Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

timless

#5326 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by timless »

k1ks wrote:
i_ja_na_forumu wrote:JJJOoj sto ne mogu ovih pametovanja tipa nisu nasi oveci ginuli za zbog tih zgrada i dokumenata koje palite...

E PA MOJ OTAC JE IZGUBIO ZIVOT DA MENI SUTRA BUDE BOLJE..PA JEL MI BOLJE ?? NIJE !! JEL MI BILO BOLJE DOK SU BILE TE ZGRADE OCUVANE ?? NIJE
HOCE LI MI BITI BOLJE SAD KAD SU SPALJENE.. NE ZNAM !!!!!

ali cemu povezivanje ove dvije stvari ?????
Tako je i Zeljkovic kaze kome nije dobro u SA,pa ovo je za plakat.
pa sta taj narod hoce svi su dobili plate dobro je covijek rekao
weredsf

#5327 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by weredsf »

DaffyDuck wrote:
i_ja_na_forumu wrote:JJJOoj sto ne mogu ovih pametovanja tipa nisu nasi oveci ginuli za zbog tih zgrada i dokumenata koje palite...

E PA MOJ OTAC JE IZGUBIO ZIVOT DA MENI SUTRA BUDE BOLJE..PA JEL MI BOLJE ?? NIJE !! JEL MI BILO BOLJE DOK SU BILE TE ZGRADE OCUVANE ?? NIJE

:thumbup:

P.S. Ako je ista bilo arhivu (a upitno je), neka odgovara direktor sto ga nije dobro zastitio i tacka. Jebo vas i zgrade i arhiv i auta ako ce to znaciti da se ova zemlja pokrene!
Nije to zgrada, to je zgrada predsjednistva, simbol drzave i drzavnostikao i zastava koja stoji na njenom ulazu, drzave koja je nastala prije nego su ovi klosari bili i rodjeni, svako ko pridje da to dira zasluzio je metak u celo kao cetnici 92.
Opetja033

#5328 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Opetja033 »

O'zone wrote:
Max Bunker wrote:
Evo, maloprije sam opet prosao danasnjim "ratnim poljem" pa da ti nabrojim sta su , ZAPALJENA ZGRADA OPSTINE.

Stetu koja nije nastala na drzavnoj imovini (trafike i da, zaboravio sam automobil gurnut u Kosevski potok) ce da namiri sirotinja, koja je tako sebi osiguravala koru hljeba.

A što u isto vrijeme nisi rekao da je knjižara na čošku (veselkin Masleša) čitava da je Hypo banka čitava da je Union banka čitava da je zgrada željeznica i ministrastva vanjskih poslova čitava da je apoteka sarajevo čitava kino Apolo čitavo.

To nisi vidio jel da?
Hypo banka je sve samo ne citava,vjeruj mi na rijec. Blago receno. a za ostalo se slazem.
Wind

#5329 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Wind »

Upravo je zgrada Općine Centar opet buknula i gori ono što nije ranije. Pa šta rade ti vatrogsci...

Image
seln

#5330 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by seln »

moke_017 wrote:
weredsf wrote:
O'zone wrote:Evo prijedlog za sutra haj da se nađemo mi što smo za proteste i Vi što niste za proteste pa da se pobijemo pa ko ostane zadnji neka njime vlada odnosno ne vlada ova gomila uhljupa koja ovo čita i trlja ruke.
Prvo se treba izac sutra i ocistit grad, i zaustavit pljačke, pa tek onda kontat šta dalje
Ma gdje ces suzbijati revolucionarni zanos omladine koja nema ni za iPhone 5S :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5331 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by japin_mutapi »

StupskaBitanga wrote:Koliko su radnice/ci Dite mirno štrajkovali glađu i nikom ništa
Sve dok jednom ne pukne a puklo je neće biti opaženi. Sad samo treba malo smiriti strasti ali kako je Zeljković krenuo otići će mu pred vilu i zapaliti i njega i vilu mu
sječate li se ovoga događaja

Creasy

#5332 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Creasy »

emmir1 wrote:
Cijeli dan sam na protestima .
Dobio sam ciglu u nogu , te sam izvrnuo zglob na trotoar ,oteklina je prilična.

Ali kažem ovo danas nisu protesti , ovo je divljanje huligana , ovo su rušilački pohodi koji su imali za cilj samo pljačku.

Masa se pokrenula zbog nezadovoljstva , a huligani su lupali i palili da bi ukrali kompjuter ili šteku cigara.

To su djeca od 16-17 godina koja je danas bila spremna da krene prema gradu i da pljačka prodavnice , o tome su najviše pričali.
Oni drugog cilja nisu imali.

Bilo je par ljudi koji su stariji i koji su pozivali da to ne rade , tražilo se da prestanu sa pljačkanjem.

Kako je koji od njih nešto ukrao tako je odlazio sa protesta te je masa huligana postajala manja.

Ovo su ti informacije iz prve ruke sa prve linije

Očekujem da u slučaju da huligani opet krenu sa ovakvim protestima da policija uzvrati žestoko .

Takođe očekujem od građana da se ograde od ovakvog načina protesta i u slučaju da se desi da stanu rame uz rame sa policijom u odbrani grada.

Znači moram ti reći da velikim dijelom nisi u pravu.

Ovo se već danas dogodilo. U jednom trenutku kad smo krenuli na juriš prema vandalima, iza nas su trčali obični građani i davali nam podršku. :thumbup:
Itakoto

#5333 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Itakoto »

Alfons Kauders wrote:
Hame_ wrote:
Alfons Kauders wrote: 1-2 godine da se popravi sto se popraviti moze... a ono sto ne moze, jbg, nek ceka do sljedeceg rata i donacija :D

meni je zao sto sam fulo, a tebi haman drago... da je pala mrtva glava mozda bi ti bilo i draze
Ne bi.

Samo ti napominjem da pojma nemaš i da više nisi mjerodavan.

Što rekli - nisi dobar.
nisam - ja sam lud a ovi sto spalise grad su normalni... davno je to meni postalo jasno, al eto ko mi je kriv sto se ne ispali 96te

i otkud ti iz srebrenika da podrzavas paljevinu TK? pa u njoj nikad nisu ni sjedili tuzlaci, vec srebrenik, banovici i lukavcani... ja licno poznajem samo jednog lika koji je prije 6-7 godina bio nekakav kurcev pripravnik tamo... :D nekima koje su zaposljavali nisu mogli objasniti gdje je sodaso... :D

sto niste kod sebe sta spalili?
Koliko si samo providan. Ucini sam sebi uslugu i samobanuj se. U protivnom sumnjam da ces se sutra ujutro moci pogledati u ogledalo. Ma hoces, siguran sam ja u to. Djon obraz!
StupskaBitanga

#5334 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by StupskaBitanga »

Labirint wrote:
StupskaBitanga wrote:
Ja sanjam bosansko proljece - ono sto vodi ljetu. Danas je u nasoj zemlji zima, duboka, hladna.
ha?????
Jel ovo pisalo šestogodišnje dijete ili
Da nemas nikakvo ali NIKAKVO misljenje o situacij
poslije "iscitavanja umotvorina" Ejupove male samo ti se kaze,ako imas cime mislit.. cekamo jos Fuada (dok ga bijelo ispere) i Hanu pa da mozaik bude kompletiran..
Kakvo ću imati mišljenje o ocu tog kvazi pjevača koji na oči novinara na FB u sred sjednice Skupštine flertuje sa maloljetnom djevojčicom a taj isti je uhljebio komplet familiju u UO a sin mu je zamisli preko biroa došao do BHTelecoma
Iker C

#5335 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Iker C »

Tuzla je jedina nada neka se formira Vlada u kojoj će sjediti akademski građani koji su bili proglašeni zlatnim studentima. Da vidimo mogu li oni šta uraditi.Ovo je sramota šta mediji i pojedinci na forumu rade,bave se posljedicama a ne uzrokom problema.
kombajn

#5336 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by kombajn »

x_lecter wrote:@ jasko_ba --- de baci koji nba za vcrs :D
:lol: :lol: :lol:
VjecitiStudent

#5337 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:
Ja sanjam bosansko proljece - ono sto vodi ljetu. Danas je u nasoj zemlji zima, duboka, hladna.
ha?????
Jel ovo pisalo šestogodišnje dijete ili
Koje je godište Emina G. fakat ne znam.
StupskaBitanga

#5338 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by StupskaBitanga »

japin_mutapi wrote:
StupskaBitanga wrote:Koliko su radnice/ci Dite mirno štrajkovali glađu i nikom ništa
Sve dok jednom ne pukne a puklo je neće biti opaženi. Sad samo treba malo smiriti strasti ali kako je Zeljković krenuo otići će mu pred vilu i zapaliti i njega i vilu mu
sječate li se ovoga događaja

dormeo

#5339 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by dormeo »

Gradjani koji ne rade su gladni, to je cinjenica. Gradjani koji rade su u duznickom ropstvu, prebijaju kredite da bi dalje prezivljavali, i to je cinjenica. Omladina je zakucana u startu bez perspektive da zivi, osniva vlastitu porodicu, radja djecu i zivi od rada. SAMO MALI PROCENAT populacije (malo)gradjana zivi ko pashe nekadasnje zahvaljujuci pozicijama za koje se bore po cijenu zivota. To su politicari, direktori javnih firmi, stranacki predsjednici, i ostali supci. Oni rasprodaju ovu drzavu, stimaju tendere u preduzecima, uzimaju procente za svoje prostitutske usluge, i prave kucerine, vile, vozaju audije. Meni je zao sto je narod palio zgrade institucija, umjesto imovine ovih supaka koji su nas doveli gdje su nas doveli.
MMM1977

#5340 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by MMM1977 »

Šveđanin wrote:

Interesantno aludiranje na 1992 u ovim okolnostima.
A ti vazdan seruckaš iz 2500 km daleke Švedske. Dođi ti malo ovamo (djecu povedi obavezno) pa onda na čelo kolone a ne seruckaj preko tastature. Nešto nisi pisao na temi o protestima u Grčkoj a baš toliko veze imaš sa ovim danas.
Crni Orao

#5341 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Crni Orao »

A po kojim principima bi se mogla urediti BiH, po vašim mišljenjima? Kako riješiti konflikt između Sarajeva i Banja Luke? Kako uredit ekonomiju, odnosno po kojm principima? Šta sa propalim fabrikama i sa masom nezaposlenog stanocništva? Šta sa stranim bankama i sa silnim uvozom stranih proizvoda? Puno je tu nezgodnih stvari koje su istinski uzrok sveopšte društvene krize. A odgovor na sva ta pitanja nije nimalo jedniostavan i izaziva određene radikalne mjere na svim nivoima društevnog života. Znam da je Tuzla posebno ugrožena. Kao i Zenica. To su bivši industrijski centri koji su bili giganti u bivšoj državi a sada ih nema nigdje. To je sve sramota i potpuno opravdava eksploziju nezadovoljstva koja je uslijedila.
ExNihilo

#5342 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by ExNihilo »

Šveđanin wrote:

Sve po spisku. Kakvo perfidno i suptilno plašenje ratom. Koji su to profesionalci za manipulaciju.

Obratiti pažnju kako pokušava postaviti RS kao neprijatelja, kao drugu stranu, kao zlikovca. Ne, gospon, VI ste neprijatelji.
Last edited by ExNihilo on 07/02/2014 23:40, edited 2 times in total.
sarajevoxxxx

#5343 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by sarajevoxxxx »

emmir1 wrote:
Cijeli dan sam na protestima .
Dobio sam ciglu u nogu , te sam izvrnuo zglob na trotoar ,oteklina je prilična.

Ali kažem ovo danas nisu protesti , ovo je divljanje huligana , ovo su rušilački pohodi koji su imali za cilj samo pljačku.

Masa se pokrenula zbog nezadovoljstva , a huligani su lupali i palili da bi ukrali kompjuter ili šteku cigara.

To su djeca od 16-17 godina koja je danas bila spremna da krene prema gradu i da pljačka prodavnice , o tome su najviše pričali.
Oni drugog cilja nisu imali.

Bilo je par ljudi koji su stariji i koji su pozivali da to ne rade , tražilo se da prestanu sa pljačkanjem.

Kako je koji od njih nešto ukrao tako je odlazio sa protesta te je masa huligana postajala manja.

Ovo su ti informacije iz prve ruke sa prve linije

Očekujem da u slučaju da huligani opet krenu sa ovakvim protestima da policija uzvrati žestoko .

Takođe očekujem od građana da se ograde od ovakvog načina protesta i u slučaju da se desi da stanu rame uz rame sa policijom u odbrani grada.

Znači moram ti reći da velikim dijelom nisi u pravu.
Policija je morala reagovati ranije, požar na zgradi vlade kantona Sarajevo je satima tinjao, mogao se ugasiti, zaista ne znam zašto se policija skroz povukla, zašto se satima čekalo na prva vatrogasna kola.Trafika kod Alipašine džamije je opljaćkana od jednog ili dvojice huligana. Jedan ili dva lika su lupali prozore na zgradi kantona. Zašto nigdje nije bilo niti jednog policajca u blizini?

Demonstranti ne jedu, a ako je bilo naređenje da se ne suprostavlja demonstranitima to nije značilo da se nijemo gleda devastiranje, a da niko bar nešto ne pokuša.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5344 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by -LIBERO- »

Po drugi put, ali moram. Ovo paljenje zgrada je totalni debilizam. Bez svrhe, cilja i potrebe. Tuzno. :skoljka:
splinter

#5345 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by splinter »

Wind wrote:Upravo je zgrada Općine Centar opet buknula i gori ono što nije ranije. Pa šta rade ti vatrogsci...

Image
vjerojatno im nedaju demostranti da priđu :-D
mrAdil

#5346 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by mrAdil »

Premijer USK Hamdija Lipovaca napustio BiH.

http://krupljani.ba/usk/brod-koji-tone- ... ercegovinu
seln

#5347 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by seln »

Itakoto wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hame_ wrote: Ne bi.

Samo ti napominjem da pojma nemaš i da više nisi mjerodavan.

Što rekli - nisi dobar.
nisam - ja sam lud a ovi sto spalise grad su normalni... davno je to meni postalo jasno, al eto ko mi je kriv sto se ne ispali 96te

i otkud ti iz srebrenika da podrzavas paljevinu TK? pa u njoj nikad nisu ni sjedili tuzlaci, vec srebrenik, banovici i lukavcani... ja licno poznajem samo jednog lika koji je prije 6-7 godina bio nekakav kurcev pripravnik tamo... :D nekima koje su zaposljavali nisu mogli objasniti gdje je sodaso... :D

sto niste kod sebe sta spalili?
Koliko si samo providan. Ucini sam sebi uslugu i samobanuj se. U protivnom sumnjam da ces se sutra ujutro moci pogledati u ogledalo. Ma hoces, siguran sam ja u to. Djon obraz!
Sram te bilo, Alfonse :D
uhljupe, kako te nije sramota raditi i placati poreze, umjesto da si pribavis kakan pentium i5 iz Jasminovoh ureda.
dormeo

#5348 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by dormeo »

Šveđanin wrote:

JAOOOOO GLUME, LAGO DRHTAVOG GLASA. BOLIIII KOJA MU NE SILIAZI SA OVE USRANE FACE. OVO JE SRAMOTA NAD SRAMOTAMA! POGOTOVO OVE KONOTACIJE O NEKOJ POZADINI PROTESTA :run:
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#5349 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by stetoskop »

Vatrogasci veliku bitku sa vatrom vode na zgradi općine Centar. Požar je izvan kontrole, ima i povrijeđenih vatrogasaca.
i_ja_na_forumu

#5350 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by i_ja_na_forumu »

weredsf wrote:
DaffyDuck wrote:

P.S. Ako je ista bilo arhivu (a upitno je), neka odgovara direktor sto ga nije dobro zastitio i tacka. Jebo vas i zgrade i arhiv i auta ako ce to znaciti da se ova zemlja pokrene!
Nije to zgrada, to je zgrada predsjednistva, simbol drzave i drzavnostikao i zastava koja stoji na njenom ulazu, drzave koja je nastala prije nego su ovi klosari bili i rodjeni, svako ko pridje da to dira zasluzio je metak u celo kao cetnici 92.
a jake mi drzave i drzanosti.. sta imam od nje ? imam dvije diplome s kojima ne mogu ni dupe obrisati jer nisu od kvalitetnog papira ;)
Locked