iPod wrote:Zašto razno razni spin majstori ne kažu u svojim saopštenjima i ovo:
"Član 16. Stvaraoci ili imaoci registraturne i arhivske građe dužni su da osiguraju odgovarajući prostor, opremu, kadar i druge mjere zaštite registraturne i arhivske građe, posebno za vrijeme rata, neposredne ratne opasnosti ili vanrednih prilika. Bliži propis o mjerama zaštite iz stava 1. ovog člana i o uslovima i rokovima čuvanja registraturne i arhivske građe, donosi Vlada Federacije na prijedlog Arhiva Federacije."
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... 50_bos.htm
Ali neka, toliko smo zajedljivi i svadljivi, tako da teško da će se ikakva solucija izroditi iz ovih protesta i demonstracija u cijeloj BiH!
Bitno je da je koruptokratija ostala u svojim stolicama, da su počeli sa nacionalističkom retorikom, i ako Bog da neka nam bude ovako još 100. godina, bolje nismo ni zaslužili.
Toliko od mene na ovoj temi.
Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- Čudna sorta
#6476 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- cartman
#6477 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
vidim, jako mirnoGenije wrote:dobro je kromvele, to su snimci iz osamdesetihcartman wrote: dobro je ghandi
stvar je riješena kasnije mirnim putem
- Pokerboy11
#6478 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
12 kila ? hahahahahahahahhaaahhahahahahaa ! Kako su jadni...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- Michio Kaku
#6479 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
]
don vito wrote:
Prije 4-5 godina kad je poceo krah budzeta, krenulo se sa onim sto je trebalo - smanjivanjem plata uhljupima. No, vrlo brzo su uhljupi postigli sporazum sa vlastima da se "ustede prave na nekim drugim mjestima, a ne njihovim primanjima koja su dva puta veca nego u realnom sektoru".
Rezultat ovog dogovora je da od 2009. godine imamo kolaps svih javnih ustanova cija je jedina svrha postalo zaposljavanje i placanje u njima zaposlenih budzetskih korisnika". To je OK u redovnim situacijama: zdrav si i ne trebas ljekara, nema pozara i ne trebas vatrogasca, nema poplava pa Civilna zastita moze odmarati i trositi plate, arhiv stoji mirno na svom mjestu...
Ali... kad se dese vanredne situacije...
bolestan si... ako ti je stalo do zdravlja moraces se obratiti privatnom ljekaru bez obzira sto placas zdravstveno
izbije pozar... vatrogasci nemaju odgovarajucu opremu
napada snijega dva metra... umjesto nase Civilne zastite snijeg cisti turski SFOR
demonstranti zapale arhiv ili se desi neka nesreca tipa iskra izazove pozar... izgori arhiv a nema pohranjen na digitali
Prije godinu-dvije, izbio neki pozar na entitetskoj granici dole oko Stoca. Dodju vatrogasci iz oba entiteta... Srbi iz Trebinja il Ljubinja u najmodernijem vozilu, Bosnjaci/Hrvati u "dajcu" iz 1960. i neke ne zna se sta je u jadnijem stanju dal samo vozilo dal oprema za gasenje sa kojom ne mogu ugasiti vatru na kojoj se janje okrece a ne ogroman pozar. Garantujem da ovi federalni vatrogasci imaju 50 posto vece plate od kolega iz RS i to je mantra koju ponavljaju lagumdzije, niksici, zeljkovici... to je njihova spika... fino je to objasnio Zeljkovic "kako moze neko reci da je losa situacija ako su redovne plate budzetskim korisnicima". Svijet pocinje i zavrsava se na izmirenju obaveza prema njihovoj glasackoj bazi - budzetskim korisnicima, a okolo moze sve propasti, zaboli ih.
- Kemal Malovčić
- Janjicar
#6481 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
To je to!iPod wrote:Zašto razno razni spin majstori ne kažu u svojim saopštenjima i ovo:
"Član 16. Stvaraoci ili imaoci registraturne i arhivske građe dužni su da osiguraju odgovarajući prostor, opremu, kadar i druge mjere zaštite registraturne i arhivske građe, posebno za vrijeme rata, neposredne ratne opasnosti ili vanrednih prilika. Bliži propis o mjerama zaštite iz stava 1. ovog člana i o uslovima i rokovima čuvanja registraturne i arhivske građe, donosi Vlada Federacije na prijedlog Arhiva Federacije."
Ali neka, toliko smo zajedljivi i svadljivi, tako da teško da će se ikakva solucija izroditi iz ovih protesta i demonstracija u cijeloj BiH!
Bitno je da je koruptokratija ostala u svojim stolicama, da su počeli sa nacionalističkom retorikom, i ako Bog da neka nam bude ovako još 100. godina, bolje nismo ni zaslužili.
OVdje se više ne raspravlja o uzrocima pobune i protesta, već o posljedicama istog. Evo dobro je, osudili smo svi paljenje i divljanje, iživljavanje nad javnim dobrom, a nego da vas pitam šta dalje i kuda dalje sa SDP, SDA, SBB, SNSD, HDZ, SDS?!
Da imamo postene i normalne novinare ovo bi bilo pitanje na press konferenciji ali nazalost nemamo.
- guber90
#6482 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Samo skoro punih 50 godina trebaloGenije wrote:ja sam odgovorio na to - južna afrika, aparthejd, mendela, folovigolovi, zvučil poznatokokakolas wrote:Dzaba nam sve, dok god to neki pojedinci ne skontaju... Ali to su ti budzetlije, dobri moj Herr Flick. Njima je dobroHerr Flick wrote:Kažite vi meni dobri moji forumaši jel se i jedna vlast makla mirnim protestima i ispijanjem kafa ispred vlada?![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6483 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
fino. vidiš da se danas "nađe" 12 kg spida, i zbog juče, dosta ljudi će i povjerovati. isto se desilo i 2010.VjecitiStudent wrote:
S obzirom da si dobro upoznat u problematiku, možeš li nam objasniti kako se moglo desiti da preko hiljadu policajaca kantona Sarajevo, jučer pasivno gledalo dok je pregršt balavurdije palila zgradu prvo Kantona, a zatim i Predsjedništva?
- kokakolas
#6484 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Sta je moralisti? To bi vi mijenjali vlast i trazili promjene ispijanjem kafe ispred vlade? Nema promjena, sve dok im se ne utjera strah u kosti. I nemojte se brinuti za zgrade. Mi smo ih platili, platiti cemo i obnovu. Pitanje je samo ko ce meni platiti 22 izgubljene godine?
-
Nero Histrion
#6485 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Kako je policija stigla pronaci 12 kg droge, a nisu uspjeli otjerati balavurdiju? Znaci - prekopali ih i oduzeli drogu, pa ih pustili da divljaju? Ili su zaplijenili 12 kg droge kod ovih tridesetak privedenih?! Ne kontam, glup sam
. Koji spinovi, mati mila.
Zasto se nije pravovremeno odreagovalo na divljanje balavurdije? Kome je haos odgovarao?

Iko
ista 
Zasto se nije pravovremeno odreagovalo na divljanje balavurdije? Kome je haos odgovarao?
Iko
- Michio Kaku
#6486 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Čudna sorta wrote:iPod wrote:Zašto razno razni spin majstori ne kažu u svojim saopštenjima i ovo:
sad bar znamo da su nam licemjerni gadovi koji plaču za zgradama veći neprijatelji od samih lopova jer bez njih ovi ne bi mogli ni da kradu.
- Šveđanin
#6487 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
I na kraju Mile i Fahro najbolje izlaze iz ovoga.
- ho oponopono
#6488 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
...to spid šiba ko ludo... 
- ultima_palabra
#6489 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Mi smo pokušali mirno '92 ispred Holiday-a.Genije wrote:pa to je bilo osamdesetih i nije uspjelocartman wrote: vidim, jako mirno
mirno je došlo devedestih i uspjelo je
- guber90
#6490 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Mislim da se radi o 12 tona, skupljaju par kamiona da prevezu ovo svex_lecter wrote:sto ce natovarit nekom hahahahhahahaJanjicar wrote:p206 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /140208035
12 kg droge, odvadite malo majku mu... e jbg sad, stvarno ofirno lažu
u ovo ni dijete ne bi povjerovalo![]()
![]()
![]()
Ovo je stvarno hahahaha
Gori je klix sto prenosi ovo
- webby-x
#6491 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Policija zaplijenila 12 kila droge?
Kakav budalaština, pa mogli su malo odvaditi.
Otprilike 1kg po uhićeniku.
Zaključak: "Samo su narkomani prosvjedovali,
ostalima je med i mijeko", kako reče Suad.
Evo sada razna spinovanja da se opravdaju političari.
Svi plaču za Arhivom, prvi političari koji su sve
kulturne i povijesne institucije doveli do propasti, a
Arhiv nisu čuvali što su bili dužni po zakonu.

Kakav budalaština, pa mogli su malo odvaditi.
Otprilike 1kg po uhićeniku.
Zaključak: "Samo su narkomani prosvjedovali,
ostalima je med i mijeko", kako reče Suad.
Evo sada razna spinovanja da se opravdaju političari.
Svi plaču za Arhivom, prvi političari koji su sve
kulturne i povijesne institucije doveli do propasti, a
Arhiv nisu čuvali što su bili dužni po zakonu.
Last edited by webby-x on 08/02/2014 13:42, edited 1 time in total.
- Pokerboy11
#6492 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Kod mene je bilo jos 6 kila...
- drag_gost
#6493 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Hocemo li veceras ovdje da bacimo rostilj?Genije wrote:idemol![]()
Tolika frka u gradu oko toga sto je Bakir pao niz stepenice. Dobro da nije nogu izvrn'o.
@ontopic, idemo li?
-
bochy_17
#6494 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Koliko se raja prepala i kako su izmanipulirani to je nevjerovatno. Pa nasi politikosi mogu predavanja drzati svim stranim politicarima kako se manipulira. Kao da gledam politicare kako nam govore: ma sta ces, ha? Odkud tebi pravo da izadjes na ulice. Pa ti si huligan, lopov. Sutra da si dosao konju glupi i pocistiti za sobom. Sram da te bude da protestvujes. Cuj prosvjeduje, a ja konja.
Jucer nisu bili dostupni jer su se zakazivali sastanci na tajnim lokacijama, koketirali i smisljali kako da odgovore na nastalu situaciju tugo moja. Ne izdvajajte mi poneke politikose jer su svi isti.
Jucer nisu bili dostupni jer su se zakazivali sastanci na tajnim lokacijama, koketirali i smisljali kako da odgovore na nastalu situaciju tugo moja. Ne izdvajajte mi poneke politikose jer su svi isti.
- Paranoid
#6495 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
..jes al rudari uz Tuzle..sarajevska raja je bila u slabom odzivu..ultima_palabra wrote:Mi smo pokušali mirno '92 ispred Holiday-a.Genije wrote:pa to je bilo osamdesetih i nije uspjelocartman wrote: vidim, jako mirno
mirno je došlo devedestih i uspjelo je
-
Nero Histrion
#6496 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Janjicar wrote:To je to!iPod wrote:Zašto razno razni spin majstori ne kažu u svojim saopštenjima i ovo:
OVdje se više ne raspravlja o uzrocima pobune i protesta, već o posljedicama istog. Evo dobro je, osudili smo svi paljenje i divljanje, iživljavanje nad javnim dobrom, a nego da vas pitam šta dalje i kuda dalje sa SDP, SDA, SBB, SNSD, HDZ, SDS?!
Da imamo postene i normalne novinare ovo bi bilo pitanje na press konferenciji ali nazalost nemamo.
Boldirano procitati vise puta. To je to!
-
VjecitiStudent
#6497 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Janjicar wrote:p206 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /140208035
![]()
![]()
Ovo je stvarno hahahaha
Gori je klix sto prenosi ovo
Uhapsili su magare na kojem je droga transportovana
Nisu uspjeli zgrade čuvati, a ko fol su, u pauzama, uspješno trkeljali izgrednike.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6498 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
@Cmoljo, a ima li licemjerstva kod onih koji su se smijali i izrugaali, kada smo barem u 10 razlicitih navrata setalu sa pistaljkama. Koji su se smijali protesnim koncertima i slicno.
A sada vecina tih istih kazu be treba se silom.
E pa jbg.onda.
Da kazem odmah nisam za paljevinu, glupost teska bez svrhe. Ali ovo je bio nagomiani bunt i frustracija. A to kada se desi, nema tu ni vodje ni kontrole...nema tu osmisljene forme.
Za ovo su jedini krivci 20godina sistematske korupcije i nepotizma. Partiokracoja po cijem se principu dolazi i na mjesto portira, a kamo li sta vise.
Licno dobro zivim, imam iznad prosjeka, ali ovoliku kulminaciju bijesa, gdje je eve oko nas konstituirano na nepravdi, apsolutno razumijem.
A sada vecina tih istih kazu be treba se silom.
E pa jbg.onda.
Da kazem odmah nisam za paljevinu, glupost teska bez svrhe. Ali ovo je bio nagomiani bunt i frustracija. A to kada se desi, nema tu ni vodje ni kontrole...nema tu osmisljene forme.
Za ovo su jedini krivci 20godina sistematske korupcije i nepotizma. Partiokracoja po cijem se principu dolazi i na mjesto portira, a kamo li sta vise.
Licno dobro zivim, imam iznad prosjeka, ali ovoliku kulminaciju bijesa, gdje je eve oko nas konstituirano na nepravdi, apsolutno razumijem.
- webby-x
#6499 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ne možeš. Mirno se skoro nigdje, a pogotovoGenije wrote:al možeš i moraš protiv države
u BiH ne može riješiti. Eto pokušali su ljudi sve,
izmijenjali su skoro sve stranke, mirno prosjedovali,
šetali, zviždali, štrajkali ... što je još ostalo?
-
Nero Histrion
#6500 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
ma ja, trkeljali ih, pa ih pustili da divljaju ... ako narod na ovo nasjedne, onda stvarno nije zasluzio da mu bude bolje.VjecitiStudent wrote:Janjicar wrote:p206 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /140208035
![]()
![]()
Ovo je stvarno hahahaha
Gori je klix sto prenosi ovoUhapsili su magare na kojem je droga transportovana
Nisu uspjeli zgrade čuvati, a ko fol su, u pauzama, uspješno trkeljali izgrednike.