki) su zaludjeni fasizmom a drugi su ljudi kao i mi ostali.osa wrote:
Ako će te to učiniti sretnim, slobodno, čemu ljudima uskraćivati sitna zadovoljstva, pogotovo ako ništa ne koštaju.
- osa
#184 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Abacija wrote:Razlika je ogromna, jedni (oni veliki) su zaludjeni fasizmom a drugi su ljudi kao i mi ostali.osa wrote:
Ako će te to učiniti sretnim, slobodno, čemu ljudima uskraćivati sitna zadovoljstva, pogotovo ako ništa ne koštaju.
Ne vjerujem ja u veliko srbe, hrvate, bošnjake, takvih bahatih budala nema puno, sranja prave baš ovi normalni, ljudi iz susjedstva
-
Abacija
#185 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa rekao sam ti, u ovom slucaju je do tuzilaca. Da su uradili pravi posao presuda u korist BiH bi bila osigurana.mmostar wrote:Kad sud presudi Krstiću 40 godina tad je to uradio "sud" a kad taj isti sud oslobodi Srbiju tad je do tužioca.De nam reci do koga je matere ti, da znamoAbacija wrote:
To nije bilo do suda nego do tuzilaca. A istorija ce pokazati zasto je BiH (citaj SDA) poslala tako losu ekipu u Hag.
A sto se tice agresije od strane Srbije... Evo ti samo jedan mali primjer - Dokaz o agresiji Srbije na BiH
-
Abacija
#186 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ti normalni ljudi su nahebali kao i mi ostali - Dobrosusjedski odnosi - uspjesne price izmedju naroda u BiHosa wrote:Abacija wrote:Razlika je ogromna, jedni (oni veliki) su zaludjeni fasizmom a drugi su ljudi kao i mi ostali.osa wrote:
Ne vjerujem ja u veliko srbe, hrvate, bošnjake, takvih bahatih budala nema puno, sranja prave baš ovi normalni, ljudi iz susjedstva
-
mmostar
#187 Re: Desavanja u Hrvatskoj
"jak dokaz" nema štaAbacija wrote:Pa rekao sam ti, u ovom slucaju je do tuzilaca. Da su uradili pravi posao presuda u korist BiH bi bila osigurana.mmostar wrote:Kad sud presudi Krstiću 40 godina tad je to uradio "sud" a kad taj isti sud oslobodi Srbiju tad je do tužioca.De nam reci do koga je matere ti, da znamoAbacija wrote:
To nije bilo do suda nego do tuzilaca. A istorija ce pokazati zasto je BiH (citaj SDA) poslala tako losu ekipu u Hag.
A sto se tice agresije od strane Srbije... Evo ti samo jedan mali primjer - Dokaz o agresiji Srbije na BiH
- vaca
#188 Re: Desavanja u Hrvatskoj
"da nisi ti jastrebe u stvari srbin, razmišljaš slično."

-
Abacija
#189 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne odgovori ti @mmostar gore na pitanje o Spiricu. Hoces da ti ponovim?
-
mmostar
#190 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa Špirić bi se jebo za marku a ne šta drugo.Šta te to čudiAbacija wrote:Ne odgovori ti @mmostar gore na pitanje o Spiricu. Hoces da ti ponovim?
-
mmostar
#191 Re: Desavanja u Hrvatskoj
,jaka dijagnozavaca wrote:"da nisi ti jastrebe u stvari srbin, razmišljaš slično."
![]()
![]()
-
Abacija
#192 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne cudi me nego me zabrinjava zasto niko u pc-u ne organizuje kakav protest po ovom pitanju! Zar stanovnistvu u pc-u nije zao hrvatskih Srba za ciju smrt je odgovoran Glavas?!mmostar wrote:Pa Špirić bi se jebo za marku a ne šta drugo.Šta te to čudiAbacija wrote:Ne odgovori ti @mmostar gore na pitanje o Spiricu. Hoces da ti ponovim?

- osa
#193 Re: Desavanja u Hrvatskoj
brz nešto ovaj bih sud.
Glavaš na slobodi?
BiH - Obratite pažnju | Petak, 15 Svibanj 2009
"Izvanraspravno žalbeno vijeće suda BiH u Sarajevu donijelo je odluku o puštanju iz pritvora Branimira Glavaša", doznaje Hrvatska radiotelevizija iz neslužbenih izvora. Glavašev odvjetnik jučer je oko 16 sati podnio žalbu na odluku o ekstradicijskom pritvoru.
Glasnogovornica Suda BiH Manuela Hodžić potvrdila je da su žalbu zaprimili te da će u roku od 24 sata donijeti odluku.
Glavaš na slobodi?
"Izvanraspravno žalbeno vijeće suda BiH u Sarajevu donijelo je odluku o puštanju iz pritvora Branimira Glavaša", doznaje Hrvatska radiotelevizija iz neslužbenih izvora. Glavašev odvjetnik jučer je oko 16 sati podnio žalbu na odluku o ekstradicijskom pritvoru.
Glasnogovornica Suda BiH Manuela Hodžić potvrdila je da su žalbu zaprimili te da će u roku od 24 sata donijeti odluku.
-
mmostar
#194 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Trenutno su zaokupirani "djurdjevdanskim festivalom"Abacija wrote:Ne cudi me nego me zabrinjava zasto niko u pc-u ne organizuje kakav protest po ovom pitanju! Zar stanovnistvu u pc-u nije zao hrvatskih Srba za ciju smrt je odgovoran Glavas?!mmostar wrote:Pa Špirić bi se jebo za marku a ne šta drugo.Šta te to čudiAbacija wrote:Ne odgovori ti @mmostar gore na pitanje o Spiricu. Hoces da ti ponovim?Nece valjda opet glasati za Spirica?!
![]()
-
mmostar
#195 Re: Desavanja u Hrvatskoj
U čemu je problem,ako čovjek ima bh državljanstvo?osa wrote:brz nešto ovaj bih sud.
Glavaš na slobodi?
-
dallton
#196 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ako podnosis zahtjev za drzavljanstvo da bi izbjegao sudjenje za ratne zlocine, e onda nesto nije u dure - eto to je problemmmostar wrote:U čemu je problem,ako čovjek ima bh državljanstvo?osa wrote:brz nešto ovaj bih sud.
Glavaš na slobodi?
- osa
#197 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Državljanstvo se stječe po zakonu, znači onaj tko ispunjava uvjete ima pravo na njega bez obzira na tajming i razlog podnošenja, jer takve stvari zakon uglavnom ne spominje, problem za glavaša bi jedino mogla biti nepotpuna dokumentacija, načuo sam nešto da nije imao ispravnu potvrdu o nekažnjavanju, ako je to istina onda trebaju odgovarati i one odgovorne osobe u bih koje su potpisale pristanak za davanje državljanstva
- osa
#198 Re: Desavanja u Hrvatskoj
lesi, ovaj luka se vraća kući, nema mulja za ulaganje do đedovine, kakva švica.
LUKA RAJIĆ, bivši magnat mliječne industrije u Hrvatskoj, nakon dvije godine izbivanja s hrvatske gospodarske scene i nakon prodaje Dukata francuskom Lactalisu, ponovno se vraća ulaganjima u Hrvatskoj, a ovog puta, njegov ulog ide u farmaceutski biznis.
Već je on sve pripremio, zaposlivši početkom ove godine 15 ljudi u novoosnovanoj tvrtki PharmaS sa sjedištem u Zagrebu te želi ulagati u proizvodnju generičkih lijekova te otvaranje tvornice za te potrebe.
Gordan Radin, direktor tvrtke Lura ulaganja Večernjem listu prenio je Rajićeve riječi te istaknuo kako je Rajić tim ulaganjem održao svoju riječ da će novac od prodaje Dukata dalje ulagati u razvoj domaćeg gospodarstva, iako se preselio u Švicarsku, piše Večernji list.
Radin je dodao kako se Rajić zapravo nikad iz hrvatskog gospodarstva nije ni povukao, jer je bio čitavo vrijeme prisutan kroz Lura ulaganja, a napomenuo je kako je nakon proizvodnje zdrave hrane, proizvodnja lijekova logična u smislu novih ulaganja. Rajić će međutim, ostati živjeti u Švicarskoj, gdje je pokrenuo novi biznis i gdje se preselio još 2003. godine.
Rajić je početkom Domovinskog rata vozio za Dukat, a tijekom pretvorbe 1992. godine kupio je dionice te tvrtke i postao njezinim vlasnikom dvije godine kasnije. Lura grupu osnovao je nakon što je kupio Mljekaru Zadar i Sirelu. prije dvije godine za 280 milijuna eura, Rajić je francuskom Lactalisu prodao Dukat i sve dosad nije imao veća ulaganja u domaćem gospodarstvu.
LUKA RAJIĆ, bivši magnat mliječne industrije u Hrvatskoj, nakon dvije godine izbivanja s hrvatske gospodarske scene i nakon prodaje Dukata francuskom Lactalisu, ponovno se vraća ulaganjima u Hrvatskoj, a ovog puta, njegov ulog ide u farmaceutski biznis.
Već je on sve pripremio, zaposlivši početkom ove godine 15 ljudi u novoosnovanoj tvrtki PharmaS sa sjedištem u Zagrebu te želi ulagati u proizvodnju generičkih lijekova te otvaranje tvornice za te potrebe.
Gordan Radin, direktor tvrtke Lura ulaganja Večernjem listu prenio je Rajićeve riječi te istaknuo kako je Rajić tim ulaganjem održao svoju riječ da će novac od prodaje Dukata dalje ulagati u razvoj domaćeg gospodarstva, iako se preselio u Švicarsku, piše Večernji list.
Radin je dodao kako se Rajić zapravo nikad iz hrvatskog gospodarstva nije ni povukao, jer je bio čitavo vrijeme prisutan kroz Lura ulaganja, a napomenuo je kako je nakon proizvodnje zdrave hrane, proizvodnja lijekova logična u smislu novih ulaganja. Rajić će međutim, ostati živjeti u Švicarskoj, gdje je pokrenuo novi biznis i gdje se preselio još 2003. godine.
Rajić je početkom Domovinskog rata vozio za Dukat, a tijekom pretvorbe 1992. godine kupio je dionice te tvrtke i postao njezinim vlasnikom dvije godine kasnije. Lura grupu osnovao je nakon što je kupio Mljekaru Zadar i Sirelu. prije dvije godine za 280 milijuna eura, Rajić je francuskom Lactalisu prodao Dukat i sve dosad nije imao veća ulaganja u domaćem gospodarstvu.
-
bosna123
#199 Re: Desavanja u Hrvatskoj
@ osa
Je li ovo pise vozio za Dukat, kao bio vozac ili sam pogresno razumjela?
Je li ovo pise vozio za Dukat, kao bio vozac ili sam pogresno razumjela?
-
Liska
#200 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Daltone, u zakonu o drzavljanstu se ni u jednom clanu ne spominje da, ako je netko ratni zlocinac, da nema pravo na drzavljanstvo BiH. Niti je ijedan osudjeni ratni zlocinac iz BiH izgubio drzavljanstvo zbog pocinjenog ratnog zlocina, niti je to mogao, niti je to praksa bilo gdje u svijetu.dallton wrote:ako podnosis zahtjev za drzavljanstvo da bi izbjegao sudjenje za ratne zlocine, e onda nesto nije u dure - eto to je problemmmostar wrote:U čemu je problem,ako čovjek ima bh državljanstvo?osa wrote:brz nešto ovaj bih sud.
Glavaš na slobodi?