Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

starii

#2 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by starii »

dal' da placemo il da se radujemo...
It_is_a_Leclerc

#3 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Suzdržat ću se od bilo kakvih prognoza i ocjena, dok ne vidim sastav vlade i prve rezultate. Ali, već sam napisao da sam kao Bošnjak, i kao Krajišnik, rezigniran činjenicom da u ovoj zemlji, barem što se SDA tiče, ne postoji niko pametan, a da pritom ne dolazi iz centralnog dijela zemlje, a da bi znao bilo šta.
ragib

#4 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by ragib »

Ovaj Novalić je zanimljiv ako pristane, trebao je valjda biti 2009 ali je odbio.
https://www.youtube.com/watch?v=RJZPxb7qoyM
dječak sa šibicama

#5 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by dječak sa šibicama »

Denis Zvizdic, Aljosa Campara :bih:

Ali gdje je Esso??? hocemo Essu kao premijera Federacije!
lacrima

#6 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by lacrima »

Da ako ikako može, postavite Sarajlije (ako je ikako moguće one priučene, iz Tutina ili Taslidže) za načelnike svih općina u BiH, sve njihove savjetnike, pomoćnike, sve ministre u BiH, sve premijere, kompletan državni aparat neka bude rezervisan za Sarajlije. Samo oni su dorasli tom uzvišenom zadatku. Svi mi ostali smo samo mrlja na intelektualnoj karti Bosne i Hercegovine.
Novaliću svu sreću svijeta. I Zvizdiću također, ali za njega sam skeptičan.
Spektakluk

#8 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by Spektakluk »

O Novaliću sam čuo dosta dobrog i zaista mu želim sve najbolje na novoj funkciji (naravno, kako njemu tako i nama koji bi trebali osjetiti rezultate nove Vlade FBiH), ali pošto on ne određuje svoj tim već se to dogovara u centrali, onda sam jako skeptičan. Možda poneki dobar potez i to je to. Inače o ovom čovjeku i njegovom direktorovanju najbolje govori ovaj video.
iz zadnje klupe

#9 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by iz zadnje klupe »

Dal' vam je promakla informacija da je Hifa (naftaš), bliska SDA, kupila propalu poljoprivrednu zadrugu iz Sanskom Mosta u koju namjereva uložiti par miliona '
Čuli ste za onu sjednicu SDA o privrednoj razvoju od neki dan.

Dal' sam naivan il' se to prvi put od 92' godine počenje nazirati STRATEGIJA , blagi sam optimista :izet:
iz zadnje klupe

#10 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by iz zadnje klupe »

Suzdržat ću se od bilo kakvih prognoza i ocjena, dok ne vidim sastav vlade i prve rezultate. Ali, već sam napisao da sam kao Bošnjak, i kao Krajišnik, rezigniran činjenicom da u ovoj zemlji, barem što se SDA tiče, ne postoji niko pametan, a da pritom ne dolazi iz centralnog dijela zemlje, a da bi znao bilo šta.
upratio sam te kao forumaša i kao nekog ko je u privatnim vodama. Kako komentarišeš činjenicu Da USK kanton, ima naslabiji izvoz, GDP i sve ostalo, jedan Posavski kanton onako ispracelisan ima bolje rezultate, nijedan značajniji poduzetnik nije se iskristalisao tamo, BIRa će bila čisto paravan firma za tušenje kineske robe, jedino istočni Mostar ima slabije poduzetničke rezultate, zato , po meni, ne treba se ljutiti što nema više ministara iz USK...
Helena2014

#11 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by Helena2014 »

It_is_a_Leclerc wrote:Suzdržat ću se od bilo kakvih prognoza i ocjena, dok ne vidim sastav vlade i prve rezultate. Ali, već sam napisao da sam kao Bošnjak, i kao Krajišnik, rezigniran činjenicom da u ovoj zemlji, barem što se SDA tiče, ne postoji niko pametan, a da pritom ne dolazi iz centralnog dijela zemlje, a da bi znao bilo šta.

Podrška Krajini :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Ma dok se sistem ne promijeni, ne moze nas Tito izvaditi, odnosno samo bi on mogao :D

Podrska privrednicima u svakom slucaju, cuo sam dosta dobroga o gospodinu Novalicu.
maher

#13 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by maher »

steta je sto se pri izboru premijera ne postuje neki kontinuitet ... normalan put do premijerske pozicije bi bio najprije direktor neke velike kompanije, pa ministar pa premijer ... bojim se da ce nekome ko ne poznaje nacin funkcionisanja vlade jako tesko biti da mu prva pozicija u vladi bude premijerska, trebace mu dvije godine da nauci kako vlada funkcionise ...
takodjer, ne vjerujem bas u poduzetnike u vladi ... oni su naucili da naredjuju, a u vladi se treba dogovarati ... direktori iz drzavnih kompanija i javnih preduzaca, naravno oni koji su to rezultatima zasluzili, trebali bi popunjavati pozicije u vladi ...
predlozenim kandidatima zelim pune srece, ali nisam bas odusevljen predlozenim kandidatima, nadam se da im nece trebati puno vremena da nauce kako vlada funkcionise ...
shibonja

#14 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by shibonja »

Nista raji nece biti bolje.....
O'zone
Globalni moderator

#15 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by O'zone »

Ma boli nas .... naviknut ćemo se mi i na ove kao i na one prije njih...
It_is_a_Leclerc

#16 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

iz zadnje klupe wrote:
upratio sam te kao forumaša i kao nekog ko je u privatnim vodama. Kako komentarišeš činjenicu Da USK kanton, ima naslabiji izvoz, GDP i sve ostalo, jedan Posavski kanton onako ispracelisan ima bolje rezultate, nijedan značajniji poduzetnik nije se iskristalisao tamo, BIRa će bila čisto paravan firma za tušenje kineske robe, jedino istočni Mostar ima slabije poduzetničke rezultate, zato , po meni, ne treba se ljutiti što nema više ministara iz USK...
Vidite, USK je izvezao šest miliona eura samo kestena u EU u protekloj godini, a gdje je kestenov med kao krajiški brend koji se može prodavati jedino u Krajini ?! Gdje je Meggle kompanija koja na godišnjem nivou otkupljuje stotine i stotine hiljada litara od krajiških poljoprivrednika, otkup poljoprivrednih kultura, pa onda drvoprerađivačka industrija, bihaćka pivara... To je znak da se, unatoč 20-ogodišnjem maćehinskom odnosu političkog Sarajeva spram Krajine, i dalje ima i znanja, i mogućnosti i potencijala. No, velike političke stranke to ne zanima. Mi smo baza sa 200.000 glasova, po koje se dođe i ode.
starii

#17 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by starii »

ovo ce nam biti omiljena pjesma u narednom mandatu :izet:
Helena2014

#18 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by Helena2014 »

Zvizdić unio razdor u SDA?
Zvizdića, inače člana stranačkog Predsjedništva, na sjednici Kolegija SDA u utorak za mandatara je predložio Bakir Izetbegović osobno, zamjenik predsjednika i trenutno prvi čovjek stranke.
Ovakav Izetbegovićev potez, ističu, može se protumačiti i kao pokušaj potpunog umanjivanja utjecaja Adila Osmanovića, glavnog Izetbegovićevog oponenta, inače predvodnika suprotne, Tihićeve (reformatorske) struje, koji je slovio za glavnog kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara.
"Ne bih želio ništa negativno reći o Denisu Zvizdiću, ali želim podsjetiti da u BiH ima mnogo problema. A glavna pretpostavka rješavanja tih problema je da stranka pobjednica bude kompaktna. Rekao sam i na sjednici Kolegija da SDA ima potpredsjednike i da bi bilo logično da tu odgovornu poziciju nosi neko od njih", kaže Sadik Ahmetović, jedan od sedmorice potpredsjednika SDA, te dodao da će za novog predsjedavajućeg Vijeća ministara predložiti Adila Osmanovića.

"To bi pomirilo sve probleme koje imamo u SDA i omogućilo da se stranka u punom kapacitetu, a prije svega jedinstvena suoči sa svim nevoljama koje pritišću BiH", rekao je Ahmetović.
I Sanjin Halimović, također jedan od potpredsjednika partije, očekuje turbulentnu sjednicu stranačkog Predsjedništva.
"Kadrovska komisija je ta koja utvrđuje listu kandidata i ja očekujem da će, osim Zvizdića, na njoj biti još najmanje dva, a jedan od njih i Osmanović. Tačno je da nisu usaglašeni stavovi i različito se gleda na Zvizdićevu kandidaturu i zato očekujem žustru raspravu", ističe Halimović.
homega

#19 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by homega »

Denis Zvizdić nije dobar izbor, ali SDA građanima nikad nije ni ponudila nekog da je dobar izbor. Zvizdić je počeo s uništavanjem Kantona Sarajevo dok je bio njegov premijer 2003-2007. godine. Mogu zamisliti kako će dokrajčiti BiH nakon isteka mandata :(

http://imovinapoliticara.cin.ba/profil.php?profil=88
Drinski

#20 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by Drinski »

It_is_a_Leclerc wrote: To je znak da se, unatoč 20-ogodišnjem maćehinskom odnosu političkog Sarajeva spram Krajine, i dalje ima i znanja, i mogućnosti i potencijala. No, velike političke stranke to ne zanima. Mi smo baza sa 200.000 glasova, po koje se dođe i ode.
To je znak da cete zavriti kao podrinje: biracka masina i topovsko meso (zavisno od vremena) dok se ne raselite.
VjecitiStudent

#21 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by VjecitiStudent »

Drinski wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: To je znak da se, unatoč 20-ogodišnjem maćehinskom odnosu političkog Sarajeva spram Krajine, i dalje ima i znanja, i mogućnosti i potencijala. No, velike političke stranke to ne zanima. Mi smo baza sa 200.000 glasova, po koje se dođe i ode.
To je znak da cete zavriti kao podrinje: biracka masina i topovsko meso (zavisno od vremena) dok se ne raselite.
Nije tako crno, neće ih raseljavati, ovo je ipak zapišana teritorija!
Domaće robovske radne snage, dok ne uvezu neku još jeftiniju, im još uvijek treba.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Da se mene pita-za predsjednika VM, Senad Dzambic vlasnik Binga :thumbup:
neki

#23 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by neki »

homega wrote:Denis Zvizdić nije dobar izbor, ali SDA građanima nikad nije ni ponudila nekog da je dobar izbor. Zvizdić je počeo s uništavanjem Kantona Sarajevo dok je bio njegov premijer 2003-2007. godine. Mogu zamisliti kako će dokrajčiti BiH nakon isteka mandata :(

Denis Zvizdic je prvi premijer KS koji je poceo s kapitalnim ulaganjima u infrastukturu, prvi put nakon '92 se pocelo sa stvarnim ulaganjem a ne krpljenjem rupa u asfaltu, i to iz tekuceg budzeta a ne zaduzivanjem.
Strukom je daleko od pozicije na koju su ga postavili, ali mislim da ima potencijala da nesto uradi..
VjecitiStudent

#24 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by VjecitiStudent »

neki wrote:
homega wrote:Denis Zvizdić nije dobar izbor, ali SDA građanima nikad nije ni ponudila nekog da je dobar izbor. Zvizdić je počeo s uništavanjem Kantona Sarajevo dok je bio njegov premijer 2003-2007. godine. Mogu zamisliti kako će dokrajčiti BiH nakon isteka mandata :(

Denis Zvizdic je prvi premijer KS koji je poceo s kapitalnim ulaganjima u infrastukturu, prvi put nakon '92 se pocelo sa stvarnim ulaganjem a ne krpljenjem rupa u asfaltu, i to iz tekuceg budzeta a ne zaduzivanjem.
Strukom je daleko od pozicije na koju su ga postavili, ali mislim da ima potencijala da nesto uradi..
Da, proslavio se, gradnjom gasovoda za bjelašničke apartmane.
Pa započeo izgradnju zapadnog izlaza iz grada od Blažuja do Mostarskog raskršća, koja onda bude dovršena 6-7 godina poslije, čiji je prvi dio (Stup - Blažuj) bio završen 2000.
neki

#25 Re: Denis Zvizdić mandatar za sastav Vijeća ministara, Fadil Novalić premijer Federacije BiH

Post by neki »

VjecitiStudent wrote:
neki wrote:

Da, proslavio se, gradnjom gasovoda za bjelašničke apartmane.
Pa započeo izgradnju zapadnog izlaza iz grada od Blažuja do Mostarskog raskršća, koja onda bude dovršena 6-7 godina poslije, čiji je prvi dio (Stup - Blažuj) bio završen 2000.
Gasovod je bio predvidjen za bjelasnicke hotele, al RP izmjenise na inicijativu opstine Trnovo u kojoj je tad vladala stranka za BiH i dobismo apartmane...
Zapadni izlaz do Mostarskog r. je otvoren 2008.
U njegovom mandatu je asfaltirana glavna saobracajnica od Vijecnice do Ilidze, prakticno prvi put kompletna od kako postoji..
Pokrenuo je mnoge infrastrukturne poslove koji su se finansirali iz budzeta..Ovi danas ni vlastitu administraciju ne mogu nahraniti bez zaduzenja, da ne pominjem bilo kakva ulaganja..
Post Reply