DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
-
sumirprimus
#877 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
bjez ba jofla,tezak si ko crni kamen...
covjek gazi vlastiti narod,zapad ga trpi zbog 1,5 mil.barela dnevno,i to je to...politika interesa
covjek gazi vlastiti narod,zapad ga trpi zbog 1,5 mil.barela dnevno,i to je to...politika interesa
- kritichar
#878 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Mladen MarićKad Gadaffija jednom ne bude........
-
seldzuk
#879 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Svjedočenje bivše Gadfijeve tjelohraniteljke :
http://--- NO LINKS ---/index.php/vije ... niteljice/
http://--- NO LINKS ---/index.php/vije ... niteljice/
Last edited by seldzuk on 11/03/2011 15:40, edited 1 time in total.
- nosara
#880 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Jel' ih pukovnik samljeo konacno...?
-
michio
#881 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Il' pukovnik il' pokojnik. A prije ce biti pokojnik.
Eto Hanibala u Mostar
Eto Hanibala u Mostar
- serafim 1
#882 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Pratim sta se tamo desava i sva ta desavanja su mi jadna .Morbidno receno lice na koridu. Citav Svijet je u poziciji publike u areni ,USA je toreador ,a Gadafi je ostarjeli bik .Samo sto u ovom slucaju (bas kao i u nasem) imamo i ovce (libijce)...
Ja navijam (makar toliko
) za matorog bika...
Ja navijam (makar toliko
- jeza u ledja
#883 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Cuj "udri Gadafi, ne zali"?!?jOFLA wrote:Udri Gadafi, ne žali !
Kako te bolan nije sramota?
-
firefox_
#884 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Upozoronje na potencijalno uznemirijući sadržaj - kamerman na kraju biva pogodjen.
- serafim 1
#887 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
firefox_ wrote:Upozoronje na potencijalno uznemirijući sadržaj - kamerman na kraju biva pogodjen.
Isti narod..
USA i Zapad cekaju da se dobro iskrve ,pa da ulete potpuno...
- jeza u ledja
#888 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Cega da te bude stid? Tvog bezobrazluka eto cega. Cuj udri Gadafi????jOFLA wrote:jeza u ledja wrote:Cuj "udri Gadafi, ne zali"?!?jOFLA wrote:Udri Gadafi, ne žali !
Kako te bolan nije sramota?
Čega ba da me bude stid ? Nije me bilo stid osuđivati secesiju u Gornjoj Maoči koji su htjeli nešto sebi vjerujući to je za njih bolje, niti Babinu secesiju, pa ni ovu u Libiji. Ne da me nije stid, nego naprijed Gadafi zgazi bandu sjeme im se zatrlo.
O kakvoj secesiji pricas? Gdje ti ondje vidis secesioniste? A i da su u pitanju secesionisti, sta tebe zaboli kurac da li se njima izdvaja iz zemlje ili ne? Ako su protiv vlasti, ne znaci da ih treba pobiti. Nisu pobunjenici isli po kucama pa klali ljude, nisu pljackali banke, samoubijali se po pijacama, nisu do zuba naoruzani pa bombardovali po Tripoliju.
Gadaffi 40 i kusur godina vlada tom zemljom i ti ljude koji su se pobunili protiv toga poredis sa Abdicem?? Pa jesi li ti pri sebi uopste? Ako ces s kim porediti pobunjenike , mozes ih porediti sa Bosnom 92-e ili sa Kosovom. Milosevic je taj koji je prkosio Zapadu, a nama su slali telegrame podrske, Christian Amanpour plakala na CiEnEn, snimani ljudi u patikama s papovkama kako pucaju na tenkove, itd. Tada je isto tako neki nadrkani pametnjakovic negdje u Tunguziji pricao i o Milosevicu - "udri Slobo, pobij gamad!! sto se bune kad im je bilo fino u Jugoslaviji??" i slicno.
I sta se uopste Libija toliko tebe tice da izjavljujes "udri Gadaffi, sjeme im se zatrlo"??? Hajd razumijem da je neko neutralan, ili da ga boli neka stvar, ili da navija za nekog pa nek je to i Gadaffi, ali ne na ovakav ogavan nacin. Cuj sjeme im se zatrlo??? Kome bolan da se sjeme zatre? Jesu tebi dosli kuci pa ti nekog dirali?? Jesu li ubijali neduzne ljude na ulici?? Je li ti iz dzepa neko nesto odbija???
Fuj kakvih ljudi ima!
Cuj cega da te bude stid??? Ako nista treba te biti stid svoje gluposti.
- Erzsebet
#889 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Glupo je porediti sve ove primjere koje ste naveli, ali nama JESTE bilo dobro u Jugoslaviji, i možda bi nam bilo bolje da se nismo (odmah) izdvajali, možda bi nas više ostalo živih. I Estonija je danas sjajna zemlja, sa 90% informatički pismenog stanovništva, ali da im je palo na pamet da se odvajaju 70ih godina, bili bi sravljeni sa zemljom.jeza u ledja wrote:
Cega da te bude stid? Tvog bezobrazluka eto cega. Cuj udri Gadafi????
O kakvoj secesiji pricas? Gdje ti ondje vidis secesioniste? A i da su u pitanju secesionisti, sta tebe zaboli kurac da li se njima izdvaja iz zemlje ili ne? Ako su protiv vlasti, ne znaci da ih treba pobiti. Nisu pobunjenici isli po kucama pa klali ljude, nisu pljackali banke, samoubijali se po pijacama, nisu do zuba naoruzani pa bombardovali po Tripoliju.
Gadaffi 40 i kusur godina vlada tom zemljom i ti ljude koji su se pobunili protiv toga poredis sa Abdicem?? Pa jesi li ti pri sebi uopste? Ako ces s kim porediti pobunjenike , mozes ih porediti sa Bosnom 92-e ili sa Kosovom. Milosevic je taj koji je prkosio Zapadu, a nama su slali telegrame podrske, Christian Amanpour plakala na CiEnEn, snimani ljudi u patikama s papovkama kako pucaju na tenkove, itd. Tada je isto tako neki nadrkani pametnjakovic negdje u Tunguziji pricao i o Milosevicu - "udri Slobo, pobij gamad!! sto se bune kad im je bilo fino u Jugoslaviji??" i slicno.
I sta se uopste Libija toliko tebe tice da izjavljujes "udri Gadaffi, sjeme im se zatrlo"??? Hajd razumijem da je neko neutralan, ili da ga boli neka stvar, ili da navija za nekog pa nek je to i Gadaffi, ali ne na ovakav ogavan nacin. Cuj sjeme im se zatrlo??? Kome bolan da se sjeme zatre? Jesu tebi dosli kuci pa ti nekog dirali?? Jesu li ubijali neduzne ljude na ulici?? Je li ti iz dzepa neko nesto odbija???
Fuj kakvih ljudi ima!
Svaka priča ima svoje dvije strane, pa i ova o Gadafiju. Jeste on na vlasti 42 godine, ali zar misliš da će njima biti bolje ako on ode? Već smo rekli mnogo toga na ovoj temi, Libija će se pretvoriti u novi Irak ili novi Afganistan, dobiće nekog bezličnog predsjednika, a svim resursima će upravljati Amerika. Zbog toga i ja navijam za Gadafija, i nadam se da će pobijediti ovdje, mada situacija nije sjajna po njega.
Libija je bila raj na zemlji, ko god je tamo bio, može to potvrditi. I sad se našla neka pamet da traži kvazi demokratiju, slobodu govora i ostala sranja, a plivali su u parama. Eto im sad, vidjeće ako ga skinu kako će im biti. Meni je samo žao pametnog naroda u Tripoliju, koji znaju šta se sprema.
- Hemel
#890 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
otprilike slicno razmisljamo...Erzsebet wrote:
Glupo je porediti sve ove primjere koje ste naveli, ali nama JESTE bilo dobro u Jugoslaviji, i možda bi nam bilo bolje da se nismo (odmah) izdvajali, možda bi nas više ostalo živih. I Estonija je danas sjajna zemlja, sa 90% informatički pismenog stanovništva, ali da im je palo na pamet da se odvajaju 70ih godina, bili bi sravljeni sa zemljom.
Svaka priča ima svoje dvije strane, pa i ova o Gadafiju. Jeste on na vlasti 42 godine, ali zar misliš da će njima biti bolje ako on ode? Već smo rekli mnogo toga na ovoj temi, Libija će se pretvoriti u novi Irak ili novi Afganistan, dobiće nekog bezličnog predsjednika, a svim resursima će upravljati Amerika. Zbog toga i ja navijam za Gadafija, i nadam se da će pobijediti ovdje, mada situacija nije sjajna po njega.
Libija je bila raj na zemlji, ko god je tamo bio, može to potvrditi. I sad se našla neka pamet da traži kvazi demokratiju, slobodu govora i ostala sranja, a plivali su u parama. Eto im sad, vidjeće ako ga skinu kako će im biti. Meni je samo žao pametnog naroda u Tripoliju, koji znaju šta se sprema.
- jeza u ledja
#891 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Bas raj na zemlji.Erzsebet wrote:Glupo je porediti sve ove primjere koje ste naveli, ali nama JESTE bilo dobro u Jugoslaviji, i možda bi nam bilo bolje da se nismo (odmah) izdvajali, možda bi nas više ostalo živih. I Estonija je danas sjajna zemlja, sa 90% informatički pismenog stanovništva, ali da im je palo na pamet da se odvajaju 70ih godina, bili bi sravljeni sa zemljom.jeza u ledja wrote:
Cega da te bude stid? Tvog bezobrazluka eto cega. Cuj udri Gadafi????
Fuj kakvih ljudi ima!
Nego nebitno ko je u pravu u ovom slucaju, ja se obazirem samo na bezdusnost nekih ljudi. Mozemo se raspravljati oko toga da li ce im biti bolje ili ne, kao i u nasem slucaju, ali jedno je to, a drugo je da se radujes sto ce neki diktator pobiti neposlusnike, kao da su u pitanju zlocinci, jer po toj logici su onda i Bosanci bili "secesionisti koje treba zgazit". Isto ko sto se neki genijalci raduju kad iranski rezim pozatvara i poubija neistomisljenike.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#892 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Samo mi nemojte pricati o nekoj harmoniji i super zivotu LIBIJACA,na osnovu iskaza nasih ljudi koji su dole radili i uzimali plate 4-5 puta vece od domicijelnog stanovnistva.
Da,da sve sama zavjera CIA,KGB,Vatikana i koga sve ne..a narod onako iz ceJfa izasao na ulice i GINE ,a tako im je dobro,tako super su zivjeli,svi love imali...ma raj na zemlji...
Da ,bas se u raju na zemlji izlazi goloruk na tenkove i avione...samo logiku upalite,bez previse pametovanja i zauzimanja bilo cijih strana,i pokusajte se staviti u polozaj prosjecnog libijca koji je odlucio da izadje goloruk i krene u sve ovo.
Nije to bas odluka tipa: dal' cu danas pojesti peceno pile,ili idem na rostilj i cevapcice.
Zivotne i jako dramaticne i radikalne su odluke,u zivotu svakoga pojedinca, to da bi se donosile tako pausalni zakljucci da je neko ,po komentarima pojedinaca na ovoj temi,onako iz ceJfa izasao i krenuo u borbu.
A ovi sto podrzavaju Gadafija....ili se radi o klasicnom pametovanju i kontriranju,tipa: e vidis cijeli svijet je protiv Gadafija,ja cu biti za njega
,ili je neka druga objest..ali sve da i jeste imao moju podrsku,a nije,onog momenta kada je upotrijebio avione i tenkove na svoje civile za mene je mrtva osoba i kao politicar,i kao libijski patriota i kao,sto je najbitnije,COVJEK.
Taj covjek je zasluzio smrt.
Da,da sve sama zavjera CIA,KGB,Vatikana i koga sve ne..a narod onako iz ceJfa izasao na ulice i GINE ,a tako im je dobro,tako super su zivjeli,svi love imali...ma raj na zemlji...
Da ,bas se u raju na zemlji izlazi goloruk na tenkove i avione...samo logiku upalite,bez previse pametovanja i zauzimanja bilo cijih strana,i pokusajte se staviti u polozaj prosjecnog libijca koji je odlucio da izadje goloruk i krene u sve ovo.
Nije to bas odluka tipa: dal' cu danas pojesti peceno pile,ili idem na rostilj i cevapcice.
Zivotne i jako dramaticne i radikalne su odluke,u zivotu svakoga pojedinca, to da bi se donosile tako pausalni zakljucci da je neko ,po komentarima pojedinaca na ovoj temi,onako iz ceJfa izasao i krenuo u borbu.
A ovi sto podrzavaju Gadafija....ili se radi o klasicnom pametovanju i kontriranju,tipa: e vidis cijeli svijet je protiv Gadafija,ja cu biti za njega
Taj covjek je zasluzio smrt.
Last edited by -LIBERO- on 12/03/2011 01:31, edited 1 time in total.
-
popajic
#893 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
jOFLA wrote: Ne da me nije stid, nego naprijed Gadafi zgazi bandu sjeme im se zatrlo.
Kad jugovina udari u glavu...
- jeza u ledja
#894 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Ljudi u Libiji i uopste u arapskom svijetu su puni gnjeva i vise im je pun kurac zivota u svijetu u kojem ih se ne pita nista, a svi na njih upiru prstom kao zlocince i zaglupljen narod. Ljudi ne zele da ih se nista ne pita, da li kad je u pitanju svakodnevni zivot, da li kad je u pitanju nafta, ili kad je u pitanju Izrael, ili bilo sta drugo.
To je izgleda nekima tesko shvatiti, a ja mislim da je to upravo zato sto smatraju taj narod zaostalim i zaglupljenim ovcama, koji ne znaju bolje, pa je stoga da se o njima brine neko a la Gadaffi, Kralj Fahd, ili Ajatolah. Kao zajebace se jer ce ih Zapad pojesti za dorucak, ne znaju sta ih ceka i bla bla.
To je izgleda nekima tesko shvatiti, a ja mislim da je to upravo zato sto smatraju taj narod zaostalim i zaglupljenim ovcama, koji ne znaju bolje, pa je stoga da se o njima brine neko a la Gadaffi, Kralj Fahd, ili Ajatolah. Kao zajebace se jer ce ih Zapad pojesti za dorucak, ne znaju sta ih ceka i bla bla.
- nosara
#896 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Ne, zapad ce ih civilizovat i naoruzat...jeza u ledja wrote:Ljudi u Libiji i uopste u arapskom svijetu su puni gnjeva i vise im je pun kurac zivota u svijetu u kojem ih se ne pita nista, a svi na njih upiru prstom kao zlocince i zaglupljen narod. Ljudi ne zele da ih se nista ne pita, da li kad je u pitanju svakodnevni zivot, da li kad je u pitanju nafta, ili kad je u pitanju Izrael, ili bilo sta drugo.
Navijam za pukovnika, a neka bude sta biti mora... Ako je tacno da je ovo plan konacnog stavljanja fasisticke americke sape na arapske resurse, pravice oni svoje kraljeve i lidere od blata... I treba tako... Svakom prema zaslugama...
A povlacenje paralele ovih arapskih previranja sa situacijom u SFRJ je neumjesno... Da su klero-nacisti u SFRJ pokusali dic glave dok je Stari bio ziv, e to bi bio veseli cas...
- jeza u ledja
#897 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Pa isti taj Zapad finansira Gadafijevu vladu na osnovu koje on drzi crvstu ruku u zemlji. Narod se buni upravo protiv njega, ne buni se jer gotivi Zapad.
Mislim, o cemu ovdje pricamo?
-
Richard Peti
- nosara
#899 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Kako to zapad finansira Gadafija...? I koji narod se buni...? I koga prizivaju pobunjenici, Kinu ili ameriku...?jeza u ledja wrote:Pa isti taj Zapad finansira Gadafijevu vladu na osnovu koje on drzi crvstu ruku u zemlji. Narod se buni upravo protiv njega, ne buni se jer gotivi Zapad.
Stvarno, o cemu pricas...?
Sto se tice aldzazire, nikada jedan medij nije ovako intenzivno vodio kampanju protiv nekoga kao oni protiv Gadafija... Prakticno su sahranili zivog covjeka...
- spreca
#900 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
finansiraju ga Libijskom naftom?jeza u ledja wrote:Pa isti taj Zapad finansira Gadafijevu vladu na osnovu koje on drzi crvstu ruku u zemlji. Narod se buni upravo protiv njega, ne buni se jer gotivi Zapad.