Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ema_

#326 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by ema_ »

Inače idem kozmetičarki, ali sam skoro bila uzela sebi onu jednu patronu, neobičan neki vosak, blijed, vodom se ispire.
Woman

#327 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Woman »

hajmo sad, jel koja radila brazilsku depilaciju?! nisam išla po salonima da pitam, nešto me stid da ću dobit onaj onaj "wtf" pogled :lol: a baš me zanima imal se gdje radit i jel ko radio, da iz prve ruke, tj. prvog bikini područja, dobijem odgovor :D
djetelina_

#328 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by djetelina_ »

I mene to interesuje
ja bih isla ali me taaaako sramotaaa :D :run:
ema_

#329 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by ema_ »

Rade svi, tj. sve kozmetičarke. I to im je isto ko nama popiti čašu vode, totalno svejedno :-) :) .
mimsy

#330 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by mimsy »

Joj ja se ne bi usudila :D
Moja drugarica je radila brazilku i dok je kozmeticarka "obradjivala" ova je njoj svi familiju izredala.Srecom znaju se i privatno tako da joj nije puno zamjerila.
Jel ko isao u no mas vello?Sta mogu da ocekujem,koliko treba tretmana za bikni zonu i poslije koliko vremena se dlacice ponovo jave,tj kad treba ponoviti postupak?
djetelina_

#331 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by djetelina_ »

jao sta ovo uradi od sebe!!!!

nije tolko strasno ali poslije ovog voska na par mjesta mi plavo kao modrica i na nekim mjestima nisiam mogla da skinem vosak sve mi se trenerka ljepi :D !!!

mislim, rezulttati su suuper sve je glatko ono neka ej ostala ali to sam pincetom rijesila...
ali ovaj vosak nece da spadne!!!
LaCici

#332 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by LaCici »

Woman wrote:hajmo sad, jel koja radila brazilsku depilaciju?! nisam išla po salonima da pitam, nešto me stid da ću dobit onaj onaj "wtf" pogled :lol: a baš me zanima imal se gdje radit i jel ko radio, da iz prve ruke, tj. prvog bikini područja, dobijem odgovor :D
Ja sam do nedavno (dok nisam zatrudnila) radila brazilsku depilaciju. Da boli, boli, ali je stvarno odlicna stvar. Ja budem mirna 4-5 sedmica i kada dlake rastu nema bockanja kao poslije zileta. Sto se tice neugodnosti, meni nije bilo neprijatno. Skinem se skroz, rasirim noge i pustim da zena radi svoj posao. :D Tu i tamo joj pomognem da zategnem kozu. Pravi mi pauze, tako sto mi malo radi noge, pa onda predje na nju par poteza i onda opet noge, i prezivim nekako. Sada ne idem jer necu u trudnoci da se izlazem bolu. Ali namjeravam nastaviti nakon poroda.
saga

#333 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by saga »

djetelina sa 3 lista wrote:jao sta ovo uradi od sebe!!!!

nije tolko strasno ali poslije ovog voska na par mjesta mi plavo kao modrica i na nekim mjestima nisiam mogla da skinem vosak sve mi se trenerka ljepi :D !!!

mislim, rezulttati su suuper sve je glatko ono neka ej ostala ali to sam pincetom rijesila...
ali ovaj vosak nece da spadne!!!

Ostatke voska skini uljem (baby ili neko)...
girl

#334 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by girl »

ja idem u salon jedan u hrasnom. smije li se reci naziv? teta i njena kcerka fino rade , cijena je 35 km za cijele noge i totalnu depilaciju ( jeftinije je ako hoces "obicnu" bikini depilaciju, bez da te pocisti skroz). dodjes , skines cipelice i jaknu, popnete se na sprat, skines se u gacice i legnes na krevet, i teta radi. krevet je prekriven cistim papirom, znaci onu rolnu navuku, poslijetebe je odmah skidaju, deru , i bacaju (to vidis) i ciste aparatic dok se oblacis, jako su uredni i zadovoljna sam i ja i svi drugi koje sam preporucila da idu tamo. cupnje obrva je 5 KM pa eto, da se mozete orjentisati. meni se svidja sto je to salon, da ne idem po kucama kod nekog. i on ne rade onim nekim "spahtlama" i to, nego aparaticem. poslije te lijepo namazu uljem, ja kod njih nisam nikad imala modrica i podljeva, (a jesam kad sam sama sebi probala uraditi). ako ko hoce nek' pise na pp da mu dam kontakt podatke. a da, jako je bitno kad se neko depilira da se SAMO istusira prije depilacije, bez tih pudera i to, ali da tusiranje bude sapunom, ne kremastim gelovima i kupkama. i dobro je da se nakon depilacije par sati ne tusirate, najbolje do sutra ujutro. viskove mozete skinuti baby uljem , bademovim uljem il nekim drugim, da se ne lijepite. :)
Ines90

#335 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Ines90 »

Zna li neko slucajno ima li neka dobra krema protiv uraslih dlaka na nogama? Ja imam uzasan problem s tim i samo sebi rane napravim.
BJB

#336 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by BJB »

Pilling.
Darkoni

#337 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Darkoni »

Kao prvo nova sam na vasem forumu pa veliki pozdrav svim mojim Bosankama.
Imala sam srece da probam depilaciju secerom prvi put pre 8 godina na Bliskom Istoku I odusevila sam se.Zadnjih godinu dana sam opet u Jordanu I ponovo sam se vratila na depilaciju Secenom Pastom.
Od ove Paste Pravi se kuglica (ne greje se ) I nanosi na kozu,suprotno od rasta dlaka a cupa u pravcu rasta dlaka.Puno je manje bolna od depilacije voskom I Epilatorom.Urastanje dlaka je daleko manje, jer se dlaka iscupa iz korena u pravcu rasta pa se ne lome I rjetko dolazi do urastanja. Sa ovim sam uspela da uradim sama I Brazilsku depilaciju po prvi put sebi.Ne predlazem da odmah neko proba to ali se nakon 2 depiliranja nauci tehnika lako pa je dobro poceti sa nogama.Koristim ovu pastu za Depiliranje celog tela.
Isprobala sam depiliranje drugim Secerom I puno mi se lijepio za kozu I dlake su morale biti puno duze da bi radio.
Do sada sam isprobala Depilaciju Trakicama,Hladnim Voskom,Vrucim Voskom, 2 Epilatora I naravno zavravala sa Brijanjem.Iskreno zadnjih godinu samo ovaj secer koristim I ako ostanu na licu 3 ili 4 dlacice pincetu.
Molim vas Pogledajte ovaj moj video o secernoj depilaciji I odgovorite dali bi probale tako nesto kuci uz detaljnije objasnjenje kako se koristi.Dodala bih moj sajt o secernoj pasti sa puno vise informacija ali nisam sigurna ako je dozvoljeno.

http://www.youtube.com/watch?v=RQiEyBlw ... plpp_video

Sto se tice uraslih dlaka,ne znam za dobru kremu ali probajte da ih sprecite pilingom.Mozete probati kupiti Loofah to je dovoljno da prirodno exfolira kozu i spreci urastanje.Ja sam imala veliki problem sa Epilatorom i uraslim dlakama na nogama.
suncokret_1984

#338 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by suncokret_1984 »

Darkoni wrote:Kao prvo nova sam na vasem forumu pa veliki pozdrav svim mojim Bosankama.
Imala sam srece da probam depilaciju secerom prvi put pre 8 godina na Bliskom Istoku I odusevila sam se.Zadnjih godinu dana sam opet u Jordanu I ponovo sam se vratila na depilaciju Secenom Pastom.
Od ove Paste Pravi se kuglica (ne greje se ) I nanosi na kozu,suprotno od rasta dlaka a cupa u pravcu rasta dlaka.Puno je manje bolna od depilacije voskom I Epilatorom.Urastanje dlaka je daleko manje, jer se dlaka iscupa iz korena u pravcu rasta pa se ne lome I rjetko dolazi do urastanja. Sa ovim sam uspela da uradim sama I Brazilsku depilaciju po prvi put sebi.Ne predlazem da odmah neko proba to ali se nakon 2 depiliranja nauci tehnika lako pa je dobro poceti sa nogama.Koristim ovu pastu za Depiliranje celog tela.
Isprobala sam depiliranje drugim Secerom I puno mi se lijepio za kozu I dlake su morale biti puno duze da bi radio.
Do sada sam isprobala Depilaciju Trakicama,Hladnim Voskom,Vrucim Voskom, 2 Epilatora I naravno zavravala sa Brijanjem.Iskreno zadnjih godinu samo ovaj secer koristim I ako ostanu na licu 3 ili 4 dlacice pincetu.
Molim vas Pogledajte ovaj moj video o secernoj depilaciji I odgovorite dali bi probale tako nesto kuci uz detaljnije objasnjenje kako se koristi.Dodala bih moj sajt o secernoj pasti sa puno vise informacija ali nisam sigurna ako je dozvoljeno.

http://www.youtube.com/watch?v=RQiEyBlw ... plpp_video

Sto se tice uraslih dlaka,ne znam za dobru kremu ali probajte da ih sprecite pilingom.Mozete probati kupiti Loofah to je dovoljno da prirodno exfolira kozu i spreci urastanje.Ja sam imala veliki problem sa Epilatorom i uraslim dlakama na nogama.
dobro nam dosla :)

ja sam pravila secernu pastu par puta i odusevljena sam bila rezultatom, onda mi 2 puta nije uspjela i odustala sam :sad:
pogledala sam tvoj video, voljela bih,a mislim da bi i sve dame ovdje zeljele da nam objasnis kako ti to pravis i da svoje iskustvo podjelis s nama :)
Darkoni

#339 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Darkoni »

suncokret_1984 wrote: dobro nam dosla :)

ja sam pravila secernu pastu par puta i odusevljena sam bila rezultatom, onda mi 2 puta nije uspjela i odustala sam :sad:
pogledala sam tvoj video, voljela bih,a mislim da bi i sve dame ovdje zeljele da nam objasnis kako ti to pravis i da svoje iskustvo podjelis s nama :)

Hvala.Ima jos jedan video :
http://www.youtube.com/watch?v=mAGj20-y ... re=mh_lolz

Na nogama depilacija, malo drugacija Secerna Pasta sa dodatkom Maslinovog Ulja (koza ostane tako mekana).
Ovu Secernu Pastu proizvode ovde u Jordanu i imaju vekovno iskustvo ovde sa spravljanjem iste pa je zaista izvanredna secerna pasta.Depilacija mora da uspe jer je jako lako raditi sa tim medju prstima sto vidite na snimku.
Ja radim sa njom,tj prodajem je (ne skidajte mi post jer nisam u Bosni i ne reklamiram se :) ) ako vas bilo sta interesuje o nacinu upotrebe to vam mugu pomoci,slobodno pitajte,mozda ne stignem odgovoriti odmah ali obecavam da cu se javiti brzo. Interesuje me koliko je nasih dama zainteresovano za tako nesto
Pozdrav
nera18

#340 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by nera18 »

Woman wrote:hajmo sad, jel koja radila brazilsku depilaciju?! nisam išla po salonima da pitam, nešto me stid da ću dobit onaj onaj "wtf" pogled :lol: a baš me zanima imal se gdje radit i jel ko radio, da iz prve ruke, tj. prvog bikini područja, dobijem odgovor :D
ja radim ful godinama, dobrinja, mali salon, odusevljena...biba radi takodjer brazilku super, slatko cose, bbi plaza...eto :D
Angel_of...

#341 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Angel_of... »

Ima li neko da je isao na fotoepilaciju u No Vello vise od dva-tri puta??:D kakvi su rezultati?:)
Htjela bih otici prvi put,ali me sve nesto strah jer imam bas osjetljivu kozu :D
žulijan asanž

#342 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by žulijan asanž »

oćel meni neko reći šta tačno predstavlja ta brazilska depilacija?? :?
žulijan asanž

#344 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by žulijan asanž »

znači totalka... :D

cuj brazilka... :-)
limunada25

#345 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by limunada25 »

Ja danas po prvi put uzela ove trakice sa hladnim voskom (balea)..i po prvi put koristim..ja ne znam sta je ovo , al umirem od bolova :x :x 2-3 puta sam uspjela povuci uz vristanje :D i onda napravim pauzu od pola sata...jesam li ja preosjetljiva?? Malo mi fali da ih bacim i da odem da se obrijem ko cojek..ako ovaj secer boli ko i vosak onda mi je brijac sudjen do kraja zivota :sad: :sad:
tvoj licni harlekin

#346 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by tvoj licni harlekin »

Molim vas za brz odgovor, hitno je :) koji salon radi depilaciju tolim voskom u Sarajevu, ili neko kuci da radi, ali provjereno, znaci, da li neka od vas vec ide na toplu depilacju?? Hvala :)
bez_ideje

#347 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by bez_ideje »

limunada25 wrote:Ja danas po prvi put uzela ove trakice sa hladnim voskom (balea)..i po prvi put koristim..ja ne znam sta je ovo , al umirem od bolova :x :x 2-3 puta sam uspjela povuci uz vristanje :D i onda napravim pauzu od pola sata...jesam li ja preosjetljiva?? Malo mi fali da ih bacim i da odem da se obrijem ko cojek..ako ovaj secer boli ko i vosak onda mi je brijac sudjen do kraja zivota :sad: :sad:
Image
i nista ne osjecas :mrgreen:
alternativna

#348 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by alternativna »

Ja sam prosle sedmice skuhala sebi onu arapsku smjesu s secerom, limunom i vodom. Ispalo sve super, ali opet sam se sva ulijepila i nisam uspjela na nozi ni jednu dlaku cupati. Nije smjesa bila dovoljno "jaka" da povuce sta god sa sobom.

Ima li neko neki savjet? :D
Angel_of...

#349 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Angel_of... »

Ja sam probala nedavno praviti malu kolicinu samo da vidim valja li:
100g secera, 12.5ml vode i 12.5ml limuna, to se kuha dok ne prokljuca(uz mijesanje) na nekoj srednjoj vatri,kad prokljuca smanji se na naaaajmanju vatru i uz povremeno mijesanje(svakih 1-2min) kuha jos nekih 18/19 minuta;)
Meni je ovako uspjelo,sve mi je pocupalo,ali mi se nije svidjelo jer su mi opet dlacice urasle,a kao ne bi trebale od ovakve smjese :)
alternativna

#350 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by alternativna »

Hmmm morat cu se zadati opet na kuhanje izgleda.
Post Reply