Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- mist
#5751 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Danasnje slike su me vratile u onaj period 92 godine kada je grad gorio,i osjetio sam onu istu mucninu koju sam osjetio i tad
.Cini mi se da lako zaboravljamo. 
- KPNCTNJAH
#5752 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Kako ce zaboraviti neko ko nije bio rodjen kad se to desavalo... a takvi su danas palili...mist wrote:Danasnje slike su me vratile u onaj period 92 godine kada je grad gorio,i osjetio sam onu istu mucninu koju sam osjetio i tad.Cini mi se da lako zaboravljamo.
Last edited by KPNCTNJAH on 08/02/2014 02:39, edited 1 time in total.
-
Dijana87
#5753 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
E koliko sii jadan-a ,a ti sigurno znas da prepoznas markiranu odjecu ,pa ti zato smetaju ovakva desavanja,na ulici su ljudi ako nisi primjetila koji zive od 300km.Ripicipi wrote:hahaha, ti si smjesna.Dijana87 wrote:
Ne ,nego ti piromani kako ih ti zoves ,su djeca koja nemaju da jedu,koja trebaju posao,kojoj revizori svaki izbacuju jer nemaju za kartu.... Djeca koja su odrasla u ratu a nemaju nista a dok velikani i vlasti tjeraju narod da se mrzi izmedju sebe dok oni ispijaju kafe na racun naroda i dobiju nagradu za to ,a narodu ostane veliko nista,bebe umiru ljude gledaju po vjerama ,treba sve unistiti i dici u zrak sto se tice zgrada i njihovih imovina ,jer je nisu zaradili na posten nacin.
Pa pogledaj samo slike te omladine "koja nema sta da jede".![]()
Ne zna se jesu li im skuplje tene ili jakne, o mobitelima da i ne pricam.
- Bosanski_kralj
#5754 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Šta danas simbolizuju to predsjedništvo i ta skupština?emigrazione wrote: Kojim ostalim? Pa ne mogu jedni paliti predsjednistvo, a drugi glumiti Greenpeace 6 metara u produzetku
Daj malo koordinacije, i to da se udara tamo gdje je stvarni problem...sto se mene tice ne postoji razlog da zapalim skupstinu i predsjednistvo, mozda klinci imaju drugaciju furku, ali ja sam to branio prijatelju...dok smo zivi sama rijec ''predsjednistvo'' ce za nas mnoge imati poseban senzibilitet...
Stvarno je šteta za tu arhivsku građu koja je uništena, ali sve ovo ostalo i nije.
- relativno84
#5755 Re: Odg: Demonstracije u Tuzli
crni_DZo wrote:Mediji su prepuni snimaka gdje se vidi kako i policija baca kamenje. To tvoje preuvelicavanje nije izislo iz moji ista nego iz tvojihm ja nista od tog nisam rekao. Naravno da trebas da vjerujes svojim ocima.
Ova djeca danas, to su djeca radnicke klase, djeca ciji su roditelji u kurcu, nemaju posla, sastavljaju jedva kraj s krajem. Oni su produkt sistema a ne hira.
Bolje i da bacaju kamenje nego da pucaju zar ne
Ah eto te ko Fahro djeca napacenih roditelja zanimljivo ali gdje su im roditelji bili danas jer da su bili tu bilo bi 20000 tako da tu demagogiju ostavi za stranacki skup u mjesnoj zajednici.
Kako bi tek razvaljivali da su siti kad ovako gladni ruse sve pred sobom
Sto pravdati nesto za sto nema opravdanja
-
Ripicipi
#5756 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Cim ti vidim "pravopis" i ne cudi me da podrzavas paljenje grada.Dijana87 wrote:E koliko sii jadan-a ,a ti sigurno znas da prepoznas markiranu odjecu ,pa ti zato smetaju ovakva desavanja,na ulici su ljudi ako nisi primjetila koji zive od 300km.Ripicipi wrote:hahaha, ti si smjesna.Dijana87 wrote:
Ne ,nego ti piromani kako ih ti zoves ,su djeca koja nemaju da jedu,koja trebaju posao,kojoj revizori svaki izbacuju jer nemaju za kartu.... Djeca koja su odrasla u ratu a nemaju nista a dok velikani i vlasti tjeraju narod da se mrzi izmedju sebe dok oni ispijaju kafe na racun naroda i dobiju nagradu za to ,a narodu ostane veliko nista,bebe umiru ljude gledaju po vjerama ,treba sve unistiti i dici u zrak sto se tice zgrada i njihovih imovina ,jer je nisu zaradili na posten nacin.
-
Dijana87
#5757 Re: Odg: Demonstracije u Tuzli
Vidimo kako razvaljuju oni koji su siti voze bijesna kola ,i gaze sve pred sobom,i na kraju placa osiguranje ...relativno84 wrote:crni_DZo wrote:Mediji su prepuni snimaka gdje se vidi kako i policija baca kamenje. To tvoje preuvelicavanje nije izislo iz moji ista nego iz tvojihm ja nista od tog nisam rekao. Naravno da trebas da vjerujes svojim ocima.
Ova djeca danas, to su djeca radnicke klase, djeca ciji su roditelji u kurcu, nemaju posla, sastavljaju jedva kraj s krajem. Oni su produkt sistema a ne hira.
Bolje i da bacaju kamenje nego da pucaju zar ne![]()
Ah eto te ko Fahro djeca napacenih roditelja zanimljivo ali gdje su im roditelji bili danas jer da su bili tu bilo bi 20000 tako da tu demagogiju ostavi za stranacki skup u mjesnoj zajednici.
Ti napaceni roditelji su isto bili tamo ,al najsiromasnija je omladina i ona to najvise osjeti tako da svaka cast sve treba zapliti i dici u zrak ,pa da vidim kako ce te onda da radite .
Last edited by Dijana87 on 08/02/2014 02:48, edited 1 time in total.
- emigrazione
#5758 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Isto kao i 1992...Drzavu Bosnu i Hercegovinu...znas li koliko je mladih lavova poginulo oko tih zgrada braneci tu simboliku...ako ih mi danas rusimo, znaci da su oni tad dzaba ginuli...a mnogo nas je koji znamo da to nije bilo uzaludŠta danas simbolizuju to predsjedništvo i ta skupština?
-
Ripicipi
#5759 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
A sta je, nemas komentar na nasilno zaustavljanje vatrogasaca da ugase pozar, dok u Tuzli demonstranti pomazu vatrogascima.Logovan wrote: Aha zapalili bi Vijećnicu do temelja.![]()
Mogao bi nekad na ovu temu uletiti moderator da počisti ove gluposti.
Rekoh, no brain.
- mist
#5760 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nisam ni mislio na onu isfrustriranu balavurdiju.KPNCTNJAH wrote:Kako ce zaboraviti neko ko nije bio rodjen kad se to desavalo... a takvi su danas palili...mist wrote:Danasnje slike su me vratile u onaj period 92 godine kada je grad gorio,i osjetio sam onu istu mucninu koju sam osjetio i tad.Cini mi se da lako zaboravljamo.
- Hajlac
#5761 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
I na čijoj sigurnosti se štedilo tj. zakidale pare ovamo za uhljebljene. Neko lijepo reče da je taj arhiv po zakonu morao biti posebno osiguran tako da može izdržati 24h vatrene buktinje! A oni ga smjestili u prizemlje Predsjedništva uz ulicu...majmuni korumpirani!Butmiran wrote:Arhiv za koji 95 % građana veze nije imalo gdje se nalazi.It_is_a_Leclerc wrote:Arhiv nije kultura. U Arhiv se ne ide gledati. To je mjesto čuvanja. Onaj ko je zapalio Arhiv, uradio je više štete državi nego Milorad Dodik.It_is_a_Leclerc wrote:Znao sam da će na ovo okrenuti.
Od dobrih protesta, protesta naroda kojem je preko guše svega, izrodilo se upravo ono što su političari željeli - neredi i anarhija, pa sad mogu plakati i ridati po televizijama.
Osuđujem i pljujem na svakog onog ko je danas palio Predsjedništvo i druge zgrade. Sram vas bilo, balavci balavi, za te se zgrade u ratu ginulo, a da ih zapale smrdljivci koji spavaju do 14h. Pa idioti huliganski, zapalili ste Arhiv države u kome su izgorili dokumente od neprocjenjive vrijednosti. Izgorilo je najvrijednije od dokumenta što postoji u BiH. Sram vas bilo ! Ovi huligani su zapravo sluge političara.
Tužan sam, razočaran i osjećam se poraženo.
-
Dijana87
#5762 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ma samo citaj ,mora da si babin sin .... Pa ti sve tece kao med i mljeko ....Ripicipi wrote:Cim ti vidim "pravopis" i ne cudi me da podrzavas paljenje grada.Dijana87 wrote:E koliko sii jadan-a ,a ti sigurno znas da prepoznas markiranu odjecu ,pa ti zato smetaju ovakva desavanja,na ulici su ljudi ako nisi primjetila koji zive od 300km.Ripicipi wrote: hahaha, ti si smjesna.
Podrzavacu ih do kraja ,nek ih opale po dzepovima dugo su oni njih pljackali ,zato drzava i ne napreduje upravo zbog ovakvih kao ti.
- asurbanipal
#5763 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ja samo ovakav tip revolucija podržavam. Sve ostalo je prdimahovina...
- charrrmed
#5764 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
I ja sam za proteste, i eto slazem se i sa malo nasilja, ok se pogurati i s policijom, pa eto cak i razbiti koje staklo kad imas toliku potrebu (iako ne podrzavam ni to, ali mogu preci preko toga) ali spaliti dvije zgrade (i to arhitektonski toliko vrijedne)
Evo iz stana jos uvijek vidim dim iz zgrade Vlade KS/Opcine Centar....sta li ce ostati od nje, Bog zna 
- Bosanski_kralj
#5765 Re: Odg: Demonstracije u Tuzli
Meni je ružno sebe pogledati u ogledalo u jutro kad ustanem. Gadim se sam sebi. Ono ideš školuješ se, pun si elana, da ćeš i nakon završetaka fakulteta nastaviti usavršavati se. Kad ono paf prođe 3 godine a ti nakon diplome nigdje mrdnuo nisi. Zapravao mrdnuo sam, ali na dole. I ono što sam znao, polahko zaboravljam, postajem sve gluplji i gluplji, sve manje me za sve briga. Rat mi je sjebao djetinjstvo, poslije rata mi je sjebana mladost i šta mi je ostalo?veze s vezom wrote:Ne znam sto nisi pitao da nisi negdje ledja slomila u supermarketu ?Dje bas parlament!?Al znas sta je fazon sto likovi poput tebe ovdje cim se neko ne slaze s njima ..vec stvore pogresnu sliku o covjeku.Odma' je budzetlija il guzonjin sin.crni_DZo wrote:
Gdje sam ja reko da si u fotelji? Samo pitam da nisi u parlamentu, znak pitanja obicno znaci da te neko nesto pita. Gdje god da si radis, za razliku od velikog broja koji ne rade i ocajni su. Kako god ocigledno da sam pogodio zivac.
Ostani kuci, ne izlazi na proteste, znam da je ruzno gledati zgrade i auta kako gore al je jos ruznije trpiti bijedu i ocaj.
Nista ti nisi pogodio.
Ti samo palamudis iz supljeg u prazno.Hajmo palit hajmo palit...kuci pa pali.
Jeste ruzno je.Ruzno je gledati kako se grad unistava na ovaj nacin.
Zar je tebi to nesto lijepo..pitam se samo hoces li sutra i kada prestane ovo sve doci da pocistis smece iza sebe.Hoces al malo sutra.
Svi mi zelimo promjene..ali zar bas ovakve ..odnosno na ovaj nacin.
Radis li ti?
- Logovan
#5766 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Debilnost, kretenizam.Ripicipi wrote: A sta je, nemas komentar na nasilno zaustavljanje vatrogasaca da ugase pozar, dok u Tuzli demonstranti pomazu vatrogascima.
Rekoh, no brain.
-
Dijana87
#5767 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ta ista vlada nas je dovela do rata ,a oni zajedno ispijaju kafice i smiju nam se...
A sta znaci ta zgrada ,da li je ikome pomogla ....
Uposlenici samo okrene glavu ,kad ih se nesto pita nece ni da odg ....
Koliko su puta policajci ubili nekog ,a da ne zaboravimo na decka koji je poginuo na utakmici jer su ga pomjesali sa huliganima ,ma dno dna treba im sve zapaliti da nemaju gdje da rade pa da vide sta znaci biti bez posla.
A sta znaci ta zgrada ,da li je ikome pomogla ....
Uposlenici samo okrene glavu ,kad ih se nesto pita nece ni da odg ....
Koliko su puta policajci ubili nekog ,a da ne zaboravimo na decka koji je poginuo na utakmici jer su ga pomjesali sa huliganima ,ma dno dna treba im sve zapaliti da nemaju gdje da rade pa da vide sta znaci biti bez posla.
-
Itakoto
#5768 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Prihvatli se price o huliganima, parlamentu, arhivu i laptopima k'o p'jan plota. Zivite u iluziji da ce vam neko rijesiti probleme bez aktivnog otpora.
Najbolje bi bilo da vi sutra upalite TV i gledate olimpijadu. Od protesta vidim svakako nemate nikakvih ocekivanja. Laku noc.
Najbolje bi bilo da vi sutra upalite TV i gledate olimpijadu. Od protesta vidim svakako nemate nikakvih ocekivanja. Laku noc.
-
sportman1
#5769 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
demonstracije imaju smisao ako sva tri naroda izadju masovno. ako se to ne desi,onda nemaju smisao. propale su unaprijed.
srbi ne mogu masovno demonstrirat jer bi vlast uz pomoc rtrs vrlo brzo zalijepila etiketu demonstrantima da rade na ukidanju rs, da sarajevo zeli ukinuti rs,teorije urote isl.
hrvati bi mogli masovnije izaci na demonstracije,ali opet bez srba nista.
drugim rijecima,demonstracijama nista se nece postici,ostaje ovako narednih godina dok demografija ili rat ne promjene znacajno unutrasnje uredjenje bih.
po meni je bih osudjena na demografsku propast,a volio bi da nisam u pravu.
srbi ne mogu masovno demonstrirat jer bi vlast uz pomoc rtrs vrlo brzo zalijepila etiketu demonstrantima da rade na ukidanju rs, da sarajevo zeli ukinuti rs,teorije urote isl.
hrvati bi mogli masovnije izaci na demonstracije,ali opet bez srba nista.
drugim rijecima,demonstracijama nista se nece postici,ostaje ovako narednih godina dok demografija ili rat ne promjene znacajno unutrasnje uredjenje bih.
po meni je bih osudjena na demografsku propast,a volio bi da nisam u pravu.
- Hajlac
#5770 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Hoćeš reći da su oni znali da se u tim prostorijama nalazi Arhiv ove države? Da su svjesno išli na uništavanje Istorije?It_is_a_Leclerc wrote:Bolnica i škola imaju jednako veze sa demonstracijama kao i nacionalni arhiv BiH.Butmiran wrote:Joj što lupate, čuj da se krenu paliti bolnice, škole, muzeji...
Ja ne znam šta je u glavama grupe od 200 huligana koji su ostali na ulicama u toku poslijepodneva. I ne želim ni znati. Ovo što su oni uradili nije pošlo za rukom ni madafaking Milenku Karišiku i specijalcima iz Niša, što mi daje moralnu kočnicu da s takvim ljudima nemam nikakav interes.
P.S. Nasilni protesti DA. Ali ne destrukcija objekata koji nemaju veze sa protestima, poput trafika, trgovina, tramvaja, automobila, novinarskih glava..
Zna se gdje je muzej prvi drugi treći al vala malo ko zna gdje je Arhiv BiH
Nažalost, nakon današnjeg dana zna...
- emigrazione
#5771 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
A sad nemas ni proslosti, tj arhiveRat mi je sjebao djetinjstvo, poslije rata mi je sjebana mladost i šta mi je ostalo?
-
crni_DZo
#5772 Re: Odg: Demonstracije u Tuzli
relativno84 wrote:crni_DZo wrote:Mediji su prepuni snimaka gdje se vidi kako i policija baca kamenje. To tvoje preuvelicavanje nije izislo iz moji ista nego iz tvojihm ja nista od tog nisam rekao. Naravno da trebas da vjerujes svojim ocima.
Bolje i da bacaju kamenje nego da pucaju zar ne![]()
Ko spominje pucanje? Koji vam je kurac s tim ubacivanjem rijeci?
Ocigleno ne kontas o cemu pricam. De mi reci sto sin bakira ne postane huligan? Zato sto mu je sve potaman, ide u najbolju skolu, roditelji mu zive ko lordovi, ima sve najbolje.
Ova djecu su djeca radnicke klase, porodica koje su u problemima, porodica koje se jebu s ovim i s onim, porodica koje nemaju vremena za djecu, s druge strane na sve strane mogu da vide kradju, korupciju, nepostojanje normalnih vrijednosti, nepostenje, babine sinove kako voze najbolja auta i imaju sve najbolje zbog babe koji je popljacko boga oca, sve im je izvor frustracija.
S trece strane imas uzasan sistem edukacije gdje osnovci uce nebuloze tipa da vuk zivi na drvetu. Mogu nabrajati 10 dana sve uzroke. A ko je kriv za sve to? Sistem, eto ko.
Informisi se malo o tom kako nastaje delikvencija, kakav utjecaj imaju socijalne i ekonomske prilike. Ne kazem da su sve to delikventi, daleko od tog.
Ljudi izvadite jebenu glavu iz dupeta, sve je ovo rezultat onog sto se desavalo zadnjih 20 godina, moralo se jednom prelomiti.
Ne radim, ne mogu doci na red da dam guzice. Za parlament sam pitao jer je poprilicno cesto da se uhljebljeni najvise bune zbog protesta.Ne znam sto nisi pitao da nisi negdje ledja slomila u supermarketu ?Dje bas parlament!?Al znas sta je fazon sto likovi poput tebe ovdje cim se neko ne slaze s njima ..vec stvore pogresnu sliku o covjeku.Odma' je budzetlija il guzonjin sin.
Nista ti nisi pogodio.
Ti samo palamudis iz supljeg u prazno.Hajmo palit hajmo palit...kuci pa pali.
Jeste ruzno je.Ruzno je gledati kako se grad unistava na ovaj nacin.
Zar je tebi to nesto lijepo..pitam se samo hoces li sutra i kada prestane ovo sve doci da pocistis smece iza sebe.Hoces al malo sutra.
Svi mi zelimo promjene..ali zar bas ovakve ..odnosno na ovaj nacin.
Radis li ti?
Nije mi lijepo sto je unisten arhiv, mada nesto sumnjam da su ga bas demonstranti zapalili, opet mogu samo spekulisati tako da nista od tog nije bitno. Vladine zgrade bas i ne zalim.
Na koji nacin zelis promjene? Da se skupimo i mirnim putem nesto zahtjevamo, pustamo balone i printamo fensi letke? Zar nije jasno da vlast apsolutno ignorise takve pokusaje, jesmo li vec probali to ljetos?
- relativno84
#5773 Re: Odg: Demonstracije u Tuzli
Dijana87 wrote:Vidimo kako razvaljuju oni koji su siti voze bijesna kola ,i gaze sve pred sobom,i na kraju placa osiguranje ...
Ti napaceni roditelji su isto bili tamo ,al najsiromasnija je omladina i ona to najvise osjeti tako da svaka cast sve treba zapili i dici u zrak ,pa da vidim kako ce te onda da radite .
Roditelja je bilo u promilima, po neki penzioner ostatak su cinile genreacije od 16 do 23,24 i vjerujem da im je tesko i samom mi je tesko, ali nikako ne vidim razlog da se pali zgrada Predsjedništva il zgrada VKS, smiju nam se dusmani kojima to nije poslo za rukom, nije nama zid kriv sto nam je ovako nego ljudi.
Ako vec hoce da ostete politicare onda neka pale stranacke zgrade al malo sutra zaobidjose oni te lokacije sto li
-
Itakoto
#5774 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Kazem ja kafica, olimpijada, pametovanje po forumu a i Dzeko cini mi se sutra igra. U zdravlje i rahat patnju.
- Bosanski_kralj
#5775 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nisam ni znao da je imamemigrazione wrote:A sad nemas ni proslosti, tj arhiveRat mi je sjebao djetinjstvo, poslije rata mi je sjebana mladost i šta mi je ostalo?
Fakat je to što se desilo kod vas u Sarajevu zajebalo stvar. Šteta..