Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

Havatar

#6151 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Havatar »

Banksy wrote:
Još prvog dana, dok su ojađeni radnici sami demonstrirali pred zgradom Vlade TK, napisala sam odmah (da sad ne tražim post) da će vlasti ubaciti huligane da ruše i razbijaju, ne bi li prokrenuli tok protesta. To je bilo lako predvidivo i to je uobičajen postupak kod ovakvih situacija, nikakva velika pamet. Nema nikakve sumnje da su razbijače poslale same vlasti.

Dokaz je totalno povlačenje policije koja je pod kontrolom Pećanca (SDA) i Kurteša (SDP) i puštanje ''demonstrantima'' da zapale državne zgrade - što izaziva najveće ogorčenje građana - dok je efikasna akcija policije uslijedila kad je trebalo zaštiti zgradu BBI B. Izetbegovića. Dakle, namjerno se nije djelovalo, to je sasvim jasno.

Na terenu, narodni bunt je krenuo, MZ se sasvim okrenula protiv SDA i SDP, podržava Fahru i Komšića koji, kad dođu na vlast, sasvim sigurno šalju vrhove ovih stranaka u zatvor, sve uz pomoć MZ. Premrli od straha vladajući su spremni na sve ne bi li spasili glave, otud jučerašnji neredi i angažman bandi huligana su koji, kako neko dobro primjeti, uvijek pod kontrolom nacionalističke desnice, pa je tako bilo i jučer.

Sad kad je jasno šta se dešava na terenu, ko je krenuo, ko se brani, ko napada i šta je čiji interes, jedina nepoznanica za sutra ostaje pitanje kako će djelovati MZ i Amerikanci, odnosno koliko će se duboko umiješati u sve ovo - nama bi, naravno, odgovaralao što više i što dublje.

Dosjei i optužnice su spremljeni, Fahro je jučer trebao za Ameriku na filovanje instrukcijama i papirima, jasno je šta slijedi, ali najveće pitanje je kako će, na koji način MZ i A. pritisnuti tužilaštva da otkoče procese, da izvade optužnice iz ladica i da hapšenja najzad krenu jer korumpirana tužilaštva su u ovom trenutku najveći problem i najslabija karika . Spremnost Radončića i Komšića postoji, ali bez pritiska MZ su sasvim nemoćni.

SDA i SDA su u paničnom strahu, ali bojim se da ne smije potjcjenjivati njihova politička vještina i spremnost da se žrtvuje i mnogo više od državnih zgrada, sve u pokušaju da sačuvaju vlastite glave i politički položaj. Dobro je poznato, kad jednom padnu, kad izgube vlast, jedini put je Zenica - Sanader je odličan primjer. Spasili su se jučer i kupili neko vrijeme za predah, ali samo neko, kratko vrijeme. Satjerani su u kut, spremni su na sve, zato su i dalje vrlo opasni.

Nadam se i očekujem veći angažman, jače pritiske i oštriju akciju MZ i Amerike jer samo uz njihovo brzo, jako i aktivno djelovanje možemo izaći iz ove crne rupe . Izostane li njihova podrška, i to hitno, ne piše nam se dobro ...
Ti koje prizivas su i organizovali ovo rusenje i paljenje zgrada koje ni cetnii nisu unistili a sve sa ciljem da na vlast dovedu ministra cetnicke sigurnosti Radoncica i trojanskog konja Komsica posto su oni spremni da Hrvatima daju treci entitet. Dolazak njih na vlast nebi bilo nista pozitivno nego bi znacilo da su ljudi glasali za raspad Bosne na tri dijela.
Corto Maltese

#6152 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Corto Maltese »

I, hoće li zahtjevi Sarajevskih demonstranata konačno biti ispunjeni?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6153 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by -LIBERO- »

Ovdje su se pocele pisate teorije zavjere, da bi na nekima i Mladen Maric pozavidio.
kamen spoticanja

#6154 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by kamen spoticanja »

Genije wrote:
guber90 wrote:Vec sam pitao, al hajd da budem uporan, ovi sto bi mirno da mijenjaju, kako bi to radili? Nemoj te izbore spominjati, 20 godina im se vec daje prilika, ne mijenjaju se. Kako promjeniti svijest ovih politicara, jer svaki kada dodje na vlast smatra da moze raditi narodu sta hoce, a to i radi.
evo kontrapitanje

koga i kako ćeš nasiljem postaviti

ako ne izborima
Jucer onaj lik sto je u tuzli proveo proteste, aldin ili kako vec, kaze da je angazovao advokata (mirnesa ajanovica) i da ce putem advokata zahtjevati da bude dio nekakve prelazne vlade koju je on smislio
Fakat smislen i dobar plan :roll:
weredsf

#6155 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by weredsf »

Corto Maltese wrote:I, hoće li zahtjevi Sarajevskih demonstranata konačno biti ispunjeni?
Koji ba???? :D
uglavnomja

#6156 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by uglavnomja »

te zgrade nisu vlasnistvo vlade, to su zgrade koje su postojale prije svih jugoslovenskih i bosanskih vlada , te su zgrade dio istorije, kulture i arhitekture grada ...

nisu zgrade krive, krivi su LJUDI koji su, nazalost, u tim zgradama jer su dobili glasove na izborima.

hebat ga, moglo je i bez vatre :-?
neregistrovani

#6157 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by neregistrovani »

Genije wrote:
neregistrovani wrote: Dedo bi danas da je živ bio sa demonstrantima i vjerovatno im podijelio kakve svoje naprave za daljinsko paljenje, bez upada u zgrade vlade.. :D
ejhh polahko, doće raji iz guice u glavu kad se slegne prašina i dim da su gora bijeda neg što su bili... :roll:
niko i ne misli da će odmah sve procvjetati za par dana ko behar u proljeće, ne misliš valjda da su ljudi htjeli ovim postići da dobiju zaposlenje odmah danas ? stvar je jasna, poslata je žestoka i oštra poruka da je narodu pun kurac svega i ako se nastavi i dalje ovako od strane neodgovornih političara, stranaka i pojedinaca, da će vjerovatno i u budućnosti biti sličnoga..kontaš sad ?
samo jedan banalan primjer..
ko je odgovoran za kupovinu jednog jebenog voza od desetina miliona KM, koji tek kad se kupio, dopremio u državu, tek onda se skontalo da ne paše na šine ??? :-) :-) :-)
i šta dalje,jbga ništa..koga briga...
Ironman1921

#6158 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Ironman1921 »

Neka sve gori.
Meni je samo žao arhiva i dokumenata tih nekih starih.
Samo pali,ruši,neka se vidi tko smo i šta možemo.
Naprijed narode,revolucija je na vratima!!!
guber90

#6159 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by guber90 »

Genije wrote: nisam htio lupit nikaku kontru, fino muhabetim brate

aha ti znači misliš da im nasiljem možemo promijeniti svijest tako da budu sposobni i moralni :roll:
20 godina se pokusavalo finim putem, gdje nas je to dovelo?
Paranoid

#6160 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Paranoid »

-LIBERO- wrote:Ovdje su se pocele pisate teorije zavjere, da bi na nekima i Mladen Maric pozavidio.
Normala... To se već nagovještavalo na početku ove teme..
weredsf

#6161 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by weredsf »

uglavnomja wrote:te zgrade nisu vlasnistvo vlade, to su zgrade koje su postojale prije svih jugoslovenskih i bosanskih vlada , te su zgrade dio istorije, kulture i arhitekture grada ...

nisu zgrade krive, krivi su LJUDI koji su, nazalost, u tim zgradama jer su dobili glasove na izborima.

Ovi huligani ne mogu dobaciti tako daleko, oni se jedva sjecaju koji su jucer parovi bili u ponudi na kladionici
uglavnomja

#6162 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by uglavnomja »

kamen spoticanja wrote:
Genije wrote: evo kontrapitanje

ako ne izborima
Jucer onaj lik sto je u tuzli proveo proteste, aldin ili kako vec, kaze da je angazovao advokata (mirnesa ajanovica) i da ce putem advokata zahtjevati da bude dio nekakve prelazne vlade koju je on smislio
Fakat smislen i dobar plan :roll:

:shock:

ne zezaj :shock:
shalla

#6163 Re: Demonstracije u Tuzli

Post by shalla »

OldMayor wrote:
shalla wrote:Gledam sad slike na portalu i samo bih jos jednom, po cijenu bana, zelio da jebem mater svima koji su jucer zapalili ove zgrade a i ovima sto to odobravaju.
Ja nisam palio, ali kako te bolan nije stid?

Nisi jebavao majku ovima koji su unistili sve sto se moglo unistiti. Pa koliko smo firmi imali, jesu li jednu mogli spasit, jednu eto jedinu da su spasili. A nije da nisu mogli. Svi mi znamo sta se radilo, svi znamo sta i dan danas rade.

Naravno, njima neces jebati majku.

Ali jebes majku ljudima koji su sve izgubili, koji ne mogu da se lijece, ne mogu da hrane porodicu, sta im je ostalo - nista. Oni jel nisu vrijedni nicega, ne trebaju ljudi ni da zive, jbg nemaju para, nemaju posao, ne mogu se lijepo obuc koji ce nam qrac.

Paljevina zgrade nece nista rijesiti, ali su politicari napokon dobili poruku da nisu svemocni, nisu. Njihovoj bahatosti je dosao kraj.

I meni nije zao, vala ako bude akcija citavu platu cu dat ako treba da se zgrada obnovi.
Drug, jebem ja majku i svim političarima, to znaju svi koji me poznaju, uopšte nisam neka uhljebljena osoba i mene pogađa stanje u državi, možda ne direktno mene jer sam hvala Bogu zaposlen ali imam u svojojo porodici nezaposlenih ljudi, rođaka i rodica sa fakultetskim diplomama koji sjede kući jer ne mogu da nađu posao ali ova kategorija ljudi, obuhvaćena u boldiranom dijelu NIJE TA KOJA JE PALILA, KOJA BI PALILA i KOJA ĆE PALITI, zato sam toliko iznerviran.
Evo, maloprije pričam sa jednom ženom (radila je na jako istaknutom mjestu u jednoj budžetskoj firmi pa je podnijela prijavu protiv nekih ljudi zbog nekih neregularnosti pa je naravno poslije toga dobila nogu) i kaže ona ja sam već mjesecima za to da se nešto pokrene, da ljudi izađu na ulice, urade u svojim firmama ono što sam ja (prijave odgovorne za kriminal, korupciju) i jučer sam među prvima bila gore ali me duša boli kad vidim u šta se ono jučer pretvorilo, onaj vandalizam nikako nije rješenje, čak naprotiv, samo će se napraviti kontraefekat...
Banksy

#6164 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:I, hoće li zahtjevi Sarajevskih demonstranata konačno biti ispunjeni?
Da nije pretužno, grohotom bi se nasmijali na zaista uspjelu ironiju ...
Čudna sorta

#6165 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Čudna sorta »

Ja bih samo premijeru Zeljković, obzirom na njegovu opasku kako u Sarajevu nema gladne djece, da pošaljem ovaj link - https://www.facebook.com/pages/Pomozi/2 ... 87?fref=ts, možda bi htio da se priključi ovoj akciji "Užina za dijete".

Koje bahato ponašanje, koji bezobrazluk - U Sarajevu, kaže, nemaju razloga za nezadovoljstvo, u Sarajevu nema gladne djece. U kojem Sarajevu on živi?!?

Ali ne, hajde malo da pričamo o Arhivu i vrijednoj arhivskoj građi. :thumbup:
bull21

#6166 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by bull21 »

guber90 wrote:

aha ti znači misliš da im nasiljem možemo promijeniti svijest tako da budu sposobni i moralni :roll:
A ti opet ne odgovaraš - šta se sa ovim postiglo? Sutra da cijelo Sarajevo zapališ, misliš da ćeš nešto postići? Daj mi konkretno - šta smo uradili sa ovim? Šta će se danas promjeniti? Nemoj mi te priče "vidjeli su da možemo i mi, narod blablablablabla" to nije konkretno jer se ništa neće promjeniti.
Opetja033

#6167 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Opetja033 »

Michio Kaku wrote:
asurbanipal wrote:
Michio Kaku wrote: za zgradama plaču oni koji ne mogu da zamisle drugačiju budućnost i drugačiji sistem vrijednosti.

za zgradama, dakle, plaču samo budale i neprijatelji.

Za drugačiji sistem vrijednosti potrebna je promjena na vrhu, a ne na dnu, gdje smo mi. Šta misliš, praviti komunističko društvo u moru neoliberalizma ?
pa ili cemo propasti zajedno sa svijetom u neoliberalizmu ili cemo se boriti za komunizam.

nece nam sigurno biti bolje sa isprobanim neoliberalnim receptima ni svijetu ni nama. to je puno veca utopija nego komunizam. jel tako da niko od neoliberala, ni u svijetu ni kod nas, ne zna rjesenje ni za ekonomsku ni za socijalnu krizu? ne zna jer ga nema u okviru ovakvog sistema istomkao sto se ispod vode ne moze disati.

bilo bi racionalnije i civilizovanije sve porusiti i krenuti ispocetka.
Nije jucer, revolucionar, niko demonstrirao protiv kapitalizma a za komunizam. Nemojte uzimati kredit za ono za sta niste zasluzni - jer bi vas narod prve pogazio. Zato valjda i niste smjeli da dodjete, barem ne sa obiljezjima.
Ljudi su demontstrirali protiv NELEGALNE privatizacije, protiv korupcije, protiv bahatih politicara. A ne za komunizam.

Organizujte sami svoje demonstracije, bice vas manje nego na onim "demonstracijama" protiv Erdogana.

Komunizam je mrtav. Zavrsio na smetljistu historije jednom za sva vremena. Kome se kapitalizam ne svidja, mogu kupiti karte u jednom pravcu za egzoticni Pyongjang ili Havannu. Jer vas ni Kina nesto ne mirise u zadnje vrijeme. Naravno mozete ostati i ovdje, demokratska smo i slobodna zemlja, ali necete dogurati dalje od piskaranja po forumima. Na ulice ionako ne smijete izaci, toga ste i sami svjesni. :wink:
Nero Histrion

#6168 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Nero Histrion »

VjecitiStudent wrote:
Opetja033 wrote: Iskreno - nema sanse. Ovo su prve demonstracije u skorije vrijeme iza kojih nisu stajali Brkan, Fedja i ostali profesionalni revolucionari i zbog toga je narod izasao na ulice. Uvjeren sam da se radilo o spontanim demonstracijama koje su izmakle kontroli.
Ono sto je meni fascinantno jeste da policija nije djelovala zadnjih par sati. Ama bas nikako - sve dok se nisu sukobi nastavili u ulici Kosevo i BBI (vec sam bio otisao, za ovo zadnje sam cuo). Neki razlog ima, koji ne znam. Mada mogu sumnjati u to da su vlastodrsci zeljeli da stvari teku tokom kojim teku jer ce onda imati argumente u svojim rukama i jer ce doci do razdora medju narodom.
Ne tvrdim da su iscenirali sve, naprotiv - siguran sam da nisu. Ali vjerujem da su iskoristili priliku koja im se ukazala. Ida zbog toga nisu dali policiji odrijesene ruke.

Prica koju ti i @Banksy forsirate o navijacima takodje nije na mjestu. Ne kazem da nije bilo navijackih grupa ali nije se dolazilo organizovano i niko ih nije zvao. Ovo ti odgovorno tvrdim. Jucer sam prepoznao nekih 30-tak ljudi na protestima koji su iz navijackog miljea i opet ti se mogu zakleti da NIKO, nijedna jedina osoba od tih 30 NIJE usao u Vladu KS niti palio bilo sta. Ne trebas biti Einstein da bi shvatio ko je bio glavna meta tih ljudi na tom mjestu. Nije zgrada Vlade KS sama po sebi a pogotovo ne zgrada Predsjednistva.
Apsolutna vecina od tih 30-tak ljudi je vec bila otisla kada je Predsjednistvo pocelo goriti. Ovi sto su ostali su sve to promatrali sa strane, poprilicno udaljeni.

Niste u tom svijetu i ne znate kako stvari funkcionisu, ne krivim vas naravno zbog toga ali nemojte besmislice govoriti (uz duzno postovanje).
Niti jednom nisam spomenuo navijačke grupe.
Grupa koja je počela kamenovati policiju i koja je na kraju zapalila i kanton i Predsjedništvo je bila izuzetno dobro organizovana. Nije im bilo stalo ni do kakvih pregovora i razgovora. Prva jučerašnja žrtva, negdje oko 14h jučer, je bio momak koji je stajao ispred policije i koji je dobio kamenčinu u glavu od strane grupe iza (nadam se da će biti dobro :( ). Nakon toga su se stvari malo smirile, demonstranti su krenuli pričati sa policijom, krenula je priča da će krenuti nekakvi pregovori sa Zeljkovićem, ali svega pola sata poslije mirnim demonstrantima dolazi upozorenje od ovih iza da se sklonu ili će i oni fasovati kamenje.
Onda je krenula gužva, specijalna vrlo brzo uspijeva potisnuti nasilnu grupu do mostova, sa rezervnim kordonom koji je bio kod apoteke, no koji se uopšte nije pomjerao naprijed.
I onda dobivaju naredbu o povlačenju.
Nakon toga policija uglavnom samo posmatra kako ovi prvo kamenuju zgradu kantona, pa ulaze unutra, pa izbacuju inventar, pa prvo njega pale, pa tek onda polako počinje da tinja unutar zgrade. Taj dio traje par sati.

Svo vrijeme policija vani, kojih je manje od stotinu, ne dobiva nikakva pojačanja, nekoliko puta ko fol nešto pokušavaju, pa se ubrzo vraćaju.
U isto vrijeme, zgradu je čak i par desetina običnih policajaca (koliko ono kanton ima uniformisane policije, preko 1000?) ako više nije bilo specijalaca, sa lakoćom moglo odbraniti, jer samo su četiri ulaza u zgradu, dva veoma uska, svi prozori su uski i balavurdiju su mogli malim prstom sa prozora skidati.

Jučerašnji događaji u Sarajevu su bili samo odlično organizovana koreografija, bez obzira na iskrenost i ogromno srce mnogobrojnih učesnika koji su došli sa iskrenom namjerom da stvari u ovoj zemlji pomjere nabolje.

Ciljeve s kojima je organizovana ova predstava ćemo vrlo brzo saznati.
Tacno, mogli su obezbijediti ulaze, dovesti pojacanje i rastjerati huligane prije paljenja i divljanja. Zasto to nije uradjeno?
Upitajmo se zabog cega su ljudi izasli na ulice? Sigurno ne zato da izraze simpatije i pruze podrsku vlasti koja ih 20 godina bezumno laze i krade, optuzujuci se medjusobno i dajuci narodu laznu nadu kroz lazna obecanja pred izbore.

Dakle, narod nije izasao na ulice da podrzi tu vlast, nego da izrazi opravdano nezadovolsjtvo.

E sad ...

Kako ostati na vlasti - recept:

- u vrijeme demonstracija vlastodrsci se skriju u misije rupe
- policiji se naredi da ne reaguje
- ne salje se pojacanje
- pusti se da protesti prerastu u divljanje u kojem ucestvuje manjina
- vlast se oglasi na kraju balade i proglasi sebe spasiteljem drzave :shock:

Ko je ovdje LUD?! :skoljka: :idea: :?:

I ... sta je sljedece na dnevnom redu velicanstvene sedmorke? Sejdic-Finci? Jacanje entiteta? Drzavna imovina? Nepotizam?Bijeda i nezaposlensot? Put u NATO? EU integracije? Nacionalizam? Treci entitet? Putovanja po svijetu da se dogovore? Sta ce reci Inzko, da?

I niko do sada od politicara u Rajvosa ne podnese ostavku, ejs, ejs ...

Stvarno, ko je ovdje LUD? :skoljka:
muminovic

#6169 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by muminovic »

Meni je samo zao arhive maticnog ureda, ljudi nece moci doci do extra bitnih podataka.... katastrofa !
Havatar

#6170 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Havatar »

zlajapravaraja wrote:
Sarah24 wrote:Ništa nije slučajnost. Što prije narod shvati to, prije će prestati biti ovca. A, sve mi se čini da je to teško postići...

Nije slučajno ni to što Ćaušević nije odmah dao ostavku, niti što je policija lemala koga je stigla drugi dan, niti to što su mediji bacali bombe, a Boga mi ni to što su se juče povukli vrlo brzo i nisu upotrijebili skoro nikako suzavce i sl., nisu slučajno zapaljene te i te institucije, i nije slučajno u paljenju istih učestvovala grupa u kojoj rijetko ko ima preko 18g. kad se zna zakon za maloljetnike i kazne za iste.
I ne može sve da mi naumpadne, ali veliko pitanje ostaje, zašto nakon ovakvog stanja u državi, neko ne zatraži ostavku minstra sigurnosti???
Bra'o :thumbup: :thumbup: :bih:
https://www.facebook.com/pages/Tra%C5%B ... 3851254531
O'zone
Globalni moderator

#6171 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

uglavnomja wrote:te zgrade nisu vlasnistvo vlade, to su zgrade koje su postojale prije svih jugoslovenskih i bosanskih vlada , te su zgrade dio istorije, kulture i arhitekture grada ...

Moglo je i bez vatre
Moglo je i bez protesta
Moglo je i bez razbijenih glava na obje strane

Mogli smo biti i balkanska Švica

Mogli smo ima veći BDP

Mogli smo imati razvijenu namjensku industriju i hiljade zaposlenih

Svašta smo mogli, jbg-nismo
Herr Flick

#6172 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Herr Flick »

Kažite vi meni dobri moji forumaši jel se i jedna vlast makla mirnim protestima i ispijanjem kafa ispred vlada? :D :D
guber90

#6173 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by guber90 »

bull21 wrote:
guber90 wrote:

A ti opet ne odgovaraš - šta se sa ovim postiglo? Sutra da cijelo Sarajevo zapališ, misliš da ćeš nešto postići? Daj mi konkretno - šta smo uradili sa ovim? Šta će se danas promjeniti? Nemoj mi te priče "vidjeli su da možemo i mi, narod blablablablabla" to nije konkretno jer se ništa neće promjeniti.
To sto si ti corav ne znaci da cu ti ja dva puta post pisat.
Michio Kaku

#6174 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Michio Kaku »

Genije wrote:
guber90 wrote:Vec sam pitao, al hajd da budem uporan, ovi sto bi mirno da mijenjaju, kako bi to radili? Nemoj te izbore spominjati, 20 godina im se vec daje prilika, ne mijenjaju se. Kako promjeniti svijest ovih politicara, jer svaki kada dodje na vlast smatra da moze raditi narodu sta hoce, a to i radi.
evo kontrapitanje

ako ne izborima
ali kako ne kontaš da su izbori nebitni? na primjer, lagumdžija je čovjek koji je po vlastitom priznanju imao kredit od 800 000 eura jel misliš da takav čovjek može biti slobodan u politici recimo da je sposoban i nezavisan) i sprovoditi neke racionalne mjere ili reforme ili će raditi ono što mu banka kaže? naravno da će raditi ono što mu banka kaže ili dok mu banka ne kaže da stane. karikiram ali tako je sa institucijom politike, ovo je samo model koji se moze primjeniti gotovo svuda. sve i da nema korupcije mogucnosti koje su ostavljene politicarima i demokratskoj vlasti da upravljaju nasom buducnosti ukoliko je mimo volje banaka i korporacije je nebitno. mogu raditi samo neke kozmeticke stvari ali gotovo sav nas prihod je profit uvoznickog lobija i stranih banaka.

izbori su pljuvačka u lice intreligentom čovjeku. kakva pljuvačka, izdrkavanje...
MOSALJOZE

#6175 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by MOSALJOZE »

Locked