znam da to on ima
dertum
Moderator: _BataZiv_0809
- joki
- Location: esterajh (http://de.youtube.com/watch?v=pRzG--NFjPw)
imas adrese i telefon ovdje,do tada mozes slusatiDa sam ptica...
delegatsko pitanje:a sto ti ne pada na pamet da slusas sevdah?
ja sam isto (i) na jazz-u ali rado cujem i,recimo,Zehru ili Silvanu kako npr.gornji naslov otpjevaju...
delegatsko pitanje:a sto ti ne pada na pamet da slusas sevdah?
ja sam isto (i) na jazz-u ali rado cujem i,recimo,Zehru ili Silvanu kako npr.gornji naslov otpjevaju...
- joki
- Location: esterajh (http://de.youtube.com/watch?v=pRzG--NFjPw)
naravno-iako je moj favorit bio i ostao z.imamovic...
"u trebinju gradu"sam uvijek najradije od himze slusao(malo je i bilo drugih koji su je interpretirali)...
dok nisam cuo safeta u duetu sa saricem,na onom koncertu u zetri,ta mi je uvukla ne samo u uho vec i u dusu...
ali da ne razvodnjavamo temu-mozda da otvoris topic "sevdah"...
"u trebinju gradu"sam uvijek najradije od himze slusao(malo je i bilo drugih koji su je interpretirali)...
dok nisam cuo safeta u duetu sa saricem,na onom koncertu u zetri,ta mi je uvukla ne samo u uho vec i u dusu...
ali da ne razvodnjavamo temu-mozda da otvoris topic "sevdah"...
-
zensko
mozda bi i mogla joki, al' cini mi se da vec postoji jedna takva tema..
pa da se ne ponavljam
a i ne mislim da ce se globus ljutiti, mozda mu je i bolje da slusa himzu i zaima umjesto dertum-a (meni se njihove izvedbe uopce ne svidjaju)
himzo rules

pa da se ne ponavljam
a i ne mislim da ce se globus ljutiti, mozda mu je i bolje da slusa himzu i zaima umjesto dertum-a (meni se njihove izvedbe uopce ne svidjaju)
himzo rules
-
JBL
#6 Re: dertum
imam prvi i drugi disk, mozes i na netu nacu ako ti je 128kbp/s dovoljnoglobus wrote:gdje mogu nabaviti cd od "dertum-a"... malo se gdje moze cuti ono sto su oni napravili.
mislim da je po srijedi dvadesetak nevjerovatno dobro obradenih sevdalinki, u sloveniji '93-'94.... da slusam sevdah nije mi ni na kraj pameti, ali su to oni majstorski obardili.
-
V
#7 Re: dertum
Da slucajno nemas adresu gdje se moze skinuti? Ja od kako sam odslusala "stamena" i "telal vice" trazim po svugdje cijeli CD, no na zalost do danas bez uspjeha...JBL wrote: imam prvi i drugi disk, mozes i na netu nacu ako ti je 128kbp/s dovoljno
-
JBL
#8 Re: dertum
kako dostupas do interneta? ako imas flatrate mogu ti staviti u p2p pa skini (eMule)V wrote:Da slucajno nemas adresu gdje se moze skinuti? Ja od kako sam odslusala "stamena" i "telal vice" trazim po svugdje cijeli CD, no na zalost do danas bez uspjeha...JBL wrote: imam prvi i drugi disk, mozes i na netu nacu ako ti je 128kbp/s dovoljno
jednu pjesmu vec imas ovdje:
ed2k://|file|dertum.-.Dafino.Vino.Crveno.mp3|3693904|35A42CB62892D1B9E78C3FFB2B94B9FD|/