Depilacija

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
miki27A

#226 Re: Depilacija

Post by miki27A »

shambho wrote:Trebao bi mi brzi savjet.. :-? ..Sta stavljate ako stavljate ..kad se uplali..ako vam se upali.. koza od depilacije voskom..
:-)
Meni se bas uplaila sve male crvene tackice.. :-? ..Uglavnom, ako neko ima neki savjet - nesto sto bi se moglo naci u kuci jer putujem pa mi nije na ruku kupovati proizvode..
:zoka:
Bilo kakav losion, hidratantna krema, ili nesto sa aloa verom bi trebalo da to sredi. Ako je samo do crvenih tackica, one prodju za nekih sat, dva (bar kod mene). :-D

Sretan put!
swirl

#227 Re: Depilacija

Post by swirl »

shambho wrote:Trebao bi mi brzi savjet.. :-? ..Sta stavljate ako stavljate ..kad se uplali..ako vam se upali.. koza od depilacije voskom..
:-)
Meni se bas uplaila sve male crvene tackice.. :-? ..Uglavnom, ako neko ima neki savjet - nesto sto bi se moglo naci u kuci jer putujem pa mi nije na ruku kupovati proizvode..
:zoka:
Aloa Vera, ili djeciji talk puder.
ellmichak

#228 Re: Depilacija

Post by ellmichak »

Jel iko bio kod vedrane u salonu na depilaciji voskom? kako se cini
p.s. ako imate nekih ranica, kupite kremu pantenol, puno brze zacijeljuju ;-)
Strpljiva

#229 Re: Depilacija

Post by Strpljiva »

Bond_JaneBond wrote:Pusti je bona da zaraste malo :oops: :lol: pa idi na brazilsku :D
Nisi ti džaba JaneBond :-D Pokušala jednom u "kućnoj radinosti" odraditi bikini zonu voskom. Ja nisam htjela da plačem, ali suze same lile :D Eh, onda kada sam tu bol zaboravila odlučim epilatorom brazilku. Mučenje je trajalo ravno dva sata. Da je bar vrijedilo truda, nego glatkoća je traja 10-ak dana i finito. Nikad više! Žilet rules 8-)

Epilator koristim za noge, dlačice ponekad urastaju, ali svaki put tokom tuširanja istrljam dobro noge spužvicom kojom se tuširam i problem je donekle riješen.
Strpljiva

#230 Re: Depilacija

Post by Strpljiva »

Sunrise00 wrote:Jel' neko uspio koristiti ovu secernu pastu sto je hadzinica stavila recept? :D Kakvi su rezultati :oops: :D ?
Probala, ali puno posla. Smejesa se hladi i non-stop moraš ganjati optimalnu temperaturu. Kome nije teško da se zahmeti, ova varijanta depilacije je odlična. I gotovo for free :wink:
emanuela10

#231 Re: Depilacija

Post by emanuela10 »

je li zna neko ima li gdje u salonu da rade egipatsku
nera18

#232 Re: Depilacija

Post by nera18 »

Strpljiva wrote:
Bond_JaneBond wrote:Pusti je bona da zaraste malo :oops: :lol: pa idi na brazilsku :D
Nisi ti džaba JaneBond :-D Pokušala jednom u "kućnoj radinosti" odraditi bikini zonu voskom. Ja nisam htjela da plačem, ali suze same lile :D Eh, onda kada sam tu bol zaboravila odlučim epilatorom brazilku. Mučenje je trajalo ravno dva sata. Da je bar vrijedilo truda, nego glatkoća je traja 10-ak dana i finito. Nikad više! Žilet rules 8-)

Epilator koristim za noge, dlačice ponekad urastaju, ali svaki put tokom tuširanja istrljam dobro noge spužvicom kojom se tuširam i problem je donekle riješen.
ma u tome i jeste kvaka
sama nikad ne mogu odraditi bikini ni voskom, ni epilatorom... nit mogu sama sebi "povuc" vosak, niti trpit cupkanje epilatorom.
obavezno to radim u kozmetickom salonu, vec godinama...i tako sam najmirnija, probaj :D
Njanjo

#233 Re: Depilacija

Post by Njanjo »

shambho wrote::cry: ..Nema nam spasa.. ..@Aurora: Danas te se sjetih krenula vani i hocu u haljinicu.. Al' malo sutra .. Jeti sam.. :-)

Isla na brazilsku pola mjeseca sam je lijecila poslije toga.. :roll: ..Sto jest jest teta bila profesionalna i nije me toliko bolilo al' kao sto rekoh imam najosjetljiviji moguci tip koze, na sve se osipam.. :-) ..A navikla je na brijac..

I da i meni je epilator patnja .. Ne bih preporucila nikome..da ne govorim da moras sedam puta preci preko jedne dlacice da je pokupi..kad su male mislim.. Doduse zavisi od mnogo cega al' jedan je od losijih izuma u svakom slucaju..

:cry: ..

ode rucak u tri mile materine :( :( :cry: :cry:
Strpljiva

#234 Re: Depilacija

Post by Strpljiva »

nera18 wrote:ma u tome i jeste kvaka
sama nikad ne mogu odraditi bikini ni voskom, ni epilatorom... nit mogu sama sebi "povuc" vosak, niti trpit cupkanje epilatorom.
obavezno to radim u kozmetickom salonu, vec godinama...i tako sam najmirnija, probaj :D
Hvala :) Probat ću i to, jer zaista mi je dosta tog 'lickanja' svaki drugi dan :-)
callmethebreeeze

#235 Re: Depilacija

Post by callmethebreeeze »

Bond_JaneBond wrote:
Strpljiva wrote:

E ovamo moja jedna drugarica ima jake dlake da te Bog sacuva i kad se udavala izdepilirala je ruke epilatorom. Ja joj se divim na izdrzljivosti, helem, ona kaze da su joj pomogle vlazne maramice, kao depilira pa prebrise vlaznom maramicom pa nastavi. I ja sutra moram srediti noge, idem na put-ne daj Boze kakve nesrece pa se obrukati pred doktorima :lol: k'o kad sam ligamente pokidala u januaru, kaze zadnigni nogavicu od pantalona da vidim nogu a mene sram-dlakave noge :oops: :oops:
treba se redovno brijati, upravo zato sto insan nikada ne zna kad ce pred doktora izaci.

:mrgreen: :run: :dance:
Loulou

#236 Re: Depilacija

Post by Loulou »

Strpljiva wrote:Epilator koristim za noge, dlačice ponekad urastaju, ali svaki put tokom tuširanja istrljam dobro noge spužvicom kojom se tuširam i problem je donekle riješen.
Tu mogu, također donekle, pomoći i body scrub preparati.
Bond_JaneBond wrote:I ja sutra moram srediti noge, idem na put-ne daj Boze kakve nesrece pa se obrukati pred doktorima :lol: k'o kad sam ligamente pokidala u januaru, kaze zadnigni nogavicu od pantalona da vidim nogu a mene sram-dlakave noge :oops: :oops:
Vječiti crnjak :D
bez_ideje

#237 Re: Depilacija

Post by bez_ideje »

Ih jeste osjetljive ,ja ko krokodil.......masinicu i opleti sve ,od ruku ,nogu,bikini zone ..........vosak me nervira u kucnoj radinosti,uvijek se zamackam u uvijek ostane nesto nepocupano ....dofatim i zilet kad zurim...potkoljenice i ispod ruku cak na suho ostruzem....nista mi ne bude :mrgreen:
Urastaju dlacice od masinice,al ja to pustim 2 dana nakon supanja,ostruzem se jutanom krpom u suprotnom smjeru i pocupam :mrgreen:
Loulou

#238 Re: Depilacija

Post by Loulou »

bez_ideje wrote:Ih jeste osjetljive ,ja ko krokodil.......masinicu i opleti sve ,od ruku ,nogu,bikini zone ..........vosak me nervira u kucnoj radinosti,uvijek se zamackam u uvijek ostane nesto nepocupano ....dofatim i zilet kad zurim...potkoljenice i ispod ruku cak na suho ostruzem....nista mi ne bude :mrgreen:
Urastaju dlacice od masinice,al ja to pustim 2 dana nakon supanja,ostruzem se jutanom krpom u suprotnom smjeru i pocupam :mrgreen:
Ma, ti si neki debelokožac :D

Nego, zar ti ono ne reče da se ne depiliraš? ;-)
:D
Sunrise00

#239 Re: Depilacija

Post by Sunrise00 »

bez_ideje wrote:Ih jeste osjetljive ,ja ko krokodil.......masinicu i opleti sve ,od ruku ,nogu,bikini zone ..........vosak me nervira u kucnoj radinosti,uvijek se zamackam u uvijek ostane nesto nepocupano ....dofatim i zilet kad zurim...potkoljenice i ispod ruku cak na suho ostruzem....nista mi ne bude :mrgreen:
odsad si mi uzor :D :D :D ja nikako da se nakanim da masinicom sve depiliram, ja pocnem, pa mi bude mrsko onda, zavrsim jednu nogu masinicom, drugu ziletom :lol: :lol: :lol: ispod ruku ne smijem prici masinicom :( :D nakanit cu se vala :lol: :lol: :lol:
bez_ideje

#240 Re: Depilacija

Post by bez_ideje »

Pa i ne depiliram :?
Ja se cupam i gulim :mrgreen:

@Sunrise-ja pustim sebi death metal ,naspem nesto zestoko i divljam s masinicom :oops: :mrgreen:
Strpljiva

#241 Re: Depilacija

Post by Strpljiva »

Sunrise00 wrote:odsad si mi uzor :D :D :D ja nikako da se nakanim da masinicom sve depiliram, ja pocnem, pa mi bude mrsko onda, zavrsim jednu nogu masinicom, drugu ziletom :lol: :lol: :lol: ispod ruku ne smijem prici masinicom :( :D nakanit cu se vala :lol: :lol: :lol:
Boli par puta, onda se adaptiraš vremenom 8-) Držim fige! :-D
Bond_JaneBond wrote:E ovamo moja jedna drugarica ima jake dlake da te Bog sacuva i kad se udavala izdepilirala je ruke epilatorom. Ja joj se divim na izdrzljivosti, helem, ona kaze da su joj pomogle vlazne maramice, kao depilira pa prebrise vlaznom maramicom pa nastavi. I ja sutra moram srediti noge, idem na put-ne daj Boze kakve nesrece pa se obrukati pred doktorima :lol: k'o kad sam ligamente pokidala u januaru, kaze zadnigni nogavicu od pantalona da vidim nogu a mene sram-dlakave noge :oops: :oops:
Ruke mi nisu problematične, ali ja volim golu kožu :D , pa onda i njih sređujem epilatorom. Ako te strah, probij led sa planetom Venerom :-D Posle toga, sve je mala maca 8-)

Čiste gaćice i čarape + izdepilirana koža. Nikad se ne zna :lol:
Sunrise00

#242 Re: Depilacija

Post by Sunrise00 »

Strpljiva wrote:
Sunrise00 wrote:odsad si mi uzor :D :D :D ja nikako da se nakanim da masinicom sve depiliram, ja pocnem, pa mi bude mrsko onda, zavrsim jednu nogu masinicom, drugu ziletom :lol: :lol: :lol: ispod ruku ne smijem prici masinicom :( :D nakanit cu se vala :lol: :lol: :lol:
sad krenula pazuh fino epilatorom, kanim se dugo :D bilo je i krvi, ispsovala sam i pazuh i epilator i onog ko me natjera da ovo uradim, ali eto, dobro je zavrsilo :D mislim, nisam do kraja dovrsila, nisam mogla, bit ce bolje drugi put :oops: :D
:run:
Aurora Borealis

#243 Re: Depilacija

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 25/11/2010 11:46, edited 1 time in total.
bez_ideje

#244 Re: Depilacija

Post by bez_ideje »

Znam da laser nije dozivotan...mozda nekih 6-7 godina ....al i to je dobro,ako je manja povrsina
Strpljiva

#245 Re: Depilacija

Post by Strpljiva »

Sunrise00 wrote:
Strpljiva wrote:
sad krenula pazuh fino epilatorom, kanim se dugo :D bilo je i krvi, ispsovala sam i pazuh i epilator i onog ko me natjera da ovo uradim, ali eto, dobro je zavrsilo :D mislim, nisam do kraja dovrsila, nisam mogla, bit ce bolje drugi put :oops: :D
:run:
Prvi put uvijek boli :D Ako si spremna na tu žrtvu, vrijedi. Dlačice su dosta tanje i nisu oštre. I manje boli ako su dlačice manje.
IHAVEDREAM

#246 Re: Depilacija

Post by IHAVEDREAM »

Topli vosak....ZAKON.......
Svakih dva mjeseca ,stisnes zube, podneses bol......

Obrve, noge..., i onih par dlacica iznad usni( sto dolaze sa godinama).......
Sunrise00

#247 Re: Depilacija

Post by Sunrise00 »

Aurora Borealis wrote:Drago Sunasce gdje ces to epilatorom :-? Sva se najezim i kad pomislim samo :-D Ja sam mislila epilator ce biti rjesenje svih mojih muka, ali jok. Sada je takvo stanje da i od zileta dlacice urastaju :( Da znam da ce mi laser rijesiti muke do kraja zivota ili bar na 5 godina, pocela bih odmah stekati pare.
Ovi koji su radili ili se kane da rade laserske tretmane neka nam napisu iskustva i dozivljaje, ako nije preveliki problem. :sax:
ma boli, ali izdrzi se :D kad koristim zilet, od njega imam osjecaj da bude gore, jer svaki put rastu sve jace dlacice i to me jako nervira :( :D sto se tice urastanja dlacica, meni urastaju i kad koristim zilet i kad koristim epilator, tako da mi je svejedno :D
Aurora Borealis

#248 Re: Depilacija

.
Last edited by Aurora Borealis on 25/11/2010 11:46, edited 1 time in total.
ellmichak

#249 Re: Depilacija

Post by ellmichak »

Aurora Borealis wrote:@IHAVEDREAM

Svaka dva mjeseca?! Blago tebi, kod mene to raste k'o iz vode, svake 2-3 hefte je pod moranje :(
A @Sunasce, istina, rastu izgleda jace od zileta. Nisam vise pametna sta i kako. Pomagajte! :D

@bez_ideje: Kad bih znala da cu biti i tih 6-7 god. mirna, odmah bih pocela sa stednjom.
nije bas sad toliko skupo, http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9#p3692239

Edit: probajte ono sa secerom, ne znam da li ce urastati, ali meni je malo bezbolnije od voska, i sve cupa, samo mi je bila rijetka smjesa, pa sam poderala carsaf :D :D

sto se tice urastanja, ja sam imala katastrofa noge prije dvije godine, al od tada samo zilet, puno mlijeka za tijelo, najbolje da sto cesce brijete jer time radite i piling koze, zatim domaci pilinzi (sve sto je u zrnastom obliku pomijesati sa maslinovim uljem i trljati - secer, so, palenta :lol: .....), a negdje sam procitala da se kupi ulje cajevca (ima u dmu al je 39%) i stavi 20 kapljica u casu vode i time maze, nisam sigurna jel od toga ali cini mi se da meni one preostale urasle izgledaju sve blize kozi, ali necu jos da ih diram.
A najvaznije od svega manite se vi copanja i izvlacenja, pogotovo ako je u onoj nateknutoj fazi, to mjesto mazite ovim rastvorom cajevca i tek kad budete jasno dlacicu vidjeli uzmite one igle u apoteci i lagano je izvucite. Ja sam kroz svasta prosla, i trenutno imam na umu ovu lasersku u zenici, samo cekam jesen :)
Aurora Borealis

#250 Re: Depilacija

.
Last edited by Aurora Borealis on 25/11/2010 11:48, edited 1 time in total.
Post Reply