E PA SVASTA,KAD PROCITAM OVAKVE GLUPOSTI ZAISTA POBJESNIM!!!!!andjelina.djoli wrote:Na žalost, slažem se...nakon mog iskustva na dermatologiji (doduše nisu mi nikog otvoreno gurali, samo su bili generalno nezainteresovani i bezobrazni )i uprkos mojoj skepsi prema njihovoj bivšoj šefici, prof. Arslanagić i privatnicima uopšte, moram priznati da sam poprilično zadovoljna napustila njenu Dermaclinicu i riješila svoj problem...ni cijena nije bila astronomska kao kod drugih ..Ali ostaje pitanje ZAŠTO PLAĆAMO ZDRAVSTVENO AKO NAM PRIVATNICI RJEŠAVAJU PROBLEME????The Realist wrote:A da li to ima u državnoj bolnici? Ako ne, mora te proslijediti privatniku, jer nema opcije.anči82 wrote:Nemam baš iskustva sa dermatolozima, niti privatno ni inače. Neki dan prvi puta uzmem uputnicu i na kliniku na Koševo. I fino me primi doktorica i nakon par minuta mi fino kaže, ovdje ne možeš ništa uraditi, najbolje ti je kod Faraha otići...I dobro, ja nazovem da se naručim i onako usput upitam kliko bi to koštalo i SMRZNEM SE! Ama ništa ispod hiljadarke...laser,skupo itd
Dobro privatnik, investirao i može naplaćivati koliko hoće ali kako uposlenik državne ustanove može tako otvoreno proslijeđivati pacijente privatniku? Izgleda da su svi oni uvezani i rade na procenat i ovi na Koševu.
Neki dan sam prisustvovao nečemu sličnom, doduše, bio je kvar na mašini i dva su prijedloga data, jedan za državnu i jedan za privatnu (samo iz razloga što je bliža).
Činjenica jeste da su mnogi privatnici puno bolje opremljeni, nego državne bolnice.
AMA O CEMU VI, DRAGI LJUDI PRICATE???
Hajde da ne placamo zdravstveno pa da nam privatnici rjesavaju probleme. OK evo kako to izgleda:
-padnes, slomis ruku, rasjeces se, fino zoves dermaklinika hitnu pomoc koja za 10 minuta te zbrinjava,ahaaaa, sve trce
-upali ti se djetetu slijepo crijevo, probudis mužića i pravac na kucna vrata dr. Tirica ili dr. Prohic( kucna jer kazu da oni nemaju registrovane ordinacije nego rade od kuce) I ujutro mali andjeo operisan, miran, problem rijesen
-komplikovan porod...nema problema, samo se najavite kod dr. Mehmedbasica, jedva ceka izazov
-da ne govorim ostalo, ne daj Boze...rak, dijabetes,sracani, mozdani,leukemija,saobracajke...ima privatnika, sve se lome za tu patologiju
Primjera mogu navesti koliko hocete a vi zamislite funkcionise li to.
NE!!! nego fino na CUM, na hirurgiju , na ginekologiju gdje vas dicekaju namrgodjena lica tih istih doktora koje ne biste placali (jer ste im 1384pacijent od jutros i jos ih sef hebe) pa molim lijepo...i uglavnom problem bude rijesen
ETO ZASTO PLACAMO ZDRAVSTVENO