Pišeš gluposti vec nekoliko stranica, kojoj privredi?Alfons Kauders wrote:po ko zna koji put - DRZAVA NIJE JEDINI POSLODAVACrokan wrote:jeste ali drzava je tu i da obezbijedi ravnopravan tretman za sve i jednake uslove prilikom konkursa za zaposljavanje a ne da sluzi za to da se neciji podobni kadrovi i familija zaposljavaju bez po muke i cesto bez kvalifikacija a drugi mogu samo gledati gdje sunce hoda.jefferson wrote:Janjicaru,
Ni u EU drzave ne garantuju posao. To je nas problem iz onog sistema, kada se na tj nacin kupovao mir.
Drzava je tu da obezbjedi povoljne ekonomske uslove, male poreze, skolstvo itd, a ne posao.
to za mene onda nije drzava nego najcrnji dusman protiv kojeg se treba boriti svom snagom i svim sredstvima.
al hajd ti to objasni omladini, svi NAMJERNO upisuju fakultete za te poslove... raspitaj se malo koliko u tuzli ima kriminalista, defektologa, dif-ovaca i slicnih diplomaca koji NIKAD, al bas NIKAD nece raditi u struci zato jer ih ima dovoljno za narednih 30 godina
oni su BIRALI te fakultete i sada neka se fino prekvalifikuju i rade u privredi... ili neka cekaju posao u struci na birou dok ne budu zreli za penziju
Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- Platformas
#401 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- Alfons Kauders
#402 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
a inace su bas bili zlatni prije zoke, jel tako? jebote ljetos su u krugu od 500 metara uhapsili tri grupe dilera, preko 50 ljudi... koji su radili GODINAMA, zapravo neki su bili u poslu deceniju i kusur, uz aminovanje mupa... tad je bas bilo super, jel tako? da i ne pricamo o obracunima izmedju par grupica koje su gore djelovale... izdavali su jebeno ORUZJE osudjenim kriminalcima - jesi li ikad pokusao legalno uzeti pistolj u tuzli? znas li kakva je procedura? a oni su ga davali ljudima koji robijaju...Janjicar wrote:Ministar MUP-a TK je Zoran Teofilović koji je član SDP-a....
Mislim da je SDP sama sebe ukopala aBd i da se rijesimo govana i jednih i drugih
jesil ti siguran da si iz tuzle? mozda si mlad pa ne znas sta se sve radilo i ko je sta radio
-
HM 2011
#403 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nemoj da me neko pogrešno shvati - prije oko 20 godina zasigurno znam da je jedan čovjek govorio o značaju zaposlenosti i funkcije privrednih društava - te da ta društva moraju funkcionisati i da ne smiju biti smatrana kao ratni plijen bilo koga ili bilo koje grupe.....
Ovdje je problem što se krađa državne imovine smatra opravdanim otimanjem zasluženog ratnog plijena....
Radnik polihema će ukrasti litar nekog rastvora... Malo će posjeći državnu šumu, zavrnuti će koji šaraf, komad metala, lima, kanticu laka samo da malo zafarba ogradu....
Njegov šef će zavrnuti kanister nekog rastvora, izgraditi brvnaru od ukradene državne šume, zavrnuti će paket šarafa, limeni krov, metalna vrata, i bure laka kojeg će 4/5 propasti zbog lošeg skladištenja.....
Direktor - će kamionima da diluje gore navedenu robu a kroz fakture će da upiše, isporuka 3 kamiona a ono isporučeno 4.....
Ministar će na to sve blagonaklono gledati jer je njegov rođag kupac 3 fakturisana kamiona robe koja su postala 4, 5, 6 i slično,
Premijer će da kaže - neka se svi bave svojim poslom i neka organi rade svoj posao - ja primam platu od 3-4 Iljadarke meni dosta ja sam pošten....
I kada sve ogolimo do ledine, a na ledini počnemo pružati usluge odlaganja otpada EU ili radioaktivnog otpada čitavog svijeta - jer je jeftino i lako odložiti - a koga boli briga za malo smeća ima ga posvuda - e možda onda - tek onda - ćemo se zapitati
a gdje smo se ono zajebali.....
Zahebali smo se u tome što smatramo da smo stranci u vlastitoj državi - da živimo u tuđem - Ovdje je problem što se krađa državne imovine smatra opravdanim otimanjem zasluženog ratnog plijena....
Nije politika jebo policiju - Politika je ja sam bolji od policije - uzimam pravdu u svoje ruke ako su njima ruke već svezane....
Radnici Polihema - javite se časnom sudu i tužilaštvu sa svojim zahtjevima - to su nezavisna tijela.....
Koliko vidim iz medijskih natpisa - tu je zapelo - prijave se kisele po ladicama.....
I usput - svih tih godina od 2001 do danas - Ko je glavni u TZ.....
Ovdje je problem što se krađa državne imovine smatra opravdanim otimanjem zasluženog ratnog plijena....
Radnik polihema će ukrasti litar nekog rastvora... Malo će posjeći državnu šumu, zavrnuti će koji šaraf, komad metala, lima, kanticu laka samo da malo zafarba ogradu....
Njegov šef će zavrnuti kanister nekog rastvora, izgraditi brvnaru od ukradene državne šume, zavrnuti će paket šarafa, limeni krov, metalna vrata, i bure laka kojeg će 4/5 propasti zbog lošeg skladištenja.....
Direktor - će kamionima da diluje gore navedenu robu a kroz fakture će da upiše, isporuka 3 kamiona a ono isporučeno 4.....
Ministar će na to sve blagonaklono gledati jer je njegov rođag kupac 3 fakturisana kamiona robe koja su postala 4, 5, 6 i slično,
Premijer će da kaže - neka se svi bave svojim poslom i neka organi rade svoj posao - ja primam platu od 3-4 Iljadarke meni dosta ja sam pošten....
I kada sve ogolimo do ledine, a na ledini počnemo pružati usluge odlaganja otpada EU ili radioaktivnog otpada čitavog svijeta - jer je jeftino i lako odložiti - a koga boli briga za malo smeća ima ga posvuda - e možda onda - tek onda - ćemo se zapitati
a gdje smo se ono zajebali.....
Zahebali smo se u tome što smatramo da smo stranci u vlastitoj državi - da živimo u tuđem - Ovdje je problem što se krađa državne imovine smatra opravdanim otimanjem zasluženog ratnog plijena....
Nije politika jebo policiju - Politika je ja sam bolji od policije - uzimam pravdu u svoje ruke ako su njima ruke već svezane....
Radnici Polihema - javite se časnom sudu i tužilaštvu sa svojim zahtjevima - to su nezavisna tijela.....
Koliko vidim iz medijskih natpisa - tu je zapelo - prijave se kisele po ladicama.....
I usput - svih tih godina od 2001 do danas - Ko je glavni u TZ.....
Last edited by HM 2011 on 05/02/2014 18:25, edited 2 times in total.
- Alfons Kauders
#404 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
dakle zato sto je slaba privreda svi bi trebali na drzavnu sisu?Platformas wrote: Pišeš gluposti vec nekoliko stranica, kojoj privredi?
zanimljiva ekonomska teorija, nema sta
Last edited by Alfons Kauders on 05/02/2014 18:28, edited 1 time in total.
- Janjicar
#405 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
ABd samo vani i trazim samo to da pobjegnem odavde iz ovog šljama. Ne treba niko uraditi nista za mene ali nek me ne vuče unazad. A kod nas je konstantno tako politika te gura nazad, i ne da ti da uspijes.jefferson wrote:Janjicaru, mlad si pa evo ti moj savjet: idi vani, i ja sam, jer sam skontao da se stvari u BiH nece jos zadugo promjeniti.Janjicar wrote:Ne mora ni garantovat nek mi pomogne da nadjem posao.jefferson wrote:Janjicaru,
Ni u EU drzave ne garantuju posao. To je nas problem iz onog sistema, kada se na tj nacin kupovao mir.
Drzava je tu da obezbjedi povoljne ekonomske uslove, male poreze, skolstvo itd, a ne posao.
U Sloveniji ako si na birou zvat ce te na razgovor, slati te na kurseve itd. kod nas ?
Ako mi ne moze ni pomoci onda mi ne moRa ni odmoci u pronalazenju posla tj nek me pusti da se izborim za posao a ne preko štele zaposljavat.
Mati mi je od 1983 g. (ima slika skoro sam postavio) i uredno se javlja dakle 30g. , 30g je nije niko nikada pozvao na razgovor ili bilo sta.
Medjutim, ako mislis da ce EU drzava, SAD, Australija za tebe nesto uraditi grdno se varas.
Kao sto je Alfons rekao, u BiH puno ekonomista, pravnika, a eto medju svojom rajom, koliko ih imas da su upisali ETF ili Medicinu ili nesto drugo?
Svi bi na budzet, a toga vani nema jaro moj.
Imao sam tu nesrecu da sam skoro obolio a kod mene Slovenija uplacuje Zdravstveno Osiguranje tako da nisam ni znao da me BiH skinula sa zdravstvenog osiguranja kazavsi mi da Slovenija izbrisala. Uzmem potvrdu iz Slovenije i donesem ovamo kaze uredu je sve kolegica pogrijesila ali nema markica vise u TK. ??? Ko je kriv? ja kriv? S obzirom na tip lijecenja ja bi morao platiti participacije u iznosu od par hiljada KM. Zbog moje greske?
Ima mnogo primjera a tek mi je 23g. takoreći nisam nista prozivio.
- Janjicar
#406 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Izvini ne nadjoh nigdje da si nesto pitao ?stakasa wrote:Janjicaru ne odgovori ti meni
-
hAZNADAR
#407 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
OK, i sta ako uspijete? Eto srusite vladu(naravno uz vecu materijalnu stetu koju valja poslije sanirati).Janjicar wrote: Upravo tako mirni protesti nece rijesiti nista i nikada ne rjesavaju.
Za mene licno je bolje da poginem mlad u borbi s vlastodršcima nego za 20g. da umrem od gladi. Ja aBd sutra ako budu kavi protesti poslije ispita idem.
Sta onda?
Kako bi raspodjelili malo budzet a znate da smo narod koji nerado placa poreze i otvoreno podrzavamo sivu ekonomiju?
Visak kadra i propale firme - de da cujem tu carobnu formulu promjena nabolje pa da prodam patent u vecini svijeta gdje isti problem imaju. Gdje bi vi zaposlili nezaposlene i kako bi digli propale firme koje jednostavno ne mogu konkurisati drugima, a da ne spominjem koliko to mi kupujemo domace.
Prije nego nedajboze zagines mlad - valjda trebas imati vecu viziju od samo rusenja. Kao i ostali revolucionari cija vizija promjena staje samo na rusenju, a niko ni iz glave ne nudi neku bolju alternativu poslije rusenja.
- Janjicar
#408 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pa ljudi ti vec 10 stranica objasnjavaju da je problem u glomaznoj administraciji i ti meni kazes sta poslije rusenja.hAZNADAR wrote:OK, i sta ako uspijete? Eto srusite vladu(naravno uz vecu materijalnu stetu koju valja poslije sanirati).Janjicar wrote: Upravo tako mirni protesti nece rijesiti nista i nikada ne rjesavaju.
Za mene licno je bolje da poginem mlad u borbi s vlastodršcima nego za 20g. da umrem od gladi. Ja aBd sutra ako budu kavi protesti poslije ispita idem.
Sta onda?
Kako bi raspodjelili malo budzet a znate da smo narod koji nerado placa poreze i otvoreno podrzavamo sivu ekonomiju?
Visak kadra i propale firme - de da cujem tu carobnu formulu promjena nabolje pa da prodam patent u vecini svijeta gdje isti problem imaju. Gdje bi vi zaposlili nezaposlene i kako bi digli propale firme koje jednostavno ne mogu konkurisati drugima, a da ne spominjem koliko to mi kupujemo domace.
Prije nego nedajboze zagines mlad - valjda trebas imati vecu viziju od samo rusenja. Kao i ostali revolucionari cija vizija promjena staje samo na rusenju, a niko ni iz glave ne nudi neku bolju alternativu poslije rusenja.
Jos 100 000 nezaposlenih, da to je rjesenje. Ali tih 100 000 ne rade u profitabilnim kompanijama nego na drzavnom budzetu...
-
VjecitiStudent
#409 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Jel' to onaj što je stranački šef Radeljašu, pravomoćno osuđenom kradljivcu i prevarantu?Janjicar wrote:Dobar potez MirnesePredsjednik Komisije za zaštitu ljudskih prava OV Tuzla Mirnes Ajanović dostavio je Općini Tuzla zahtjev za hitno održavanje vanredne sjednice Kolegija OV Tuzla povodom protesta u Tuzli, uključujući i prisustvo načelnika Općine Tuzla i ovlaštenih predstavnika MUP-a TK i PU Tuzla, a povodom protesta radnika i građana u Tuzli. S obzirom da je došlo i do neopravdane upotrebe policijske sile prema novinaru RTV “Slon” i nedužnim građanima, Mirnes Ajanović je zatražio da se odmah obezbijediti i prisustvo predstavnika MUP-a TK i PU Tuzla na vanrednoj sjednici Kolegija OV Tuzla, a kako bi se mogle donijeti potrebne odluke u povodu nastale situacije u cilju zaštite svih građana.
- Alfons Kauders
#410 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
isto kao kolege dostashi dok su radili prljave poslice za sdp u sarajevu... rusi sve...hAZNADAR wrote:OK, i sta ako uspijete? Eto srusite vladu(naravno uz vecu materijalnu stetu koju valja poslije sanirati).Janjicar wrote: Upravo tako mirni protesti nece rijesiti nista i nikada ne rjesavaju.
Sta onda?
- Platformas
#411 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Praviš se lud, uživaj.Alfons Kauders wrote:
dakle zato sto je slaba privreda svi bi trebali na drzavnu sisu?
zanimljiva ekonomska teorija, nema sta
-
HM 2011
#412 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Koji je tvoj zlatni ljiljan - Krivaja Zavidovići !
A tvoj - Sarabon !
Nastavite niz - meni mrsko.....
A tvoj - Sarabon !
Nastavite niz - meni mrsko.....
-
Great Cornholio
#413 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pa jesu, kad ne bi bilo kantona ostalo bi kamara para u Federalnom budžet i tim parama bi se mogli riješiti problemi ovih radnika koji opravdano protestvuju. Jest da bi tada masa parazita ostala bez bezobrazno velikih plata, al' eto tada bi Hrvati bili ugroženi, i onda jedini krivac ministar MUP-a koji je iz SDP-a, kad se on smijeni, kad na njegovo mjesto dođe neki član SDA -a, SBB -a ili neke druge "revolucionarne" stranke kojima je dobrobit pojedinca najbitnija, onda će problemi radnika i nezaposlenih nestati preko noći, teći će mlijed i mlijeko i onda niko neće morati dolaziti da pali gume po cesti i izaziva sukobe sa Policijom. Eto, samo da SDP ode s vlasti u TuzliUltrasNaBaterije wrote:sad smo zakljucili da su kantoni problem....![]()
napredujete ljudi, napredujete![]()
![]()
idemo dalje, kantoni su su da bi se riješilo hrvatsko pitanje, opletite po Hrvatima
Uglavnom, nije problem RS, Državu su trenutno zakočili HDZ ovi jastrebovi.
-
HM 2011
#414 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
hAZNADAR wrote:OK, i sta ako uspijete? Eto srusite vladu(naravno uz vecu materijalnu stetu koju valja poslije sanirati).Janjicar wrote: Upravo tako mirni protesti nece rijesiti nista i nikada ne rjesavaju.
Sta onda?
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Post koji uvjek podržavam !
- Alfons Kauders
#415 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
TK trosi oko 2% budzeta na cistu administraciju... neki manji kantoni trose i do 10%...Janjicar wrote:Pa ljudi ti vec 10 stranica objasnjavaju da je problem u glomaznoj administraciji i ti meni kazes sta poslije rusenja.hAZNADAR wrote:OK, i sta ako uspijete? Eto srusite vladu(naravno uz vecu materijalnu stetu koju valja poslije sanirati).Janjicar wrote: Upravo tako mirni protesti nece rijesiti nista i nikada ne rjesavaju.
Sta onda?
Jos 100 000 nezaposlenih, da to je rjesenje. Ali tih 100 000 ne rade u profitabilnim kompanijama nego na drzavnom budzetu...
sta bi ti to rezao u TK? imas fino budzet na netu, eto bujrum kreni po stavkama i reci sta treba eliminisati... (valjda ces onda skontat da cca 80% budzeta ide na zdravstvo, skolstvo i policiju)...
ah da, mogu se svi rastjerat iz zgrade sodaso (manje od 300 ljudi) i tom ustedom bi uradio STA? kako bi tim parama zaposlio koga?
- jon_jovi
#416 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Koja koalicija je na vlasti u KT?
- Janjicar
#417 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Policija je radila svoje
http://dosije.ba/policija-tukla-ucenike-u-koritu-jale/
Eto vam 'ebo vas oni.
http://dosije.ba/policija-tukla-ucenike-u-koritu-jale/
Eto vam 'ebo vas oni.
-
Itakoto
#418 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Otisla je ova drzava u tri pm! Ocekujem njen brz raspad po svim mogucim savovima cim izostane prvi standby aranzman MMF-a. A onda spektakl po vec vidjenim scenarijima iz 40-ih i 90-ih godina prosloga vijeka. Dugo smo izdrzali ovaj put, cak punih 20 godina. Ali itekako dovoljno za nastanak nove generacije koja jos nije imala priliku da ucestvuje u balkanskom nacinu rjesavanja problema. U zdravlje. 
- Alfons Kauders
#419 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Great Cornholio wrote:Pa jesu, kad ne bi bilo kantona ostalo bi kamara para u Federalnom budžet i tim parama bi se mogli riješiti problemi ovih radnika koji opravdano protestvuju. Jest da bi tada masa parazita ostala bez bezobrazno velikih plata, al' eto tada bi Hrvati bili ugroženi, i onda jedini krivac ministar MUP-a koji je iz SDP-a, kad se on smijeni, kad na njegovo mjesto dođe neki član SDA -a, SBB -a ili neke druge "revolucionarne" stranke kojima je dobrobit pojedinca najbitnija, onda će problemi radnika i nezaposlenih nestati preko noći, teći će mlijed i mlijeko i onda niko neće morati dolaziti da pali gume po cesti i izaziva sukobe sa Policijom. Eto, samo da SDP ode s vlasti u TuzliUltrasNaBaterije wrote:sad smo zakljucili da su kantoni problem....![]()
napredujete ljudi, napredujete![]()
![]()
idemo dalje, kantoni su su da bi se riješilo hrvatsko pitanje, opletite po Hrvatima![]()
Uglavnom, nije problem RS, Državu su trenutno zakočili HDZ ovi jastrebovi.
ukidanje kantona bi dovelo do direktne ustede od oko 65,000,000 na godisnjem nivou... svi budzeti u bih zbirno su oko 8,500,000,000 kaemova...
problem je sto raja NE KONTA sta je sve na kantonalnom nivou i gdje se vecina para zapravo trosi... pa misle da se mogu ustediti milijarde... ne mogu, osim ako ne ukinemo zdravstvo, skolstvo, sudove, policiju...
-
hAZNADAR
#420 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Admistracija jeste glomazna ali nije ni blizu, na ni na vidiku,... koliko ima nezaposlenih. Smanjis li administraciju - opet nemozes oporaviti propale firme. Otpustis li dio administracije - opet imas jos vise nezaposlenih i opet ni blizu pomoc oostalim nezaposlenima. Svi ti lopovi, birokrati, politicari,... sa svojim platama ne mogu pokriti ni 1000-ti dio potraznje armije nezaposlenih. Nema zlatnih poluga u podrumu vlade i nema skrivenih ugovora o investicijama. Sve sto mozes naci u vladi je mali budzet i brigu o narodu koji se ponasa kao stranac u sopstenoj drzavi.Janjicar wrote:Pa ljudi ti vec 10 stranica objasnjavaju da je problem u glomaznoj administraciji i ti meni kazes sta poslije rusenja.hAZNADAR wrote:OK, i sta ako uspijete? Eto srusite vladu(naravno uz vecu materijalnu stetu koju valja poslije sanirati).Janjicar wrote: Upravo tako mirni protesti nece rijesiti nista i nikada ne rjesavaju.
Sta onda?
Lijepo pitam i tebe i sve ostale rusitelje vlade.
Sta poslije rusenja?
- desni
#421 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
SDP-S BIH-HDZjon_jovi wrote:Koja koalicija je na vlasti u KT?
- Arteta
#422 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Otpusteni iz administracije bi izasli na ulice, mafija bi stala na njihovu stranu i imao bi jos gore nerede.Janjicar wrote:Pa ljudi ti vec 10 stranica objasnjavaju da je problem u glomaznoj administraciji i ti meni kazes sta poslije rusenja.hAZNADAR wrote:OK, i sta ako uspijete? Eto srusite vladu(naravno uz vecu materijalnu stetu koju valja poslije sanirati).Janjicar wrote: Upravo tako mirni protesti nece rijesiti nista i nikada ne rjesavaju.
Sta onda?
Ispravno rjesenje, ali sumnjam da iko ima muda da to uradi.
-
swanfilter
#423 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Sta kaze Sarajevo metropola? Hoce li se sutra u setnju Ferhadijom, budžetlije? Sramota ..
- Oligarh
#424 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Fali im samo Darko Sisica i Fedja Pornić da dovedu kakve urbane grupe, sa bataljonom salonaca od kojih je dobar dio i na ovom forumu. Da se hvataju za glave zbog nasilnih protesta. I ovo sda/sdp prepucavanje, naravno. Kao da su ljudi izašli za sda ili spd-a. Izašli su jer je dogorilo do noktiju. Ovi potonji su krivi za to! I samo nasilje, nažalost, može biti efektivno. Nasilje kontra svih j.enih političara ma kojoj opciji pripadali. Svi su krivi!
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
- Janjicar
#425 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
@Haznadar
Ne moze se preko noci popraviti sve ali bi se dalo godinama.
Makar nebi isli nazad, mislim da smo mi jedini u Evropi koji vec 20 godina idu nazad ?
Budzet TK ove godine je bio 390 miliona KM a od toga ide 220 miliona za plate budzetskih korisnika?
Ulozi te pare u bilo kakvu industriju, da ne govorimo o EP, ili u ove firme zbog kojih su danas ljudi protestvovali.
Ne moze se preko noci popraviti sve ali bi se dalo godinama.
Makar nebi isli nazad, mislim da smo mi jedini u Evropi koji vec 20 godina idu nazad ?
Budzet TK ove godine je bio 390 miliona KM a od toga ide 220 miliona za plate budzetskih korisnika?
Ulozi te pare u bilo kakvu industriju, da ne govorimo o EP, ili u ove firme zbog kojih su danas ljudi protestvovali.