Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

seln

#5501 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by seln »

Itakoto wrote:
seln wrote:
Itakoto wrote:
Pa kreni. Sutra na ulice, trazi promjene, pravdu, barem ostavke. Ili mislis da ce se "visa klasa" sama procesuirat'?
Pa krenuli su ljudi, ali im gomila balavaca sjeba show.
Znaci ipak status quo. :zzzz:
Za to zahvali laptop revolucionarima.
StupskaBitanga

#5502 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by StupskaBitanga »

Woole Triwunovich wrote:Image

:mrgreen:
kao da ga neće naći
Arsene Wenger

#5503 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Arsene Wenger »

Jedva čekam proteste JMBG 2, kad naši vrli sugrađani shvate da ne mogu dobiti JMBG zato što su zapalili općinu.
Retardirana piromanska omladino, na kurac te nabijem!
Arsene Wenger

#5504 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Arsene Wenger »

StupskaBitanga wrote:

kao da ga neće naći
čovjek se bori za promjene u društvu! :D
seln

#5505 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by seln »

Jedaj wrote:
Jako mi je drago da se oglasio I kapiten nase reprezentacije I jos mi je draze da vidim da mislimo ISTO. Gdje je sada onaj idiot sto se kreveljio na moje komentare. Da vidimo kako ce se kreveljit na komentar uvazenog zmaja Emira Spahica.
Sta to uvazenog zmaja kvalificira da iz Leverkusena daje svoje misljenje?
_mufljuz_

#5506 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by _mufljuz_ »

Arsene Wenger wrote:Jedva čekam proteste JMBG 2, kad naši vrli sugrađani shvate da ne mogu dobiti JMBG zato što su zapalili općinu.
djesi jebac bo ti svoje pleme
:lol: :lol: :lol:
Itakoto

#5507 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Itakoto »

Laku noc :D

Eto Jedaja opet. :run:
staradis

#5508 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by staradis »

Arsene Wenger wrote:Jedva čekam proteste JMBG 2, kad naši vrli sugrađani shvate da ne mogu dobiti JMBG zato što su zapalili općinu.
Inace?
Panzer_Daddy

#5509 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Panzer_Daddy »

weredsf wrote:
x_lecter wrote:IZGORIO ARHIV I SA NJI PODATAK KAD SU PITARI ZADNJI PUT BILI PRVACI :lol: :lol: :lol:
Dugo nam je trebalo da se pocnemo sprdati sa ovim bezkrajno tuznim danom
Nema vremena za tugu,cim izgori jedna oni ce zapalit drugu :lol:
zeljeznicar1921

#5510 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by zeljeznicar1921 »

x_lecter wrote:IZGORIO ARHIV I SA NJI PODATAK KAD SU PITARI ZADNJI PUT BILI PRVACI :lol: :lol: :lol:
ahahahahahahahha

babo namjestio 8)
weredsf

#5511 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by weredsf »

seln wrote:
Jedaj wrote:
Jako mi je drago da se oglasio I kapiten nase reprezentacije I jos mi je draze da vidim da mislimo ISTO. Gdje je sada onaj idiot sto se kreveljio na moje komentare. Da vidimo kako ce se kreveljit na komentar uvazenog zmaja Emira Spahica.
Sta to uvazenog zmaja kvalificira da iz Leverkusena daje svoje misljenje?
Ma nije se on ni oglasio nego neki administrator njegove stranice
VjecitiStudent

#5513 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by VjecitiStudent »

xxfmanxx wrote:moze li neko napisat, ako zna, u cemu je fazon sa ovom famoznom specijalnom jedinicom mupa federacije, konkretno danas u sarajevu. jer kao kad su oni dosli odma su se svi razbjezali, posto su oni ti neki opasni sto im niko nista ne moze, ne kontam gdje su onda bili citav dan dok su oni obicni policajci batine primali i dok je sve gorilo. oni dosli na kraju balade kad je vec sve otislo u tri p*cke materine. fakat ozbiljno me interesuje, jer nekako nema logike.
Nije pitanje kako je radila federalna, već kako nije radila kantonalna.
StupskaBitanga

#5514 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by StupskaBitanga »

De ba ljudi dok onaj poganluk od premijera ne ode niko živ nek ništa ne čisti. Imamo veliku aždahu samo je pitanje čime je ukloniti
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#5515 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by hrasno38 »

xxfmanxx wrote:moze li neko napisat, ako zna, u cemu je fazon sa ovom famoznom specijalnom jedinicom mupa federacije, konkretno danas u sarajevu. jer kao kad su oni dosli odma su se svi razbjezali, posto su oni ti neki opasni sto im niko nista ne moze, ne kontam gdje su onda bili citav dan dok su oni obicni policajci batine primali i dok je sve gorilo. oni dosli na kraju balade kad je vec sve otislo u tri p*cke materine. fakat ozbiljno me interesuje, jer nekako nema logike.
Nisu oni zajebani nego su dosli sa ovlastima za upotrebu sile i onda je sve drukcije. Ovi specijalci u toku dana su izigravali pokretne mete a zasto tesko da je ikome jasno. Da su imali ovlasti da primjene silu sve bi zavrsilo za sat vremena ali bi bilo puno bubrega pomjerenih iz lezista. Mogli su i dovesti vozilo sa smrkom koje te pomete ko da te nikad nije bilo a nisu ni to.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#5516 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by F&N »

šake mu otpale da Bog da
Rob_Atl

#5517 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Rob_Atl »

posto je vikend, sad se organizuju akcije ciscenja, pa onda od ponedeljka opet na novo ili sta? :D Za protest sam ali imam osjecaj da sutra nece nikog biti, ne znamo mi do kraja izdurat nikako...
LSD

#5518 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by LSD »

hrasno38 wrote:
_mufljuz_ wrote:
hrasno38 wrote: Ne momcino ja sa sa svojim drugovima obezbjedio da imamo koliko toliko od drzave a ti i takvi kao ti ste trebali nastaviti borbu u miru a ne ispijati kafice u Vase-Strase. Sta hocete da vam se opet mi izborimo da bi vi mogli da malo tandrkate cunu sa RayBanom na ocima i Samsungom u dzepu. Sto se tice mafijaskog kula tu pricu iz kuhinje SDA moze okaciti macku o rep mada iskreno me zaboli za Rdoncica i Keljmendija jer nisam ja Salihovic. Da smo 92 godine imali vasu intelegenciju sad bi i ovaj forum na sebi imao orlove i 4S.
znas sta drug moj, jebo tu tvoju pricu - vama su kriminalci operisali pred ocima dok ste naoruzani do zuba bili, svercali sa cetaljima pred ocima, pljackali civile pred ocima, svercali ste i sami, ja sam imao 15 godina kad nisam trpio da mi narandze prodju prvo nego sam se gurao naprijed izmedju jer mi je bilo ponizenje cekat da prodje sverc vani na -15, a 16 godina kad sam pred tunelom stajao naoruzan do zuba dok je cijela smjena s treskavice cekala prolaz Alemkovih narandzi i robe sa druge strane - i ti bi od nenaoruzane omladine sad trazio da se obracunava sa do zuba naoruzanom drzavom....nemre.... zaasnio si jaruga na objektu DB 1994-95e godine kad ste ti i tvoji drugovi trebali opalit rafal po hohstaplerima u alfa uniformama koji su radili obezbjedjenje tunela.....

zaprdim ja toj tvojoj prici - trebalo je vas 5-10 danas bit komandant protesta - ali od vas 5-10 8-9 bi imalo te usrane orahe u dzepovima...

kraj price...
Znas sta kad skontam ti i ovaj smrdo @LSD ste u pravu. ma ja jebo 92 u pravu ste i sta vas boli kurac za taj rat ali zabolit ce vas za sljedeci a kakvi ste sposobni ne bi u stanju bili sacuvati ni nacrtanu ovcu a ne drzavu. Nego koktele u ruke i u trku sa Savojskim ko ce ljepse i kvalitettnije zapaliti Sarajevo. Eeeeee smradovi mali!!!!

de ba Hrasno, ne vrijeđaj i ne prosipaj tu jeftinu demagogiju ;-) to je davno ispricana prica o '92 ;-) ....poslušaj savjet
Last edited by LSD on 08/02/2014 00:31, edited 1 time in total.
ExNihilo

#5519 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by ExNihilo »

StupskaBitanga wrote:
De ba ljudi dok onaj poganluk od premijera ne ode niko živ nek ništa ne čisti. Imamo veliku aždahu samo je pitanje čime je ukloniti
Novi dan, nova nafaka. :D :D
VarimBezMaske

#5520 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by VarimBezMaske »

pa čovjek normala uzeo što mu pripada
x_lecter

#5521 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by x_lecter »

F&N wrote:

šake mu otpale da Bog da
idol :thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol:
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#5522 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Picajzla »

Rob_Atl wrote:posto je vikend, sad se organizuju akcije ciscenja, pa onda od ponedeljka opet na novo ili sta? :D Za protest sam ali imam osjecaj da sutra nece nikog biti, ne znamo mi do kraja izdurat nikako...
Sutra vikend, kladionica, kafica, ovo-ono :D
Shtela

#5523 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Shtela »

Imas one specijalce prasinare kao Zebu glavonju i ovog sa foruma Creasy-a.Oni su u sustini obicni drotovi koji imaju 100 maraka na platu.A imas onda i ovu specijalnu podrsku,oni su ti oni sto dodju kad bas zagusti i onda jebu majke redom
StupskaBitanga

#5524 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by StupskaBitanga »

SBB radio Kalman (aako neko ne zna to drži Fahro) je danas baš bio nabrijan do kraja :D
don vito

#5525 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by don vito »

seln wrote: Evo, da ti kazem kako je u zemlji u kojoj zivim vec vise od decenije:
imaju izbore. Izabrana vlada radi jedan mandat.
Narod zadovoljan - bira ih opet. Nije zadovoljan - bira druge.
Ne valjaju ni jedni ni drugi - novi ljudi se angazuju u politici.
Dakle, u osnovi sve isto kao u Bosni.
S tom razlikom sto kod nas ne valjaju ni jedni ni drugi, a oni novi koji se angazuju u politici postaju korumpirani u roku hitno.
Sto ce reci, do nas je, jebo ti nas.
Svi ti politicari nisu pali s neba (dobro, mozda Scepo). Sve su to originalni Bosanci i Hercegovci.
Vidi stari
slazem se tvojim opisom drugih zemalja
a zasto nije tako u Bosni? Zasto nisu moguce promjene?
Zato sto od 2006. godine pumpaju javni sektor a unistavaju realni. Ima tu dosta i do naroda, linije manjeg otpora, ali uglavnom svi su skontali da je budzetski glas najsigurniji glas i svi se bore za vlast da sto vise uhljebe svojih glasaca. Onda se tu jave njihovi spin-majstori ("ne treba ni glasati, nemas za koga"), a ova stranacka glasacka masinerija i rodbina na budzetu nikad ne omane na izborima i imas to sto imas: SDA da potpise nestanak Bosne ima 20 posto sigurnih glasova, usput su drugima objasnili pobjednicku formulu pa SDP u zadnje tri godine bjesomucnim zaposljavanjem nastoji nadoknaditi ono sto su propustili dok su bili u opoziciji. Jedina "promjena" je da javna potrosnja raste (SDA-ovci ostaju zaposleni, ali sad im se pridruzuju SDP-ovci, sutra ce Komsicevi), zdrava privreda unistava se nametima i otimanjem ono malo strucnog kadra, ali jebeno je sto taj balon kad-tad mora puknuti. I onda kad pukne narodu licemjeri pocnu o zakonima kapitalizma, mirnim protestima, trpljenju zbog ocuvanja drzave, a usput isti tuze i dobijaju drzavu sto im je umanjila platu 4 posto zbog nedostatka para u budzetu.
Locked