Dešavanja u EU

Post Reply
Hakiz

#301 Re: Dešavanja u EU

Post by Hakiz »

melac wrote: 17/06/2024 22:56
Hakiz wrote: 17/06/2024 22:54
melac wrote: 17/06/2024 22:51

A sta je bolje za narod? Jedan sistem ili drugi?
Eto, to je to nametanje
Sta je bolje po tebi, globalizam ili regionalne sile koje su poklopile komsije i napravile od njih vazale?
Nema po meni. Ne mogu ja iz Evrope reći šta je bolje nekome u Aziji, Africi itd. Neka oni sami sebi to sređuju. Nemamo isti odnos prema životu, smrti, slobodi, časti, mjestu u društvu, svrsi postojanja itd. Ne smijem im ja nametati svoje, zapadnjačke, evropske, balkanske stavove o tim stvarima. Ako se njihov sistem vrijednosti razlikuje od mog, to je njihovo pravo. Bez obzira što se meni ne sviđa.

Ima to nametanje ime. Kolonijalizam.
melac

#302 Re: Dešavanja u EU

Post by melac »

Hakiz wrote: 17/06/2024 23:00
melac wrote: 17/06/2024 22:56
Hakiz wrote: 17/06/2024 22:54

Eto, to je to nametanje
Sta je bolje po tebi, globalizam ili regionalne sile koje su poklopile komsije i napravile od njih vazale?
Nema po meni. Ne mogu ja iz Evrope reći šta je bolje nekome u Aziji, Africi itd. Neka oni sami sebi to sređuju. Nemamo isti odnos prema životu, smrti, slobodi, časti, mjestu u društvu, svrsi postojanja itd. Ne smijem im ja nametati svoje, zapadnjsčje, evropske, balkanske stavove o tim stvarima. Ako se njihov sistem vrijednosti razlikuje od mog, to je njihovo pravo. Bez obzira što se meni ne sviđa.
Cekaj ti se slozi sa lazovom koji iznosi stav da je greska "zapada" sto vjeruje da je njegov sistem vrijednosti bolje od drugih i da taj neki lik se zalaze za regionalne sile koje ce projicirati svoje interese regionalno, poklopiti lokalne narode i drzave, uvesti im svoj sistem vrijednosti, poslije i jezik itd bez da se ikoga ista pita - to je ovaj Grossraumsordnung? To je valjda da ce ljudi regionalno/kontinentalno imati jednu silu max 2 sile koje ce uvesti red ostalima po svojoj slici i prilici. Znaci opet ih se ne pita kako bi oni i sta bi oni. Zato te ne kontam sta zelis reci da je to bolje i da se slazes sa postom od lazova i stavom od ovog nekog adolfovca.
Čitalac

#303 Re: Dešavanja u EU

Post by Čitalac »

Do 17 sati, u prvom krugu parlamentarnih izbora u Francuskoj glasalo je 59,4 % birača, iliti 20 % više nego 2022. godine.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#304 Re: Dešavanja u EU

Post by sime_cipol »

Nesto mislim da su se glasaci prepali desničara i zato ovakav izlazak na izbore.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#305 Re: Dešavanja u EU

Post by Truba »

mladi simpatizer propale države u siriji i iraku zbouo svećenika

https://www.nedjelja.ba/hr/kriznim-pute ... zave/33956

Napad se dogodio kod ulaza u vojarnu Renmore u irskom gradu Galwayu. U tom trenutku vlč. Murphy se vozio u svome automobilu koji je zaustavio kada je tinejdžer prišao vozilu i, pretpostavlja se, spustio prozor. Vozilo nije imalo vojne oznake, a 52-godišnji svećenik je nosio civilnu odjeću. Napadač, koji je identificiran kao 16-godišnji irski državljanin iz područja Galwaya, potom je vojnoga kapelana počeo ubadati prethodno skrivenim nožem.
Truba

#306 Re: Dešavanja u EU

Post by Truba »

ulazak-u-eu-ce-se-naplacivati-od-svibnja-2025-ulazak-u-schengenski-prostor-placat-ce-se-7-eura

https://tomislavcity.com/ulazak-u-eu-ce ... -se-7-eura

opet šuplja sa 7 eura plaćanje ulaska u eu
MinistarKulture

#307 Re: Dešavanja u EU

Post by MinistarKulture »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ovo-su- ... /240823040

Nas ce peglati sa otiscima prstiju i skeniranjem lica, a migranti ulaze kako im je qurcu cejf.
Truba

#308 Re: Dešavanja u EU

Post by Truba »

nemoj tako ispast ćeš rasista
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#309 Re: Dešavanja u EU

Post by _BataZiv_0809 »

MinistarKulture wrote: 23/08/2024 10:29 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ovo-su- ... /240823040

Nas ce peglati sa otiscima prstiju i skeniranjem lica, a migranti ulaze kako im je qurcu cejf.
Bukvalno
sime_cipol

#310 Re: Dešavanja u EU

Post by sime_cipol »

Sta je sa EU drzavljanima koji stalno zive u BiH?
Pitam za ukucane :D
JohnnyS

#311 Re: Dešavanja u EU

Post by JohnnyS »

Nita
sagosen

#312 Re: Dešavanja u EU

Post by sagosen »

I trebaju. Beskicmenjacke vlasti u ovim drzavicama na ZB dok ne udare reciprocitet, i treba EU prvo da trazi da se skinemo goli pa onda da udjemo na granici. Budalastina teska, dopustio si im jos prije 10 godina da mogu ulaziti da ličnom kartom (ne razumijem kakav je to uopste sporazum da oni mogu sa LK, a tebi treba pasos??), dok tebi broje one pečate da nisi slučajno koji dan prekoračio.

Kurvinska politika EU koja ti nece ni roming ukinuti, tako neke nesustinske stvari koje bi svima olaksale, a jos ce ti sad traziti da im platis da predjes granicu.Pa kae EU integracije, sto nas ne integrisase negdje za ovih 30 godina? Ko da par miliona iz BiH predstavlja neku opasnost po granice EU.. dok ti ovamo brodovima svaki dan stize na hiljade migranata bez ikakvih papira..Proputovao sam taj istocni dio EU, Grcku, Kipar, i mogu reci da je Bosna mila majka za ono sto sam vidio po bugarskim i grckim vrletima. Pa i taj Kipar, de facto ne funkcionalna drzava, granica po sred teritorije, dvije fudbalske lige, itd. Pa eto i njega su primili, kao sto i treba, jer EU je i mirovni projekat. Dok siljis q na ovo malo u ZB sta ti je ostalo drzava, cekaju ljudi po 6-7 sati na granicama, slika i prilika integracije
Novak20

#313 Re: Dešavanja u EU

Post by Novak20 »

sagosen wrote: 23/08/2024 14:56 I trebaju. Beskicmenjacke vlasti u ovim drzavicama na ZB dok ne udare reciprocitet, i treba EU prvo da trazi da se skinemo goli pa onda da udjemo na granici. Budalastina teska, dopustio si im jos prije 10 godina da mogu ulaziti da ličnom kartom (ne razumijem kakav je to uopste sporazum da oni mogu sa LK, a tebi treba pasos??), dok tebi broje one pečate da nisi slučajno koji dan prekoračio.

Kurvinska politika EU koja ti nece ni roming ukinuti, tako neke nesustinske stvari koje bi svima olaksale, a jos ce ti sad traziti da im platis da predjes granicu.Pa kae EU integracije, sto nas ne integrisase negdje za ovih 30 godina? Ko da par miliona iz BiH predstavlja neku opasnost po granice EU.. dok ti ovamo brodovima svaki dan stize na hiljade migranata bez ikakvih papira..Proputovao sam taj istocni dio EU, Grcku, Kipar, i mogu reci da je Bosna mila majka za ono sto sam vidio po bugarskim i grckim vrletima. Pa i taj Kipar, de facto ne funkcionalna drzava, granica po sred teritorije, dvije fudbalske lige, itd. Pa eto i njega su primili, kao sto i treba, jer EU je i mirovni projekat. Dok siljis q na ovo malo u ZB sta ti je ostalo drzava, cekaju ljudi po 6-7 sati na granicama, slika i prilika integracije
Ne ljutim se na EU. Ljutim se na "naše" političare koji ne žele riskirati svoj povlašteni status na granici.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#314 Re: Dešavanja u EU

Post by mk ultra »

a kako će ovo skenirati, kad ulazim kolima? :-)
i koju destinaciju da stavim u ETIAS obrascu ako svaki put putujem na drugu destinaciju
swanfilter

#315 Re: Dešavanja u EU

Post by swanfilter »

Nije ovo ni lose ako ce funkcionisati. U pola drzava EU ti zabranjen ulaz, a ti stalno tamo-vamo. I stalno problemi. Hrpu ih takvih poznajem ...
Truba

#316 Re: Dešavanja u EU

Post by Truba »

Ma ja mislim da ce ovo opet odgodoti

Ideja je to dobra ali nemoj brate nama
Bangladesanima njih ima 200 milijuna
Haris.ba

#317 Re: Dešavanja u EU

Post by Haris.ba »

mk ultra wrote: 23/08/2024 15:20 a kako će ovo skenirati, kad ulazim kolima? :-)
i koju destinaciju da stavim u ETIAS obrascu ako svaki put putujem na drugu destinaciju
Izadjes iz kola i skeniras. Ima jos nepoznanica. Vidim nasi govore imamo dokumenta gdje je sve to spremljeno, ali ja koliko sam skontao to vise nije bitno, vec moras im dati prste i slikati se pa kad udjes u sistem, valjda to vrijedi 3 godine.
Ne znam samo da li to znaci da ces se skenirati svake 3 godine, ili bas svaki put kad predjes granicu.

Da nismo kokuzi ko sto jesmo, ja bih odmah retorziju spucao.
ETIAS travel authorisation is an entry requirement for visa-exempt nationals travelling to any of these 30 European countries. It is linked to a traveller’s passport. It is valid for up to three years or until the passport expires, whichever comes first. If you get a new passport, you need to get a new ETIAS travel authorisation.

With a valid ETIAS travel authorisation, you can enter the territory of these European countries as often as you want for short-term stays - normally for up to 90 days in any 180-day period. However, it does not guarantee entry. When you arrive, a border guard will ask to see your passport and other documents and verify that you meet the entry conditions.
On arrival at the border
As your ETIAS travel authorisation is linked to your travel document, make sure to carry the same document which you used in your ETIAS application. Otherwise, you will not be allowed to board your flight, bus or ship, or to enter any of the European countries requiring ETIAS.

Having a valid ETIAS travel authorisation does not guarantee an automatic right of entry. When you arrive at the border, border guards will verify that you meet the entry conditions. Those travellers who do not meet the entry conditions will be refused entry.
P.S.
Ja nigdje ne nadjoh o skeniranju otisaka i slikanju.
tramvajtrojka

#318 Re: Dešavanja u EU

Post by tramvajtrojka »

Ja ovih napada po njemačkoj od strane akademika sa nozevima :-) :-) , nijemci su jos i saburli kakve su bande naprimali u drzavu
sime_cipol

#319 Re: Dešavanja u EU

Post by sime_cipol »

Pusteni ko sa lanca, ne rade nista, socijala, malo se droga vrti, dosadno im i onda puknu. Da hoce da rade, Da ga je zaposlilo u neku fabriku, ne bi imao vremena o glupostima razmisljati.
Truba

#320 Re: Dešavanja u EU

Post by Truba »

cuko ih doveo do sirijca
150 metara u šelteru dalje od napada živi
tuga

primiš ugostiš daš mu krov nad glavom posaao ili doskolovavanje
i ono ubije 3 starih ljudi koji su se dosli razveselit pred penziju

a fino su ljudi govorili ne primajte
BiBi911

#321 Re: Dešavanja u EU

Post by BiBi911 »

sime_cipol wrote: 24/08/2024 10:31 Pusteni ko sa lanca, ne rade nista, socijala, malo se droga vrti, dosadno im i onda puknu. Da hoce da rade, Da ga je zaposlilo u neku fabriku, ne bi imao vremena o glupostima razmisljati.
Gdje ces tako reci pa ti si pravi islamofob. Oj pa ti su nesto najbolje sto je moglo da se desi Evropi. Oni ce da obogate drustvo
Cherry-Cherry

#322 Re: Dešavanja u EU

Post by Cherry-Cherry »

Toliko ih je došlo, da je sada nemoguće riješiti ih se.
Truba

#323 Re: Dešavanja u EU

Post by Truba »

nemojte podcjenjivati njemački um
samo je potrebna politička volja i potpisan dokument o readmisiji s doticnim zemljama
a te ce zemlje to potpisati zarad humanitarne pomoci koja im se ionako salje
Hendrix

#324 Re: Dešavanja u EU

Post by Hendrix »

Truba wrote: 24/08/2024 22:23 cuko ih doveo do sirijca
150 metara u šelteru dalje od napada živi
tuga

primiš ugostiš daš mu krov nad glavom posaao ili doskolovavanje
i ono ubije 3 starih ljudi koji su se dosli razveselit pred penziju

a fino su ljudi govorili ne primajte
Ja mladost proveo zatvoren u Bosni jer nisam imao para da dokazem da samo idem na jebeni koncert u EU a ne da radim ilegalno.

Ovi supci ulaze kako hoce i jos namecu svoje neke ideje i kulturu. Mi smo sprijecili ubistvo u lokalnom Bingu prije par godina. Ovi se majmuni posvadjali lik uzeo kamen velicine lubenice da lika u glavu udari mi se umijesali jebote ubice covjeka. Zivotinje. Poslije ih vidim pushe cigare i traze pare kao da se nista nije desilo.
Truba

#325 Re: Dešavanja u EU

Post by Truba »

Ja bio izbjeglica
Radius kretanja 7 km koliko mogu pjehe i nazad
Post Reply