DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post Reply
junkers

#101 Re: Neredi u arapskom svijetu

Post by junkers »

Hadzi Lojo wrote:Amerika je u odnosu na evropu kurva na kvadrat.
Sta se tu imas nesto cuditi.
Poslije onako jasnog i zadnjeg genocida u Srbrenici oni sklepase Deyton i dadose cetnicima nagradu koja se zove genocidna tvorevina.
Oni da su htjeli mogli su sprijeciti rat u prvim mjesecima agresije na BiH.
Evo gledaju nastavak rata godinama i cekaju sta ce se dogoditi. Da Bosnjaci koji m slucajem popizde i da preuzmu sve u svoje ruke, u roku 24h bi nas bombardovali.
Nafta se naloazi u BiH i oni ovaj put zele da naftu dijele sa krscanima. Deyton je napravljen samo da se ABiH uspava i razjebe kako bi nas ponovo ucinili ranjivim i nesposbnim da se branimo.

Koliko je desetina hiljada mrtvih donjela Amerika u Bosni?
Radi se o cifri od 100.000 do 110.000 poginulih, a kad govorimo o broju žrtava sa imenom i prezimenom onda je broj: 97.207...Treba tu još nadodati oko 2,2 miliona raseljenih...[/quote]

a to je amerika kriva,jel?pojasni malo svega ti[/quote][/quote]

zajebi tu priču kršćani,nafta,zavjere...ako si bio u ovom sranju 92-95 obradovo si se tom miru isto ko i ja...
Hadzi Lojo

#102 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Hadzi Lojo »

Bio i nisam se obradovao.
Ja sam ti od onih, kad se jebes onda ides do jaja, pa kom jaja kom muda do bubrega.
Po tvom nismo trebali ni izlaziti na izbore nego krmka niz dlaku itd.
junkers

#103 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by junkers »

Hadzi Lojo wrote:Bio i nisam se obradovao.
Ja sam ti od onih, kad se jebes onda ides do jaja, pa kom jaja kom muda do bubrega.
Po tvom nismo trebali ni izlaziti na izbore nego krmka niz dlaku itd.
meni je vala pun kurac bio,tereni,naši generali,pogibija,ranjavanja...jbg čovjek što je dalje od ratišta više mu se ratuje...
p.s.kakve veze imaju izbori?
vesna555

#104 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by vesna555 »

Uglavnom, cula sam se opet sa svojima u Libiji, pa da javim ako jos neko ima rodbine gore. Za sad je sve OK, zivot normalan, radi se, radi telefon, internet je ogranicen, ali opet neke stranice mogu. Na strani 3 imaju vazniji brojevi telefona ambasade za nase drzavljane u Libiji, ako bude kakve frke, organizirat ce se evakuacija.
Ako neko ima jos neke informacije, neka javi ili neka posalje PP, pa da se potpomognemo medjusobno :)
Libyano

#105 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Libyano »

Update na stanje u Libiji...

Misurata, oko 200km udaljena od Tripolija je zahvacena nemirima, dok je u Tripoliju u kvartu poznatom po vecinskoj crnackoj populaciji takodje bilo razbijanja auta i nemira.
Situacija u Tripoliju je jos sasvim dobra, zahvaljujuci velikom broju policajaca i vojnika koji patroliraju. Na svakom cosku stoji auto i kontrole su jace nego ikad prije.
Broj mrtvih u Bengaziju je 36, Derni 3, Bejdi 3 itd.
seldzuk

#106 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by seldzuk »

seldzuk

#107 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by seldzuk »

Snajperom po dženazi:
Snipers open fire on mourners in Libya
http://calgary.ctv.ca/servlet/an/local/ ... algaryHome
Bahrain Protesters Return To Roundabout, Libyan Forces Fire On Funeral
http://m.neontommy.com/news/2011/02/bah ... roundabout
seldzuk

#109 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by seldzuk »

Bitte_Halt_ja_ja

#110 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

kad citam postove pojedinaca cini mi se da na planeti sve cvjecke zive, pogotovo ovi jadni napaceni diktatori, a za svo zlo koje se desilo, zapad je kriv. NEko je ovdje geldao previse filmova

pazi da neces doziviti procvat egipta i slicnih drzava. Kad se to u historiji ove planete desilo nesto pozitivno nakon rusenja diktatora? za to ce trebati decenije i decenije, ako prije toga ne potonu u neredima i korumpiranim nasljednicima vlasti (dzes bosno).

Ljudi kad prvi put dobiju priliku da biraju vlast, cesto(citaj uvijek) prave los do grozan izbor. Oni pametniji narodi nakon 2-3 greske nauce pa biraju bolje a kaznjavaju lose. Kao sto vidis na primjeru ove nase "drzave" mi spadamo u one znatno gluplje narode, a samo nasi istocni susjedi uspjevaju da nas potuku jos vecom zatucanoscu.

Sve najbolje egiptu i zemljama koje se bore za svoju demokratsku slobodu, ako ne potonu pod rezimom konzervativaca kao iran, odna ih ceka dug i tezak period do pristojne demokratije
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#111 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Pera Trta »

Ma žao ljudima što ovi diktatori odlaze...koliko god naši vajni crveni mrzili Arape, svjesni su da su svi ovi diktatori Titina raja ili nasljednici Titinih nesvrstanih jarana...a kao što znamo, to je bio pravi put.
vaillant

#112 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by vaillant »

evo mi imamo demokratiju u Bosni pa kakvo dobro vidjesmo od nje?onaj prijeratni komunizam je bio sto puta bolji!!! Sve je to politika zapada...nije slucajno sto se ovo desava u arapskim zemljama :?
Socijalista

#113 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Socijalista »

Danas pocelo i u Maroku rafalati... :roll:

U utorak demonstracije u Zagrebu :!:
kiky

#114 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by kiky »

amerika se upinje da vlastitu sramotu i diplomatsko-politički debakl sa arapskim režimima koje je podržavala pretvori u vlastitu korist time što sad nazor zakuhava u islamskim zemljama sa kojima nema dobre odnose ...
tipično lopovski američki ...
michio

#115 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by michio »

"Dvaput smo pobijedili" komad budale.
Desert Wind

#116 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Desert Wind »

700 mrtvih u bengaziju...
snage sigurnosti pucaju iz patova pamova i minobacacima po protestantima...
"dosta" armijskih oficira i vojnika preslo na stranu naroda sa MTSom i oklopnim sredstvima....
tip nije normalan definitivno :(
vesna555

#117 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by vesna555 »

Desert Wind wrote:700 mrtvih u bengaziju...
snage sigurnosti pucaju iz patova pamova i minobacacima po protestantima...
"dosta" armijskih oficira i vojnika preslo na stranu naroda sa MTSom i oklopnim sredstvima....
tip nije normalan definitivno :(
Otkud ti info o 700 mrtvih?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#119 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by -LIBERO- »

Ovo sto se radi u libiji je nevidjeno. Vise snimaka sam vidio gdje se bukvalno rafalno puca po protestantima.

Fuj Gadafi idiote umro daBogda.
Libyano

#120 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Libyano »

Najvece libijsko pleme Warfalla preslo na stranu pobunjenika, koji upravo marsiraju kroz Tripoli.
Pojedini dijelovi grada su vec zestoko u borbama i plamenu.

Bivsi muftija stao na stranu opozicije, pozivajuci telefonskim intervjuom na Al jazeeri muskarce da stanu protiv vlade, da bi ubrzo nakon toga bio uhapsen. U Bengaziju na stranu pobunjenika stao sin Omera Muhtara, Muhamed.
Stranu je promijenio i jedan general te veliki dio vojske.

Misurata je pala, tuarezi u Obariju takodje su zauzeli strateske objekte. Cini se da je jos Tripoli ostao i da ce i on veceras pasti.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#121 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by -LIBERO- »

Libyano wrote:Najvece libijsko pleme Warfalla preslo na stranu pobunjenika, koji upravo marsiraju kroz Tripoli.

Bivsi muftija stao na stranu opozicije, pozivajuci telefonskim intervjuom na Al jazeeri muskarce da stanu protiv vlade, da bi ubrzo nakon toga bio uhapsen. U Bengaziju na stranu pobunjenika stao sin Omera Muhtara, Muhamed.

Misurata je pala, tuarezi u Obariju takodje su zauzeli strateske objekte. Cini se da je jos Tripoli ostao i da ce i on veceras pasti.
Samo snage i hrabrosti libijskom narodu do konacne pobjede.
:x :thumbup:

P.S ti se javljas odozdo ili? Posto vidim da ti je u potpisu tripoli,ili si mozda bio u Libiji ??
Libyano

#122 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Libyano »

-LIBERO- wrote:
Libyano wrote:Najvece libijsko pleme Warfalla preslo na stranu pobunjenika, koji upravo marsiraju kroz Tripoli.

Samo snage i hrabrosti libijskom narodu do konacne pobjede.
:x :thumbup:

P.S ti se javljas odozdo ili? Posto vidim da ti je u potpisu tripoli,ili si mozda bio u Libiji ??
Ja sam tu, upravo slusam sve to kroz prozor :D
Negdje su oko 100ak metara od mene :-D
-LIBERO-
Čiča Gliša

#123 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by -LIBERO- »

Pa takav nam treba :thumbup:

Daj tipkaj ovdje sto vise znas,vidis i bilo sta ostalo :D

i mi svog izvjestaca imamo :D
zovemsecrveni

#124 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by zovemsecrveni »

:sax:
Last edited by zovemsecrveni on 09/11/2011 23:20, edited 2 times in total.
Libyano

#125 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Libyano »

Pa izgleda da je ovo bila manja grupica, koja je prosla kroz susjednu ulicu, sa vec poznatim parolama tipa 'vlada dolje' i sl. Ali kako vidim ima mnogo takvih grupica i tesko je reci sta ce se desiti tokom noci.

Mogu samo reci da i ove grupice znaju uzdrmati ulicu... :-D
Tesko ce u Tripoliju dobiti mnogo iskrenih pristalica kao u Bengaziju, jer ovdje su ljudi iskusili sve blagodati rezima.
Ali to ne znaci da nece pasti, jer upravo gledam koliko ljudi sjedi na krovovima kuca i samo posmatra, dok ostali stoje ispred kuce i cuvaju svoju imovinu.

Vjerovatno ce to prvo krenuti iz siromasnijih cetvrti.

Javim se kad bude novosti :)
Post Reply