Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

dino_1

#4876 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by dino_1 »

mozel mi neko ukratko u par crta reci danas sta se desavalo u tuzli

znam da je zapaljena zgarada vlade i općina ćini mi se (al koliko je izgorilo i to)?
Great Cornholio

#4877 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Great Cornholio »

Haj makar ćemo gledati SP u Brazilu u miru, ovo ratO se brzo završi :bih:

Snaga bez kontrole ne znači ništa - Pireli.

Michio Kaku

#4878 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Michio Kaku »

koji licemjeri.... ukrali su dovoljno da naprave 2000000 novih zgrada predsjedništva a šteta par zgrada. mediji su retardirani takođe.
bull21

#4879 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by bull21 »

julisiz es grant wrote:
escobar__ wrote:Vidim briga za Arhiv BiH. Gdje je briga za Zemaljski muzej, je l' ono isti zatvoren već godinu dana? Jeste mi fini u p.... materinu.
Koliko znam čitav je, a ono što je spaljeno, više mu povratka nema.
Zatvoren već godinu dana, eksponati propadaju...haman isto kao da je zapaljen i nikog od vas režimskih kerova nije bilo briga a sada arhiv koji je btw. arhiviran u digitalnom formatu koristite ako argument protiv protestanata.[/quote]
Taman da spavam na ulici i bez icega, niko mi ne smije grad dirati. Primitivizam je to sta se radi. RUSI VLADU, A NE DRZAVU I GRAD![/quote]
Normalan muzej bi radio na dva principa:
1)Zanimljivi eksponati i privlačenje ljudi
2)Pomoć države

Kod nas, u muzeju, sjede i glade muda i onda kukaju što propadaju. Bio sam gore, stotinu puta - što samovoljno, što zato što su me natjerali da odem i N I K A D A nisam vidio ništa novo. Ono nije muzej, ono je skladište gdje se svako malo sjete obrisati paučinu i zakukati.
Arhiv sa druge strane i nije nešto što će svako koristiti. Ali arhiv kao mjesto koje čuva historijsku građu N I J E smio biti na udaru. Arhiv je trebalo čuvati pod cijenu života(množina) jer taj papir označava ko smo i šta smo nekada bili, šta smo sada i šta će, jednoga dana, biti naša djeca.
staradis

#4880 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by staradis »

neregistrovani wrote:
Woole Triwunovich wrote:Image

:mrgreen:
policajci odložili štitove, da ih je tad bilo zasut na foru... :D
uh tito dragi, gdje je ovo
shminka

#4881 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by shminka »

Hoce li ovo politicari zrtve ispasti? :lol: :lol:
shminka

#4882 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by shminka »

.......
Last edited by shminka on 07/02/2014 21:28, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#4883 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

Mister Yes wrote:
Hafis wrote: Ovo u Mostaru može biti jako opasno.
Ovo je početak kraja Bosne i Hercegovine. Samo to ovce ne kontaju. Skontat će vrlo brzo.
EVO GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Završila press konferencija pa malo se sjelo za kompijuter
howdy

#4884 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by howdy »

plain vanilla wrote:sta sutra palimo?
skole, bolnice, privatne kuce, automobile?

ne treba stati na ovome

ne bi bilo lose opet srusiti i most u Mostaru i vijecnicu zapaliti, koji ce nam
haj ba ne drami :roll: :roll:
kokakolas

#4885 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by kokakolas »

Pa jeste li vi normalni? ZBOG ČEGA se je ovo sve danas izdešavalo? Da ovo možda nije posljedica je*anja naroda u zdrav mozak više od 20 godina?

Šta se pravite moralisti, kao da vas je sami Bog poslao... A sami dobro znate da je vrijeme mirnih protesta prošlo. Slijedeči put fino uzmite pištaljke, harmonikice i idite tražiti svoja prava pred parlament. Po mogučnosti još kakvo janje okrenite, 'bem vas blentava.
don vito

#4886 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by don vito »

Mister Yes wrote:
Ovo je početak kraja Bosne i Hercegovine. Samo to ovce ne kontaju. Skontat će vrlo brzo.
Evo jos jednog budzetlije koji se boji da naljeto nece dobiti regres. Ne boj se, zaduzice se do ljeta zeleni i crveni kmeri kod MMF-a.
Partijaner

#4887 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Partijaner »

Ovo je danas bio "raj" za delikvente.
Great Cornholio

#4888 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Great Cornholio »

dino_1 wrote:mozel mi neko ukratko u par crta reci danas sta se desavalo u tuzli

znam da je zapaljena zgarada vlade i općina ćini mi se (al koliko je izgorilo i to)?
Okretali ljudi janjad na vrh zgrade vlade kantona, a u Opštini samo malo zaroštiljali.
neregistrovani

#4889 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by neregistrovani »

123456789 wrote:Image
podržavam proteste, no ovdje sam dobio proljev od ovog natpisa i patetike...ko to hoda poderan jer nema šta da obuče..pa možeš kupit polovne farmerke za tri KM, čuj poderan i bez obuće...ne kenjaj majke ti... :-)
Michio Kaku

#4890 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Michio Kaku »

plain vanilla wrote:
StupskaBitanga wrote:Ovo se sutra nastavlja
odlicno
sta palimo sutra?

Vjecnica bas izgleda privlacno, ali bolje bolnice, tamo ljekari primaju mito
:lol:

sjajno, blistav humor. :lol:
madesa

#4891 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by madesa »

Poruka jednog huligana na internetu:
Kakav sam kompjuter mahno maloprije iz zgrade vlade tuzlanskog kantona, i5, 4 gige rama, grafička ubija... Požurite raja, odnesoše sve, nije puno ostalo. Čujem i u Sarajevu ista situacija. Evo instaliram pes 14-ku, javim vam štopal'..... Nemojte ovo dozvoliti, ovakve trebaju gradjani da privode.
KAMI666

#4892 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by KAMI666 »

kokakolas wrote:Pa jeste li vi normalni? ZBOG ČEGA se je ovo sve danas izdešavalo? Da ovo možda nije posljedica je*anja naroda u zdrav mozak više od 20 godina?

Šta se pravite moralisti, kao da vas je sami Bog poslao... A sami dobro znate da je vrijeme mirnih protesta prošlo. Slijedeči put fino uzmite pištaljke, harmonikice i idite tražiti svoja prava pred parlament. Po mogučnosti još kakvo janje okrenite, 'bem vas blentava.
hahaha legendo :D u pravu si, ne kontaju to ovi na drzavnoj sisi :thumbup:
jasko_ba

#4893 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by jasko_ba »

Partijaner wrote:Ovo je danas bio "raj" za delikvente.
Govori mi jaran iz Zenice, pokralo se kompjutera ko nikad :-)
Basvod

#4894 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Basvod »

p206 wrote:
Basvod wrote:
p206 wrote:ovo prikazivanje prikaza po tv stanicama može izazvati samo još veći revolt ljudi
to je toliko peksinavo da ga je grehota govnjivom motkom dotaći
Pa nisu pali sa Marsa.
Sto ste glasali za njih?
ja nisam, nisam ni izlazio na izbore jer nisam vidio nikog ko vrijedi mog glasa
Ma ja, nije niko...
Saffett

#4895 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Saffett »

Chisum wrote:Slusam ove politicare i ne mogu da vjerujem... :-)

Uhljebljeni, potkozeni i vec 20 godina siti i zadovoljni, minderasi se cude sto im omladina pali, rusi, i neartikulisano divlja? :-D

Ista ona omladina koju su dresirali i odgajali da gladnih stomaka, uz live prijenose bogatih iftarskih trpeza, slusaju pridike kriminalaca i podrumasa poput Bakira i bezbroj raznih Brankovica, o moralu,o obrazu i postenju... ista ona omladina ciji ocevi, krezavi, bolesni, gladni, ponizeni i postidjeni, vec dvadeset godina ko aveti lunjaju okolo, mrmljajuci sebi u bradu - "Za sta smo se borili?", dok im ovi sa mindera porucuju da je sve ok i da "ne bi sjala ovako jako..."... ista ona omladina cije ce interese i buducnost sutra "braniti" drolja SDPederska, na koljenima, zvana Zlatko Lagumdzija, koja cak i onom laktaskom kmetu tepa kad mu se obraca, i ni malo se ne sali... omladina koja vec dvadeset godina svjedoci kako povratnici u zlocin bivaju oslobodjeni prije nego ih i uhapse... omladina o zdravlju brine SDA-ov eksperiment, klinicki retardirani Esad Radeljas... i tako dalje, i tako dalje...

Cude se sto sa takvima nisu mogli zavrsiti nigdje drugo nego u haosu i paljevini? Prije ili kasnine... :)

Ako, ako...

To su i njihova djeca. Nikoga drugog.

Zao mi je samo sto danas nisu gorile kuce i imovina ovog sljama koji je do svega ovoga doveo, krvavu im majku jebem, i grobove u koje ce leci.

Ali najjaci su mi oni frontalni kokuzi iz RS-a... pasu radich oko kuce i, satro, likuju... :lol:
Ovo kod nas su telad, ali kakva su oni jadovani, to nema na mapi. Laktashki ceribasha ih je bas postrojio, meda ne mogu. :lol:
Esed, MSc. Esed Radeljas. :oops:
tataćusak

#4896 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by tataćusak »

Mister Yes wrote:
Pa država je vještačka tvorevina koja nastaje udruživanjem ljudi na određenom teritoriju da bi im bilo dobro, da lijepo žive isl. A ovcama je i u Australiji fino
LSD

#4897 Re: Demonstracije u Tuzli

Post by LSD »

shalla wrote:Kako citam koji komentar ispade da SVI koji smo zaposleni ili imamo stelu ili nam je neko u stranci ili su nas mama i tata pogurali :roll:

Tata prije rata radio u Unisu, bio u vojsci i '96 nogiran i poslije se vise nikad nije zaposlio, mama prije rata radila u trgovini, poslije rata u trafici, sad je CAK dogurala do sekretarice u jednoj privatnoj firmi. Punac prije rata radio u Feroelektru gdje su ga nesto jebali za staz i sad ima strasnu penziju od 379 KM, punica citav zivot bila domacica, nijedno od njih cetvero nikad ni minute nije bilo u nekoj stranci...
Kako, ali kako se i ja i zena zaposlismo (hvala dragom Bogu) sa ovakvim backgroundom?

Mislim ono, znam ja prvi da je jebena situacija, dosta ljudi je na rubu egzistencije ali generalizovati i trpati sve u isti kos je nidje veze... Ja mozda grijesim al ja ne vidim razliku izmedju onih sto su zapalili Zetru, Vijecnicu ili Grbavicu i ovih sto su danas palili :(
I glupi su vam argumenti da su ovo danas radili ljudi koji su ostali bez posla, koje je firma izvarala, koji su na birou i sl. Odgovorno tvrdim da bi 90% tih ljudi na pitanje jel ovo rjesenje, paliti i rusiti, odgovorilo negativno...

Sent from my HTC One

:shock: :shock: kako grozno izjednacavanje i generalizovanje :shock: zna se odlicno ko je zapalio Zetru,Grbavicu, Vijecnicu itd - zlocinci i zlikovci koji su planirali da unište Sarajevo, koji su ga držali pod opsadom skoro 4 godine, bez vode, bez struje, bez plina.
Isto tako se zna, ko je danas palio zgradu Kontona....isfrustrirani marginalci, ljudi bez buducnosti, nezadovoljna omladina, direktni PRODUKT TE ISTE VLASTI koja vampirski 20 godina pije krv narodu, i sad im se samo vratilo kao bumerang......dakle u pitanju su sasvim drugaciji motivi i razlozi.
Stavljati znak jednakosti između palitelja Zetre (Vijecnice,Grbavice, whatever)- sa jedne strane i današnji piromana je krajnji neukus i bezobrazluk.
julisiz es grant

#4898 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by julisiz es grant »

don vito wrote:
Mister Yes wrote:
Evo jos jednog budzetlije koji se boji da naljeto nece dobiti regres. Ne boj se, zaduzice se do ljeta zeleni i crveni kmeri kod MMF-a.
E moj jarane...DA su pravi crveni kmeri danas bili na vlasti, nikom ne bi palo riječ da pisne, a ne da divlja.
hAZNADAR

#4899 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by hAZNADAR »

staradis wrote:
123456789 wrote:Image
I sta je tu drustvena imovina kriva, auta, arhiva, ... ?

Jeli ovo paljenje poboljsalo mozda polozaj?
StupskaBitanga

#4900 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by StupskaBitanga »

Sutra će biti interesantvno vidjeti sta će se desavati
Locked