Derbi zacelja

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Santos

#1 Derbi zacelja

Post by Santos »

Nakon mukotrpne borbe i godinama strpllivog rada navijaci dva Sarajevska prvoligasa su napokon odahnuli.Gradski derbi je napokon promjenio ime u Derbi zacelja.Cestitam upravama ova dva kluba na tome jer uspjeli su ono sto nijednim upravama do sad nije uspjelo.Dakle uskoro u gradu Derbi Zacelja Sarajevo-Zeljeznicar.
strong69

#2 Re: Derbi zacelja

Post by strong69 »

Ja ocekujem da ce uskoro ovo biti i derbi Prve Lige Federacije. Iskreno se nadam da ce oba tima ispasti iz PL jer ocito da nama navijacima jednih i drugih jos uvijek nije jasno da smo DEBILI kojima mazu oci iz godine u godinu a nikakvog pomaka nema. Mozda nam ispadanje bude neki pozitivan sok pa se tako dignemo i zgazimo kriminalce u nasim klubovima!

Ono sto ja vidim je da ce doci do nekih pobjeda, otici cemo u sredinu tabele, malo ce faliti za Evropu i okrivice (kriminalci iz klubova) sudije, N/FS i mi cemo reci da je tako i da nas unistavaju namjerno.

Imamo primjere kako su organizovani i rade Zrinjski, Siroki, Zvijezda koji su naspram nekadasnjih Sarajeva i Zelje smijesni klubovi ali danas su institucija i predstavljaju uzor i primjer. Siroki ima isti sastav godinama, prodaje igrace u inostranstvo, za Zrinjski se otimaju svi nasi igraci i oni imaju odlican sastav koji je godinama isti. Sta mi radimo? Usred sezone pustamo najbolje igrace, dovodimo one izrabljene fizicki i psihicki koji cekaju ne bi li ih neko pozvo u inostrasntvo pa kao zadnju opciju biraju nas na pola godine.

Pare za to uzimaju Muce, Niske, Sumani, Faruci i drugi "prijatelji" i menadzeri...

Neka nam je sa srecom. Evo ima Olimpik, primjer kluba kojeg je preuzeo biznismen kojeg smo otjerali iz Sarajeva koji ide lagano prema PL.
elSaik

#3 Re: Derbi zacelja

Post by elSaik »

U čemu je tačno problem? Jel' to negdje piše da ta dva kluba moraju biti u vrhu?
Shonfon

#4 Re: Derbi zacelja

Post by Shonfon »

Pise, jer su to klubovi sa dugogodisnjom tradicijom! :dance:
Santos

#5 Re: Derbi zacelja

Post by Santos »

Elsaik pojma nemas o cemu pricas.Hajd malo skontaj sta pricas pa se vrati.
strong69

#6 Re: Derbi zacelja

Post by strong69 »

elSaik wrote:U čemu je tačno problem? Jel' to negdje piše da ta dva kluba moraju biti u vrhu?
Ne pise. A je li tema nosi naziv "Sarajevo i Zeljo moraju biti u vrhu"?
elSaik

#7 Re: Derbi zacelja

Post by elSaik »

strong69 wrote:
elSaik wrote:U čemu je tačno problem? Jel' to negdje piše da ta dva kluba moraju biti u vrhu?
Ne pise. A je li tema nosi naziv "Sarajevo i Zeljo moraju biti u vrhu"?
Jel' mora nositi takav naziv da bi joj bila ta poruka?

Što se gradskog derbija tiče...

U historiji dva kluba, Slavija i Željezničar su do sada odigrali 48 međusobnih susreta. Prvi je bio 11. oktobra 1924. godine.

edit:

I još nešto, iskreno, yebe mi se za ovu vašu lažnu solidarnost. Sad kao treba da suosjećam sa njim što nisu ništa bolji od nas, što su obična rinaka, a evo već godinama mi krv piju na slamku. Libo me racku, da propadnu, ne zanima me. Sve je bilo oke dok su igrali "nikad bolje poslije rata", imali "najjači poslijeratni sastav", u kojem je vladala "stroga discpilina" koju je uveo "odlični Bajramović". Sad kad je raja napokon shvatila da ne mogu meda, e sad, kuku šta rade ove Uprave jadnom Želji i Sarajevo. Ma, zdra'o!
JThomas

#8 Re: Derbi zacelja

Post by JThomas »

nema to toliko veze ni sa tradicijom...

nego, posmatraču koji se ne razumije u prilike u ovom društvu je sigurno neobjašnjivo kako da jedan široki brijeg može napraviti klub s istim budžetom, a boljom i stabilnijom organizacijom nego sarajevo ili tuzla ili banjaluka.
ali ima i to svoje razloge.
zoka213

#9 Re: Derbi zacelja

Post by zoka213 »

Nema neke drastične razlike između budžeta recimo Zrinjskog. Širokog i recimo Sarajeva ili Želje.
kofi anan

#10 Re: Derbi zacelja

Post by kofi anan »

Bez jakog Sarajeva, nema ni jake Slavije,
Bez jakog Želje, nema ni jakog Olimpika :dance: :dance:
:mrgreen: :mrgreen:
edin_Basket

#11 Re: Derbi zacelja

Post by edin_Basket »

nema tu razlike, cak u zrinjskom su manje plate nego u Zelji ali dole ljudi znaju sta rade, a mi...
nidje veze...
zoka213

#12 Re: Derbi zacelja

Post by zoka213 »

I ta uprava Zrinjskog je na stalnoj meti navijača i kritike su pernamentne a pet godina zaredom idu u evropu i na vrhu su. Uvijek uprave treba pritiskati ne dati im mira.
cyprus

#13 Re: Derbi zacelja

Post by cyprus »

Shonfon wrote:Pise, jer su to klubovi sa dugogodisnjom tradicijom! :dance:
Meni se povraća od vakih izjava. I da, kao navijač (ma šta to značilo) Sarajeva da kažem i ovo: dabogda i jedni i drugi ispali :oops:
pravo_brz

#14 Re: Derbi zacelja

Post by pravo_brz »

Treba im stadion biti prazan za derbi da se dogovore medjusobno navijači da se pokaže šta ljudi misle !
-danTe-

#15 Re: Derbi zacelja

Post by -danTe- »

ajte ne kenjajte i sto saik rece nemojte lazne solidarnosti...zaboli me za zelju...dabogda ispali...imamo i mi probleme,al necu da se poredimo sa njima-ocekivali smo bolje.nije...jbg...i vi neki navijaci,a poceli ste i njih sazaljevat-da je zelji bolje pa ce i nama bit...ajte ne serite majke vam...
Santos

#16 Re: Derbi zacelja

Post by Santos »

Vidi ostrih jezika.Ovdje se radi o malo vecim stvarima nego o vasem sazaljevanju.Pa hoces da gledas ovakav derbi jos iducih 20 godina a svake godine po milja navijaca manje.Jel ti to u interesu.Mi stariji nismo navikli na ovakvog Zelju a ako hocete ni Sarajeva.O kakvom vi sazaljevanju pricate,trebate sami sebe sazaljevat mozda vam bude lakse.
Post Reply