Ja ti garantujem da bi oni danas i Vijecnicu zapalili da je bila bliza.Butmiran wrote:Moj odgovor je bio samo na ovo da će se paliti škole i bolnice, što nema smisla. A halali drug ali ovo nema veze s neredima u Lištici, pisao sam već da su protesti otišli u pogrešnom smjeru, lijepo počelo ali poslije je otišlo u kurac.KPNCTNJAH wrote:Pitar si, pa te necu napadati previse, al' zalosno je da neko ko ima sliku pokojnog Vedrana kao avatar poziva na nasilje... danas je malo falilo da ovo sve preraste u nesto slicno kao u Listici onda... a zbog cega, ona djecurlija koja su rusila i palila veze nemaju zasto su to radili, odnosno njima je to vise bila furka, da se mogu hvaliti po fbu kao ovi idioti cije ste slike vec postavljali... ne mogu podrzavati nekog ko rusi moj grad, a pogotovo kad to radi bez pravog razloga... sta je bio cilj, hajmo srusiti vladu... i sta kad se zapale zgrade ? Sta dalje... hajmo rusiti sve redom...Butmiran wrote:Joj što lupate, čuj da se krenu paliti bolnice, škole, muzeji...
Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-
Ripicipi
#5726 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- Butmiran
#5727 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
@Ripicipi jesmo stoka k'o narod al' tolika nismo vala. 
-
Eniac
#5728 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ali su ti ljudi za kojima bi posao digli ruke od politickog djelovanja. Divjak vodi obrazovnu organizaciju, Bogicevic u biznisu, Jurisic u zatvoru. Svi koji vrijede pobjegli od politike da sacuvaju i obraz i zdravlje. I prisiljen si da biras medju onima koji zele biti u politici, a svi su oni vec odavno moralno potroseni.MMM1977 wrote:Ne može Fahro biti taj koji će biti glavni revolucionar, ne može ni Željko ma ne može ni jedan političar. Bogić Bogičević, Ilija Jurišić, Jovan Divjak i sl. - To je kalibar ljudi koji mogu biti prvi revolucionari, njih kada vidim na čelu idem i ja a siguran sam i preko 100.000 ljudi. Treba neko ko će artikulisati sav ovaj bijes i osjećaj nepravde a da to nisu manijaci ili horde zla.
- Bosanski_kralj
#5729 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ti garantuješ. Grdna raneRipicipi wrote:
Ja ti garantujem da bi oni danas i Vijecnicu zapalili da je bila bliza.
Siguran sam da se ne bi palila zgrada predsjedništva da je znadeno šta se unutra nalazi. Ovi što su to uradili samo su u glavi imali sliku troglave aždaje.
-
crni_DZo
#5730 Re: Odg: Demonstracije u Tuzli
Dje si bila na radnom mjestu? U parlamentu? U tom i jest stvar sto ti radis i imas, nisi ocajna. Niko te od demonstranata nece pogoditi osim ako nekim slucajem ne stanes ispred njih, moze te pogoditi samo murija koja vraca kamenje nazad.veze s vezom wrote:Sta to ti bolan ?crni_DZo wrote:Nece, moze te samo drot pogoditi, jer oni gadjaju narod a ne obrnuto. Al opet uvijek imas varijantu da pijes kafu ipred predjsjednistva i slikas se za fejs.veze s vezom wrote:Trebam doci na proteste i cekati da me neki balavac pogodi kamenom u glavu ?
Moze me isto tako pogoditi balo balavi koji ne gleda gdje sta baca..ali hajde i to nebitno eto i nek pogodi!?
Sta predstavljas ti ovdje uopste?Sta hoces?
Idemo paliti sve !?HAJMO KO GA JEBE!
Al hajmo paliti prave stvari.
Ne znam kojim povodom spominjes fejs..jer dok su takvi poput tebe danas rusili vladu ja sam bila na radnom mjestu.
Nabijem ti logiku.
I cuj ko sam ja i sta predstavljam? Ko si ti lutko i sta ti predstavljas? Autoritet neki, sta?
-
biscanka2
#5731 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ja takodjer.It_is_a_Leclerc wrote:Znao sam da će na ovo okrenuti.
Od dobrih protesta, protesta naroda kojem je preko guše svega, izrodilo se upravo ono što su političari željeli - neredi i anarhija, pa sad mogu plakati i ridati po televizijama.
Osuđujem i pljujem na svakog onog ko je danas palio Predsjedništvo i druge zgrade. Sram vas bilo, balavci balavi, za te se zgrade u ratu ginulo, a da ih zapale smrdljivci koji spavaju do 14h. Pa idioti huliganski, zapalili ste Arhiv države u kome su izgorili dokumente od neprocjenjive vrijednosti. Izgorilo je najvrijednije od dokumenta što postoji u BiH. Sram vas bilo ! Ovi huligani su zapravo sluge političara.
Tužan sam, razočaran i osjećam se poraženo.
Zato trebaju i demonstranti gledati ko u njegovoj blizini stoji i na vrijeme reagovati.
- punta
#5732 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
ljepota za vidjet

- emigrazione
#5733 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Hajte bolan pred sjedista stranaka( prioritet SDA i SDP ), pridruzit ce vam se i kunto i panto, milijardu ljudi ce izaci na ulicu...Itakoto wrote:Nema svrhe ova rasprava. Sutra na proteste ko hoce. Ko nece njemu je izgleda jos uvijek dobro.
Niko ne bi zaplako, ne da ih srusimo do temelja, nego da na tim mjestima iskopamo rupe do Japana...
- Logovan
#5734 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ne pričaj gluposti.Ripicipi wrote:Ja ti garantujem da bi oni danas i Vijecnicu zapalili da je bila bliza.
- Lakat Jebić
#5735 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
jebo vas bogic bogicevic. frajer je gigant, heroj, al pustite covjeka na miru, on je svoje odradio, sta ga se svaki mjesec spominje
- Bosanski_kralj
#5736 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Treba udariti na stranke, to se slažem. Samo ko brani ostalima da odu pred te stranke, ne moraju pred institucije?emigrazione wrote:Hajte bolan pred sjedista stranaka( prioritet SDA i SDP ), pridruzit ce vam se i kunto i panto, milijardu ljudi ce izaci na ulicu...Itakoto wrote:Nema svrhe ova rasprava. Sutra na proteste ko hoce. Ko nece njemu je izgleda jos uvijek dobro.
Niko ne bi zaplako, ne da ih srusimo do temelja, nego da na tim mjestima iskopamo rupe do Japana...
- KPNCTNJAH
#5737 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Butmiran wrote:
Moj odgovor je bio samo na ovo da će se paliti škole i bolnice, što nema smisla. A halali drug ali ovo nema veze s neredima u Lištici, pisao sam već da su protesti otišli u pogrešnom smjeru, lijepo počelo ali poslije je otišlo u kurac.
Kazem moglo je tragicno zavrsiti... pa vidio si kakvo se kamenje bacalo, pa i policija uzvracala... k'o da su gadjali cetnike ba... ja ne bih mogao baciti kamen u masu mojih sugradjana, o cemu razmisljaju takvi ljudi... i sta sutra grupica huligancica izdvoji jednog policajca i pocnu ga sutati, on se naravno osjeti ugrozenim, izvadi pistolj i upuca jednog od njih... znas sta bi se desilo kad bi se procula vijest... grad bi bio unisten do kraja dana, rusilo bi se i palilo sve redom, da ne pricam o pljackanju... i danas je sve otislo u pm, nadam se da nece i sutra jer moze biti samo gore...
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#5738 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
e jest ljepota u pm. pa nemas ti 16 godina pa da se lozis na ovo? ljepota bi bilo one nase zle kravatase na ovakvoj slici vidjeti a ne ove ljudepunta wrote:ljepota za vidjet
-
Ripicipi
#5739 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ne, nego si ti naivan misleci da je onda danasnja grupa piromana icega svjesna.Logovan wrote:Ne pričaj gluposti.Ripicipi wrote:Ja ti garantujem da bi oni danas i Vijecnicu zapalili da je bila bliza.
- relativno84
#5740 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Uskoro cemo ovdje citati kako je murija popalila sve ono a ovi miroljubivi izgladnjeli demonstranti su to pokusavali da sacuvajucrni_DZo wrote:Nece, moze te samo drot pogoditi, jer oni gadjaju narod a ne obrnuto. Al opet uvijek imas varijantu da pijes kafu ipred predjsjednistva i slikas se za fejs.
Jel ovo pocelo ono vjeruj te meni a ne svojim ocima
Hoce neko da rusi vlast pa neka je rusi al sto rusi zgradu u pm sta tim postize? Osim da ce sad vlada iznajmiti neki drugi prostor i trositi pare na to
- Butmiran
#5741 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
U nastavku treba definisati ciljeve da se ne bi dešavali ovoliki sukobi i uništavanje al' eto vidjećemo sve u narednim danima šta kako...KPNCTNJAH wrote:Butmiran wrote:
Moj odgovor je bio samo na ovo da će se paliti škole i bolnice, što nema smisla. A halali drug ali ovo nema veze s neredima u Lištici, pisao sam već da su protesti otišli u pogrešnom smjeru, lijepo počelo ali poslije je otišlo u kurac.
Kazem moglo je tragicno zavrsiti... pa vidio si kakvo se kamenje bacalo, pa i policija uzvracala... k'o da su gadjali cetnike ba... ja ne bih mogao baciti kamen u masu mojih sugradjana, o cemu razmisljaju takvi ljudi... i sta sutra grupica huligancica izdvoji jednog policajca i pocnu ga sutati, on se naravno osjeti ugrozenim, izvadi pistolj i upuca jednog od njih... znas sta bi se desilo kad bi se procula vijest... grad bi bio unisten do kraja dana, rusilo bi se i palilo sve redom, da ne pricam o pljackanju... i danas je sve otislo u pm, nadam se da nece i sutra jer moze biti samo gore...
Ti policajci gore sa slike su uvaljeni tu, podijelili im štitove i haj'te pred narod. Ne znam koji debil njih može postaviti tu, bez ikakve zaštite sem ovog štita.
- Adi_VCF
#5742 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
punta wrote:ljepota za vidjet

Tek ovo bi bilo lijepo vidjeti,a ne ovako da se tuce policija.Zao mi je tih ljudi,ali zasto i oni ne prokontaju da stite kriminalce?.Stite kriminalce koji ih drze kao bjednike na placi ne vecoj od 700-800km,a uz to jos ni njihovi clanovi obitelji ne rade.Trebaju pridruziti se uz narod FBIH i mirnim putem svi skupa zatraziti smjenu vlasti.
-
Itakoto
#5743 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Kome se obracas? Brato u Mostaru su nastradala sjedista vodecih stranaka!emigrazione wrote:Hajte bolan pred sjedista stranaka( prioritet SDA i SDP ), pridruzit ce vam se i kunto i panto, milijardu ljudi ce izaci na ulicu...Itakoto wrote:Nema svrhe ova rasprava. Sutra na proteste ko hoce. Ko nece njemu je izgleda jos uvijek dobro.
- Bosanski_kralj
#5744 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Je li njih neko natjerao da tu stoje? Eto stajali su kraj tih zgrada i jesu li ih uspjeli sačuvati od devastiranje?Matijevic_Vlado wrote:e jest ljepota u pm. pa nemas ti 16 godina pa da se lozis na ovo? ljepota bi bilo one nase zle kravatase na ovakvoj slici vidjeti a ne ove ljudepunta wrote:ljepota za vidjet
90% ovih je primljeno preko štele, završilo nekakav krus, ima 100 kila, visoko metar i žilet, samom svojom pojavmom, ponašanjem i ostalim izaziva i žaljenje i bijes u čovjeku istovremeno.
-
Dijana87
#5745 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ne ,nego ti piromani kako ih ti zoves ,su djeca koja nemaju da jedu,koja trebaju posao,kojoj revizori svaki izbacuju jer nemaju za kartu.... Djeca koja su odrasla u ratu a nemaju nista a dok velikani i vlasti tjeraju narod da se mrzi izmedju sebe dok oni ispijaju kafe na racun naroda i dobiju nagradu za to ,a narodu ostane veliko nista,bebe umiru ljude gledaju po vjerama ,treba sve unistiti i dici u zrak sto se tice zgrada i njihovih imovina ,jer je nisu zaradili na posten nacin.Ripicipi wrote:Ne, nego si ti naivan misleci da je onda danasnja grupa piromana icega svjesna.Logovan wrote:Ne pričaj gluposti.Ripicipi wrote:Ja ti garantujem da bi oni danas i Vijecnicu zapalili da je bila bliza.
-
crni_DZo
#5746 Re: Odg: Demonstracije u Tuzli
Gdje sam ja reko da si u fotelji? Samo pitam da nisi u parlamentu, znak pitanja obicno znaci da te neko nesto pita. Gdje god da si radis, za razliku od velikog broja koji ne rade i ocajni su. Kako god ocigledno da sam pogodio zivac.veze s vezom wrote:crni_DZo wrote: Dje si bila na radnom mjestu? U parlamentu? U tom i jest stvar sto ti radis i imas, nisi ocajna. Niko te od demonstranata nece pogoditi osim ako nekim slucajem ne stanes ispred njih, moze te pogoditi samo murija koja vraca kamenje nazad.
I cuj ko sam ja i sta predstavljam? Ko si ti lutko i sta ti predstavljas? Autoritet neki, sta?
A ti si nama svima koji se protivimo tolikom nasilju vec odredio u kojoj smo fotelji
Pa brate dragi ako je ikom dopizdilo meni je.
Nit znas ko sam nit znas gdje radim..u sustini ne znas nista o meni ..samo preTpostavljas je li tako!?
Jesi to razbacio kasike pa znas o meni vise nego ja
Malo si se zajeb'o
Koliko si ti ustvari ocajan ?
Ostani kuci, ne izlazi na proteste, znam da je ruzno gledati zgrade i auta kako gore al je jos ruznije trpiti bijedu i ocaj.
Mediji su prepuni snimaka gdje se vidi kako i policija baca kamenje. To tvoje preuvelicavanje nije izislo iz moji ista nego iz tvojihm ja nista od tog nisam rekao. Naravno da trebas da vjerujes svojim ocima.Uskoro cemo ovdje citati kako je murija popalila sve ono a ovi miroljubivi izgladnjeli demonstranti su to pokusavali da sacuvajuLjudi su naoruzani ali vecina ih stoji i prima one blokove u tijelo
koliko bi nas tako samo cekalo a ne pocelo pucati ali jok daj poseri se po muriji bit ces veci mangup.
Jel ovo pocelo ono vjeruj te meni a ne svojim ocima
Hoce neko da rusi vlast pa neka je rusi al sto rusi zgradu u pm sta tim postize? Osim da ce sad vlada iznajmiti neki drugi prostor i trositi pare na toA brate imaju i izbori pa sto ih ne ruse tako al jok tad se nema sta ukrasti nece niko da izadje a danas je bilo vrijeme za otimacinaholicare
Ova djeca danas, to su djeca radnicke klase, djeca ciji su roditelji u kurcu, nemaju posla, sastavljaju jedva kraj s krajem. Oni su produkt sistema a ne hira.
- Hajlac
#5747 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
ultima_palabra wrote:Ovdje se tačno vidi kako lako može nastati fašizam... mislim da bi dosta ljudi sad dalo povjerenje i malom austrijskom brkici, samo da se najebe matere SDA-SDP kleptokratiji.
Iz ekonomsko-društvenog kraha nerijetko se rađaju magični spasitelji naroda i države...Fahro već gleda kako da upadne u najbliži krug kandidata.
- emigrazione
#5748 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Kojim ostalim? Pa ne mogu jedni paliti predsjednistvo, a drugi glumiti Greenpeace 6 metara u produzetkuBosanski_kralj wrote:Treba udariti na stranke, to se slažem. Samo ko brani ostalima da odu pred te stranke, ne moraju pred institucije?emigrazione wrote:Hajte bolan pred sjedista stranaka( prioritet SDA i SDP ), pridruzit ce vam se i kunto i panto, milijardu ljudi ce izaci na ulicu...Itakoto wrote:Nema svrhe ova rasprava. Sutra na proteste ko hoce. Ko nece njemu je izgleda jos uvijek dobro.
Daj malo koordinacije, i to da se udara tamo gdje je stvarni problem...sto se mene tice ne postoji razlog da zapalim skupstinu i predsjednistvo, mozda klinci imaju drugaciju furku, ali ja sam to branio prijatelju...dok smo zivi sama rijec ''predsjednistvo'' ce za nas mnoge imati poseban senzibilitet...
-
Ripicipi
#5749 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
hahaha, ti si smjesna.Dijana87 wrote:
Ne ,nego ti piromani kako ih ti zoves ,su djeca koja nemaju da jedu,koja trebaju posao,kojoj revizori svaki izbacuju jer nemaju za kartu.... Djeca koja su odrasla u ratu a nemaju nista a dok velikani i vlasti tjeraju narod da se mrzi izmedju sebe dok oni ispijaju kafe na racun naroda i dobiju nagradu za to ,a narodu ostane veliko nista,bebe umiru ljude gledaju po vjerama ,treba sve unistiti i dici u zrak sto se tice zgrada i njihovih imovina ,jer je nisu zaradili na posten nacin.
Pa pogledaj samo slike te omladine "koja nema sta da jede".
Ne zna se jesu li im skuplje tene ili jakne, o mobitelima da i ne pricam.
- Logovan
#5750 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Aha zapalili bi Vijećnicu do temelja.Ripicipi wrote:Ne, nego si ti naivan misleci da je onda danasnja grupa piromana icega svjesna.Logovan wrote:Ne pričaj gluposti.Ripicipi wrote:Ja ti garantujem da bi oni danas i Vijecnicu zapalili da je bila bliza.