De mi kazi jel toi lici na gradjanski rat ili sta se desava? a?Libyano wrote:Nema od avijacije nista, ovdje u Tripoliju barem...
Prelijetali su helikopteri, ali avioni nisu, pogotovo da su akcije poduzimali
DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
- Socijalista
#201 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
-
Desert Wind
#202 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
cijena nafte skocila skoro za 10 posto u jednom danu...
alal vera šinko....
alal vera šinko....
- ladyada
#203 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
u njemackim novinama pise da bombarduju demostrante ...........
http://www.focus.de/politik/ausland/kri ... 02185.html

-
Desert Wind
#204 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
koliko sam ja mogao da razumijem dobili su naredbu da bombarduju Bengazi a ne Tripoli pa zato Libijano nije nista ni cuoladyada wrote:u njemackim novinama pise da bombarduju demostrante ...........
- ladyada
#205 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
ma stoji glavni grad .......ali i stoji navodno .......pa hajd budi pametan ..........2 aviona su na maltu sletila , dezertirali su ...........Desert Wind wrote:koliko sam ja mogao da razumijem dobili su naredbu da bombarduju Bengazi a ne Tripoli pa zato Libijano nije nista ni cuoladyada wrote:u njemackim novinama pise da bombarduju demostrante ...........
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#206 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
Sizofrenija teska,bombarduju demonstrante
Ovo se nije ,ovakva brutalnost,desila nigdje do sada
E sada je pitanje u kojem procentu ce te regularne vojne snage pristati na ovakvu brutalnost prema svome narodu.
To je kljucno sada.
Ovo se nije ,ovakva brutalnost,desila nigdje do sada
E sada je pitanje u kojem procentu ce te regularne vojne snage pristati na ovakvu brutalnost prema svome narodu.
To je kljucno sada.
- jeza u ledja
#207 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
Ako si musko, da.Libyano wrote:Libija je bila sigurna zemlja, mogao si u bilo koje vrijeme proci i niko te ne bi dirao, nesto mislim da buducnost nece biti bas tako lijepa...
-
Desert Wind
#208 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
najveci usrani bed mi je sto ne mogu sestru da dobijem a vec par dana prije joj rekoh da si napravi zalihe i ne mrda iz kuce bilo gdje vani....
- ladyada
#209 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
koliko vidim ovo je sistematski destabilizacija citavog regiona ...... neki dan sam sa tipom iz egipta pricala preko skype, kaze da i tamo sve stoji ne rjeseno ...... i na obecanjima za reforme itd ...........konkretno se jos nista ne vidi .........
-
Desert Wind
#210 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
pa eto bolnica u kojoj sestra radi je bila do prije mjesec dva britanska investicija sad je nacionalna... svi strani radnici otpusteni i raspusteni skoro prije mjesec dana - dakle neko je imao jeben info sta ce da se desiladyada wrote:koliko vidim ovo je sistematski destabilizacija citavog regiona ...... neki dan sam sa tipom iz egipta pricala preko skype, kaze da i tamo sve stoji ne rjeseno ...... i na obecanjima za reforme itd ...........konkretno se jos nista ne vidi .........
- nellington
#211 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
Danas Gorbačov veli da ovo u arapskom svijetu nije orkestrirano i nije naručeno iz vana.
Jes' vala, k'o što ni njegovo razvaljivanje SSSR nije bilo orkestrirano i naručeno iz vana
Jes' vala, k'o što ni njegovo razvaljivanje SSSR nije bilo orkestrirano i naručeno iz vana
-
Desert Wind
#212 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
pa jbo im otac mater kako uspiju da mobiliziraju toliko ljudi ad hoc u pm.... ??????
nemres mobilzovat ljude da po marku skupe za operaciju nekog djeteta a ovdje pola svijeta dignuto u vazduh za mjesec dana?
kako jebote??????
nemres mobilzovat ljude da po marku skupe za operaciju nekog djeteta a ovdje pola svijeta dignuto u vazduh za mjesec dana?
kako jebote??????
- ladyada
#213 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
moglo se i kod nas prije rata i na sred njive prespavat ........ a ja prije par godina zaluta autom kod visokog , pravo me neka prpa uhvatila bila............ em ponoc em neznam smijem li nekom na vrata pokucat ako vidim svijetlo............. odsad gledam po danu da se vozam samo ..........jeza u ledja wrote:Ako si musko, da.Libyano wrote:Libija je bila sigurna zemlja, mogao si u bilo koje vrijeme proci i niko te ne bi dirao, nesto mislim da buducnost nece biti bas tako lijepa...
- glade
#214 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
Je li istina da su demonstranti naoruzani u Libiji?
Jer ako je tako onda ovo vise nisu demonstracije vec rat (s obzirom na osvajanja gradova itd.), te sa te strane mogu razumijeti ovakvu (vojnu) reakciju Gaddafija.
Ono sto nikako ne razumijem jeste zbog cega su se oni zapravo i digli? S obzirom na njihov standard ja bi ruku dao da imamo lidera kao sto je on.
Koje koristi imam od slobode govora ako mi je primarni cilj u zivotu prezivljavanje...
Jer ako je tako onda ovo vise nisu demonstracije vec rat (s obzirom na osvajanja gradova itd.), te sa te strane mogu razumijeti ovakvu (vojnu) reakciju Gaddafija.
Ono sto nikako ne razumijem jeste zbog cega su se oni zapravo i digli? S obzirom na njihov standard ja bi ruku dao da imamo lidera kao sto je on.
Koje koristi imam od slobode govora ako mi je primarni cilj u zivotu prezivljavanje...
-
cocochanel
#215 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
Desert wind, ja sam veceras dobila mobitel iz prve, a fiksni je trebalo nekih 20-ak pokusaja.. budi uporan dobices je sigurno..
- psydelija
#216 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
nezvanicno, avijacija u brisecem letu pucala po demonstrante veceras u tripoliju!!!
(citao sam txtu, da nema kakav video?)... zna li ko ista o ovome?
divlji konj (gadafi) je najtvrdji od sviju na arapskom podkontinentu i sigurno najbrutalniji... zao mi obicnog sveta.
a da ce im biti pravo guravo potvrdjuje i danasnje obracanje onog smrada saida gadafija (inace sefa obavestajne sluzbe) i despota iz senke da ce se vojska i policija do zadnjeg boriti da bi ocuvala tron gadafija i njegovih potomaka.
(citao sam txtu, da nema kakav video?)... zna li ko ista o ovome?
divlji konj (gadafi) je najtvrdji od sviju na arapskom podkontinentu i sigurno najbrutalniji... zao mi obicnog sveta.
- Optimus Prime
#217 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
Pa nije Gaddafi zasluzan sa njihov visok standard, nego prvenstveno ogromni prihodi od izvoza nafte.glade wrote:Je li istina da su demonstranti naoruzani u Libiji?
Gaddafi je samo zasluzan za nepravednu distribuciju tog novca.
-
cocochanel
#218 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
U tripoliju je mirno, ne puca nista.. 
- Socijalista
#219 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
Bengasi se rafala, ovi austrijanci javljaju...

- jeza u ledja
#220 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
Da, ovo vec par puta vidim napisano na ovoj temi. Pazi logike jebote??Optimus Prime wrote:Pa nije Gaddafi zasluzan sa njihov visok standard, nego prvenstveno ogromni prihodi od izvoza nafte.glade wrote:Je li istina da su demonstranti naoruzani u Libiji?
Ironicno je da na istoj temi citam o zatucanosti i nepismenosti lokalnog stanovnistva, koji nisu spremni za demokraciju, i jos kad to saberes da temom o tome "da li nama treba jedan diktator?"
Ovdje se iscudjuju kako narod hoce i Gadafija da srusi, jer jebiga ima se para. I ja ovo nisam ocekivao, ali izgleda da se pokazuje ipak da ne postoji nesto sto se zove "dobra diktatura".
- glade
#221 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
S obzirom da su 1951. bili proglaseni za najsiromasniju zemlju svijeta od strane UN-a ne bi bas rekao da ih je Gaddafi bas toliko u crno zavio.Optimus Prime wrote:
Pa nije Gaddafi zasluzan sa njihov visok standard, nego prvenstveno ogromni prihodi od izvoza nafte.
Ako tome jos dodamo rast BDP-a od 3.3% prosle godine, znacajno veci izvoz od uvoza (preko 12 milijardi dolara), razvijanje poljoprivrede i rudarstva u cilju prestanka zavisnosti iskljucivo od nafte, dosta dobar socijalni sistem (duplo veci prinosi nego, recimo, u BiH), privatizaciju koja je na snazi proteklih godina, nikako ne mogu da shvatim zbog cega se bune.
To sto Gaddafi zavrne koji dinar mi se nekako cini prihvatljivo s obzirom koliko je Libija napredovala otkako je preuzeo vlast.
- jeza u ledja
#222 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
Nafta je otkrivena u Libiji 1959. godine.glade wrote:S obzirom da su 1951. bili proglaseni za najsiromasniju zemlju svijeta od strane UN-a ne bi bas rekao da ih je Gaddafi bas toliko u crno zavio.Optimus Prime wrote:
Pa nije Gaddafi zasluzan sa njihov visok standard, nego prvenstveno ogromni prihodi od izvoza nafte.
-
michio
#223 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
Nafta je u Libiji otkrivena 1959 (Rommel 1942 nije znao da je ispod nafta
) a Gaddafi na vlasto od 69-te.
-
veliki_fabio
#224 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
podaci o bdp-u mogu da zavaraju. na primjer, ne znamo kakva je distribucija bdp-a. i u egiptu je biljezen rast, ali sta to vrijedi ako sve ide za 5% stanovnistva. jedan moze da ima milion a drugi nulu i opet je prosjek 500 000.glade wrote:S obzirom da su 1951. bili proglaseni za najsiromasniju zemlju svijeta od strane UN-a ne bi bas rekao da ih je Gaddafi bas toliko u crno zavio.Optimus Prime wrote:
Ako tome jos dodamo rast BDP-a od 3.3% prosle godine, znacajno veci izvoz od uvoza (preko 12 milijardi dolara), razvijanje poljoprivrede i rudarstva u cilju prestanka zavisnosti iskljucivo od nafte, dosta dobar socijalni sistem (duplo veci prinosi nego, recimo, u BiH), privatizaciju koja je na snazi proteklih godina, nikako ne mogu da shvatim zbog cega se bune.
To sto Gaddafi zavrne koji dinar mi se nekako cini prihvatljivo s obzirom koliko je Libija napredovala otkako je preuzeo vlast.
za sadama su govorili da napada vlastite gradjana i etiketirali ga kao zlocinca. neka sada eu i sad uvedu embargo na avionsle letove iznad libije.
- glade
#225 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU
Otkrivena je i nafta na sjeveru BiH (doduse u znacajno manjim kolicinama) pa sta cemo imati od toga? Poletili da prodamo Amerima i time sebi prepolovimo zaradu.jeza u ledja wrote:Nafta je otkrivena u Libiji 1959. godine.glade wrote:S obzirom da su 1951. bili proglaseni za najsiromasniju zemlju svijeta od strane UN-a ne bi bas rekao da ih je Gaddafi bas toliko u crno zavio.Optimus Prime wrote: