DERTUM

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Borej

#51 Re: DERTUM

Post by Borej »

ovdje ima dezele i vishe nego se moze ocekivat.... neko je na faceu napravio grupu o beguncima ali dominira smartinska... :D

http://www.facebook.com/home.php?ref=ho ... 817&ref=ts
Last edited by Borej on 30/06/2011 09:43, edited 1 time in total.
BeatriceWL

#52 Re: DERTUM

Post by BeatriceWL »

samo malo wrote:Samo da nadopunim Benjamina, Smartinska 135 C, prvi sprat, soba 32 :D

Pozdrav majstore, gdje god bio.
U srednjoj školi smo nas desetak pod organizacijom i vodstvom Branke Bukovec iz Novog Mesta godišnje ljetovali i zimovali gdjekud po Sloveniji. Prve godine smo bili u Portorožu, zadnje u Šmarješkim toplicama ( valjda se tako zove, zaboravila sam već ) u nekim radnim kampovima i s nama se je sastajalo dosta raje koja je u ratu bila u izbjeglištvu u Sloveniji, osobito Novom Mestu. Sjećam se i nekih drugih grupa iz Katalonije i raje , Maria del Mar, Montse ,Gloria... Ovog se Benjamina- Benje sjećam te godine u Portorožu, ako je to taj Benjo, koji je svirao gitaru. Sjećam se i Farah, ona je bila iskra kampa u Šmarješkim t.. Uređivala je neki bilten s tog druženja.
Zanima me zna li neko od ljudi koji su bili učesnici tih kampova je li to još egzistira i pod čijim vodstvom ? Gdje se taj narod razbacao ?
Za Dertum sam tad i čula. Dertum je bio aktuelan za tih dana, dobro aktuelan.
samo malo

#53 Re: DERTUM

Post by samo malo »

BeatriceWL wrote:
samo malo wrote:Samo da nadopunim Benjamina, Smartinska 135 C, prvi sprat, soba 32 :D

Pozdrav majstore, gdje god bio.
U srednjoj školi smo nas desetak pod organizacijom i vodstvom Branke Bukovec iz Novog Mesta godišnje ljetovali i zimovali gdjekud po Sloveniji. Prve godine smo bili u Portorožu, zadnje u Šmarješkim toplicama ( valjda se tako zove, zaboravila sam već ) u nekim radnim kampovima i s nama se je sastajalo dosta raje koja je u ratu bila u izbjeglištvu u Sloveniji, osobito Novom Mestu. Sjećam se i nekih drugih grupa iz Katalonije i raje , Maria del Mar, Montse ,Gloria... Ovog se Benjamina- Benje sjećam te godine u Portorožu, ako je to taj Benjo, koji je svirao gitaru. Sjećam se i Farah, ona je bila iskra kampa u Šmarješkim t.. Uređivala je neki bilten s tog druženja.
Zanima me zna li neko od ljudi koji su bili učesnici tih kampova je li to još egzistira i pod čijim vodstvom ? Gdje se taj narod razbacao ?
Za Dertum sam tad i čula. Dertum je bio aktuelan za tih dana, dobro aktuelan.
To je Benjo, sigurno :)

Na zalost, Farah je umrla je prije par godina.

Za ostale ne mogu nista reci, rasuli su se svi po svijetu.
Saian

#54 Re: DERTUM

Post by Saian »

black wrote:
izzy131 wrote:Ja sam nedavno slusao uzivo koncert, jedna od najjacih svirki koje postoje!
Ima il iko Dertum Live slucajno, da kleknem na koljena?
:kiss:
DERTUM - Vezak vezla (1999)

Code: Select all

http://rapidshare.com/files/2304803/Vezak_Vezla__1999_.rar
DERTUM - live

Code: Select all

http://rapidshare.com/files/4179958/Dertum_-_uzivo_-_Slavonski_Brod.rar.html

to crni majstore :D sad trazim i ne mogu nac na HD-u kad ono ima crni majstor :D :D :D
BJB

#55 Re: DERTUM

Post by BJB »

Joj, moze li iko ovo uploadovati opet, belaj sa iPodom bi i sve se izbrisa..Pomagajte drugovi. :D
Post Reply