Na kvadrat. Hvala Bogu da nije bilo mrtvih. To sve što ti pišeš je posljedica nerada a ne uzrok, uzroke treba tražiti negdje drugo a ne u huliganima ili kod protestanata.kakavdanakneiskustvu wrote:
je li preseravanje potres mozga,infarkt,razbijena glava i još 15 povreda zeničkih policajaca koji su sat vremena molili kretene,ne demonstrante nego kretene i huligane koji su tu došli sa kamenjem i ciglama u džepovima da ne kamenuju zgradu,molio ih komandir policije,bukvalno molio
Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- Drvosjeca iz Dejcica
#5826 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-
neregistrovani
#5827 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
je li preseravanje potres mozga,infarkt,razbijena glava i još 15 povreda zeničkih policajaca koji su sat vremena molili kretene,ne demonstrante nego kretene i huligane koji su tu došli sa kamenjem i ciglama u džepovima da ne kamenuju zgradu,molio ih komandir policije,bukvalno molio
što nije izašao neki od političara da ih zamoli, što su poslali tu bijedu od policije koji ni gas-maske namaju? pa da, nisu imali muda izaći, a i šta uopće kazati narodu ? što policija nije odložila pendreke i sjela sa narodom oko zgrade i rekli ne idemo odavde dok ne dodju predstavnici političkih partija u vlasti u Ze-Do kantonu da nam se obrate...zašto sve to nisu uradili.a da, imaju 600 KM platu, i živo im se jebe za onima koji 600 KM nisu i neće vidjeti godinama..
-
kakavdanakneiskustvu
#5828 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
neregistrovani wrote:je li preseravanje potres mozga,infarkt,razbijena glava i još 15 povreda zeničkih policajaca koji su sat vremena molili kretene,ne demonstrante nego kretene i huligane koji su tu došli sa kamenjem i ciglama u džepovima da ne kamenuju zgradu,molio ih komandir policije,bukvalno molio
što nije izašao neki od političara da ih zamoli, što du poslali tu bijedu od policije koji ni gas-maske namaju? a da nisu imali muda izaći, a i šta uopće kazati narodu ? što policija nije odložila pendreke i posjedala sa narodom oko zgrade i rekli ne idemo odavde dok ne dodju predstavnici političkih partija u vlasti u Ze-Do kantonu da nam se obrate...zašto sve to nisu uradili.a da, imaju 600 KM platu, i živo im se jebe za onima koji 600 KM nisu i neće vidjeti godinama..
pa podnijeli su ostavku,komandir policije im govorio da su ovi podnijeli ostavku,ima i snimak,ali džaba,ovi su došli sa namjerom da lupaju,da ubijaju policajce,da kradu
- Drvosjeca iz Dejcica
#5829 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Malo kasno je to došlo. Koliko znam nakon toga se situacija dosta smirila, može se vidjeti i na tom snimku na koji se pozivaš. To se desilo iza spaljivanja zgrade Vlade TK.kakavdanakneiskustvu wrote:neregistrovani wrote:je li preseravanje potres mozga,infarkt,razbijena glava i još 15 povreda zeničkih policajaca koji su sat vremena molili kretene,ne demonstrante nego kretene i huligane koji su tu došli sa kamenjem i ciglama u džepovima da ne kamenuju zgradu,molio ih komandir policije,bukvalno molio
što nije izašao neki od političara da ih zamoli, što du poslali tu bijedu od policije koji ni gas-maske namaju? a da nisu imali muda izaći, a i šta uopće kazati narodu ? što policija nije odložila pendreke i posjedala sa narodom oko zgrade i rekli ne idemo odavde dok ne dodju predstavnici političkih partija u vlasti u Ze-Do kantonu da nam se obrate...zašto sve to nisu uradili.a da, imaju 600 KM platu, i živo im se jebe za onima koji 600 KM nisu i neće vidjeti godinama..
pa podnijeli su ostavku,komandir policije im govorio da su ovi podnijeli ostavku,ima i snimak,ali džaba,ovi su došli sa namjerom da lupaju,da ubijaju policajce,da kradu
- Havatar
#5830 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Oni najvise i ispastaju posto niti su im ispunjeni zahtjevi niti se o njima vise prica.StupskaBitanga wrote:Koliko su radnice/ci Dite mirno štrajkovali glađu i nikom ništa
Sve dok jednom ne pukne a puklo je neće biti opaženi. Sad samo treba malo smiriti strasti ali kako je Zeljković krenuo otići će mu pred vilu i zapaliti i njega i vilu mu
- Creasy
#5831 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
matematicar_teski wrote:pitanje za policajca sa nickom c, halali zaboravio sam tacno kako ide . Da li MUP KS ima vodene topeve, i zasto ih niste koristli?
Nemamo nijedan vodeni top. MUP KS je više puta upozorio Vladu KS da je vodeni top neophodan, međutim nikad nisu pronađena sredstva za kupovinu istog...
- Paranoid
#5832 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
To je nešto, što se nažalost nije moglo izbjeći i takve stvari se prilikom prosvjeda dešavaju i u mnogo uredjenijim zemljama.kakavdanakneiskustvu wrote:neregistrovani wrote:je li preseravanje potres mozga,infarkt,razbijena glava i još 15 povreda zeničkih policajaca koji su sat vremena molili kretene,ne demonstrante nego kretene i huligane koji su tu došli sa kamenjem i ciglama u džepovima da ne kamenuju zgradu,molio ih komandir policije,bukvalno molio
- Pasiflora
#5833 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
One male kriminalce koji su sinoc na FTV dnevniku prikazani ispred zgrade Predsjednistva kako razbijaju policijske automobile i domahuju policiji treba nogama gaziti!!! Sve je vise nego izmaklo komtroli i kao sto neko rece - oni koji su zaista u problemu su otisli kada su vidjeli u kojem pravcu sve ide... Jedina dobra stvar jucerasnjeg uzasa je da su se politicari prepali. To je itekako dobro!
Nego, da li je iko primijetio vatrogasce? Znate li da ti ljudi imaju opremu staru 20 ili 30 godina? Znate li da im je sva oprema (na kamionima i ona koju nose na sebi) prastara? Ovo znam iz prve ruke. Oni zapravo nisu imali cime ugasiti pozare u zgradama. Kada se javio vatrogasac u dnevnik, doslo mi je da placem... onim politickim smradovima bi bilo bolje da su, umjesto u svoj vozni park, ulagali u vatrogasnu brigadu. Tuga i sramota sto su vatrogasci bili u, nadoslovnije, smrtnoj opasnosti za vrijeme gasenja pozara zbog prastare opreme.
Nego, da li je iko primijetio vatrogasce? Znate li da ti ljudi imaju opremu staru 20 ili 30 godina? Znate li da im je sva oprema (na kamionima i ona koju nose na sebi) prastara? Ovo znam iz prve ruke. Oni zapravo nisu imali cime ugasiti pozare u zgradama. Kada se javio vatrogasac u dnevnik, doslo mi je da placem... onim politickim smradovima bi bilo bolje da su, umjesto u svoj vozni park, ulagali u vatrogasnu brigadu. Tuga i sramota sto su vatrogasci bili u, nadoslovnije, smrtnoj opasnosti za vrijeme gasenja pozara zbog prastare opreme.
- shibonja
#5834 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Sarajlije,molim vas ne odustajte,kod vas su najveci lopovi!!
-
kakavdanakneiskustvu
#5835 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Na kvadrat. Hvala Bogu da nije bilo mrtvih. To sve što ti pišeš je posljedica nerada a ne uzrok, uzroke treba tražiti negdje drugo a ne u huliganima ili kod protestanata.kakavdanakneiskustvu wrote:
nije ovo vidilo protestanata,sve huligan do huligana
-
neregistrovani
#5836 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
što nisu izašli da im se obrate, zar je trebalo da se digne kuka i motika, da se sve ovako desi da bi ti šupci preko svojih psića i potrčkala poručili narodu da su eto oni političari dali ostavke, zar je trebalo ? izgleda da jeste..kakavdanakneiskustvu wrote:neregistrovani wrote:je li preseravanje potres mozga,infarkt,razbijena glava i još 15 povreda zeničkih policajaca koji su sat vremena molili kretene,ne demonstrante nego kretene i huligane koji su tu došli sa kamenjem i ciglama u džepovima da ne kamenuju zgradu,molio ih komandir policije,bukvalno molio
jer da su se skupili malo galamili, zviždali, da je bilo 20 000 ljudi u Zenici ili bilo gdje u Federaciji, a onda se razišli, političari bi se samo hinjski ušutjeli, narod bi se razišao, političari se smijali, navečer bi gledali još jedan dnevnik na kojem bi se kukalo o neimaštini o teškoj ekonom situaciji, o drskosti političara, i o tome kako se ništa ne može riješiti...
- Opetja033
#5837 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
A ni to nije sigurno, nakon sto je ugasen pozar nisu uspjeli uci dole od dima (info od sinoc, javio se lik iz Arhiva Al Jazeeri) ali su mogli vidjeti veliki broj sanduka i kutija koji su netaknuti. Prema njemu najveci dio tog depoa je sacuvan. Znace se sve danas nakon sto im bude omoguceno da udju unutra.crni_DZo wrote:Znaci nije izgorio arhiv nego "samo" jedan de.p.o arhiva...
Realno jebem ga kome je bilo drago gledati kako gori zgrada Vlade/opcina i zgrada Predsjednistva. Bio sam dole, gledao ih kako gore. U jednom trenutku su mi i suze na oci krenule jer sam se sjetio rata i maja '92 ali sam se onda u istom momentu sjetio suza covjeka iz Tuzle koji je placuci govorio kako nema nikakvih primanja, kako sa svojom zenom i svoje dvoje djece 15 godina zivi od nekih 50-70 KM mjesecno koje dobiva kao naknadu jer je RVI.
Opet kazem: nije normalan kome je drago sto su ove dvije grade izgorile i naserem mu se u usta. Ali mora se ovoj bagri stati u kraj. MORA. Zeljkovic nikako da shvati da svakim svojim istupom samo jos vise lozi raju. Ovo su frustracije velikog broja mladih ljudi, ljudi koji su produkt ovog sistema.
Nismo u kurcu, zato i izlazim na demonstracije. Da smo u kurcu sjeo bih na prvi avion i napustio ovu zemlju jer imam priliku i mogucnost. Na pocetku ove teme sam rekao da se u toku jednog mandata, samo jednog mandata od cetiri godine, situacija u ovoj zemlji moze stabilizovati. Nismo u duznickom ropstvu, nije sve otislo u pm. Ali ako se ovako nastavi buducnosti nema.
I upravo zato se MORA izaci na ulice. Jer jos postoji nada i jer jos uvijek postoji sansa. Da nema nade onda ne vidim zasto da izlazimo na ulice. Neka robuje ko mora, neka se pali iz drzave ko moze. Ali nije tako.
- Pasiflora
#5838 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ma da, ali su zato nasli pare za blindirana vozila ovih imbecila na F i drzavnoj razini, a 15 oktavija samo za politicare u KSCreasy wrote:Nemamo nijedan vodeni top. MUP KS je više puta upozorio Vladu KS da je vodeni top neophodan, međutim nikad nisu pronađena sredstva za kupovinu istog...matematicar_teski wrote:pitanje za policajca sa nickom c, halali zaboravio sam tacno kako ide . Da li MUP KS ima vodene topeve, i zasto ih niste koristli?
-
45cents
#5839 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
I ja sam u još goroj dilemi...iPod wrote:Sve vise kontam da je ovo sa Arhivom provklasni spin i patka. Pa zar je moguce da su tako vrijedni predmeti bili smjesteni u neku obicnu prostoriju bez adekvatne protupozarne i bilo kakve druge zastite?!
Naravno ukoliko je moguce pronaci i kazniti piromane, takodjer bi sada trebalo preispitati ko je odobrio skladistenje tako vrijednih zbirki i materijala u za to ne predvidjen prostor.
Zaista od vladajucih struktura nista me ne bi iznenadilo, pa cak da je ovo sa arhivom jedan od pokusaja da se javnost poljulja i dezavuise kada je u pitanju pobuna.
Ipak, ono što je sigurno - kompletna politička struktura u TZ Kantonu (ne samo iz zadnjeg mandata, već i nekoliko mandata od ranije) je sada trajno oslobođena odgovornosti. Oslobođeni su dokaza koji su se službeno vodili i arhivirali u prostorijama Vlade o naštimanim tenderima, o naštimanim koncesija, o svim budžetskim prevarama... Nema više dokumentacije (pa i ako je je nešto ostalo, proglasiće se nestalim i uništenim, pod firmom "nekompletan predmet"). Sjetimo se oslobađanja Bičakčića - oslobođen je, jer Tužilaštvo nije moglo obezbijediti originalne dokumente.
Što se tiče Kantona Sarajevo, vidjećemo koliko je uspjela akcija uklanjanja dokaza o kriminalu u zadnjem i prethodnim mandatima - kad nam jave koliko je dokumentacije i koja je dokumentacija trajno uništena.
Razmišljam šta je mogao biti veći poklon likovima poput npr. Radeljaša - da se raspuste Tužilaštvo i Sud (tj. da prekinu s radom nekih 20 godina), ili da im neko učini uslugu i zapali inkriminirajuću dokumentaciju... A još kad se sad tome dodaju izgorjeli dokumenti o urbanizmu, o naštimanim iznajmljivanjima javnih prostora, o bespravnoj gradnji, o budžetskim pronevjerama, o pronevjerama javnih nabavki, o svemu, o svemu...
Organizovano paljenje vladinih zgrada u TZ, ZE, SA, MO... (tačnije, uništavanje one najopasnije dokumentacije protiv vladajućih političkih elita u bošnjačkim dijelovima FBiH) je bio sinhronizirani posao kojeg su obavili momci sa maskama na licu i fantomkama..
Niko ih ne zna, niko ne zna odakle su došli i gdje su otišli. Obavili su krucijalni dio posla...
Kriminal ostaje na mjestu rahat...
Last edited by 45cents on 08/02/2014 08:06, edited 1 time in total.
- Opetja033
#5840 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Jesu li ti se bubrezi barem djelomicno oporavili? Posto vidim da prozivas bubrege kod BBI Centra. Kako su ti kolege? Oni koji su svoje bubrege i kicmu ostavili po obali, kod apoteke, tramvajske stanice?Creasy wrote:matematicar_teski wrote:pitanje za policajca sa nickom c, halali zaboravio sam tacno kako ide . Da li MUP KS ima vodene topeve, i zasto ih niste koristli?
Nemamo nijedan vodeni top. MUP KS je više puta upozorio Vladu KS da je vodeni top neophodan, međutim nikad nisu pronađena sredstva za kupovinu istog...
Mislim da po prvi put u zivotu ne mozete spavati mirno. Samo sto vas ne jebe psihicko nego fizicko zdravlje. Valja se okrenuti sa jedne strane kreveta na drugu.
-
neregistrovani
#5841 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
govoriš da su ljudi huligani koji su zapalili par policijskih auta a onda govoriš da je dobro što su se političari prepali..ne kontam ..Pasiflora wrote:One male kriminalce koji su sinoc na FTV dnevniku prikazani ispred zgrade Predsjednistva kako razbijaju policijske automobile i domahuju policiji treba nogama gaziti!!! Sve je vise nego izmaklo komtroli i kao sto neko rece - oni koji su zaista u problemu su otisli kada su vidjeli u kojem pravcu sve ide... Jedina dobra stvar jucerasnjeg uzasa je da su se politicari prepali. To je itekako dobro!
kako je i šta trebalo poduzeti da se političari prepadnu ? praviti galamu zviždaljkama, lupati lončićima i šerpama ?
-
kakavdanakneiskustvu
#5842 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Malo kasno je to došlo. Koliko znam nakon toga se situacija dosta smirila, može se vidjeti i na tom snimku na koji se pozivaš. To se desilo iza spaljivanja zgrade Vlade TK.[/quote]kakavdanakneiskustvu wrote:neregistrovani wrote:je li preseravanje potres mozga,infarkt,razbijena glava i još 15 povreda zeničkih policajaca koji su sat vremena molili kretene,ne demonstrante nego kretene i huligane koji su tu došli sa kamenjem i ciglama u džepovima da ne kamenuju zgradu,molio ih komandir policije,bukvalno molio
ja govorim o zenici,ne o tuzli,poslije podnošenja ostavke su još jače nastavili sa neredima,jer su i došli sa kamenjem u džepovima sa tom namjerom,uništavanjem svega,ubijanjem policajaca,krađom,uništavanjem svega što im se našlo na putu,sreća pa ih je dosta završilo u podrumu pol. stanice na noćenju
-
neregistrovani
#5843 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
upravo takoOpetja033 wrote:A ni to nije sigurno, nakon sto je ugasen pozar nisu uspjeli uci dole od dima (info od sinoc, javio se lik iz Arhiva Al Jazeeri) ali su mogli vidjeti veliki broj sanduka i kutija koji su netaknuti. Prema njemu najveci dio tog depoa je sacuvan. Znace se sve danas nakon sto im bude omoguceno da udju unutra.crni_DZo wrote:Znaci nije izgorio arhiv nego "samo" jedan de.p.o arhiva...
Realno jebem ga kome je bilo drago gledati kako gori zgrada Vlade/opcina i zgrada Predsjednistva. Bio sam dole, gledao ih kako gore. U jednom trenutku su mi i suze na oci krenule jer sam se sjetio rata i maja '92 ali sam se onda u istom momentu sjetio suza covjeka iz Tuzle koji je placuci govorio kako nema nikakvih primanja, kako sa svojom zenom i svoje dvoje djece 15 godina zivi od nekih 50-70 KM mjesecno koje dobiva kao naknadu jer je RVI.
Opet kazem: nije normalan kome je drago sto su ove dvije grade izgorile i naserem mu se u usta. Ali mora se ovoj bagri stati u kraj. MORA. Zeljkovic nikako da shvati da svakim svojim istupom samo jos vise lozi raju. Ovo su frustracije velikog broja mladih ljudi, ljudi koji su produkt ovog sistema.
Nismo u kurcu, zato i izlazim na demonstracije. Da smo u kurcu sjeo bih na prvi avion i napustio ovu zemlju jer imam priliku i mogucnost. Na pocetku ove teme sam rekao da se u toku jednog mandata, samo jednog mandata od cetiri godine, situacija u ovoj zemlji moze stabilizovati. Nismo u duznickom ropstvu, nije sve otislo u pm. Ali ako se ovako nastavi buducnosti nema.
I upravo zato se MORA izaci na ulice. Jer jos postoji nada i jer jos uvijek postoji sansa. Da nema nade onda ne vidim zasto da izlazimo na ulice. Neka robuje ko mora, neka se pali iz drzave ko moze. Ali nije tako.
-
kakavdanakneiskustvu
#5844 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Creasy wrote:matematicar_teski wrote:pitanje za policajca sa nickom c, halali zaboravio sam tacno kako ide . Da li MUP KS ima vodene topeve, i zasto ih niste koristli?
znam,znam,i u zenici isto,jebo policiju bolan,nedavni dobili zimske cipele koje propuštaju vodu
-
VjecitiStudent
#5845 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Policija u Sarajevu je jučer mogla izaći na kraj sa demonstrantima, no neko im je zapovijedio da se povuku. Zgrade su se također vrlo lako mogle odbraniti iznutra, nisu niti pokušali.Pasiflora wrote:Ma da, ali su zato nasli pare za blindirana vozila ovih imbecila na F i drzavnoj razini, a 15 oktavija samo za politicare u KSCreasy wrote:Nemamo nijedan vodeni top. MUP KS je više puta upozorio Vladu KS da je vodeni top neophodan, međutim nikad nisu pronađena sredstva za kupovinu istog...matematicar_teski wrote:pitanje za policajca sa nickom c, halali zaboravio sam tacno kako ide . Da li MUP KS ima vodene topeve, i zasto ih niste koristli?
- Drvosjeca iz Dejcica
#5846 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
E moj druže. I ko je kriv za to? Biće opet narod i huligani. Javašluk i vlast u posljednjih 17. godina. Meni je samo krivo što se policija, ili barem dio nje, nije solidarisao sa demonstrantima...vjerujem da bi se masa tada dala kontrolisati. Nadam se da će se kolege brzo oporaviti i tražiti od nekih drugih vlasti bolju opremu i neke moralnije policajce.Creasy wrote:matematicar_teski wrote:pitanje za policajca sa nickom c, halali zaboravio sam tacno kako ide . Da li MUP KS ima vodene topeve, i zasto ih niste koristli?
-
neregistrovani
#5847 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Genije wrote:samo treba tražiti ostavke lidera ključnih stranaka: bakir - zlaja - fahro
i to ne samo ostavke sa državnih funkcija već sa pozicija stranačkih lidera
sve ovo ostalo je buranija, njihove stranačke marionete
samo to ima smisla
sve ostalo je pičkin dim
bez nasilja i vandalizma
Last edited by neregistrovani on 08/02/2014 08:14, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5848 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ti mi znaš kako su četnici govorili. Haj ne rise majke ti.Genije wrote:tako su i četnici govoriliDrvosjeca iz Dejcica wrote:Na kvadrat. Hvala Bogu da nije bilo mrtvih. To sve što ti pišeš je posljedica nerada a ne uzrok, uzroke treba tražiti negdje drugo a ne u huliganima ili kod protestanata.kakavdanakneiskustvu wrote:
-
kakavdanakneiskustvu
#5849 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
To je nešto, što se nažalost nije moglo izbjeći i takve stvari se prilikom prosvjeda dešavaju i u mnogo uredjenijim zemljama.[/quote]kakavdanakneiskustvu wrote:neregistrovani wrote:je li preseravanje potres mozga,infarkt,razbijena glava i još 15 povreda zeničkih policajaca koji su sat vremena molili kretene,ne demonstrante nego kretene i huligane koji su tu došli sa kamenjem i ciglama u džepovima da ne kamenuju zgradu,molio ih komandir policije,bukvalno molio
zato će privedeni huligani snositi posljedice
-
kakavdanakneiskustvu
#5850 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
što nisu izašli da im se obrate, zar je trebalo da se digne kuka i motika, da se sve ovako desi da bi ti šupci preko svojih psića i potrčkala poručili narodu da su eto oni političari dali ostavke, zar je trebalo ? izgleda da jeste..kakavdanakneiskustvu wrote:neregistrovani wrote:je li preseravanje potres mozga,infarkt,razbijena glava i još 15 povreda zeničkih policajaca koji su sat vremena molili kretene,ne demonstrante nego kretene i huligane koji su tu došli sa kamenjem i ciglama u džepovima da ne kamenuju zgradu,molio ih komandir policije,bukvalno molio
jer da su se skupili malo galamili, zviždali, da je bilo 20 000 ljudi u Zenici ili bilo gdje u Federaciji, a onda se razišli, političari bi se samo hinjski ušutjeli, narod bi se razišao, političari se smijali, navečer bi gledali još jedan dnevnik na kojem bi se kukalo o neimaštini o teškoj ekonom situaciji, o drskosti političara, i o tome kako se ništa ne može riješiti...
kreteni su došli sa kamenjem u džepovima već sam napisao,tako da je nebitno da li im se ko obratio ili ne