A kako tebi nije jasno da on svjesno plasira neistine po forumu i da mu je to manje vise smisao zivotaOmmadawn wrote:Ti ocito generaliziras! Ja znam hipten Bosanaca, cak dobar dio mojih drugova iz djetinjstva koji zive u Danskoj i SVI, vjeruj mi, SVI rade, vecina zavrsila i fakultete i zaposlila se u struci. Takodjer znam neke kriminalce iz BL koji su i ostali sto su bili, ali oni su marginalan broj. Kao i oni sto su uzeli prijevremenu penziju, koje ti spominjes u 90% tema na ovom forumu.Zviz wrote: Ti imas pravo na svoje misljene a bujrum u Dansku pa pogledaj sta rade bosanci nad te magicne 24 godine starosti. Kad su glup da shvatis sta druge statistike kazu, jer ako si ovo nasao nadji i druge pa onda, ali dodji pa se sam uvjeri. Zaboli mene neka stvar sta ko u BiH misli sta Bosanci pocnu Danskoj, ja znam sta vecina pocne a 18 do 24 godine je da izvines poredjene govneta i sisarike, jes da oboje lice ali nije isto! Sta rade njihovi roditelji hajmo to malo pogledati.A ne to necemo jer mozda ce zasrati sliku da nece ni vodovod moci da je ocisti.
Momak koji prije 20 godina je presjedio sa mnom u autobusu od Banja Luke do poljske luke Swinouscie je otisao u Dansku a ja za Svedsku. Danas tamo radi kao ljekar.
Moj radni kolega koji je Danac, ima masu prijatelja Bosanaca i sve i jedan od njih je skolovan i zaposlen. A kad smo se upoznali prije dvije godine kaze mi momak "Vi Bosanci ste se najbolje snasli od svih stranaca u Danskoj".
I zato uzmi neke statisticke podatke ako ces dokazati svoja lupetanja, da bi te neko uzeo za ozbiljno ovdje.
Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
- stakasa
#401 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#402 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Odg. forumasu Ommadawn
Dodao bi da u Danskoj ima vise vrsta socijala ali nisu bitne, jer je samo rijec u razlikama sume tj. u iznosu isplate.
Da citiram samog sebe... samo radi reda.Zviz wrote:Evo statistike oko ljudi koji su na socijali po drzavi.
I dalje se upisuje Jugoslavija* a ispod pise prije podjele, no koliko se da zakljuciti rijec je o "Jugoslaviji" za ljude iz Srbije, Makedonije, Hrvateske itd. dok Bosna i Hercegovina je upisana posebno.
2013 godine je u Danskoj izmedju 30 i 59 godina bilo 5.258 ljudi iz porijeklom iz Bosne i Hercegovine.
Od toga 2.785 je primalu u ponom veremenu socijalnu pomoc. Tj 53%
Od preostale cifre treba oduzeti i prijevremenske penzionere koji se ne racunaju na kao na javnoj drzavnoj socijalnoj pomoci... i onda ces dobiti otrpilike brojku ili % Bosanaca u razdoblju 30-59 koji imaju posao.
Statistika je izdana 2014 godine. Brojke su iz 2013.
Gore imamo brojke o 42% /(40-59) na prijevremenskoj penziji pa mozes i sam izracunati koliko ih ima posao odnono radi. Pa nek su svi do 40 od 30 zaposljeni tj. od ostatka, ta cifra ukupno nemoze preci 25%. Sa drugim rijecima cca. 1/4 a mzoda i 1/5 u razdoblju 30-59 je u radnom odnosu. Ostalo socijala ili penzija prijevremenska.
Dodao bi da u Danskoj ima vise vrsta socijala ali nisu bitne, jer je samo rijec u razlikama sume tj. u iznosu isplate.
Last edited by Zviz on 24/02/2015 12:02, edited 1 time in total.
- stakasa
#403 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Sta ces zviz volio bi i ti da si normalan
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#404 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Najvise su krivi danci i njihova integraciska politika te ostala politika do staranaca koja je dobrim dijelom i kriva za ove brojke bar kad su u pitanju ljudi nad 40 pa nadalje. Mislim po pitanju socijala, prijevremenskih penzija i sl. Treba priznati, da ni Danci nisu bili zato da priznaju diplome, skole, ili da ih zaposle, a onda kad bi kome dali neki mizerniji posao jednostvano radio je za cifru penzije tj. prijevremenske, a posto je bilo lagano dobiti tu penziju pogotovo na racun rata vecina je rekla pa za isto mi je bolje lezati, pa cak i neke manje vecine tj. vece plate nisu bile dovolje kao razlog. Malo je Bosanca koj imjesecno na poslu uberu 4.000 - 5.000€ netto.
- Gojeni H
#405 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
E, jesi bijeda Zviz.Zviz wrote:Evo statistike oko ljudi koji su na socijali po drzavi.
I dalje se upisuje Jugoslavija* a ispod pise prije podjele, no koliko se da zakljuciti rijec je o "Jugoslaviji" za ljude iz Srbije, Makedonije, Hrvateske itd. dok Bosna i Hercegovina je upisana posebno.
2013 godine je u Danskoj izmedju 30 i 59 godina bilo 5.258 ljudi iz porijeklom iz Bosne i Hercegovine.
Od toga 2.785 je primalu u ponom veremenu socijalnu pomoc. Tj 53%
Od preostale cifre treba oduzeti i prijevremenske penzionere koji se ne racunaju na kao na javnoj drzavnoj socijalnoj pomoci... i onda ces dobiti otrpilike brojku ili % Bosanaca u razdoblju 30-59 koji imaju posao.
Statistika je izdana 2014 godine. Brojke su iz 2013.
Gore imamo brojke o 42% /(40-59) na prijevremenskoj penziji pa mozes i sam izracunati koliko ih ima posao odnono radi. Pa nek su svi do 40 od 30 zaposljeni tj. od ostatka, ta cifra ukupno nemoze preci 25%. Sa drugim rijecima cca. 1/4 a mzoda i 1/5 u razdoblju 30-59 je u radnom odnosu. Ostalo socijala ili penzija prijevremenska.
Tebi izmedju 30 i 59 godina i ti odmah na dansku grbacu.
Fakat nam sramotis domovinu.