Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- MMM1977
#5401 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Vidim niko ne piše o tome da su "demonstranti" udarali i na medije gdje god su stigli. Paljevina, pljačke, tortura nad običnim narodom (budžetlije su bile daleko prije nego je i počelo) i to mi zovemo demonstracijama.
Najbolji transparent je: JA DOŠ'O NAKO! Upravo ova rečenica najbolje oslikava cilj ovih protesta jer nikakvih realnih zahtjeva nije ni bilo.
Najbolji transparent je: JA DOŠ'O NAKO! Upravo ova rečenica najbolje oslikava cilj ovih protesta jer nikakvih realnih zahtjeva nije ni bilo.
-
StupskaBitanga
#5402 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Akibh wrote:Eventualno da pocnete ciscenje od kancelarije kantonalnog premijera i ovih ministara, ljudi nemaju uslova da rade...Corto Maltese wrote:Sutra u 9:00. Poziv važi i za kretene koji su danas palili.matematicar_teski wrote:Samo je danas dokazano da je FUP miljama ispred ostalih, lagano razbijanje demonstracija za pola sata
i helikopter je letio iznad sarajeva
Hoce li biti kakava akcija ciscenja grada, da se odazovemo svi mi koji volimo ovaj grad
Pa da i to počistimo.
a retardiranih ljudi po forumu...
-
de balzac
#5403 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
zeljeznicar1921 wrote:nisam mogao odoliti![]()
-
hAZNADAR
#5404 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
jeste - isti moroni u razlicitim strankama, ali iste morone sami biramo i iste morone sami imamo sansu srusiti na izborima.ExNihilo wrote:
Pazi ovog stručnjaka.
De mi, molim te, objasni tu tvoju revoluciju, bez elemenata revolucije?
Jel to neko gandijevsko sranje, opet? Pitam čisto jer mi se čini da smo pokušali s tim već. Ili, imaš neki svoj doprinos modernoj sociološkoj misli? Jako sam zainteresiran da čujem.
Što bi diktatura bila samo apsolutna vlast kao ustavna kategorija? Pa zar isti moroni ne drže vlast već 20. godina, nacionalnim i religijskim manipulacijama, nad prosječnim iracionalnim bosančerosom koje su ga naučili da mora "bit svoj na svom"?
Oni su slicni samo po lopovluku - i to je samo jer su dio nas, naseg naroda koji ima zahtjeve od drzave a da je ne gradi, koji ukrade sta stigne, nema osjecaj za drustvenu imovinu, ne placa porez, svera se gdje stigne,...
Takve iste morone si imao i u socijalizmu,...
Dakle nije problem u moronima koji su malo veci lopovi od nas - vec u nasem mentalitetu i poimanju drzave.
I opet - nemoj suplje o revoluciji. Nema diktature, samo se Bosnjaci bune(i ostali su siromasni koliko i mi),.. samo smo mi nedorasli zadatku i pustamo rulju da radi sta hoce pa poslije to opravdavamo.
Dakle nema nikakve revolucije - ovo sto se desilo je samo odraz bosnjacke nezrelosti u politici, elitizam i razmazenost. Trazimo od drzave da nam pomogne a sami je ne gradimo niti icim pomazemo - pa kad dogori - juris u pljacku.
Kada posmatram ostale koji isto imaju krizu i nas - ma nismo mi ba sposobni da imamo drzavu.
Da pitamo Austriju da nas ponovo okupira ako su zainteresovani - pa da budemo poslusni i siti.
-
Itakoto
#5405 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Lakat Jebić wrote:Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ BiH Hercegovačko-neretvanske županije
Mostar, 7.2. 2014.
U povodu današnjih zbivanja u Gradu Mostaru Predsjedništvo Županijskog odbora HDZ BiH Hercegovačko – neretvanske županije na izvanrednom zasjedanju najoštrije je osudilo vandalski čin napada na institucije koje su smještene u Gradu Mostaru.
U 16. 00 sati organizirana skupina od oko 350 huligana koji su iz Istočnog dijela Mostara prešli u Zapadni u svom anarhističkom pohodu zapalili su zgrade : Vlade HNŽ - a, Gradske vijećnice, Gradske uprave, Doma HDZ BiH, Skupštine HNŽ - a, te nekolicine vozila građana Mostara. Posebice želimo ukazati na činjenicu da navedena skupina koju su pojedini mediji do sada identificirali s nezadovoljnim građanima, nema nikakve veze s njima nego je riječ o nacionalnoj i politički instruiranoj skupini kojoj je za cilj bilo uvesti Grad Mostar u međunacionalne sukobe i ratno stanje.
Ovo je, ne zaboravimo, klasični državni udar na institucije nastale iz Washingtonskog i Daytonskog ustroja BiH, a s ciljem rušenja federalnog ustroja Federacije BiH i županijskih institucija vlasti.
Uzvicima – Ovo je Bosna! u središtu Mostara, Hrvatima u Mostaru i BiH se poslala vrlo jasna politička poruka. Radi se o pomno izabranim političkim ciljevima o čemu zorno govori i činjenica da se na meti vandala nije našla niti jedna zgrada federalnih institucija vlasti.
Predsjedništvo ŽO HDZ BiH HNŽ – a osudilo je potpuno inertno ponašanje pripadnika MUP – a HNŽ-a koji su nijemo promatrajući ove vandalske događaje omogućili da Grad Mostar nalikuje na ratnu bojišnicu.
Pozivamo građane Mostara, Hercegovačko – neretvanske županije, Hrvatice i Hrvate, da ne nasjedaju na laži, spinove i političke kuhinje koje sve što se danas dogodilo žele opravdati i prikazati kao bunt obespravljenih građana. Pravo na mirne prosvjede je demokratsko pravo koje je Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZ BiH) uvijek podupirala, ali ne može poduprijeti vandalizam i anarhiju koja je danas rezultirala desecima milijuna štete, koja će još više opteretiti i ovako tešku financijsku situaciju.
Hrvatice i Hrvati, građani Mostara i Hercegovačko – neretvanske županije ni mnogo teže situacije proteklih godina nisu nas pokolebale i uplašile. Ponosni i uzdignute glave do sada smo uvijek bili i ostali uz svoj hrvatski narod. Uvjereni smo kako će nam današnji događaji još više otvoriti oči i kako ćemo na krilima svehrvatskog zajedništva i poslije nemilih mostarskih zbivanja izići još jači i ostvariti svoje svete ciljeve.
http://www.hdzbih.org/vijesti/5811-prio ... anije.html
Neka vam mostarci Hrvati napisu ko je ucestvovao u protestima.
Dogovor je znaci opet pao. Prestrasi Hrvate da su na protestima bile zle balije dok SDP serucka o superijornosti Pederacije i RS kao neprijatelju # 1... i tako u krug. Narode, ne daj se ovaj put!
- seln
#5406 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Koliko god nam se gadile budzetlije, vidjecemo sta smo napravili kad nekome uskoro zatreba rodni list ili uvjerenje o vlasnistvu nad nekretninom.Akibh wrote:Eventualno da pocnete ciscenje od kancelarije kantonalnog premijera i ovih ministara, ljudi nemaju uslova da rade...Corto Maltese wrote:Sutra u 9:00. Poziv važi i za kretene koji su danas palili.matematicar_teski wrote:Samo je danas dokazano da je FUP miljama ispred ostalih, lagano razbijanje demonstracija za pola sata
Hoce li biti kakava akcija ciscenja grada, da se odazovemo svi mi koji volimo ovaj grad
Pa da i to počistimo.
-
Ripicipi
#5407 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Evo na ovom videu se vidi kako "demonstranti" zaustavljaju vatrogasce na Skenderiji
http://bcove.me/i8qaelq6
Na 2:22 se jasno vidi
Kakvi divljaci
Kakvi divljaci
- O'zone
- Globalni moderator
#5408 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Hajde hajde Corto dok si ti se gurao da se ruši kanton kad je Tajo bio na vlasti tad ti nije smetalo a sad smeta znamo se mi dobor i sa tih protestaCorto Maltese wrote:Da ponovim poziv, za sutra u 09:00Corto Maltese wrote:Apoteka je toliko čitava da je policija sat vremena pravila uviđaj. Onaj poziv što si uputio da se nađete vi koji bi rušili, sa nama koji bi gradili, ti važi sa sutra u devet ujutro. Mi tada čistimo naše ulice od govana koje su neki majmuni danas ostavili. Samo dođi, proderi se "ja sam O'zone, ima l' ko jači od mene", i brzo ćeš dobiti odgovor na to pitanje. Obećavam ti da osim metle neću imati drugog oružja.O'zone wrote: Tri automobila kod predsjedništav vozila SIPE
Vozilo u Koševskom potoku Škoda Felicija KS
Arhiv je još pod upitnikom
Reklame???? Pa zar se nismo donedavno bunili i kako ima previše reklama i da nam je grad posta cirkus?
Zgrada opštine, kanatonalne vlade i uprave grada Sarajeva- neka je
Tri trafike jedina prava šteta koja je nastala i to ga mi je žao.
A što u isto vrijeme nisi rekao da je knjižara na čošku (veselkin Masleša) čitava da je Hypo banka čitava da je Union banka čitava da je zgrada željeznica i ministrastva vanjskih poslova čitava da je apoteka sarajevo čitava kino Apolo čitavo.
To nisi vidio jel da?
PS, povedi i onog Adnana Bajramovića
-
VjecitiStudent
#5409 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ako neko nađe diplomu na kojoj piše 'Esed Radeljaš', vlasnik nudi nagradu od 5000km, taman toliko ga je i diploma koštala.Akibh wrote:Eventualno da pocnete ciscenje od kancelarije kantonalnog premijera i ovih ministara, ljudi nemaju uslova da rade...Corto Maltese wrote:Sutra u 9:00. Poziv važi i za kretene koji su danas palili.matematicar_teski wrote:Samo je danas dokazano da je FUP miljama ispred ostalih, lagano razbijanje demonstracija za pola sata
Pa da i to počistimo.
-
Itakoto
#5410 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ponavljate te laptope k'o da su opljackali Centralnu banku BiH!seln wrote:Sram te bilo, AlfonseItakoto wrote:Koliko si samo providan. Ucini sam sebi uslugu i samobanuj se. U protivnom sumnjam da ces se sutra ujutro moci pogledati u ogledalo. Ma hoces, siguran sam ja u to. Djon obraz!Alfons Kauders wrote:
nisam - ja sam lud a ovi sto spalise grad su normalni... davno je to meni postalo jasno, al eto ko mi je kriv sto se ne ispali 96te
i otkud ti iz srebrenika da podrzavas paljevinu TK? pa u njoj nikad nisu ni sjedili tuzlaci, vec srebrenik, banovici i lukavcani... ja licno poznajem samo jednog lika koji je prije 6-7 godina bio nekakav kurcev pripravnik tamo...nekima koje su zaposljavali nisu mogli objasniti gdje je sodaso...
sto niste kod sebe sta spalili?![]()
uhljupe, kako te nije sramota raditi i placati poreze, umjesto da si pribavis kakan pentium i5 iz Jasminovoh ureda.
-
Hedg
#5411 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
mocnocharrrmed wrote:Hedg wrote:ova fotografija iz Tuzle me podsjeti na seriju ''Pleme''![]()
![]()
Isti Zut![]()
- seln
#5412 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Vlast, ne zgrade.O'zone wrote:Hajde hajde Corto dok si ti se gurao da se ruši kanton kad je Tajo bio na vlasti tad ti nije smetalo a sad smeta znamo se mi dobor i sa tih protestaCorto Maltese wrote:
Apoteka je toliko čitava da je policija sat vremena pravila uviđaj. Onaj poziv što si uputio da se nađete vi koji bi rušili, sa nama koji bi gradili, ti važi sa sutra u devet ujutro. Mi tada čistimo naše ulice od govana koje su neki majmuni danas ostavili. Samo dođi, proderi se "ja sam O'zone, ima l' ko jači od mene", i brzo ćeš dobiti odgovor na to pitanje. Obećavam ti da osim metle neću imati drugog oružja.
PS, povedi i onog Adnana Bajramovića
- mO k3
#5413 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Toliko sam ljut i razočaran da se ne može opisati....
- seln
#5414 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nazalost, nisu...danasnja steta je daleko veca.Itakoto wrote:Ponavljate te laptope k'o da su opljackali Centralnu banku BiH!seln wrote:Sram te bilo, AlfonseItakoto wrote:
Koliko si samo providan. Ucini sam sebi uslugu i samobanuj se. U protivnom sumnjam da ces se sutra ujutro moci pogledati u ogledalo. Ma hoces, siguran sam ja u to. Djon obraz!![]()
uhljupe, kako te nije sramota raditi i placati poreze, umjesto da si pribavis kakan pentium i5 iz Jasminovoh ureda.
-
StupskaBitanga
#5415 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Najdegutantnije je čitati FB postove SDP jurišnika iz FOM gdje mrtvi hladni govore kako radnici iz tuzlanskih preduzeća nemaju šta tražiti od Vlade jer su to mahom privatne kompanije 
- Michio Kaku
#5416 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
ništa čudno. nacionalizmom je došao na vlast, za tu slamku se i hvata.Breathless wrote:Kakva demagogija, da povracas. Ne treba da cudi sto je i Haustorce tako dobro u demagogiji, kad je do jucer imalo ovakvog mentora.Šveđanin wrote:
Interesantno aludiranje na 1992 u ovim okolnostima.
Jah, sve nam ovo nacinise Marsovci, a ne jedni te isti koji nam 20 godina glođu kosti.
- charrrmed
-
Iker C
#5418 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Definitivno nema nade nema nam pomoći, ljudi se brinu jer su političarima uništene kancelarije. Moj je prijedlog humanitarni broja za pomoć političarima te pozivam sve ljude dobre volje da Emini Ganić damo kakvu jednokratnu pomoć za duševnu bol koju je jadnica pretrpljela. Zeljković nije podnio ostavku apsolutno ništa nije postignuto protestima treba nastaviti dalje.Treba tražiti Zakon o amnestiji za sve učesnik protesta ne za lopove koji su krali po prodavnicama.
- Danguba
#5419 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
jeste, jos se kreteni deru '' ne gasite, ne gasite...'' sta ce ljudi nego odustati u takvoj situaciji(okruzenju) i onda se cuje aplauz u znak uspjeha.Ripicipi wrote:Evo na ovom videu se vidi kako "demonstranti" zaustavljaju vatrogasce na Skenderiji
Kakvi divljaci
-
weredsf
#5420 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Mole se demonstranti da ne diraju Sebilj, to nije trafika!!!!
-
bochy_17
#5421 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Da su naši lijepi političari napravili radna mjesta, zaposlili tu mladu "huliganiju" možda se ovo što se danas desilo i ne bi desilo na ovakav način. I moji dragi građani i Bosanci molim vas ne nasjedajte na provokacije medijima i podijele koje nas evo već 20-ta godina uništavaju. Zavađaju nas pa vladaju godinama. Muka mi je kad čitam "huligani" ovo, "huligani" ono. Prebacuju nam lopticu i odgovornost na naša pleća nebi li naš pošteni Bosanac pokleknuo, prepao se i rekao ma dobro je!
Mjesecima su ljudi mirno protestvovali i nitko da ih doživi a kamo li pogleda.
Tito i tadašnji narod prvenstveno je za par godina uspio napraviti takve objekte kojima je zavidio tadašnji svijet a da mi nećemo moći počistiti i obnoviti simbole (zgrade vlada) ugnjetavanja i podijele. Pa majka mu stara ne razumijem!?
Mjesecima su ljudi mirno protestvovali i nitko da ih doživi a kamo li pogleda.
Tito i tadašnji narod prvenstveno je za par godina uspio napraviti takve objekte kojima je zavidio tadašnji svijet a da mi nećemo moći počistiti i obnoviti simbole (zgrade vlada) ugnjetavanja i podijele. Pa majka mu stara ne razumijem!?
- don vito
#5422 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
ExNihilohAZNADAR wrote:jeste - isti moroni u razlicitim strankama, ali iste morone sami biramo i iste morone sami imamo sansu srusiti na izborima.ExNihilo wrote:
Pazi ovog stručnjaka.
De mi, molim te, objasni tu tvoju revoluciju, bez elemenata revolucije?
Jel to neko gandijevsko sranje, opet? Pitam čisto jer mi se čini da smo pokušali s tim već. Ili, imaš neki svoj doprinos modernoj sociološkoj misli? Jako sam zainteresiran da čujem.
Što bi diktatura bila samo apsolutna vlast kao ustavna kategorija? Pa zar isti moroni ne drže vlast već 20. godina, nacionalnim i religijskim manipulacijama, nad prosječnim iracionalnim bosančerosom koje su ga naučili da mora "bit svoj na svom"?
Oni su slicni samo po lopovluku - i to je samo jer su dio nas, naseg naroda koji ima zahtjeve od drzave a da je ne gradi, koji ukrade sta stigne, nema osjecaj za drustvenu imovinu, ne placa porez, svera se gdje stigne,...
Takve iste morone si imao i u socijalizmu,...
Dakle nije problem u moronima koji su malo veci lopovi od nas - vec u nasem mentalitetu i poimanju drzave.
I opet - nemoj suplje o revoluciji. Nema diktature, samo se Bosnjaci bune(i ostali su siromasni koliko i mi),.. samo smo mi nedorasli zadatku i pustamo rulju da radi sta hoce pa poslije to opravdavamo.
Dakle nema nikakve revolucije - ovo sto se desilo je samo odraz bosnjacke nezrelosti u politici, elitizam i razmazenost. Trazimo od drzave da nam pomogne a sami je ne gradimo niti icim pomazemo - pa kad dogori - juris u pljacku.
Kada posmatram ostale koji isto imaju krizu i nas - ma nismo mi ba sposobni da imamo drzavu.
Da pitamo Austriju da nas ponovo okupira ako su zainteresovani - pa da budemo poslusni i siti.
ovo ti je selam i poruka direktno od patriJote iz Geteborga
- mO k3
#5423 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Treba ih sviju iza rešetaka ....veze s vezom wrote:Treba ove forumske junacine natjerati da idu cistiti ono sto su danas podrzavali
- Arteta
#5424 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Isti sam.mO k3 wrote:Toliko sam ljut i razočaran da se ne može opisati....
Mislim da mi je ovo danas ubilo svaku vjeru u napredak drzave.
- Cherry-Cherry
#5425 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nek ih raspale rafalima