Tipovi kao ti su na budjetu, sa takvom kulturom i manirima ako me kontas!!!!-tuzlak- wrote:budžetlijo, SAMO vas treba SPALITweredsf wrote:
Sve ok, ja ne sporim ciljeve samo metode i rezultat ako me shvacas
sve spali
samo šteta što se ne spali i zgrada tužilaštva/sudstva ona je prav trebala izgorit kao leglo LEGALNE NAJVEĆE BANDE
Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-
weredsf
#6051 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- reis1
#6052 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Imal koja suza za ovo:

- sluga_okupatora
#6053 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Mala lekcija iz, ne tako davne istorije;
2 i 3 Maja 1992 godine sarajevska mladost je dala ono najvrednije sto je mogla dati - svoje zivote, u odbrani zgrade predsjednistva. Tih dana je ta zgrada bila simbol - jedva punoljetni mladici i djevojke su uzeli puske u ruke da brane nesto nase, bosansko.
Cisto sumnjam da je medju onima koji su jucer zapalili tu zgradu bilo onih koji su prije 22 godine stali u odbranu te iste zgrade u nadi da Bosna nece sapatom pasti.
Mozda je za vas ta zgrada "zmijsko leglo", "tvrdjava puna korupcije" itd ali ima nas kojima je ta zgrada bila i ostala simbol bosanskog otpora.
Za sve koji su ucestvovali u paljenju zgrade predsjednistva - svaka vam cast, ovim cinom ste se popisali na heroje Sarajeva i BiH.
2 i 3 Maja 1992 godine sarajevska mladost je dala ono najvrednije sto je mogla dati - svoje zivote, u odbrani zgrade predsjednistva. Tih dana je ta zgrada bila simbol - jedva punoljetni mladici i djevojke su uzeli puske u ruke da brane nesto nase, bosansko.
Cisto sumnjam da je medju onima koji su jucer zapalili tu zgradu bilo onih koji su prije 22 godine stali u odbranu te iste zgrade u nadi da Bosna nece sapatom pasti.
Mozda je za vas ta zgrada "zmijsko leglo", "tvrdjava puna korupcije" itd ali ima nas kojima je ta zgrada bila i ostala simbol bosanskog otpora.
Za sve koji su ucestvovali u paljenju zgrade predsjednistva - svaka vam cast, ovim cinom ste se popisali na heroje Sarajeva i BiH.
- OldMayor
#6054 Re: Demonstracije u Tuzli
Ja nisam palio, ali kako te bolan nije stid?shalla wrote:Gledam sad slike na portalu i samo bih jos jednom, po cijenu bana, zelio da jebem mater svima koji su jucer zapalili ove zgrade a i ovima sto to odobravaju.
Nisi jebavao majku ovima koji su unistili sve sto se moglo unistiti. Pa koliko smo firmi imali, jesu li jednu mogli spasit, jednu eto jedinu da su spasili. A nije da nisu mogli. Svi mi znamo sta se radilo, svi znamo sta i dan danas rade.
Naravno, njima neces jebati majku.
Ali jebes majku ljudima koji su sve izgubili, koji ne mogu da se lijece, ne mogu da hrane porodicu, sta im je ostalo - nista. Oni jel nisu vrijedni nicega, ne trebaju ljudi ni da zive, jbg nemaju para, nemaju posao, ne mogu se lijepo obuc koji ce nam qrac.
Paljevina zgrade nece nista rijesiti, ali su politicari napokon dobili poruku da nisu svemocni, nisu. Njihovoj bahatosti je dosao kraj.
I meni nije zao, vala ako bude akcija citavu platu cu dat ako treba da se zgrada obnovi.
- Corto Maltese
#6055 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
U pitanju je Amir Ibrović, šef kabineta Željka Komšića. U vozilo, koje je vlasništvo Predsjedništva BiH, pronađena je veča količina propagandnog materijala Demokratske Fronte.amcibald wrote:http://www.s.ource.ba/clanak/8808615180 ... ref=ostali
Pogledajte snimak kako se vozi drzavno auto.
-
weredsf
#6056 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Samo mi reci ko ce platiti njihovu obnovu, mi 9poreznici) ili oni...oni ce naravno naci izvodjace radova preko kojih ce se dodatno obogatiti...Bas ste im pricinili veliku "stetu" i kladim se da se zadovoljno smiju ovome, sa razlogomParanoid wrote:Kao što neko prije napisa: Sad su naše, a kad si trebao da u tim zgradama tražiš neka prava ili posao..onda su njihove.weredsf wrote: Nisu to njihove zgrade nego nase
-
-tuzlak-
#6057 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
što nisi tamo juče bio pa je branio mamu ti jebemstarii wrote:tuzlak ovo je zgrada od JNA bar bi toliko trebao znati...treba te za jaja objesiti ispred ove zgrade...
da te spalimo, mamu it jebem
-
neregistrovani
#6058 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
reis1 wrote:Imal koja suza za ovo:
huligani ! pale vatre ! MLATI MARVU, NEK VIDE ŠTO JE PRAVNA DRŽAVA ! PODRŠKA ZA RADONČIĆA, IZETBEGOVIĆA, LAGUMDŽIJU, ČAUŠEVIĆA, HAMDIJU LIPOVAČU ( KOJI NE TREBA DA DAJE OSTAVKU !) I OSTALE PRAVE PATRIOTE OVE ZEMLJE !
usput, gdje se sastaje danas vladajuća šestorka ?
- Paranoid
#6059 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Meni iskreno su preči obespravljeni, siromašni i njihova djeca i ne sumnjam da bi se svi oni dobrovoljno javili da im se od plate odbije za popravak svega što je uništeno..weredsf wrote:Samo mi reci ko ce platiti njihovu obnovu, mi 9poreznici) ili oni...oni ce naravno naci izvodjace radova preko kojih ce se dodatno obogatiti...Bas ste im pricinili veliku "stetu" i kladim se da se zadovoljno smiju ovome, sa razlogomParanoid wrote:Kao što neko prije napisa: Sad su naše, a kad si trebao da u tim zgradama tražiš neka prava ili posao..onda su njihove.weredsf wrote: Nisu to njihove zgrade nego nase
Ponavljam: Od plate...
-
-tuzlak-
#6060 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
mišu, jesil juče bio u podrumuweredsf wrote:Tipovi kao ti su na budjetu, sa takvom kulturom i manirima ako me kontas!!!!-tuzlak- wrote:budžetlijo, SAMO vas treba SPALITweredsf wrote:
Sve ok, ja ne sporim ciljeve samo metode i rezultat ako me shvacas
sve spali
samo šteta što se ne spali i zgrada tužilaštva/sudstva ona je prav trebala izgorit kao leglo LEGALNE NAJVEĆE BANDE
što pičko juče nisi izašo tamo pato govorio
i sada si "heroj" iza tastature, mamu ti jebem
-
asdf1
#6061 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Da treba i to dodati: da oni plate svu stetu. Dakle, treba nastaviti sa protestima.weredsf wrote:Samo mi reci ko ce platiti njihovu obnovu, mi 9poreznici) ili oni...oni ce naravno naci izvodjace radova preko kojih ce se dodatno obogatiti...Bas ste im pricinili veliku "stetu" i kladim se da se zadovoljno smiju ovome, sa razlogomParanoid wrote:Kao što neko prije napisa: Sad su naše, a kad si trebao da u tim zgradama tražiš neka prava ili posao..onda su njihove.weredsf wrote: Nisu to njihove zgrade nego nase
- _mufljuz_
#6062 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
znas koliko je te supke koji su obitavali u toj zgradi bolio kurac za te momke i prije rata i u ratu i poslije rata....sluga_okupatora wrote:Mala lekcija iz, ne tako davne istorije;
pa tako nekako koliko svrbeca dlaka na supku....
- daxon
#6063 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Joj što ne mogu ove patetike i ovih patetičnih poređenja sa nečim što jedno sa drugim nema veze, pa dokle višesluga_okupatora wrote:2 i 3 Maja 1992
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#6064 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
da bas demokratska fronta drzi svoj propagandni materijal u zgradi predsjednistva i zeljko ga voza u sluzbenom autu.Corto Maltese wrote:U pitanju je Amir Ibrović, šef kabineta Željka Komšića. U vozilo, koje je vlasništvo Predsjedništva BiH, pronađena je veča količina propagandnog materijala Demokratske Fronte.amcibald wrote:http://www.s.ource.ba/clanak/8808615180 ... ref=ostali
- Panzer_Daddy
#6065 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Sin je opalio ocu samar....ali zasto?sluga_okupatora wrote:Mala lekcija iz, ne tako davne istorije;
-
-tuzlak-
#6066 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
ne manipulirajsluga_okupatora wrote:Mala lekcija iz, ne tako davne istorije;
ko lagumdžija ti juče, kenjanjem o trećem entitetu
ta zgrada od prije 22 godine i SADA veze nemaju, sada je to leglo budžetskih parazita koji imaju po 5-7ooo KM i NIŠTA ne rade
- reis1
#6067 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ako neko ne obnovi ove zgrade:

...prije zgrada vlada, treba se opet raja skupit i zapalit vlade.

- saibaba
#6068 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Mogu se kladiti ko ce u Sarajevu dobiti posao na obnovi zgrade ... taman kad zavrse ovo sto sad sto rade ...weredsf wrote:Samo mi reci ko ce platiti njihovu obnovu, mi 9poreznici) ili oni...oni ce naravno naci izvodjace radova preko kojih ce se dodatno obogatiti...Bas ste im pricinili veliku "stetu" i kladim se da se zadovoljno smiju ovome, sa razlogomParanoid wrote:Kao što neko prije napisa: Sad su naše, a kad si trebao da u tim zgradama tražiš neka prava ili posao..onda su njihove.weredsf wrote: Nisu to njihove zgrade nego nase
Last edited by saibaba on 08/02/2014 10:45, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#6069 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
reis efendija, a kakvo je sad to opravdanje? uostalom nisu ovi ljudi ni spalili zgradu, vec djecurlijareis1 wrote:Imal koja suza za ovo:
a sto se tice same dite, nesto sam radio za njih prije 16 godina i ulazio na tu kapiju... znas li mozda kako su se ponasali prema "svojoj" firmi? znas li da nisam marke naplatio i da nisam odradio posla zato jer se niko nije mogao ugraditi (samo sam izgubio vrijeme)? znas li kako se kralo? dok sam ja isao dole ljudi su svaki dan kroz istu kapiju iznosili mahnut deterdzent - a 3D za sudje su krali u flasama vode i soka iz kuhinje...
i onda ih poklopi privatnik, uz dogovor s radnicima... i propadne covjek, propadnu i oni... a prije privatizacije i poslije privatizacije u ditu su se slili milioni iz sehara tk - bez ikakvog rezultata...
nije moralo tako - eno solane i dan danas radi, redovne plate (nisu neke, al su redovne), ljudi izvoze, razvijaju se i nema ih na ulici... a mogli su zavrsiti isto
- O'zone
- Globalni moderator
#6070 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Vi nemate vodene topoveCreasy wrote:matematicar_teski wrote:pitanje za policajca sa nickom c, halali zaboravio sam tacno kako ide . Da li MUP KS ima vodene topeve, i zasto ih niste koristli?
Nemamo nijedan vodeni top. MUP KS je više puta upozorio Vladu KS da je vodeni top neophodan, međutim nikad nisu pronađena sredstva za kupovinu istog...
Vatrogasci nemaju vozila i dovoljno opreme za suzbijanje požara
Arhiv BiH nema protivpožarnu zaštitu za historijsku dokumentaciju
Bakir ima službeno vozilo od 200 000+
Suljo službeno vozilo od 200 000+
Zlaja službeno vozilo od 200 000+
cca 600 000 pa od tih para ste eto bar Vi mogli dobiti svoj vodeni top
I kaže ne treba protestovati
Pa ljudi mojiu danas bi i vatrogasci i policija trebali biti na ulici tražeći bolje uslove za rad a ne samo nezaposleni i omaldina.
-
Breathless
#6071 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Slika i prilika ovdasnjih silnika. Pas se zaletio direktno da nekog ubije. Sad od njega i od Haustorceta koje ga je dovelo u Predsjednistvo treba naplatiti stetu koja je pricinjena na ovom sluzbenom vozilu.Corto Maltese wrote:U pitanju je Amir Ibrović, šef kabineta Željka Komšića. U vozilo, koje je vlasništvo Predsjedništva BiH, pronađena je veča količina propagandnog materijala Demokratske Fronte.amcibald wrote:http://www.s.ource.ba/clanak/8808615180 ... ref=ostali
- Havatar
#6072 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Sad ocekuj odgovor "ne zanima nas Dodik, palilo se i palice se"Mister Yes wrote:"Brčko distrikt je dio RS-a kao što je i dio Federacije. Samim tim ono juče je bio i napad na RS."Herr Flick wrote:Sutra će Mile u Beogradu izjavit kako je ovo bio napad na RS i njenu stabilnost kao sređenog entiteta![]()
![]()
To će mu biti priča. Plus da Sarajevo nije sigurno za srpske predstavnike. I naravno, ono o čemu će najviše pričati, da zahvaljujući anarhiji u Federaciji građani RS-a trpe strašne finansijske posljedice (MMF, investicije, itd) te da ih Federacija koči na putu u EU.
Nabacujemo mu na volej. Ako sad ne poentira neće nikada.
-
-tuzlak-
#6073 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
ajt ti objasni ovoj budžetskoj BAGRIreis1 wrote:Ako neko ne obnovi ove zgrade:
plaču nemaju đe radit
Last edited by -tuzlak- on 08/02/2014 10:46, edited 1 time in total.
-
weredsf
#6074 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Vlasnik kaffe "Tito"Corto Maltese wrote:U pitanju je Amir Ibrović, šef kabineta Željka Komšića. U vozilo, koje je vlasništvo Predsjedništva BiH, pronađena je veča količina propagandnog materijala Demokratske Fronte.amcibald wrote:http://www.s.ource.ba/clanak/8808615180 ... ref=ostali
-
Shtela
#6075 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Jebo vas zgrada.da znam da ce raji sutra biti bolje spalio bih svaku licno.Ta zgrada znaci kurac isto kao i zgrada za stanovanje.Patetika kurceva i floskule.eto sad ta zgrada znaci da je raji pun kurac i da je zapaljena
A i taj arhiv za kojim kukate a nije mu nista bilo.pojeo bih svaki komad papira u njemu ako ce bit bolje
A i taj arhiv za kojim kukate a nije mu nista bilo.pojeo bih svaki komad papira u njemu ako ce bit bolje