Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Korisničkoime wrote:Jbg nasilni protesti nose uvijek i onu ružnu stranu sukob policije i građana. Ko misli da je policiji drago što ovo radi vara se. Da napomenem nisam policajac. Sutra ako bude bilo protesta ne slutim dobro specijalne jedinice MUP-a TK nisu nimalo bezazlene. Narod ogorčen protiv isto tako ogorčene policije. Znam da policija nije baš omiljena ali ni tim ljudima nije lako počev od uslova na radu preko plata do trpljenja raznoraznih sranja. Za sve zaslužni ljudi koje sada moraju da brane a možda bi ili bi najvjerovatnije i oni sa narodom skupa.
U svakom slučaju volio bih da sutra ne bude sukoba jer danas se policija možda uhvatila nespremna sutra međutim to neće biti slučaj a to za neke učesnike sukoba ne znači ništa dobro.
Što se tiče vlasti pa naivno je vjerovati da je samo sadašnja vlast za sve zaslužna od 1996 pa do danas sve vlade i sazivi skupština/parlamenata na svim nivoima države jer prosto se ne mogu sjetiti da je bilo koja vlada ili saziv skupštine/parlamenta dobro radio. To nas dovodi da zapravo nemamo iole veće stranke u koju bi imalo mogli polagati nade.
dobar post. takodjer nemam nikakve veze sa policijom.
umjesto da se ujedinimo protiv POLITCARA mi se okrecemo protiv policajaca kojima je posao da brane one protiv kojih su i sami. ali to im je posao, sta bi bilo u suprotnom? nastao bi opsti haos u drzavi, stanje totalne anarhije.
najdraza su mi ova isfrustrirana djeca koja misle da su policajci neka posebna vrsta ljudi pa se raduju kad nekog od njih zapale i slicno. mislim da je pojedincima veci trn u oku policajac nego politicar, mafijas... *ebo vas huliganizam.
fuj
daj nam samo genijalac reci kako doci do politicara a da te drug plavi ne mlatne po glavi?
da i mi konacno skontamo i sredimo drzavu
i sta ces kad dodjes do politicara ?
postoji nesto sto se zove masovni mirni gradjanski protesti, pa onda gradjanski neposluh, pa onda ako se stanje ne popravi moze se pribjeci nekim radikalnijim mjerama.
a kod nas se jedva skupi 1000 ljudi na protestima jednom u 20 godina i odmah na policajce, kao da su oni jedini krivci ?
Pogledaj snimke i vidi sta rade, doslovno se izivljavaju i igraju serifa. Drugo ako im je vec poso da udaraju onda im je poso i da primaju batine. Jel posteno, reciprotitet.
crni_DZo
Ne nije im posao da primaju batine dio njihovog posla je da osiguraju red i mir, javnu sigurnost i da pri tome ako je potrebno upotrijebe i silu oni za razliku od tebe i mene su za upotrebu iste ovlašteni budući da odgovarajući državni organi imaju tzv monopol prisile.
Prekomjerna upotreba sile ili neprimjerena se dešava kod naše policije i naravno da takvo nešto ne podržavam ali takve za sada nisam vidio na ovim klipovima mada priznajem da nisam pogledao sve tako da je moguće da griješim. Međutim jedan policajac njegovo nepravilno reagovanje ne poništava ono što pokušavam reći a to je "mi" se tučemo dok odgovorni češu guzicu i posmatraju. E to mi je vidiš žao.
Pogledaj snimke i vidi sta rade, doslovno se izivljavaju i igraju serifa. Drugo ako im je vec poso da udaraju onda im je poso i da primaju batine. Jel posteno, reciprotitet.
crni_DZo
Ne nije im posao da primaju batine dio njihovog posla je da osiguraju red i mir, javnu sigurnost i da pri tome ako je potrebno upotrijebe i silu oni za razliku od tebe i mene su za upotrebu iste ovlašteni budući da odgovarajući državni organi imaju tzv monopol prisile.
Prekomjerna upotreba sile ili neprimjerena se dešava kod naše policije i naravno da takvo nešto ne podržavam ali takve za sada nisam vidio na ovim klipovima mada priznajem da nisam pogledao sve tako da je moguće da griješim. Međutim jedan policajac njegovo nepravilno reagovanje ne poništava ono što pokušavam reći a to je "mi" se tučemo dok odgovorni češu guzicu i posmatraju. E to mi je vidiš žao.
crni_DZo
E onda pregledaj sve snimke koje se vrte prvo pa komentiraj, nisam ni ja protiv policije al jesam protiv ovih nepismenih fasista sto tuku invalide djecu zene slucajne prolaznike novinare!!!!
crni_DZo
a frajera jebo te... Ispade da nas policija bije za nase dobro i to teska srca obavaljaju tu duznost. I novinare isto biju za njoihovo dobro. Pa nek se skloni policija u stranu i eto, ovi ce prestat da cesu guzice.
U zivotu sam bio jednom na domacoj utakmici, i nikad nisam prigovarao protiv policije. Ali mi je ostalo u pamcenju prije 4-5 godina kada sam policiji prijavio da sam opljackan i da su mi noz prislonili uz ledja, niko ni mrdnuo nije. Pokazao im u stanici sliku tog klosara, oni rekli pa nista mu mi ne mozemo. I onda danas gledam kako u full opremi ganjaju ljude po ulicama, mlade, stare, onaj se dere na onu zenu koja hoce da pomogne momku, slike krvavih ljudi iz bolnica... I sta covjek da pomisli ? Nije policija krivac za ovo stanje u drzavi, ali danas su prikazali jasnu sliku kako ce buduci protesti izgledati. Ono nije legitiman nacin, pricajte sta hocete. Jedan specijalac ne smije onako postupati prema civilima, usred grada !!!
U decembru, 2013. godine, na Tajlandu, desila se nesvakidašnja situacija. Naime, za vrijeme protesta, policajci, umjesto da su sprječavali proteste i koristili silu, policajci su uklonili barijere, odložili oružje i pridružili se pobuni naroda. Na tlo su spustili svoje kacige i zaštitne oklope kao znak solidarnosti.
Cilj protesta bio je svrgnuti sa vlasti bišeg premijera Thakskin Shinawatre, koji je bio optužen za rasprostranjenu korupciju i zloupotrebu vlasti.
Ono što je policija tada uradila iznenadio mnoge. Njihovo spuštanje ruku i pridruživanje demonstrantima označilo je prekretnicu u protestima i potencijalnu promjenu vlasti.
U videu možete pogledati trijumfalno ''spajanje'' obje strane – policije i demonstranata. Ko zna kakve se promjene mogu dogoditi ako ostale zemlje učine isto.
Stati protiv gladnih i obespravljenih i stititi korumpirane, lopove/politicare, po meni same ih svrstava na cijoj su strani.
Oni svojim cinom ne brane ovu zemlju, oni svojim cinom brane kriminalce i nepravdu.
Fiktivni, naravno nerealni scenarij.
Kada dodje narod trazeci PRAVDU i HRANU, jer sada je do te granice doslo, samo se okrenuti ledjima prema narodu i licem prema polugama odlucivanja i lopovluka- politicarima. Jednostavno policija stati u prve safove sa narodim i onda uopste ne treba bilo kakvo nasilje niti prolivanje krvi i slicno.
Moja procjena, u ovakvom scenariju, da bi politicari onako kolektivno, gdje god bi se pojavili zajedno narod i policija, u roku od sat vremena podnjeli ostavke.
Shvatam ja uniforme, ovlasti, zaduzenja...komandnu hijararhiju, sve shavtam. Ali u ovom momentu stati u odbranu ovako korumpiranog i nepravednog politickog aparata ove drzave je cin veleizdaje naroda.
Ova BiH nisu ti funkcioneri niti su vlade i stranke. Ova drzava je ovaj narod. Zato cin patriotizma je biti uz svoj narod, bez obzira na uniformu i pendrek. Ako to ne mogu da shvate neka se nose u tri PM.
Vijetnamac13 wrote:kad su policajci tolika bijeda onda nek i oni protestuju
bijeda moj kurac
lik trci prema nekom momku i suta ga
to je odbrana je li?
pun mi kurac vas moralista
malo nam izvagajte koliko je ko kriv
rasprsite svaku akciju svojim blebetanjem
Protestirali su i oni onda bi se forumaši javljali sa frazama "ta koji qurac oće uzeo cenera jučer" "treba im uzeti i ono što imaju" "ta će njima nove cipele i ja svoje nosim 3 godine mogu i oni 5".
Niko pa ni ti se očigleno ne pitaš ko je kriv. Nema potrebe za vaganjem kriva je vlast na svim nivoima od 1996 na ovamo. Opet ću ponoviti dok se mi udaramo oni ne hebu ni živu silu.
2 osude za kriv.djela tipa mito i korupcija viskorangiranih političara učinit će za ovu zemlju više od 20 nasilnih protesta.
Drug moj obični policajac sa npr.ženom i dvoje djece jedva sastavlja kraj sa krajem sad zamisli njega bez ikakvog posla što bi i bio ako bi se priključio protestima.
-LIBERO- wrote:Stati protiv gladnih i obespravljenih i stititi korumpirane, lopove/politicare, po meni same ih svrstava na cijoj su strani.
Oni svojim cinom ne brane ovu zemlju, oni svojim cinom brane kriminalce i nepravdu.
Fiktivni, naravno nerealni scenarij.
Kada dodje narod trazeci PRAVDU i HRANU, jer sada je do te granice doslo, samo se okrenuti ledjima prema narodu i licem prema polugama odlucivanja i lopovluka- politicarima. Jednostavno policija stati u prve safove sa narodim i onda uopste ne treba bilo kakvo nasilje niti prolivanje krvi i slicno.
Moja procjena, u ovakvom scenariju, da bi politicari onako kolektivno, gdje god bi se pojavili zajedno narod i policija, u roku od sat vremena podnjeli ostavke.
Shvatam ja uniforme, ovlasti, zaduzenja...komandnu hijararhiju, sve shavtam. Ali u ovom momentu stati u odbranu ovako korumpiranog i nepravednog politickog aparata ove drzave je cin veleizdaje naroda.
Ova BiH nisu ti funkcioneri niti su vlade i stranke. Ova drzava je ovaj narod. Zato cin patriotizma je biti uz svoj narod, bez obzira na uniformu i pendrek. Ako to ne mogu da shvate neka se nose u tri PM.
Korisničkoime wrote:Jbg nasilni protesti nose uvijek i onu ružnu stranu sukob policije i građana. Ko misli da je policiji drago što ovo radi vara se. Da napomenem nisam policajac. Sutra ako bude bilo protesta ne slutim dobro specijalne jedinice MUP-a TK nisu nimalo bezazlene. Narod ogorčen protiv isto tako ogorčene policije. Znam da policija nije baš omiljena ali ni tim ljudima nije lako počev od uslova na radu preko plata do trpljenja raznoraznih sranja. Za sve zaslužni ljudi koje sada moraju da brane a možda bi ili bi najvjerovatnije i oni sa narodom skupa.
U svakom slučaju volio bih da sutra ne bude sukoba jer danas se policija možda uhvatila nespremna sutra međutim to neće biti slučaj a to za neke učesnike sukoba ne znači ništa dobro.
Što se tiče vlasti pa naivno je vjerovati da je samo sadašnja vlast za sve zaslužna od 1996 pa do danas sve vlade i sazivi skupština/parlamenata na svim nivoima države jer prosto se ne mogu sjetiti da je bilo koja vlada ili saziv skupštine/parlamenta dobro radio. To nas dovodi da zapravo nemamo iole veće stranke u koju bi imalo mogli polagati nade.
Jesi ti normalan? Policiji nije lahko? eto ubise se od posla mater im jebem neodgojenu...Samo znaju slabije udarati, zaustave te na cesti, izmisle ti razlog da im moras dati cenera (neki dan mene lola zaustavio, i prvo daj dokumente, pa vozacku, pa signalizacija, pa otvori gepek, pa imas li prvu pomoc, i na kraju kaze imas li rezervne sijalice????) To policija? Policija koja pljuje pred uhapsenim momkom i psuje mu mater? To policija? Dje zivis ti? Kad je to murija kod nas morala ISTA uradit poslije rata? ovo je prvi put da su morali zasukat rukave, a svi su u talu sa kriminalcima ili ih ne smiju ni pogledati kad prodju kraj njih sa 180 na sat. Nabijem ih na kurac, i svaki danas drot je zasluzio da fasuje kamen u glavu. SVAKI.
Vijetnamac13 wrote:kad su policajci tolika bijeda onda nek i oni protestuju
bijeda moj kurac
lik trci prema nekom momku i suta ga
to je odbrana je li?
pun mi kurac vas moralista
malo nam izvagajte koliko je ko kriv
rasprsite svaku akciju svojim blebetanjem
Protestirali su i oni onda bi se forumaši javljali sa frazama "ta koji qurac oće uzeo cenera jučer" "treba im uzeti i ono što imaju" "ta će njima nove cipele i ja svoje nosim 3 godine mogu i oni 5".
Niko pa ni ti se očigleno ne pitaš ko je kriv. Nema potrebe za vaganjem kriva je vlast na svim nivoima od 1996 na ovamo. Opet ću ponoviti dok se mi udaramo oni ne hebu ni živu silu.
2 osude za kriv.djela tipa mito i korupcija viskorangiranih političara učinit će za ovu zemlju više od 20 nasilnih protesta.
Drug moj obični policajac sa npr.ženom i dvoje djece jedva sastavlja kraj sa krajem sad zamisli njega bez ikakvog posla što bi i bio ako bi se priključio protestima.
Prikljucio bi se on rado, ima drzavni poso al se 99% lola uclanilo kod banke na 15-20 godina na kredu i lizing a uz to i kolegama zirant ...
Nego, malo preletih po ovoj temi i vidim da ima ovih što brane ove današnje pandure . Kontam, je li moguće to? Da Bog da vam svima pendrekali porodice kao što su Tuzlake danas. AMIN
Last edited by ganjeta on 06/02/2014 01:37, edited 1 time in total.