Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

Ripicipi

#5801 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Ripicipi »

Jos nam samo trebaju neke sankcije pa da ni na prvenstvo ne odemo :shock:
iPod

#5802 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by iPod »

Sve vise kontam da je ovo sa Arhivom provklasni spin i patka. Pa zar je moguce da su tako vrijedni predmeti bili smjesteni u neku obicnu prostoriju bez adekvatne protupozarne i bilo kakve druge zastite?!

Naravno ukoliko je moguce pronaci i kazniti piromane, takodjer bi sada trebalo preispitati ko je odobrio skladistenje tako vrijednih zbirki i materijala u za to ne predvidjen prostor.

Zaista od vladajucih struktura nista me ne bi iznenadilo, pa cak da je ovo sa arhivom jedan od pokusaja da se javnost poljulja i dezavuise kada je u pitanju pobuna.
Goldenhand

#5803 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Goldenhand »

Ripicipi wrote:Jos nam samo trebaju neke sankcije pa da ni na prvenstvo ne odemo :shock:
:lol:
Logovan

#5804 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Logovan »

Ripicipi wrote:Jos nam samo trebaju neke sankcije pa da ni na prvenstvo ne odemo :shock:
Zamisli stvarno da se to desi... :-) Išli bi u Brazil da protestujemo. :D
Itakoto

#5805 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Itakoto »

Ne bi me cudilo da se i ovo pocne koristiti kao argument protiv protesta: Ne talasajte jer bi moglo bit da ne bidne Brazila! :shock:
Gdje je onaj sa onom parolom "narode napustite mjesto dogadjaja" :lol:
Ripicipi

#5806 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Ripicipi »

Itakoto wrote:Ne bi me cudilo da se i ovo pocne koristiti kao argument protiv protesta: Ne talasajte jer bi moglo bit da ne bidne Brazila! :shock:
Nista onda, idi rusi, pali, ali ja da sam policija, ja bi te gumenim mecima gadjao... pa izvoli palit'.
Itakoto

#5807 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Itakoto »

Ripicipi wrote:
Itakoto wrote:Ne bi me cudilo da se i ovo pocne koristiti kao argument protiv protesta: Ne talasajte jer bi moglo bit da ne bidne Brazila! :shock:
Nista onda, idi rusi, pali, ali ja da sam policija, ja bi te gumenim mecima gadjao.
Zasto mislis da sam ja rusio i palio? Kakve su ovo generalizacije?
Hljeba i igara! :D
dakine

#5808 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by dakine »

It_is_a_Leclerc wrote:
dakine wrote:Kakvi navijaci, ucestvovao je narod koji je napacen i kome je vise doslo do grla....Ali jos ne mogu da vjerujem kako politcari, ponajvise clanovi predsjednistva skidaju krivicu sa sebe i prebacuju na druge. Kakva stoka..
Pa ko je ovdje lud...
Gladan narod ?! Budimo realni. Narod je otišao kućama, kad je vidio da se počinje bezumno uništavati sve živo. Ostali su huligani koji su mogli napraviti grozne stvari da se ovi u policijskim strukturama nisu u posljednji čas pribrali.
U takvim uslovima, normalno je da će pizdetine političke skidati sa sebe odgovornost. Ovi huligani su im došli kao kec na desetku, da se danima ne skidaju sa tv-a i gude o ugroženosti.
Otkud bas od jednom toliki huligani, i to spremni na sve...pitam se...bilo je protesta i prije pa ih nije bilo, ocigledno da su i ti ''huligani'' mada ih ja smatram obicnim mladim gradjanima koji nemaju nikakve perspektive shvatili da bez loma nema ni promjena, pa su se odlucili na radikalne mjere.
Ripicipi

#5809 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Ripicipi »

Itakoto wrote:
Ripicipi wrote:
Nista onda, idi rusi, pali, ali ja da sam policija, ja bi te gumenim mecima gadjao.
Zasto mislis da sam ja rusio i palio? Kakve su ovo generalizacije?
Hljeba i igara! :D
Zato sto je samo to i bilo od danasnjih "protesta", rusenje i paljenje, a kako vidim mnogi to podrzavaju.
Itakoto

#5810 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Itakoto »

Ripicipi wrote:
Zato sto je samo to i bilo od danasnjih "protesta", rusenje i paljenje, a kako vidim mnogi to podrzavaju.
Pokazi mi 5 komentara u kojima se podrzavaju sinocna rusenja i paljenja! Kad "mnogi" podrzavaju, kako ti kazes, onda ti sigurno nece trebati dugo za ovaj zadatak.
duminjo

#5811 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by duminjo »

Jah, za sve su krivi huligani. 100 huligana zapalilo najbitniju zgradu u drzavi. Pa citatel vi sebe jebote :-)
Od kud onoliko huligana u Bihacu? Jesul i tamo huligani?
I ne znam koji se ku*ac fatate za ove izvale iz policije i vlade kako su papiri unisteni, kako na svaku jebenu izjavu u mediima nasjedate ko da nemate mozga.
Neko napisa kako su mu javili da huligani upadaju u BBI i pljackaju a covjek u tom trenutku stoji ispred BBI i sve normalno :lol:
Mnooooogo lazi i gluposti cemo se naslusati u narednom periodu. I tek sad evo (04:14) gledam reprizu dnevnika i svaki poliicar koji je dao izjavi pocinje ovako: JA ZNAM DA JE NAROD GLADAN I DA NEMAJU NIKAKVIH PRAVA
pa jebem li vam rod :(
IDontCare

#5812 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by IDontCare »

duminjo wrote:Jah, za sve su krivi huligani. 100 huligana zapalilo najbitniju zgradu u drzavi. Pa citatel vi sebe jebote :-)
I ne znam koji se ku*ac fatate za ove izvale iz policije i vlade kako su papiri unisteni, kako na svaku jebenu izjavu u mediima nasjedate ko da nemate mozga.
Neko napisa kako su mu javili da huligani upadaju u BBI i pljackaju a covjek u tom trenutku stoji ispred BBI i sve normalno :lol:
Mnooooogo lazi i gluposti cemo se naslusati u narednom periodu. I tek sad evo (04:14) gledam reprizu dnevnika i svaki poliicar koji je dao izjavi pocinje ovako: JA ZNAM DA JE NAROD GLADAN I DA NEMAJU NIKAKVIH PRAVA
:bih:
Ripicipi

#5813 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Ripicipi »

Ovi danas sto su palili po Sarajevu NISU gladni.
Goldenhand

#5814 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Goldenhand »

Itakoto wrote:
Ripicipi wrote:
Pokazi mi 5 komentara u kojima se podrzavaju sinocna rusenja i paljenja! Kad "mnogi" podrzavaju, kako ti kazes, onda ti sigurno nece trebati dugo za ovaj zadatak.
Ne mora tražiti.Ja podržavam paljenja.20 godina nas jebu,stalno se okupljamo pred zgradama vlada,al nikad niko ne posluša zahtjeve.Na njihovu sreću dosta smo toga istrpili,prije svega što svako ko danas ima 25+godina ima traume od rata pa ih je strah da se ne zarati opet.Al dođe trenutak kad shvatiš da je i rat bolji od ovog.
IDontCare wrote:
duminjo wrote:Jah, za sve su krivi huligani. 100 huligana zapalilo najbitniju zgradu u drzavi. Pa citatel vi sebe jebote :-)
:bih:
:thumbup:
Ripicipi wrote:Ovi danas sto su palili po Sarajevu NISU gladni.
Znaš li ikog ko je palio po Sarajevu?Nek ti ispriča šta se desilo.
dakine

#5815 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by dakine »

Ne to su sve bogatasi, koji ne znaju sta ce od para, pa im naumpalo malo da protestuju i pale zgrade...aj ne zezaj bgt...
Nista se ne desava bez razloga, pa tako ni ovo!
duminjo

#5816 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by duminjo »

Zgrada kantona zapaljena od strane "huligana". 10 min kasnije dolaze vatrogasti iz pravca Drvenije. Vatrogasci su blokirani i blokiro ih je narod koji je stajao skroz sa suprotne strane Miljacke i oni nisu dali da se gasi zgrada. Jesul mozda i tu bili huligani?
howdy

#5817 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by howdy »

Religious Fantastic wrote:Mene interesuje sta bi se desilo da se masa okrene prema OHR-u ili onoj tvrdjavi usred grada? Valentin nam se i ovako uspanicio kao zadnja pichoka...
Vjerovatno bi okupatorske snage sa Butmira aktivirale plan "Meduza"...
mislis radi guza ko meduza? :D
kakavdanakneiskustvu

#5818 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by kakavdanakneiskustvu »

It_is_a_Leclerc wrote:
mist wrote:Danasnje slike su me vratile u onaj period 92 godine kada je grad gorio,i osjetio sam onu istu mucninu koju sam osjetio i tad :-? .Cini mi se da lako zaboravljamo. :|
Kad sam vidio Predsjedništvo u plamenu, u glavi sam čuo Karadžićevu : "Siđimo u gradove, da ubijamo gadove" i plan Milenka Karišika i niških specijalaca da zapale Predsjdništvo do temelja. Sjetio sam se koliko je cijeloj BiH značila ta zgrada...

Danas smo je zapalili. Uništili Arhiv, naše najvrijednije nacionalno, pisano blago.

Ja podržavam, ako treba, i nasilne proteste, ali ne podržavam pljačkanje, uništavanje i paljenje objekata koji nemaju veze sa protestima, koji su nacionalni spomenik nulte kategorije, koji su vlasništvo neke sirotinje koja tu trafiku otplaćuje i otplaćivat će dok je živa... Ne podržavam napade na novinare, ubilačko nasilje prema policiji...U konačnici i da budem iskren, ne podržavam samoproglašene navijače (nisu to nikakvi navijači), a zapravo huligane koji žive s ocem i materom, glupi su, nepismeni i primitivni, i koji množe sa nulom napore običnog naroda da se izbori za otpor.

Zbog huligana danas niko nije prikazao onog čovjeka što je pred Vladom TK plakao kao godina jer je RVI, a dijete mu nema stipendije. Zbog huligana danas niko nije vidio korisnika narodne kuhinje u Bihaću koji je svoj jedini obrok donio da podijeli sa Lipovačom...

neregistrovani

#5819 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by neregistrovani »

Logovan wrote:
Zamisli stvarno da se to desi... :-) Išli bi u Brazil da protestujemo. :D
kad smo kod Brazila evo kako se to tamo radi..

http://www.youtube.com/watch?v=E6X0NX9-4pM

totalni haos kao kod nas u Bosni, i to vrlo česti socijalni nemiri..kod nas političari ovako reaguju jer nisu navikli da im se narod suprotstavi, navkli da se skupi 50-60 ljudi negdje na trgu ili ulici, da se malo razgalame, zvižde pištaljkama i svako svojoj kući..vjerujem da su sad fakat u šoku .. :izet:
neregistrovani

#5820 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by neregistrovani »

It_is_a_Leclerc wrote:
Zbog huligana danas niko nije prikazao onog čovjeka što je pred Vladom TK plakao kao godina jer je RVI, a dijete mu nema stipendije. Zbog huligana danas niko nije vidio korisnika narodne kuhinje u Bihaću koji je svoj jedini obrok donio da podijeli sa Lipovačom...

da li bi i njih dvojica bili huligani da su razbili koji prozor ?? možeš li odgovoriti, molim..
Drvosjeca iz Dejcica

#5821 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

kakavdanakneiskustvu wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
mist wrote:Danasnje slike su me vratile u onaj period 92 godine kada je grad gorio,i osjetio sam onu istu mucninu koju sam osjetio i tad :-? .Cini mi se da lako zaboravljamo. :|
Kad sam vidio Predsjedništvo u plamenu, u glavi sam čuo Karadžićevu : "Siđimo u gradove, da ubijamo gadove" i plan Milenka Karišika i niških specijalaca da zapale Predsjdništvo do temelja. Sjetio sam se koliko je cijeloj BiH značila ta zgrada...

Danas smo je zapalili. Uništili Arhiv, naše najvrijednije nacionalno, pisano blago.

Ja podržavam, ako treba, i nasilne proteste, ali ne podržavam pljačkanje, uništavanje i paljenje objekata koji nemaju veze sa protestima, koji su nacionalni spomenik nulte kategorije, koji su vlasništvo neke sirotinje koja tu trafiku otplaćuje i otplaćivat će dok je živa... Ne podržavam napade na novinare, ubilačko nasilje prema policiji...U konačnici i da budem iskren, ne podržavam samoproglašene navijače (nisu to nikakvi navijači), a zapravo huligane koji žive s ocem i materom, glupi su, nepismeni i primitivni, i koji množe sa nulom napore običnog naroda da se izbori za otpor.

Koja propaganda. Da su vlasti ovih 17-18 godina brinule o tom i sličnim blazima koja propadaju po muzeijma, koji su zatvoreni ili su neuslovni, ta bi arhiva imala adekvatne prostorije sa protivpožarnom zaštitom kao što je imala server soba Općine Centar gdje je tehnika odradila svoje i svi podaci su ostali nedirnuti zajedno sa arhivom. Užasno je to sa arhivom ali je još užasnija nebriga vlasti u proteklih 17 godina i mnogo veća šteta je od toga nego od jučerašnje paljevine. Jučerašnja dešavanja su samo posljedica nebrige ovih iz proteklih 17 godina, sve ostalo je preseravanje sitno rendanih kora. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 08/02/2014 07:41, edited 1 time in total.
ho oponopono

#5822 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by ho oponopono »

:novine:
Havatar

#5823 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Havatar »

O'zone wrote:
weredsf wrote:Odgovorno tvrdim da su danas kamenje bacali i zgrade pali kolege novinari!
Vidite li te isfrustritrane dječake i balavice sa koji kidišu na državne simbole? Eh, vi ste ih odgojili, vi ste im, godinama i sistematski, u glave umetali samomržnju. Umjesto da ih napucate na prave dušmane, da im donosite i pozitivne vijesti, ukazujete na perspektive - vama svaka druga vijest protiv države, protiv nas samih. Da, kolege, za vas dobar prilog počinje: "a, u kakvoj državi živimo dokazuje i primjer..." - pa onda neko zlo, negativa, crnilo. Na sve načine, poštapalicama, pučkim govorom, proizveli ste ove monstrume kojima je mrži svaki probosanski političar od Aleksandre Pandurević. Da je trebalo otići i malo Istočno Sarajevo popaliti, ne bi imali ovoliko energije. Vi ste za to sukrivi! Eh, već vidim kako uzimaju da mi odgvore da se treba stati ukraj lopovluku, ovome - onome. Ima toga i u RS-u, ali nikada niste čuli da oni kažu nešto protiv svoje države, RS. Nikada! I od sada ću puno ozbiljnije, žešće skidati s dnevnog reda ove kolege, a prije svega kolegice, nezrelu dječurliju koja konta da je novinarstvo poetsko večer pa da je primarno rimoavnje i dopadljivost publici, a ne sadržaj i strategija, veći cilj. Konta ono napravilo prilog, napisalo tekst protiv našeg preduzeća, pojedinca, države - misli ono bitno. Eto ih, vidjeli ste ih danas, to je vaša publika, vi ste ih izgradili kao samonapadače, glodare svoga identiteta. Hey, nije šala, ono na Predjsedništvo da udari! Vi ste saučesnici. Ispravka, niste vi moje kolege, vi ste nezrela balavurdija što ima mikrofon/olovku.
E ovdje ću ti reći BRAVO!
Corto Maltese

#5824 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Corto Maltese »

ultima_palabra wrote: Damir Avdić je još prije nekoliko godina opisao "novu omladinu"... po običaju niko nije slušao.

Kakvi god da su, nisu licemjeri.
Čim nose maske, licemjeri su po definiciji.
kakavdanakneiskustvu

#5825 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by kakavdanakneiskustvu »

kakavdanakneiskustvu wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Koja propaganda. Da su vlasti ovih 17-18 godina brinule o tom i sličnim blazima koja propadaju po muzeijma, koji su zatvoreni ili su neuslovni, ta bi arhiva imala adekvatne prostorije sa protivpožarnom zaštitom kao što je imala server soba Općine Centar gdje je tehnika odradila svoje i svi podaci su ostali nedirnuti zajedno sa arhivom. Užasno je to sa arhivom ali je još užasnija nebriga vlasti u proteklih 17 godina i mnogo veća šteta je od toga nego od jučerašnje paljevine. Jučerašnja dešavanja su samo posljedica nebrige ovih iz proteklih 17 godina, sve ostalo je preseravanje sitno rendanih kora. :oops:[/quote]

je li preseravanje potres mozga,infarkt,razbijena glava i još 15 povreda zeničkih policajaca koji su sat vremena molili kretene,ne demonstrante nego kretene i huligane koji su tu došli sa kamenjem i ciglama u džepovima da ne kamenuju zgradu,molio ih komandir policije,bukvalno molio
Locked