deponije

Očuvanje čovjekove okoline.
Post Reply
hogshead
Posts: 67
Joined: 14/01/2003 00:00

deponije

Post by hogshead » 12/08/2006 12:30

Postoje planovi za gradnju regionalne sanitarne deponije na području Mostara, najvjerovatnije na mjestu gdje je i sada. Djeluje gotovo nevjerovatno, ali stanovnici tog dijela Mostara ne dopuštaju gradnju iako žive trenutno uz samu divlju deponiju na kojoj je nerijetko ovoga ljeta izbijao pravi požar.
U čemu je problem? Je li moguće da vlast u kantonu i samim općinama u Mostaru pričajući priče o regionalnoj deponiji (sanitarno uređenoj po svim evropskim propisima) samo prodaju maglu jer u biti nemaju obezbjeđena sredstva za gradnju deponije (jer da misle ozbiljno onda bi vjerovatno vodili i ozbiljnu kampanju)? Ili je u pitanju nešto drugo?


tudupko
Posts: 9
Joined: 12/08/2006 12:21

Post by tudupko » 12/08/2006 19:55

Ne znam sta bi drugo moglo biti u pitanju, ali me ta tema zanima, jer zivim na tom podrucju i nije ugodna pomisao da HNK u cjelosti "pati" od iste bolesti: u svim opcinama nerijesena pitanja deponija, povreman obecanja da ce se problem rijesiti gradnjom regionalne deponije koja bi u svom sastavu imala i pogon za reciklazu... itd,itd. Nista konkretno i djelotvorno. Mozda je previse i ocekivati od kantona koji nije u stanju rijesiti ni elementarna pitanja zajednickog zivota, a kamoli da bi se moglo ocekivati da ovakva jedna Vlada sacini i dobre planove iz oblasti ekologije.

Post Reply