Dermatolog u Sarajevu!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
dotoressa

#301 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by dotoressa »

andjelina.djoli wrote:
The Realist wrote:
anči82 wrote:Nemam baš iskustva sa dermatolozima, niti privatno ni inače. Neki dan prvi puta uzmem uputnicu i na kliniku na Koševo. I fino me primi doktorica i nakon par minuta mi fino kaže, ovdje ne možeš ništa uraditi, najbolje ti je kod Faraha otići...I dobro, ja nazovem da se naručim i onako usput upitam kliko bi to koštalo i SMRZNEM SE! Ama ništa ispod hiljadarke...laser,skupo itd
Dobro privatnik, investirao i može naplaćivati koliko hoće ali kako uposlenik državne ustanove može tako otvoreno proslijeđivati pacijente privatniku? Izgleda da su svi oni uvezani i rade na procenat i ovi na Koševu.
A da li to ima u državnoj bolnici? Ako ne, mora te proslijediti privatniku, jer nema opcije.

Neki dan sam prisustvovao nečemu sličnom, doduše, bio je kvar na mašini i dva su prijedloga data, jedan za državnu i jedan za privatnu (samo iz razloga što je bliža).

Činjenica jeste da su mnogi privatnici puno bolje opremljeni, nego državne bolnice.
Na žalost, slažem se...nakon mog iskustva na dermatologiji (doduše nisu mi nikog otvoreno gurali, samo su bili generalno nezainteresovani i bezobrazni )i uprkos mojoj skepsi prema njihovoj bivšoj šefici, prof. Arslanagić i privatnicima uopšte, moram priznati da sam poprilično zadovoljna napustila njenu Dermaclinicu i riješila svoj problem...ni cijena nije bila astronomska kao kod drugih ..Ali ostaje pitanje ZAŠTO PLAĆAMO ZDRAVSTVENO AKO NAM PRIVATNICI RJEŠAVAJU PROBLEME????
E PA SVASTA,KAD PROCITAM OVAKVE GLUPOSTI ZAISTA POBJESNIM!!!!!
AMA O CEMU VI, DRAGI LJUDI PRICATE???
Hajde da ne placamo zdravstveno pa da nam privatnici rjesavaju probleme. OK evo kako to izgleda:
-padnes, slomis ruku, rasjeces se, fino zoves dermaklinika hitnu pomoc koja za 10 minuta te zbrinjava,ahaaaa, sve trce
-upali ti se djetetu slijepo crijevo, probudis mužića i pravac na kucna vrata dr. Tirica ili dr. Prohic( kucna jer kazu da oni nemaju registrovane ordinacije nego rade od kuce) I ujutro mali andjeo operisan, miran, problem rijesen
-komplikovan porod...nema problema, samo se najavite kod dr. Mehmedbasica, jedva ceka izazov
-da ne govorim ostalo, ne daj Boze...rak, dijabetes,sracani, mozdani,leukemija,saobracajke...ima privatnika, sve se lome za tu patologiju
Primjera mogu navesti koliko hocete a vi zamislite funkcionise li to.
NE!!! nego fino na CUM, na hirurgiju , na ginekologiju gdje vas dicekaju namrgodjena lica tih istih doktora koje ne biste placali (jer ste im 1384pacijent od jutros i jos ih sef hebe) pa molim lijepo...i uglavnom problem bude rijesen
ETO ZASTO PLACAMO ZDRAVSTVENO
drag_gost

#302 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by drag_gost »

terremoto wrote:Ja sam to slicno imala,ali ne na licu nego na nozi ispod koljena i jednu iznad koljena,ispocetka bude crveni krug kao sto rece velicine novcica poslije se osusi i svrbi,ali meni je proslo kroz mjesec dva.Poslije kroz godinu dana se ponovo pojavilo na ruci i brzo je proslo.Nisam isla kod doktora,trebam otici ovih dana pa cu i to pomenuti,uvijek to uslikam kad mi izadje tako da jos uvijek imam u tel. sliku da pokazem.Ja mislim da je to jedna vrsta lisaja,ali ima puno tih vrsta dermatitisa i svi se po necemu razlikuju.Ako odem kod dermatologa,a trebala bi :-D javim novosti.
gilla wrote:Da ne otvaram temu, upitat ću ovdje, ako neko ima kakav savjet.

Mali historijat. :D
Preko svake zime(unazad koja god) pojavila mi se ptirijaza, one smeđe tačkice, malo leđa, lopatice, valjda toplija odjeća, znojim se, uglavnom u apoteci bi mi smučkali nekakav alkohol ili šta je već i prošlo bi kroz mjesec.
No ove godine, poznanik, inače ljekar preporuči mi rekonazol.

Nakon 2,3 tuširanje počelo je nestajati samo tako. No usput pročitam u uputstvu da je dobro i za perut( koju sam imao onako u umjerenim količinama). Rezultati su bili vidjlivi nakon prvog pranja kose. Više nisam koristio, 2,3 pranja u vrh glave.

Problem. Nakon određenog vremena na vrhu nosa(kod obrva) sa strane mi se javi crvena flekica veličine 5feninga.
Misleći ,ovo je dobro za sve, pomažem malo tim šamponom ne bi li prošlo. No vremenom mi se to crvenilo proširi kao flaster preko nosa i dijelom između obrva. Crvenilo ne traje dugo, no tu se koža peruta(bijele ljuspice), kao da mi je koža na tom dijelu suha i ne može da se veže( ili koža proizvodi previše sebuma?). I sve tako, repeat, nekolika dana, koza se izperuta, malo crvenilo u krug.

Jesam li pokvasio taj dio vodom ili nekom kremom(hidratantnom npr) sve se zacrveni i zasvrbi me, no smiri se za 5,10 minuta samo.

Postoji li moguć da je sve reakcija na šampon ili je u pozadini neka bolest. Malo sam istraživao o seboreji i sl. stvarima no nekako mi se ne poklapa. LJuspice su bijele i suhe( ne žućkaste) i samo mi se tu pojavilo. Lice mi je inače čisto, mješovito sa malo masnijim čelom.

Kod dermatologa sam svakako planirao u skorije vrijeme no da vidim jel neko imao sl. iskustvo.
Pozdrav, moguce da je Seboreicni Dermatitis, jer po tim simptomima koje si objasnio, lici na to. Voda doslovno przi kozu, smiri je na minut, ali poslije toga je gore. Evo link:
http://www.klix.ba/forum/seboreicni-der ... 99548.html

Naravno nemoj sam nista da radis, mozes da samo upropastis kozu. Pravac dermatologu.
andjelina.djoli

#303 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by andjelina.djoli »

Baby Jane wrote:Sta su uopce ti tretmani laserom? Koja je poenta?
Meni su u dermaklinici skinuli nekoliko kapilara oko nosa i dekoltea i dvije pjegice. U no vello ima jos i depilacija (u mom slućaju ne baš trajno)...i to je to. (ima i frakcijski mada mi taj baš nije jasan)
sennad od bosne

#304 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by sennad od bosne »

Malo je velika frka na privatnije oko cijena.
Ja sam na Kosevu smrzavanjem skinuo dvije bradavice na tabanu...ukupan trošak sa pregledom 300KM!!!Nemam ovo naše osiguranje ali srecom imam Bredu pa ce mi biti lova refundirana ali i dalje, brate mnogooo. A i čekaj u čekaonici, nisu bas najljubazniji... Ipak ti privatnik titra a na kraju je i investirao svoju lovu. A nemoguće da je skuplje od ovoga, trajalo je bukvalno 30 sekundi
mala Lana

#305 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by mala Lana »

Da li je neko bio na tretmanima tečnog azota, privatno, ili preko zdravstvenog osiguraanja? :?

Inače, to je tretman koji se koristi za kozu sa aknama, različitim nečistoćama i začepljenjima pora, uraslim dlakama, i sl... pls, ako je neko bio na tim tretmanima, zamolila bih ga da napiše svoja iskustva...
Brad Pitta

#306 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by Brad Pitta »

Da li neko zna za nekog dermatologa u Sarajevu ili negdje drugo da je strucan za keratozna oboljenja koze,npr. keratosis pilaris(nema prevoda na bosanski) i njegovim varijacijama? poz
plavusa__

#307 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by plavusa__ »

Ima li iko iskustva sa mikrodermoabrazijom lica kod dermatologa a ne kod kozmeticarki????
Lekica88

#308 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by Lekica88 »

Interesuje me ima li neko na forumu sa iskustvom vazano za uklanjanje papiloma na vratu, odnosno visecih bradavica ? Koju metodu su koristili za uklanjanje istih i koliko je uspjesna bila? Na netu sam trazila gdje ih mogu laserski ukloniti ili spalljivati azotom, ali skroz mi je malo dalo informacija vezano za to.. Je li neko isao u ovu Dermaclinic u Sarajevu?
Veliko Stopalo

#309 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by Veliko Stopalo »

koja krema je najbolje za zhuljeve? imam ih od teretane i nikako da prodju iako sam ih mazao raznim kremama, chak i ljetos na moru ni slana voda nije pomogla. :roll:
terremoto

#310 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by terremoto »

Lekica88 wrote:Interesuje me ima li neko na forumu sa iskustvom vazano za uklanjanje papiloma na vratu, odnosno visecih bradavica ? Koju metodu su koristili za uklanjanje istih i koliko je uspjesna bila? Na netu sam trazila gdje ih mogu laserski ukloniti ili spalljivati azotom, ali skroz mi je malo dalo informacija vezano za to.. Je li neko isao u ovu Dermaclinic u Sarajevu?

Farah u Importane centru kod doktora Suljagica
kolibrić

#311 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by kolibrić »

Lekica88 wrote:Interesuje me ima li neko na forumu sa iskustvom vazano za uklanjanje papiloma na vratu, odnosno visecih bradavica ? Koju metodu su koristili za uklanjanje istih i koliko je uspjesna bila? Na netu sam trazila gdje ih mogu laserski ukloniti ili spalljivati azotom, ali skroz mi je malo dalo informacija vezano za to.. Je li neko isao u ovu Dermaclinic u Sarajevu?
Dermaclinica je sasvim OK, cjenovno umjereni a imaju opremu i znanje. Farah je malo šminka, šan fol a i žaraaaa. Moraš baš naletit da te primi Suljagić, uglavnom rade neki drugi, pa i tehničari. A što se tiče stručnosti, Arslanagićka i Suljagić su tu negdje, samo je ova starija...u nekim stvarima je to plus a u nekim minus.
sennad od bosne

#312 Re: Dermatolog u Sarajevu!

sennad od bosne wrote:Malo je velika frka na privatnije oko cijena.
Ja sam na Kosevu smrzavanjem skinuo dvije bradavice na tabanu...ukupan trošak sa pregledom 300KM!!!Nemam ovo naše osiguranje ali srecom imam Bredu pa ce mi biti lova refundirana ali i dalje, brate mnogooo. A i čekaj u čekaonici, nisu bas najljubazniji... Ipak ti privatnik titra a na kraju je i investirao svoju lovu. A nemoguće da je skuplje od ovoga, trajalo je bukvalno 30 sekundi
Hahaha, naravno bradavice se vratile...odem ponovo na pregled, nema azota...a Breda ne placa dvaput istu stvar. Izgleda da ću ovaj put iz vlastitog dzepa plaćati al na Koševo nikako. Hvala Kolibriću na savjetima.
sarajvosa

#313 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by sarajvosa »

Ima li neko broj dr.Tanje Knor?
soxx

#314 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by soxx »

imam problema sa licem, planiram poslije nove otici doktoru da vidim kako sta..

Dal imate iskustva da ste imali problema sa licom pa osli doktoru ? Jesul dobri rezultati il pak nista?
Koliko keša traze? Da mi je se rijesit ovog da ljeto docekam ko covjek.
gilla

#315 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by gilla »

Ima li u Sarajevu kupiti Lion M kremu? Preporuka iz Hrvatske.....
Kao stvar je vrhunska za kožu, opekotine, lišajeve itd. ILi ako ima neki suptitut krema, inače su joj glavni sastojci lavanda, kamilica....
Baby Jane

#316 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by Baby Jane »

Ja bih samo da preporucim dr Irdinu Drljevic, ima ordinaciju na grbavici. Dugo godina se borim sa aknama, obisla sam razne dermatologe, svi fol propisivali svoje terapije, a dr Drljevic mi je problem rijesila u 7 dana. Sad se koza jos uvijek lijeci, zacjeljuje, ali u 7 dana sam osjetila nevjerovatno poboljsanje. Fkt, mislim da se necete zeznuti ako kod nje odete.
dust in the wind

#317 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by dust in the wind »

imam problem sa urastanjem dlaka nakon tretmana fotoepilacije...i dok sam sa voskom radila imala sam isti problem, samo mi sada to gore izgleda... kao klikeri pod kozom, na kozi nista.ima li ko iskustva sa tim i neku preporuku za dermatologa.
nikimostar

#318 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by nikimostar »

Zanima me jel se ide kod dermatologa ako se sumnja na gljivice na noktima noga :?
miki27A

#319 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by miki27A »

nikimostar wrote:Zanima me jel se ide kod dermatologa ako se sumnja na gljivice na noktima noga :?
Ide drug, to sve spada u domen dermatologa.
lavorpunvode

#320 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by lavorpunvode »

dust in the wind wrote:imam problem sa urastanjem dlaka nakon tretmana fotoepilacije...i dok sam sa voskom radila imala sam isti problem, samo mi sada to gore izgleda... kao klikeri pod kozom, na kozi nista.ima li ko iskustva sa tim i neku preporuku za dermatologa.
ne moraju to biti urasle dlake, ja sam cula da se nekada poslije takvih tretmana zlijezde upale, sto je cini mi se, privremeno, a ukoliko ne bude obavezno se javi salonu gdje si radila fotoep. Pretpostavljam da je rijec o No+vello, bas se reklamiraju u posljednje vrijeme ali iskustva vecine djevojaka i nisu bas za reklame... Zamolila bih te, posto sam se i ja razmisljala u skorije vrijeme podvrgnuti tretmanu, da mi napises jel ucinkovit. Ne bih da te razocaram ali obicno djevojke kazu da poslije prve sesije dodje do prividnog prestanka rasta ali kako vrijeme prolazi da obicno od toga ne bude nista.. Pa eto. Hvala!
bebeSa

#321 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by bebeSa »

Moj otac se rjesio svih visecih bradavica u banji u Olovu. Otisao u pratnji mame, terapije kicme , i rekao mu tehnicar da se umiva sa onom njihovom ljekovitom vodom iz bazena! Bilo mu dosadno pa se banjao cijeli u bazenu, sve ali bas sve bradavice popadale trljanjem peskirom sa cijelog tijela, kapci, vrat, ledja, pazuh, prepone...sve cisto kao da ih nikad bilo nije. Proslo je od toga godinu dana, niti jedna mu se nije ponovo pojavila!!!
Banja Olovo :thumbup:
sennad od bosne

#322 Re: Dermatolog u Sarajevu!

sennad od bosne wrote:
sennad od bosne wrote:Malo je velika frka na privatnije oko cijena.
Hahaha, naravno bradavice se vratile...odem ponovo na pregled, nema azota...a Breda ne placa dvaput istu stvar. Izgleda da ću ovaj put iz vlastitog dzepa plaćati al na Koševo nikako. Hvala Kolibriću na savjetima.
Haha, odlično :lol: :lol: :lol:
Kud prije ne saznah za banju u Olovu, mogao sam pare uštedit a i noge iskiselit u zenbašu! U međuvremenu ( na sreću ili žalost ) sam laserom sredio svoje bradavice u Dermaclinici. Sve OK kako i treba biti ali ono što je čudno je da me je dževa koštala 100KM manje nego na Koševu. Za sada ih nema nazad. Al ako se vrate, ne daj Bože- PRAVAC U OLOVO :-)
RVP

#323 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by RVP »

Imam neki hepek na glavi ko mladež a nije neki kažu masno tkivo šta je to , kojem dermatologu da odem ?!
lavorpunvode

#324 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by lavorpunvode »

RVP wrote:Imam neki hepek na glavi ko mladež a nije neki kažu masno tkivo šta je to , kojem dermatologu da odem ?!
Toga se i sam mozes rijesiti sterilnom iglom :D i ja sam to imala kod oka, inace se tu najcesce i pojavljuje, uzmes sterilnu medicinsku iglu, probijes i istisnes a ako nemas mozes obicnu iglu malo spaliti pa uraditi isto i poslije alkoholom dezinficirati :) lakse nego ganjati se po bolnicama :D
Michun

#325 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by Michun »

lavorpunvode wrote:
RVP wrote:Imam neki hepek na glavi ko mladež a nije neki kažu masno tkivo šta je to , kojem dermatologu da odem ?!
Toga se i sam mozes rijesiti sterilnom iglom :D i ja sam to imala kod oka, inace se tu najcesce i pojavljuje, uzmes sterilnu medicinsku iglu, probijes i istisnes a ako nemas mozes obicnu iglu malo spaliti pa uraditi isto i poslije alkoholom dezinficirati :) lakse nego ganjati se po bolnicama :D
izvini lavorpunvode...moram te pitati: si ti OK :?
Post Reply