Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
seln

#14401 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

Young Erotica wrote:Seln ti si bečlija, gde više volis u labby ili onaj dole hrvatski klubic da izlazis? :D
Kad god cujem juznjacko ime ili govor, odmah bjezim koliko me noge nose.
Sa "jugosima" samo belaj zaradit...
mO k3

#14402 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mO k3 »

seln wrote:
Young Erotica wrote:Seln ti si bečlija, gde više volis u labby ili onaj dole hrvatski klubic da izlazis? :D
tschutschen :mrgreen:
Young Erotica

#14403 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Young Erotica »

seln wrote:
Drug mi je lezao deo robije u Marije hilferstrase, pa sam često dolazio. Super je grad,bas mi se svidja. Samo je koka polu sećer ali ajde, sta da se radi. :mrgreen: :mrgreen:
pirmin

#14404 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pirmin »

mO k3 wrote:tschutschen :mrgreen:
Imas viska jedno t. 8)
mO k3

#14405 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mO k3 »

pirmin wrote:
mO k3 wrote:tschutschen :mrgreen:
Imas viska jedno t. 8)
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#14406 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

Hafis wrote:Inače, kad smo već na priči o turizmu, sjajne vijesti nam dolaze iz susjedne Hrvatske :thumbup:

Interes za putovanjem u Hrvatsku kod turista ne jenjava
Za Njemačku pak, odakle u Hrvatsku dolazi najviše turista, ističu da ove godine bilježi određene promjene na tržištu u odnosu na 2017. jer se destinacije koje su zadnjih par godina imale probleme zbog sigurnosti sada snažno vraćaju na to tržište.
Raspoloženje za putovanja u Hrvatsku u srpnju i kolovozu na većini stranih tržišta je pozitivno, touroperatori su zadovoljni prodajom, te se ne očekuje da će pojačani marketing pa i 'damping' cijene Turske, Tunisa, Egipta i Grčke značajnije utjecati na ljetni turistički promet u Hrvatskoj.

To ističu iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na upit Hine o odazivu stranih tržišta na ljetovanje u Hrvatsku, stagnaciji noćenja u lipnju te o neslužbenim informacijama s 'terena', većinom iz Dalmacije, da u nekim hotelskim kućama i resortima za srpanj i kolovoz bilježe određenu stagnaciju bukinga i prodaje, zbog, kako kažu, dodatnog snižavanja cijena u Turskoj, Tunisu i Egiptu.

"Iako je ovogodišnji lipanj završio s jednako noćenja kao lanjski, turista nam je ipak došlo 4 posto više, i to unatoč održavanju Svjetskog nogometnog prvenstva, tijekom kojeg mnogi Europljani ostaju u svojim zemljama, ili pak u lipnju putuju na utakmice svojih reprezentacija. Dobri predsezonski, pa i takvi lipanjski pokazatelji još su jednom potvrdili da je Hrvatska zanimljiva i nudi različite proizvode koje motiviraju turiste iz cijelog svijeta da dođu", ističe direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

Napominjući kako se u HTZ-u sada pripremaju za posezonske kampanje, te da je dugoročni cilj svih aktivnosti cjelogodišnji turizam u Hrvatskoj, Staničić poručuje da je ipak trenutni cilj prije svega kvalitetno odraditi glavni dio ove turističke godine, a to je ljeto, tijekom kojeg se očekuje maksimalna popunjenost smještajnih kapaciteta i nastavak rasta turističkog prometa. "Poslovni subjekti temeljem vlastitih procjena definiraju poslovnu politiku i cijene, a kako je tržište slobodno i vrlo aktivno, trendovi i uvjeti poslovanja se mogu mijenjati vrlo brzo, te je upravo zbog toga važno kreirati sustav poslovanja koji je prilagodljiv i fleksibilan sukladno novonastalim uvjetima na tržištu", komentira Staničić.

Siguran je, kaže, da su domaći hotelijeri odradili dobre procjene i da će ovaj ljetni dio turističke godine na razini cijele Hrvatske proći unutar očekivanja, uz ostvarenje i zadržavanje dosad zabilježenih pozitivnih trendova. Iznosi i da su povratne informacije koje ima s terena za sada obećavajuće, ali naglašava i da stalno treba pratiti trendove i što radi konkurencija, jer realno je očekivati da će se konkurentne destinacije u nekom trenutku ravnopravno vratiti u tržišnu utakmicu, što ovisi i o povjerenju turista.

S te strane, za pojedine destinacije, poput Egipta i Tunisa, smatra da su još uvijek u početnoj fazi povratka povjerenja turista, te da s plasmanom nižih cijena mogu nešto učiniti, ali će se pritom morati odreći i većeg profita, što dugoročno nije ni održivo ni isplativo.

Touroperateri zadovoljni prodajom

Temeljem informacija iz predstavništava HTZ-a u inozemstvu o bukingu i prodaji za Hrvatsku u dva ljetna mjeseca, iz Glavnog ureda HTZ-a ističu da ni s jednog tržišta ne dolaze informacije o nekim 'potresima' kod touroperatora za Hrvatsku, nego upravo suprotno - većina je zadovoljna prodajom. Nešto specifičnija situacija je trenutno u Rusiji, odakle će se zbog SP-a u nogometu do 15. srpnja općenito manje putovati u inozemstvo, no Hrvatska s tog tržišta ipak ove godine očekuje porast dolazaka turista u odnosu na prošlu godinu. "Dok god ruska reprezentacija igra na SP-u, putovanja iz Rusije su u statusu mirovanja, jer sve državne službe, policija, vojska, državni činovnici, čistoća, prijevoz i dr. rade stalno i neće nitko na godišnje dok SP ne završi. No, touroperatori su uvjereni da će se nakon 15. srpnja promet intenzivirati", prenose iz Glavnog ureda informacije s tog tržišta.

Za Njemačku pak, odakle u Hrvatsku dolazi najviše turista, ističu da ove godine bilježi određene promjene na tržištu u odnosu na 2017. jer se destinacije koje su zadnjih par godina imale probleme zbog sigurnosti sada snažno vraćaju na to tržište. "Ove godine Turska, Tunis i Egipat bilježe povećanje bukinga u Njemačkoj, dok destinacije kao Španjolska, Portugal i Italija bilježe lagane padove. Od destinacija koje su u prošlim godinama rasle, samo su Grčka i Hrvatska u pozitivnom trendu u odnosu na lani, a najviše dolazaka se očekuje upravo u srpnju i kolovozu, čemu 'pogoduje' i raspored školskih praznika po njemačkim pokrajinama u srpnju", kažu iz HTZ-a.

U Italiji, poznatoj po tome da se njezini građani odlučuju za godišnji odmor u zadnji čas, također postoji povećan interes za putovanja u Hrvatsku, pogotovo mladih na ljetne festivale, dok je u Poljskoj, s koje hrvatski turizam zadnjih par godina, pa i u prvom dijelu ove, bilježi dvoznamenkaste poraste, raspoloženje za putovanjima u Hrvatsku dobro. "Hrvatska je jedna od omiljenih destinacija za Poljake, no svakako treba uzeti u obzir da se na to tržište vraćaju Tunis, Egipat i Turska, a ozbiljno raste i Albanija. Ipak, kako Poljaci u Hrvatsku većinom dolaze u vlastitom aranžmanu, a manje preko touroperatora, tek će se vidjeti hoće li se porast iz prvog dijela ove godine zadržati i dalje", dodaju iz Glavnog ureda HTZ-a.

U Švedskoj je, prema informacijama od touroperatora, buking za Hrvatsku, kada se gleda postotak prodaje ukupnog kapaciteta, na razini konkurentskih zemalja, a ono što ove godine muči njihove touroperatore je iznadprosječno lijepo i toplo vrijeme u Skandinaviji koje negativno utječe na potražnju za ljetnim inozemnim paket aranžmanima te stoga touroperatori nude velike popuste kako bi popunili zrakoplove.

Za mađarske turiste Hrvatska će i ove godine biti najvažnija inozemna destinacija, zanimanje za putovanje u Hrvatsku za sada ne slabe, no postoje strahovi kako bi, zbog značajne promjene tečaja nacionalne valute forinte, mogla poskupjeti inozemna putovanja, iako u toj zemlji bolji životni standard omogućuje putovanje u inozemstvo i onim građanima koji to prije nisu mogli.

Pozitivni trendovi prodaje su i u Slovačkoj, a trenutno najbolji pokazatelji, prema informacijama s tih tržišta, stižu iz UK i Francuske, gdje se bilježi veći porast bukinga za ljeto, uz poruku da jačanje Tunisa, Maroka, Egipta i Turske neće uzdrmati poziciju Hrvatske, s obzirom na vrlo dobar turistički image koji ima na tim tržištima. "Prema podacima Udruženja francuskih turističkih agencija Les Entreprises du voyage, Hrvatska se prvi put ove godine uz Španjolsku, Grčku, Italiju, Tunis, Portugal, Maroko, Veliku Britaniju, Tursku i Njemačku, svrstala na ljestvicu najpopularnijih destinacija te bilježi porast prodaje od 11 posto u odnosu na prošlu godinu. Tome pridonosi i bolja zračna povezanost s Hrvatskom", zaključuju iz Glavnog ureda HTZ-a.

a sad je ipak susjedna??
kakavdanakneiskustvu

#14407 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

Bloo wrote:
mO k3 wrote:@nivak nisu svi Hrvati ustaše , ali sve ustaše su Hrvati i prestani vise pravdati ustaštvo
Ne zaboravimo i Mustafu Busuladžića...
pa zar nije on cak i antifasista bio?
zilog

#14408 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zilog »

Cestitam komsijama plasman u finale SP.
Pokazali su karakter. :thumbup:
Šunj

#14409 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Šunj »

zilog wrote:Cestitam komsijama plasman u finale SP.
Pokazali su karakter. :thumbup:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/slaveci ... /180712023

SRAMOTNI POVICI
Slaveći pobjedu Hrvatske na ulicama Mostara dječak uzvikivao "Nož, žica, Srebrenica"
https://www.dailymotion.com/video/x6oda3j
pogledajte video do kraja
¤ jelena ¤

#14410 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ¤ jelena ¤ »

Taj nije komšija, nego ukućanin...
General War

#14411 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

Sergej Trifunoovic :thumbup:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#14412 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

General War wrote:Sergej Trifunoovic :thumbup:
Ko fol intelektualac a nasjeda na provokacije . Hrvati sve to rade da Srbi pate a ovi misle da ih mrze :mrgreen: .
General War

#14413 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

Bobi wrote:
General War wrote:Sergej Trifunoovic :thumbup:
Ko fol intelektualac a nasjeda na provokacije . Hrvati sve to rade da Srbi pate a ovi misle da ih mrze :mrgreen: .
Ja ba, eno i po hercegovini se zajebavaju...a bosnje pate a ko fol intelektualci :zzzz:
zilog

#14414 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zilog »

¤ jelena ¤ wrote:Taj nije komšija, nego ukućanin...
:roll:
Sa ovakvim ponasanjem, prije bih rekao da su podstanari...
¤ jelena ¤

#14415 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ¤ jelena ¤ »

Moreimse... kuća zapuštena, a od savjesnog domaćina ni traga ni glasa.
Banksy

#14416 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Priča o hrvatskom nogometnom uspjehu je vrlo široka i duboka priča i svašta bi se iz nje moglo čuti i naučiti, ali ne vjerujem da će se neko nešto posebno na to osvrtati, pa nije loše ubaciti i poneki tekst koji se dotiče i razloga tog uspjeha.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sto ... 10609.aspx

https://www.index.hr/sport/clanak/ivica ... 10840.aspx
Banksy

#14417 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Iako bi neostvareni papčići huškači, na svim stranama, ponovo rado vidjeli zlo i belaj, normalan i pristojan svijet i dalje pokazuje pažnju i saosjećanje za svaku nevinu žrtvu, na bilo kojoj strani i ma ona čija bila.
I ove godine svi veći gradovi u Hrvatskoj su obilježili dan sjećanja na Srebrenicu, iako je to za njih bio skoro neradni dan u iščekivanju velikog veselja koje ih je čekalo u utakmici s Engleskom. Hvala im.

TUŽNA OBLJETNICA Dubrovnik se danas prisjeća žrtava Srebrenice

Bijele ruže ispuštene su u more u znak sjećanja na žrtve

Dubrovnik se danas prisjeća žrtava Srebrenice. I ove godine organiziran je mimohod sjećanja u kojem su sudjelovali predstavnici lokalne samouprave.

U organizaciji gradskog i županijskog vijeća bošnjačke nacionalne manjine održan je mimohod sjećanja na žrtve srebrenice.

Mimohod je krenuo od Onofrijeve fontane, a završio je u gradskom portu gdje su u znak sjećanja u more ispuštene bijele ruže.

Image

U Splitu mimohod "Ne zaboravi Srebrenicu"

Tradicionalnim mimohodom 8372 gradskim ulicama Split je u utorak obilježio 23. godišnjicu genocida koji su u Srebrenici počinile srpske postrojbe kojima je zapovijedao ratni zločinac Ratko Mladić.
Sudionici mimohoda, kojima su se u jednom trenutku pridružili i švedski turisti, u povorci su prošli od Narodnog trga do Marmontove ulice te Ulicom kralja Tomislava i Hrvojevom sve do Rive, gdje su u more spustili 23 crvene ruže.

Image

I Osijek je uz Srebrenicu: Sinoć zapaljene 8372 svijeće

Image

Zagreb - Srebrenica, 19 dana hoda za žrtve genocida

Zagreb svjetlosnom projekcijom odao počast žrtvama srebreničkog genocida

Image
sekerbay

#14418 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sekerbay »

Svi smo mi slični, slična vnago. Mislim na te grupe koje prave sranja.
Sjećam se da je i kod nas bilo onih koji su ismijavali i provocirali časne sestre, vrijeđali fratre i sl.
Kod hrvata je to malo gore(vidi: široki, čapljina...), a kod srba vrlo loše.
Mislim da možemo sa hrvatima koji su sušta suprotnost od srba.
Imam osjećaj da su ove reakcije više zbog osjećaja "nepravde koja im se čini " ustvari lafine koju su popušili od hdz-a.
Da sutra srbi pokušaju da ponove ono što su činili, mislim da bi hrvati stali na branik domovine.
OK, osjećaj može i da prevari, ali ga trenutno imam jbg.

Usput, ako ima hrvata, čestitam im historijski uspjeh na SP-u. Nevjerovatno. Što se mene tiče, modrić je najbolji box to box igrač na svijetu. Nevjerovatan veznjak.
BezDlakeNaTastaturi

#14419 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by BezDlakeNaTastaturi »

sekerbay wrote:Svi smo mi slični, slična vnago. Mislim na te grupe koje prave sranja.
Sjećam se da je i kod nas bilo onih koji su ismijavali i provocirali časne sestre, vrijeđali fratre i sl.
Imam osjećaj da su ove reakcije više zbog osjećaja "nepravde koja im se čini " ustvari lafine koju su popušili od hdz-a.
Da sutra srbi pokušaju da ponove ono što su činili, mislim da bi hrvati stali na branik domovine.

Usput, ako ima hrvata, čestitam im historijski uspjeh na SP-u. Nevjerovatno. Što se mene tiče, modrić je najbolji box to box igrač na svijetu. Nevjerovatan veznjak.
Hrvati igraju toplo-hladno. Jedina njihova politička stranka koja deklarativno ne bi imala ništa protiv cjelovite bosne je pravaška stranka HSP i HSP1861. Obje stranke su na prošlim izborima dobile oko 3000 glasova zajedno i nemaju niti jedno saborsko mjesto. Sve druge stranke mogu se svesti pod Tuđmanovu politiku, a to je politika podjela Bosne i saradnja sa Srbima.
General War

#14420 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

Banksy wrote:Iako bi neostvareni papčići huškači, na svim stranama, ponovo rado vidjeli zlo i belaj, normalan i pristojan svijet i dalje pokazuje pažnju i saosjećanje za svaku nevinu žrtvu, na bilo kojoj strani i ma ona čija bila.
I ove godine svi veći gradovi u Hrvatskoj su obilježili dan sjećanja na Srebrenicu, iako je to za njih bio skoro neradni dan u iščekivanju velikog veselja koje ih je čekalo u utakmici s Engleskom. Hvala im.

TUŽNA OBLJETNICA Dubrovnik se danas prisjeća žrtava Srebrenice

Bijele ruže ispuštene su u more u znak sjećanja na žrtve

Dubrovnik se danas prisjeća žrtava Srebrenice. I ove godine organiziran je mimohod sjećanja u kojem su sudjelovali predstavnici lokalne samouprave.

U organizaciji gradskog i županijskog vijeća bošnjačke nacionalne manjine održan je mimohod sjećanja na žrtve srebrenice.

Mimohod je krenuo od Onofrijeve fontane, a završio je u gradskom portu gdje su u znak sjećanja u more ispuštene bijele ruže.

Image

U Splitu mimohod "Ne zaboravi Srebrenicu"

Tradicionalnim mimohodom 8372 gradskim ulicama Split je u utorak obilježio 23. godišnjicu genocida koji su u Srebrenici počinile srpske postrojbe kojima je zapovijedao ratni zločinac Ratko Mladić.
Sudionici mimohoda, kojima su se u jednom trenutku pridružili i švedski turisti, u povorci su prošli od Narodnog trga do Marmontove ulice te Ulicom kralja Tomislava i Hrvojevom sve do Rive, gdje su u more spustili 23 crvene ruže.

Image

I Osijek je uz Srebrenicu: Sinoć zapaljene 8372 svijeće

Image

Zagreb - Srebrenica, 19 dana hoda za žrtve genocida

Zagreb svjetlosnom projekcijom odao počast žrtvama srebreničkog genocida

Image
Lako je osudjivati tudje zlocine i zlocine zajednickog neprijatelja, kad vidim osudu UZPa i agresije onda cemo neku pouku izvlaciti ko je normalan a ko nije.
A i ti i ja znamo sta je ovdje jeftin politicki poen.
General War

#14421 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

sekerbay wrote:Svi smo mi slični, slična vnago. Mislim na te grupe koje prave sranja.

Po cemu su hrvati susta suprotnost?
Stokholmski sindrom se bas oslikava u tvom postu.
sekerbay

#14422 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sekerbay »

Dobro, imate pravo na mišljenje baš ko i ja na svoje.
Ovaj gest u vezi srebrenice je uistinu hvale vrijedan.
Koliko bi nas ustalo da šeta za vukovar :wink:

Svugdje ima svašta, dobrog i lošeg. Ne valja ako to zlo ispliva ili preuzme.
Čak i kriminalčima čović, kad govori o bosni, govori o međunarodno priznatoj i u tim granicama.
BezDlakeNaTastaturi

#14423 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by BezDlakeNaTastaturi »

sekerbay wrote:Dobro, imate pravo na mišljenje baš ko i ja na svoje.

Čak i kriminalčima čović, kad govori o bosni, govori o međunarodno priznatoj i u tim granicama.
Neka oni vrate nama našu otetu imovinu, neka ne koriste naše resurse, neka ne lobiraju protiv nas u EU i ne nazivaju Bosnu islamskom državom, i ne moraju praviti nikakve projekcije na fontanama. Jako su antibosanski nastrojeni, a stvarne posljedice njihove (Tuđmanove) politike vidimo po Hercegovini. Djeca im slave tuđi genocid i zaziru od Bosne, Bosanaca, najviše Bošnjaka muslimana. Ne moraju nam pomagati, ali neka nam ne odmažu. Mislim da je Bošnjacima jasno da su Hrvati trenutno opasniji po državu Bosnu od Srba, zvuči smiješno, ali smatram da su SDS-ovci, ljudi odgovorni za rat i genocid, konstruktivniji partner nego što je HDZ i sve stranke koje se druže u HNS-u.
General War

#14424 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

sekerbay wrote:Dobro, imate pravo na mišljenje baš ko i ja na svoje.

Pa ni oni ne setaju za mostar a do temelja ga srusili.
Banksy

#14425 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

sekerbay wrote: Svi smo mi slični, slična vnago. Mislim na te grupe koje prave sranja.
Tako nekako. Sve je lako mjerljivo rezultatima izbora u susjednim državama. Hrvatsko društvo je duboko podijeljeno na dva otprilike jednaka dijela, s tim da je ovo mračno, koje je trenutno na vlasti, vrlo, vrlo bučno i agresivno pa se pogrešno stječe dojam da je cijelo takvo.
U Srbiji je u pitanju kontinuitet Slobine politike devedesetih koju skoro stoprocentno podržava cijelo društvo, s tek par iznimki. Žene u crnom, prije svih, kojima zaista treba odati priznanje za hrabrost i spremnost da se, čak i u takvoj Srbiji, naglas kaže istina. I ovog 11. 7. su bile u Potočarima.
Post Reply